İçeriğe Yönlendir

Boya Koruma, Cila Ve Temizlik Ürünleri( 3 M, Ziebart , Sonax..vs )

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Akan Belen

Bence hatalı bir uygulama yapmışsınız.polisaj makinasıyla bir aracı 1 saatte bitirmek bence mümkün değil en azından sağlıklı bir şelikde.Ayrıca pedi sürekli ıslatmakta iyi değildir sadece pedi ilk kullanımda bir iki fıs yapmak iyidir sonrasında gerek yok.Hem wax ı gereksiz sulandırmış olursunuz hemde istenilen sonuç alınamaz bence.araçta panel panal çalışmak iyidir.herpanelden sonra pedi temizlemek gerekir.Sizin uyguladığınız ürün nedir kullandığınız pedin özelliği nedir?cutting,polish,finishing ped ?.bana kalırsa polish (aşındırıcılık) uygulanırken makinaya gerek var wax atarken elle atılması daha sağlıklı diye düşünüyorum.Beyaz araçta sonuç almak daha zordur doğal olarak fk1000 kullanabilirsiniz açık renk araçlarda iyi sonuç verdiğini gözlemlemiştim

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Sorun belli oldu, pasta yapılamış denebilir, amatör kullanım ile, muhtemelen amatör bir makina ile pasta işlemi, 3-4 saatten az sürmemeliydi. KAldı ki G3 aşındırıcıdır, kuvvetle muhtemel bazı çizikler de oluştu.

G3 ıslatılarak yapılır bu doğru ama kıvamı tutturmak lazım, yapışkan macunumsu kalıntılar oldu mu? Pasta sonrası temizliği nasıl yaptınız?

Yorum bağlantısı
Akan Belen
Sorun belli oldu, pasta yapılamış denebilir, amatör kullanım ile, muhtemelen amatör bir makina ile pasta işlemi, 3-4 saatten az sürmemeliydi. KAldı ki G3 aşındırıcıdır, kuvvetle muhtemel bazı çizikler de oluştu.

G3 ıslatılarak yapılır bu doğru ama kıvamı tutturmak lazım, yapışkan macunumsu kalıntılar oldu mu? Pasta sonrası temizliği nasıl yaptınız?

Pardon Çağlar abi ben bu G3 olayını kaçırmışım :lol2: Umarım harelenme oluşmamıştır araçta.Amatör uygulamalarda ürün ve makina ilk defa kullanıyorsa bence hurda bir panelde deneyim kazanmak şart artı sonrasında spot test yapmak lazım ki ürünün verdiği sonucu görebilmek için.Fazla yada eksik kalabilir ürün heleki aşındırıcı bir ürün kullanılıyorsa

Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit

Kalıntı ince tabaka halinde oldu. Temizleme işlemini pamuk ile yaptım. Tekrr makine kullanmadım. Wax uygulamasında m66 yı pamuk ile, nxt yi kendi pedi ile uyguladım.

Tekrar nxt nin temizliğini de pamuk ile yaptım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Pasta pamuk ile temizlenebildiğine göre olmamış demektir, olsa idi her yere pamuğun yapışması lazımdı.

1. Pasta sonrası tazyikli su ile ancak çıkabilen bir kalıntı oluşur

2. Pamuk kullanılmaz, tercihan cilayı ped ile sürmeli, mikrofiber bez ile parlatmalı.

3. 66 ile Nxt aynı ürünler, 66 biraz daha profesyonel amaprofesyonlein uygulaması en kolay ürünüdür , makine veya el ile uygulanabilir

Çözüm: boyacıya gidilecek, G3 ile pasta yaptırılıcak, sonra 66 ile cila yaptırılacak. 1 ay sonra Nxt yapılacak , sonra devam edildikçe parlaklık kalır.

Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit

Çok teşekkür ederim. :) Kılcal çiziklerin gitmemesiniz sebebide belli oldu. :p

Yorum bağlantısı
Ahmet Karabatak

selam degerli ford kullanıcıları

aranıza yenı katıldım .istanbulda oturuyorum benim 2010 model connect glx bir aracım var 8 ay önce aldım.aracımda verniğinde oldugunu düsündüğüm ufak çizikler var ve aracıma boya koruma ve parlatma yaptırmak istiyorum.tavsiyelerınızı beklıyorum.kendim altından kalkabilirmiyim yoksa 1 defalık sonax yada autowax turu yerlerde mi yaptırsam

önerilerinizi bekliyorum

tesekkur ederım

Yorum bağlantısı
Ahmet Karabatak

zeytinburnunda oturuyorum

hem uygun fiyat hemde kaliteli hizmet ve birde kredi kartına taksit istiyorum ama

galiba çok şey istiyorum

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

iş Tel: 212- 328 07 36

Diyor verilen linkte. Arayıp sorabilirsiniz. Çağlar beyle görüşmek istiyorum diyin Çağlar abi gereği şekilde yardımcı olmaya çalışacaktır.

Yorum bağlantısı
Ahmet Karabatak

iyi geceler dostlar

bir konuda tavsiyeye ihtiyacım var

benim arabam 2010 model ford connect 110 glx

arabamda herhangi bir durumda kullanabilmek amacıyla pasta cila sampuan ve wax bulundurmak istiyorum.

bana ürün önerilerinde bulunabilirmisiniz

tesekkurler

Yorum bağlantısı
Mehmet Solak
Meguiars hare giderici kullanılabilir.Üstüne de Nxt 2.0.

Çağlar beyin dediği şekilde sırayla uygulama yaptım.acemiliğimden olsa gerek özellikle tavanda kılcal çizikler kaldı.birde bu uygulamadan sonra arabam fena halde toz topluyor.yıkat ertesi gün tozlar yapışmış.bu konuda bir şeyler yapabilirmiyim?.... :D

Yorum bağlantısı
Erhan Eken

Arkadaşlar1. sayfadan başladım ve 3 gündür bu bölümü okuyorum.Kafam allak bullak oldu.Hangi marka,nasıl,hangisi önce vb.

Önce alınacakları çıkarttım ve sıraya koydum.Yanlışım varsa düzeltin.

1-Mikrofiber bezler 4-5 tane

2-Cila pedi.

3-Yıkama Eldiveni.

4-Sonax oto şampuanı.

5-Turtle wax sıvı cla.

6-Turtle wax (kalıcı cila-wax)

Sonra da yapacaklarımı sıraladım:

1-Yıkama eldivenini takarak sonax şampuanla araba yıkanacak.

2-Mikrofiber bezle kurutulacak.

3-Turtle wax sıvı cila ile cilalanacak.

4-Mikrofiber bezle parlatılacak.

5-Turtle wax waks uygulaması yapılacak.

6-Son olarak ta mikrofiber bezle iyice parlatılacak.

Doğru mu anlamışım?İşlem sırasında veya markada değişiklik yapabilirim.Önerilerinizi bekliyorum.

Onaylarsanız yarın malzemeleri alacağım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Çağlar beyin dediği şekilde sırayla uygulama yaptım.acemiliğimden olsa gerek özellikle tavanda kılcal çizikler kaldı.birde bu uygulamadan sonra arabam fena halde toz topluyor.yıkat ertesi gün tozlar yapışmış.bu konuda bir şeyler yapabilirmiyim?.... :lol2:

Nxt yaparken yorulmuşsak tam yedirememişsek, hare gidercinin etkisi kalır, daha çok toz toplar, Nxt yi iyice yedirin ve parlatın.

Sıralama doğru olmuş, yıkama sonrası deri/güderi benzeri bezler daha kolay suyu emer.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Erkan Bey kil de uygulamalısınız aracınıza.İmzanızdaki gibi 2000 model ise aracınız kil iyi olacaktır.

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram

Bugün aracıma pasta-cila-koruma uygulandı.

Sormak istediğim NXT'yi ne zaman uygulayayım.

En etkili ve kalıcı olması için uygun zaman nedir?

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
Arkadaşlar1. sayfadan başladım ve 3 gündür bu bölümü okuyorum.Kafam allak bullak oldu.Hangi marka,nasıl,hangisi önce vb.

Mesajlarda çoğu ürüne iyi ve kötü denilebilir ama kafanız karışmasın, aynı dalda coğu ürün birbirine benzer sonuçlar verir. Biz çok fazla detaya dikkat ettiğimiz için en ufak ayrıntısına kadar yazıyruz.

Yorum bağlantısı
Erhan Eken
Erkan Bey kil de uygulamalısınız aracınıza.İmzanızdaki gibi 2000 model ise aracınız kil iyi olacaktır.

Onu ben de düşündüm ama Aydın'da bulamadım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Bugün aracıma pasta-cila-koruma uygulandı.

Sormak istediğim NXT'yi ne zaman uygulayayım.

En etkili ve kalıcı olması için uygun zaman nedir?

1 ay sonra yeniden canlandırmak için. Sonrası ortamın asidine tozuna zevke kol kuvvetine kalmış. Gölgede soğuk kaportaya uygulayın

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram

Çağlar abi gerekli temizliğiyaptıktan sonra önce nxt sonra cila mı?

Yoksa önce cila sonra nxt mi?

Yoksa sadece nxt mi?

D hiçbiri deme abi :D

Sıralamada tereddüt yaşıyorum :unsure2:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Nxt, en son sırada, sosyetik hafif hata yapılmayacak bir ciladır, çok dayanıklı ömürlü değildir.

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram
Nxt, en son sırada, sosyetik hafif hata yapılmayacak bir ciladır, çok dayanıklı ömürlü değildir.

Çağlar abi sosyetik cila terimin çok hoş :rolleyes:

Fakat dayanıklılık konusunda sana katılmıyorum.

NXT uyguladıktan sonra abartmayım ama birkaç ay parlaklığını koruyor.

Bunu yağmurdan-yıkadıktan vs... sonra damlaların toplanmasından anlıyorum,her yıka-hızlı cila-sil araç ışıl ışıl :good1:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...