Savaş Değişli 7 Haziran 2011 Paylaş 7 Haziran 2011 (düzenlendi) Çok teşekkürler Arkadaşlar,cahilliğimi bağışlayın Pastadan korkuyorum ,hare yok durduk yere hare yapmayım zaten acemiyim şu sırada kullansam doğrumudur Kill,Sonax güçlü cila,Meguiars NXT 2.0 (NXT kullanımı,Cilanın kalıcığını artırmak için kullanıyor doğru mudur? 7 Haziran 2011 tarihinde Sava? De?i?li tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 7 Haziran 2011 Paylaş 7 Haziran 2011 Boşuna emek ve para harcanmış olur dediğim gibi NXT zaten ciladır sadece sentetik olan bir ciladır. Sonax güçlü cilaya gerek yok pasta yapılmayacaksa kil üzerine meg nxt yeterlidir ... Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 7 Haziran 2011 Paylaş 7 Haziran 2011 Sağolasın Anıl, bir dahaki sefere seni rahatsız ederim artık. Bu konularda çok bilgili olmadığım için, bildiğim güvendiğim bir marka diye meguiars'ı tercih ettim. Bir dahaki sefer epey sonra olur zaten. abi görmemişim tabiki seve seve yardımcı olurum ... bir alo demen yeterli... http://www.facebook.com/MeguiarsTurkiye dilerseniz burdanda istediğiniz ürün hakkında cevap alabilirsiniz ben bugüne kadar her soruma cevap aldım herkeste alıyor deneyebilirsiniz teşekkür ederim ... Yorum bağlantısı
Guest Erc 7 Haziran 2011 Paylaş 7 Haziran 2011 (düzenlendi) Arkadaşlar kafam karıştı şimdi :lol2:Sıralama nasıl olacak? meiguars nxt wax alıyorum,bu wax cilanın üzerine mi atılmalı yoksa alta wax üste cila mı atılacak. Birde bu aldığım ürün hare yapar mı? Veya en güzeli almam gereken ürünler ve sıralama nasıl oluyor.Arabamda küçük derin olmayan çiziklerde var :lol2: Meguiars ın 5 adımda boya koruma adlı videosu bence en güzel anlatıma sahip [http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150250528276535&oid=280203670975&comments 7 Haziran 2011 tarihinde Erc tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Adem Deliaslan 7 Haziran 2011 Paylaş 7 Haziran 2011 http://www.koctas.com.tr/U/PP-120-W-Polisa...0-W/60308?R=104 sayfasında bulunan polisaj makinası ile hareleri yoketme şansım var mı?(ayrıca hareleri gidermek, parlaklığı artırmak ve koruma için hangi markaları önerirsiniz.) Not: aracım 10 aylık ve hiçbir uygulama yapılmadı şimdiye kadar. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 8 Haziran 2011 Paylaş 8 Haziran 2011 Bu polisaj makinasından bende var ; ama pek işe yarar birşey değil; yani bunun yaptığını ellede yapabilirsiniz . Hatta elle yaptığınızı bu makina yapamıyor ve güçlü değil.. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 8 Haziran 2011 Paylaş 8 Haziran 2011 bende de vardı hiçbir işe yaramıyor, devir ayarlı şu taşlama makinası gibi olanlar işe yarıyorlar. Yorum bağlantısı
Adem Deliaslan 8 Haziran 2011 Paylaş 8 Haziran 2011 sağolun, cepten boşa para vermek durumunda kalmadım sayenizde Yorum bağlantısı
Yavuz Gencay 8 Haziran 2011 Paylaş 8 Haziran 2011 (düzenlendi) ben sonunda dayanamadım ve bi MAKİTA 9227cb Polisaj Makinası aldım Makita polisaj makinası 8 Haziran 2011 tarihinde Yavuz Gencay tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Haziran 2011 Paylaş 8 Haziran 2011 ben sonunda dayanamadım ve bi MAKİTA 9227cb Polisaj Makinası aldım Makita polisaj makinası Bayağı hızlı bir giriş olmuş, bu arada bunların 2.elleri de bulunabiliyordu.... Hız ayarında 2 yi pek geçmeyin, ayrıca ucuna takılacak süngerler de önemlidir, her işlem için ayrı sünger vardır, oto nalbura danışın. Yorum bağlantısı
Yavuz Gencay 8 Haziran 2011 Paylaş 8 Haziran 2011 Gözün aydın Muradına ermişsin sonunda, hayırlı olsun Yavuz :lol2: abi nezaman parlatıyoruz senin koca oğlanı ??? Bayağı hızlı bir giriş olmuş, bu arada bunların 2.elleri de bulunabiliyordu.... Hız ayarında 2 yi pek geçmeyin, ayrıca ucuna takılacak süngerler de önemlidir, her işlem için ayrı sünger vardır, oto nalbura danışın. Çağlar abi 5 yıl garantili 10 taksit ile aldım ordaki yazan fiyatın cok assagısına aldım ... ped konusuna gelincede sonaxın veya meguiarsınkileri tercih edicem yapıcagım işe gore pasta atılıcaksa ona gore cıla olucaksa ona gore ayrı sungerlerı alıcam ... Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 8 Haziran 2011 Paylaş 8 Haziran 2011 ben sonunda dayanamadım ve bi MAKİTA 9227cb Polisaj Makinası aldım Makita polisaj makinası Güzel makina hayırlı olsun Mustafa beyin araç bununla ayna gibi olur. :lol2: Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Haziran 2011 Paylaş 8 Haziran 2011 Sünger rakamlarına hazır ol :lol2: , kaliteli olsun, risk azalsın. Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 8 Haziran 2011 Paylaş 8 Haziran 2011 abi nezaman parlatıyoruz senin koca oğlanı ???Çağlar abi 5 yıl garantili 10 taksit ile aldım ordaki yazan fiyatın cok assagısına aldım ... ped konusuna gelincede sonaxın veya meguiarsınkileri tercih edicem yapıcagım işe gore pasta atılıcaksa ona gore cıla olucaksa ona gore ayrı sungerlerı alıcam ... 3m in waffle pedleride güzel meg ler makinadada yıkanabiliyordu yanlış bilmiyorsam... Yorum bağlantısı
Yavuz Gencay 8 Haziran 2011 Paylaş 8 Haziran 2011 Çanakkale'ye gitmeden bir operasyon yapalım o zaman. Standox'a uğrayayım ben sanayide, pasta lazım bize önce mevcut durumu toparlamak için, onun üzerine Sonax 2 numarayı atarız olur biter.Koruma işlerini yaz sonu yaparız artık. abi nasıl dersen bana her yol paris Koruma, taze cila üstüne olur ! malesef Çağlar abi gecen bı ped aldım sonaxtan 44 lıra verdım ıcıme oturdu ama yapcak bişe yok arabanın boyası daha degerlı 3m in waffle pedleride güzel meg ler makinadada yıkanabiliyordu yanlış bilmiyorsam... bilgi için teşekkürederim 3m ın pedlerını duymamıstım bi arastırayım ... Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 11 Haziran 2011 Paylaş 11 Haziran 2011 Arkadaşlar birkaç hafta önce Sonax Nano 1 cila uygulamıştım. İlk yıkamadan sonra ürünün testi benim için bitmiş oldu. Resimler konuda mevcut ve harika parlaklık veriyor. Fakat en önemli noktayı yazayım. Arexons cilalı şampuan ile yıkadıktan sonra tamamı akıp gitti ve sonax nanodan eser kalmadı. Koruma olarak en ufak etkisi yok. Üzerine koruma uygulamadığınızda sadece 1 haftalık parlaklık için kendinizi yormuş oluyorsunuz. Arabayı bugün yıkadım ve ufak bir bölgeye uyguladım. O bölge tekrar harika parlaklığa kavuştu. Şimdi arabayı komple sonax nano ile geçip üzerine Arexsons protective(koruyucu) wax uyguayacağım. Bakalım bunun sonuçları ne olacak. Sonax nano tek başına kullanıcaksa bu ürünü tavsiye etmiyorum. İlk yıkamada hepsi akıp gitti. Sadece su ile yıkarsanız çıkmıyor ama şampuan hepsini çözdü. Fiyat-performans olarak sınıfta kaldı. O ürün yerine yine nano olan TurtleWax marka Platinum wax kullanabilirsiniz. Hem harika parlaklık veriyor, hemde aşağı yukarı 2-3 ay parlaklık ve su itici özelliğini koruyar. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 11 Haziran 2011 Paylaş 11 Haziran 2011 Çanakkale'ye gitmeden bir operasyon yapalım o zaman. Standox'a uğrayayım ben sanayide, pasta lazım bize önce mevcut durumu toparlamak için, onun üzerine Sonax 2 numarayı atarız olur biter.Koruma işlerini yaz sonu yaparız artık. Pazar günü yaparsanız haberim olsun abi Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 11 Haziran 2011 Paylaş 11 Haziran 2011 Pazar günü yaparsanız haberim olsun abi :lol2: Yağmur yağarsa ben arabayı çıkartmam Sonax Nano ile ilgili üstteki yazıma devam edeyim. Bugün arabayı yıkadıktan sonra sonax nanonun kaybolan parlaklığını tekrar sonax nano uygulayarak geri getirdim. Ciddi şekilde parlatıyor ama glaze türünde bir ürün. O yüzden uyguladıktan sonra üzerine arexsons protective wax uyguladım. Yine harika parlıyor. Arexson protective wax harika bir koruyucu. 10-15 yıkamaya kadar ciddi olarak koruyor. Metal anahtarı bastırarak sürtüğünüzde dahi boya kolay kolay çizilmiyor. Nano'yu uyguladıktan sonra koruyucu yapmadan önce en az 1 saat beklemek gerekiyor. nano iyice kuruyup arabaya oturması gerek. Hemen koruyucu uygulaysanız iki farklı ürünü birbirine karıştırabilirsiniz ve farklı sonuclar verebilir. Nanoyu uygulayıp 1 saat bekleyip koruyucuyu uyguladım. İki ürünüde uygulamak çok kolay. Arabaya zarar verme ihtimaliniz yok.Tozsuz ve silmesi çok kolay. Zaten arexsons koruyucu waxı ince tabaka halinde sürdüğünüzde bir süre sonra araba üzerine birçoğu kuruyarak kayboluyor. Son olarak silip parlatıyorsunuz ve işlem bitiyor. Arexson protective 7067 kodlu ürün olacak. http://www.google.com.tr/search?hl=tr&...sa=N&tab=wi Farklı bir çeşidi var ve Yavuz kullanmış fakat silerken çok zorlanmış ve istediği sonucu alamamış. 7067 1 gün bile araba üzerinde kalsa kolay silinebiliyor. Silmek için 15-20 dakika kadar beklemek yeterli. Önemli olan çok ince tabaka şeklinde dağıtarak uygulamak. Bu ürünü uyguladığınızda her yıkamadan sonra arabanızın parıl parıl olduğunu görebilirsiniz. Zaten bu üründe asıl parlaklığı ilk yıkamadan sonra alıyorsunuz ve koruyucu film tabakası uzun süre kaybolmuyor. Birkaç resim ekliyeyim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Haziran 2011 Paylaş 11 Haziran 2011 Vesile ile, Genelde bu tip ürünler, zor siliniyorsa, bir önce uygulanan ürünün kümyasalında uymsuzluk veya uygulama şeklinde sıkıntı var da denebilir. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 11 Haziran 2011 Paylaş 11 Haziran 2011 Bazı ürünlerin silinmesi zor. Mesela turtlewax'ın kılcal cizik giderizi ürünü var. İnce tabaka şeklindede uygulasanız silerken tozlar birbirine yapışıp pul pul arabaya yapışıyor. Kemik gibi oluyor. 10 yıkamada bile kaybolmuyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Haziran 2011 Paylaş 11 Haziran 2011 Bir şekilde uygulamada hata olabilir (büyük ihtimal) mesela makine ile yapılması şart bir ürünü el ile yapınca da böyle pudra gibi olur ve yapışır kalır gibi. Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 11 Haziran 2011 Paylaş 11 Haziran 2011 bir problem olmayacaksa bu konularda okuduğum ve üyesi olduğum forum sitesinin adresini verebilir miyim? Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 11 Haziran 2011 Paylaş 11 Haziran 2011 Bir şekilde uygulamada hata olabilir (büyük ihtimal) mesela makine ile yapılması şart bir ürünü el ile yapınca da böyle pudra gibi olur ve yapışır kalır gibi. Tam o şekilde oldu Çağlar abi. Aynı ürünü makine ile uyguladığımda hiçbir sorun olmadı. + çok daha iyi verim aldım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Haziran 2011 Paylaş 11 Haziran 2011 bir problem olmayacaksa bu konularda okuduğum ve üyesi olduğum forum sitesinin adresini verebilir miyim? tabi ki. Tam o şekilde oldu Çağlar abi.Aynı ürünü makine ile uyguladığımda hiçbir sorun olmadı. + çok daha iyi verim aldım. Birçok alanda olduğu gibi, parlatma grubunda, kimyasalın öenmi kadar, uygulanma şekli de önemlidir, hatta daha önemlidir. İspatı da olmuş yani. Yorum bağlantısı
Recommended Posts