Fatih Bayram 17 Temmuz 2011 Paylaş 17 Temmuz 2011 (düzenlendi) Ben bu tarz ürünler kullanıyorum. Fakat sadece sıkıp,yıkamadan siliyorum. Şuan arabamda olması lazım,çok memnun kaldım,pırıl pırıl oldu(gözüken-el uzanan yerler) Yaklaşık 20 gündür aynı temizlikte duruyor,tozlanma olunca da bezle sil,aynı görüntü devam. Yanlış hatırlamıyorsam Würth ün ürünüydü.Yarın tam adını yazarım istenirse... Bu ürün katman bırakıyor sanki,özellikle plastik aksamda çok etkili. Cesaret edip yıkatılsa ve üzerine bu üründen sıkılsa eminim en az 6 ay tertemiz durur... 17 Temmuz 2011 tarihinde Fatih Bayram tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 17 Temmuz 2011 Paylaş 17 Temmuz 2011 Bu ürün nedir ne değildir bilmiyorum ama ; arexons un motor temizleme spreyini tavsiye ederim ; uzun zamandır kullanıyorum çok memnunum.. Arexsons u soğuk motora sıkıyorsunuz 2 dakika bekleyip siliyorsunuz.. Sildiğiniz yerler tertemiz çıkıyor.. Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 17 Temmuz 2011 Paylaş 17 Temmuz 2011 geçen gün arabaya 2 tane(belki de bir) kuş pisletmiş kaputa ne yaptı isem kalan izleri çıkartamadım, bunun için önerisi olab varmıdır acaba, sinir oluyorum, gerçi benden başka kimse farketmiyor ama benim farketmem yeterli arabanızı düzenli olarak cilalarsanız büyük ölçüde bu sorundan kurtulursunuz... Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 17 Temmuz 2011 Paylaş 17 Temmuz 2011 uygulamaya başlayacağım tavsiyenizi hemen , teşekkürler cilalama kolay bir iş bence, yılda 2 kere yapmak lazım aslında yaz başı ve kış başı olarak... önce biraz araştırma yapın ne kullancağınıza dair uygulama videoları izleyin bize sorun ... ezbere koçtaşlardan cila alıp uygulamayın Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 17 Temmuz 2011 Paylaş 17 Temmuz 2011 arabanızı düzenli olarak cilalarsanız büyük ölçüde bu sorundan kurtulursunuz... +1 Sürekli cila yapılan araçta ; kuş pislikleri hasar vermiyor.. :lol2: Yorum bağlantısı
Lemi Sam 19 Temmuz 2011 Paylaş 19 Temmuz 2011 Beyaz Fiesta'da cila kullansam çok farkeder mi? Koyu renkli arabaları görüyorum pırıl pırıl parlıyo beyazda öyle parlarmı acaba bi türlü karar veremedim. Arkadaşlar bu pasta ve cila olayını anlamadım Pasta demek wax mı demek, ürünün üzerinde wax yazması mı gerekiyor? Benim aracımda da plastik tamponda birkaç çizik var, kaportada da bir derin çizik var. Şimdi önce pasta mı uygulamalıyım? Pasta ne işe yarıyor? Cila sonrasında mı uygulanacak, pastadan sonra ise ne kadar beklenecek?Cilanın temel görevi nedir? Cila parlatıcı bir özelliğe sahip olmalı sanırım, boyayı da korur mu? Hangi marka pasta ve cila öneririsiniz? Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit 19 Temmuz 2011 Paylaş 19 Temmuz 2011 Fiesta mk7 Mekan var imkan var. Bi tane daha mk6.5 Garajda sanırım ka var. Yorum bağlantısı
Kerim Bilge 19 Temmuz 2011 Paylaş 19 Temmuz 2011 (düzenlendi) Nxt için üzerine bir collinite 915 katı wax atında görün nasıl parlıyor araç. Bu arada Savaş abi hangi pastayı uyguladınız? Bende elimle girişecem bu pasta işine ama el ile olur mu diye düşünmeden edemiyorum ? 19 Temmuz 2011 tarihinde Bilgehan Arbek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Temmuz 2011 Paylaş 20 Temmuz 2011 Pasta: sıvı şekilnde bir zımparadır, solgun boyayı, güneşte görülen fırça çiziklerini yok eder (üstten bir tabakayı kaldırarak) Cila: pasta yapılmış veya solmuş boyayı parlatır, Koruma: Son yıllarda piyasaya çıkan, güzel kimyasaalı cila denebilir, parlaklığın uzun süre korunmasını sağlar. Bu işlerde , ne kadar harcama yaparsanız o kadar iyi / kalıcı / koruyucu sonuç alırsınız. Yorum bağlantısı
Lemi Sam 20 Temmuz 2011 Paylaş 20 Temmuz 2011 pasta yapılan yerde boya inceliyor yani, doğru mu anlamışım?O zaman cila yapılarak boyası incelen yer sadece parlatılıyor. Wax denen şey ne işe yarıyor, mum gibi birşey mi? Bir de araçlarda rotüş denen şeyleri bunlarla mı yapıyorlar. derin çiziklerde veya kaza yapmış boyası yıpranmış bölümlerde pasta cila kullanılıyor mu? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Temmuz 2011 Paylaş 20 Temmuz 2011 Wax genel bir tabir (İngilizce) , cila (Türkçe) niyetine kullanırssınız. Rötüş, tırnak ojesi gibi, fırça+boya ile yapılır. Derin çiizten kasıt, boyayı aşmış astara/metale inmiş çizik ise, o parça boyanmadan düzelmez. Yorum bağlantısı
Akan Belen 20 Temmuz 2011 Paylaş 20 Temmuz 2011 Boya değil aracın üzerindeki vernik inceliyor demek daha doğru. Wax (cila) Aracın üzerinde koruyucu bir tabaka oluşmasına yardımcı oluyor kılcal çiziklerin aracın cilasına zarar vermesini engellemeye yardımcı ayrıca parlaklık veriyor doğal olarak. Yorum bağlantısı
Lemi Sam 8 Ağustos 2011 Paylaş 8 Ağustos 2011 Ben torpido ve plastik aksam için sonax torpido temizleyici kullanıyorum anti statik özelliği var toz tutmasını engelliyor.Memnunum üründen.Direksiyona çok fazla birşey sürmüyorum kayganlık oluşmasın diye çok nadir deri bakım ürünleri kullanıyorum sadece. Bu ürünü aracın her türlü plastik aksamında torpido aracın ön camının altında kalan bölümler, kapı kolları vb. buralarda kullanılabiliyor mu? Bir ara parlatıcı sünger kullandım, yağlı yağlı yaptı heryeri Ama çok parlaktı. sonax ın ürününün parlaklığı nasıl? Yorum bağlantısı
Akan Belen 8 Ağustos 2011 Paylaş 8 Ağustos 2011 Bu ürünü aracın her türlü plastik aksamında torpido aracın ön camının altında kalan bölümler, kapı kolları vb. buralarda kullanılabiliyor mu? Bir ara parlatıcı sünger kullandım, yağlı yağlı yaptı heryeri Ama çok parlaktı. sonax ın ürününün parlaklığı nasıl? Evet kullanabilirsiniz.Parlatıcı sünger kesinlikle kullanmayın sıkıntı çıkarabilir size.Bence normal ki bana fazla parlak geliyor özellikle pütürsüz yüzeylerde. Yorum bağlantısı
Halil Yücel 8 Ağustos 2011 Paylaş 8 Ağustos 2011 Merhaba arkadaşlar. 2 ay önce aldığım fiesta için boya koruma yaptırmayı düşünüyordum. Ziebart Eskişehir'in kampanyalı 397 TL ye yaptığını öğrendim. 0 araç için diamond gloss boya koruma liste fiyatı 529 Tl. Eskişehirdeki bu indirimden faydalanmayı düşünüyorum. Sizce fiyat nasıl. Forumda yaptığım araştırmaya göre genellikle Ziebart tavsiye ediliyor. Eskişehir Ziebart hakkında bilgi sahibi olan üstadların yardımını bekliyorum. Yorum bağlantısı
Akan Belen 8 Ağustos 2011 Paylaş 8 Ağustos 2011 Vay fiyatlara bak yahu.Ben kendim yapıyorum oh mis.polisaj makinamı da aldıktan sonra tamamdır bu iş.Kullanılan ürünlere göre değişiklik göstermekle birlikte fiyatlar bence uçuk hemde sadece boya koruma anlamında Yorum bağlantısı
Halil Yücel 8 Ağustos 2011 Paylaş 8 Ağustos 2011 397 Diamond Gloss Kampanyalı fiyatı. Bu işlerden pek anlamıyorum o yüzden bilinmeyen markalarada yaptırmak istemiyorum. Ziebartın Diamond Gloss olmayanı(açık renkli araçlar daha çok tercih ediyor) 300tl civarı. Olmuşken biraz iyisi olsun diyorum koyu renkli araç(gece grisi) yabuk deforme oluyor yaşadım yerdde resmen is yağıyor. Arabanın üstü kir içinde kalıyor. Yorum bağlantısı
Halil Yücel 8 Ağustos 2011 Paylaş 8 Ağustos 2011 Alper Bey Eskişehirde mi yaptırmıştınız? Eğer Eskişehirde yaptırmışsanız işçilikden memnun kaldınız mı? Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 8 Ağustos 2011 Paylaş 8 Ağustos 2011 Bende Eskişehir Ziebart ta geçen yıl diamond gloss+antibakteriyel iç temizlik vinil koruma 399 TL ye yaptırmıştım öncekileri Bursa'da Ziebart'ta yaptırmıştım, aracımı (siyah) satarken alan kişi bu araba sıfır gibi demişti. Ben tavsiye ederim özellikle koyu renkli arabalarda. Arabamda bir kaç kere kuş pisliği lekesi kaldı gittim ücretsiz giderdiler. artı olarak 1 yıl garantili diyelimki aracın herhangi bir yeri çizildi ve boyattınız boyattığınız parçalara da ücretsiz uygulama yapıyorlar... Yorum bağlantısı
Engin Özarı 8 Ağustos 2011 Paylaş 8 Ağustos 2011 Merhaba arkadaşlar. 2 ay önce aldığım fiesta için boya koruma yaptırmayı düşünüyordum. Ziebart Eskişehir'in kampanyalı 397 TL ye yaptığını öğrendim. 0 araç için diamond gloss boya koruma liste fiyatı 529 Tl. Eskişehirdeki bu indirimden faydalanmayı düşünüyorum. Sizce fiyat nasıl. Forumda yaptığım araştırmaya göre genellikle Ziebart tavsiye ediliyor. Eskişehir Ziebart hakkında bilgi sahibi olan üstadların yardımını bekliyorum. Tavsiye etmem. orada koruma yapan elemanlar çok çabuk değişiyor. Yeni eleman boya koruma işlemi için yapılan sprıal motoru kullanmasını yeni öğreniyorsa , araba üzerinde dairesel çiziklere alışmanız gerekli Esas sahibi, işi bilen birisi . Ancak patron olduğu için tulumları giymiyor tabiki. Ben Megane aracı yeni aldığımda, bedava koruma hediye etmişlerdi , Elemanın spriral taş motorunu tutuşu baştan off saytdı. Yaptırmadım şimdi kendi 2 ayda bir yapıyorum. 4 x4 boya koruma aldım çok iyi bir ürün Yorum bağlantısı
Akan Belen 8 Ağustos 2011 Paylaş 8 Ağustos 2011 Biraz el beceriniz merakınız varsa bu işi rahatlıkla kendiniz yapabilirsiniz.Ama emek ister açıkçası. Yorum bağlantısı
Halil Yücel 9 Ağustos 2011 Paylaş 9 Ağustos 2011 Arkadaşlar hafta sonu için randevu aldım. Bi sıkıntı çıkmaz ise cumartesi gidip yaptıracam. Kendim yapma ihtimalim yok hem bu işlerden anlamam. Hemde pek zaman olmuyor açıkcası öyle ki arabayı bile 1 hafta oluyor yıkatamıyorum. Hem kendim yapıp çizmek de istemiyorum. Bakalım yapıldıktan sonra görüşlerimi burada yazarım. Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak 9 Ağustos 2011 Paylaş 9 Ağustos 2011 Konunun büyük bir bölümünü okudum, çok yararlı bilgiler edindim. Aracıma pasta, cila gerekiyorsa boya koruma uygulamak istiyorum ve bu işlemleri de kendim yapmak istiyorum. Şimdiye kadar hiç pasta veya cila yapmadım ama elim bu işlere biraz yatkındır. Aracım 2001 model metalik gri, birkaç derin çizik ve biraz da kılcal çizikler var. Amacım derin çizikleri minimuma indirmek, kılcal çizikleri kapatmak, aracı parlatmak. Bir yerden polisaj makinesi temin ettim. Gelelim sorulara; 1. Bu amaca yönelik araca ve sırasıyla yapmam gerekenler nelerdir? 2. İşlemleri yaparken özellikle şu noktalar çok önemli, bunlara dikkat etmelisin diyeceğiniz hususlar hangileridir? 3. Bu işte tecrübesiz biri olarak şu marka model pasta, cila ve ne lazımsa önereceğiniz ürünler hangileridir? Yorum bağlantısı
Akan Belen 9 Ağustos 2011 Paylaş 9 Ağustos 2011 Aracın çiziklerin fotoğrafları olsa daha iyi olur.Ama detailing genelde Kil ( aracın üzerinde yıkamayla çıkmayan kirlerin temizlenmesi kısa) Polisaj ( Aşındırma işlemi) Wax ( koruma ve parlatma ) sıralaması ile yapılır. Her markanın pastalarında farklı aşındırıcılık değerleri vardır doğal olarak her araca göre uygulanacak pasta değişir bu anlamda aracın resimlerini görmek iyi olur.Marka olarak MEGUIARS öne çıkan bir ürün.Ama virtüs ürünlerinide tavsiye edebilirim ki fiyat fayda olarak bence gayet iyi.İlk uygulama yapacak biri için yeterli diye düşünüyorum.Muhtemelen aracınızda dairesel çizikler vardır.Virtüs 426 ( 8/12 aşındırıcılık derecesi var) 473(5/12) , 453 (2/12 selanttır aşındırcılı çok az parlatma yüksektir) üstüne bir wax ben colli 915 kullanıyorum gayet memnunum yada fk1000 de kullanabilirsiniz.Muhtemel başlangıç için işinizi görecektir.Alacağınız hızlı bir cilada yıkamalardan sonra kullanırsanız hem parlaklık artar hemde koruma uzamış olur.Sonradan ara ara ag srp kullanabilirisniz dolgu özelliği olan bir ürün kılcal çiziklerin gizlenmesini sağlar ama bunlar biraz detaya girmeye başlıyor.Polisaj pedleride lazım cutting polishing ve finishing ped gerekir. Dikkat edeceğiniz konu Makinayla çalışacaksanız öncelikle hurda bir panalde mutlaka test çalışma yapın direk araca girişmeyin sakın.Bol bol uygulama videosu izlesin.Öncelikle elinizdeki en az aşındırıcılı olan ürünle spot test yaparak başlayın. Kısaca böyle işte Yorum bağlantısı
Recommended Posts