Hasan Tahsin Şipit 25 Mayıs 2011 Paylaş 25 Mayıs 2011 G3 pasta için 6 ay aralı iyimidir? Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 25 Mayıs 2011 Paylaş 25 Mayıs 2011 Hasan iyi öğren, hafta sonu benimkine yapacağız Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Mayıs 2011 Paylaş 25 Mayıs 2011 G3 pasta için 6 ay aralı iyimidir? Profesyonel uygulanacak bir üründür, 6 ayda bir de pasta hem gereksizdir, hem de zarar riski büyüktür. Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit 25 Mayıs 2011 Paylaş 25 Mayıs 2011 Tamam Abi ayıp ettin. Ama yaptıktan sonra tanıyamazsan karışmam. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 25 Mayıs 2011 Paylaş 25 Mayıs 2011 Profesyonel uygulanacak bir üründür, 6 ayda bir de pasta hem gereksizdir, hem de zarar riski büyüktür. İşte bu güzel, 3-5 senede bir belki uygulayacağım birşey için sorun teşkil etmez bana Tamam Abi ayıp ettin. Ama yaptıktan sonra tanıyamazsan karışmam. Okey Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit 25 Mayıs 2011 Paylaş 25 Mayıs 2011 Profesyonel uygulanacak bir üründür, 6 ayda bir de pasta hem gereksizdir, hem de zarar riski büyüktür. Boyada çok fazla kılcal çizik var ve acayip rahatsız ediyor. M66 ile her defasında 2 kat geçmeme rağmen sadece parlıyor ve bu parlaklık 1 aydan fazla durmuyor. Yapayım mı kalsın mı sizce. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Mayıs 2011 Paylaş 25 Mayıs 2011 M66 parlatır ve hafif korur. Çizikleri, hareleri pasta veya kil ile gidermeli, sonra üstüne hare giderici sonra üstüne cila sonra üstüne koruma atmalı. sonra 2-3 ayda bir M66. Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit 25 Mayıs 2011 Paylaş 25 Mayıs 2011 Dediğiniz gibi yapayım. Hare giderici olarak ne tavsiye edersiniz? Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 25 Mayıs 2011 Paylaş 25 Mayıs 2011 (düzenlendi) Pasta işlemiyle yüzeyden belli kalınlıktaki bir tabaka alınıyor ve çizikler kaybolmuş oluyor. Yanlış uygulamalar ile 3-4 uygulamada verniği tamamen bitirebilirler yada yakabilirler.En altta kaportamız, onun üzerinde boyanın yüzeye iyi bir şekilde tutunması için boya altı vernik tabakamız ve üzerinde aracımızın rengini oluşturan boyamız bulunuyor. Boya üzerinde ise boyayı koruyan vernik tabakası bulunuyor. Eğer yapıldıysa vernik üzerinde birkaç mikron değerinde çok ince wax tabakası bulunur.Boya koruma, pasta cila gibi tüm uygulamalar boyaya değil verniğe uygulanır. Çevre şartları, asit yağmurları, ağaç recineler ve kuş pisliği gibi dış etmenler ile zarar gören tabakada vernik tabakasıdır.Verniğin üzerindeki ince kısım wax, cila veya boya koruyucu malzeme olarak düşünebilirsiniz. Bu tabaka dış etmenlere karşı extra direnc oluşturarak verniği korur, daha geç zarar görmesini sağlar ve parlak tutar.Sağ üstte sarı çizgiye kadar olan hafif çizikler, güneşte harelenme şeklinde gördüğümüz kılcal vernik çizikleridir. İnce bir pasta işlemiyle verniği sarı çizgi seviyesine kadar aşındırarak bu harelenmeler giderilip pürüssüz bir yüzey elde edilebilir. Bu işlem sonucu, daha derin vernik çizikleride azalır fakat tamamen kaybetek için sadece o kısıma daha fazla aşındırıcı kalın pasta uygulamak gerekir. Tabi bu o kısımda verniğin çok fazla incelmesine neden olur. Aşındırıcı yerine vernik takviyeside yapılabilir.Bazı nano wax ve glaze'ler ile kılcal çizikler büyük oranda doldurularakta gözükmemesi sağlanır. Fakat üzerinde iyi bir koruyucu yapılmassa birkaç yıkama sonrası kılcal çizikler tekrar ortaya çıkabilir.Resimde kırmızı çizgi seviyesindeki derin çizikleri pasta ile gidermek mümkün değildir. Boyama işlemiyle giderilebilir.Vernik çizildiğinde beyaz biz çizik görüntüsü oluşturabilir fakat bu genelde pasta gibi aşındırıcılarla giderilebilir fakat astar seviyesine kadar indiyse pasta ile gidermek imkansızdır.Sanayide yapılan pasta-cila işlemleri genelde tek elde yapılan çizik giderme işlemidir ve pastanın içinde bir miktar parlatıcıda bulunabilir. O an ve bir süre arabanız parlak kalır fakat koruyucu bir tabaka olmadığı için yanlış yıkamalar sonuçu verniğiniz zamanla matlaşır ve kolay bir şekilde çizilebilir. Pasta cila aslında boya korumanın ilk aşamalarıdır, bir sonraki koruma aşamaları yapılmadığında kısa süreli parlaklığının ardından kolay bir şekilde matlaşabilir.Gerçek bir boya koruma işleminde önce araba iyi bir şekilde yıkanarak boya-vernik durumuna bakılır. Ona göre aşındırıcı seviyesi uygun pasta seçilir. Sıfır arabalarda harelenme olmadığı için o aşama yapılmayabilir.Ardından yüzeye parlatma işlemi uygulanır. Son olarakta bu parlaklığı korumak için boya koruyucu wax uygulanır. Koruyucu ve parlatıcı malzemeler ayrı malzemelerdir. Sadece parlatmak yetmez. Asıl önemli olan son aşamadaki koruma malzemesinin kalitesidir. 25 Mart 2016 tarihinde Ayhan Şentürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Mayıs 2011 Paylaş 25 Mayıs 2011 Dediğiniz gibi yapayım. Hare giderici olarak ne tavsiye edersiniz? Şahsen kullandığım, Meguiars ürünleri arasından 82 numara hare giderici. Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 26 Mayıs 2011 Paylaş 26 Mayıs 2011 (düzenlendi) bende arabamı detaylı yıkamacıya vermiştim ama temiz olmamıştı. tekrardan memlekete felan gittim içi çok kirlendi bi ara tekrardan yıkamacıya verecem yada kendim diyorum bişeler yapayım halı yıkama makinasınıda alayım kosla + sonaxxın döşeme temizleme spreyi ile 2-3 kere yaptımmı temiz olur galiba koltuklar plastik aksam için ne önerirsiniz arkadaşlar sonax plastik aksam temizleme spreyı aldım o yeterli olurmu 26 Mayıs 2011 tarihinde Yal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest Mustafa Ta?k?n 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 10gün önce g3 pasta+cila yaptırdım. kılcal çizikler hala duruyor. araç siyahtır. meguiars marka çizik giderici ve boya koruma atsam olurmu. yani; 1)Ultimate Compound Çizik Çıkarıcı Pasta 450 ml. 2)NXT Generation™ Tech Wax™ 2.0 (Boya Koruyucu Sıvı Wax) 532 ml yoksa hiç uygulama yapmamam mı gerekir. başka önerileriniz varmı. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 G3 ile hareler çıkmamış ise 1. Bunlar çiziktir boya altına geçmiştir 2. pasta yapılamamıştır. Yorum bağlantısı
Guest Mustafa Ta?k?n 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 (düzenlendi) peki çağlar bey ne yapmam lazım. aşağıdaki meguars ürünleri olurmu. yoksa pasta+cila üzerine olmazmı, aşağıdaki ürünler için geç mi kaldım. 1)Ultimate Compound Çizik Çıkarıcı Pasta 450 ml. 2)NXT Generation™ Tech Wax™ 2.0 (Boya Koruyucu Sıvı Wax) 532 ml 30 Mayıs 2011 tarihinde Mustafa Ta?k?n tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Şimsek 2 Haziran 2011 Paylaş 2 Haziran 2011 Kasko mini onarımdaki 4 mini onarım hakkımı kasko sürem biteceği için Auto king de yaptırıcam, pasta cila boya koruma da yapıyorlarmış 160 lira, Auto king'de bu işlemi yaptıran varmı tavsiye edermisiniz yaptırayım mı? Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 2 Haziran 2011 Paylaş 2 Haziran 2011 Oto kingde benimde 4 tane hakkım var ama yaptıracak birşey bulamıyorum:D mini onarım hakkı yerine boya korumamı yapıyorlar anlamadım ? Boya koruma dışarda 100tlye yaptırabilirsiniz Yorum bağlantısı
Erdem Demirel 2 Haziran 2011 Paylaş 2 Haziran 2011 Bir 3-4 hak da bende var Mini onarım yerine boya koruma yapıyorlar ise hiç düşünmeyin ama bence yapmazlar... Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 2 Haziran 2011 Paylaş 2 Haziran 2011 Bende de 4 hak var kaskoyu 3 kere deldirdim ama mini onarımı daha kullanmak nasip olmadı aslında bir kaç yer ama uğraşmaya değmez Boya koruma yerine bana komple detaylı temizlik yapsalar çok iyi olurdu Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 3 Haziran 2011 Paylaş 3 Haziran 2011 SOnax nano 1 uyguladıktan 1 hafta sonra video çekmiştim ve paylaşayım. Yorum bağlantısı
Erdem Demirel 3 Haziran 2011 Paylaş 3 Haziran 2011 Sonax Nano yaptıracak arkadaşlar.. Hem arkadaşım hem de çok kaliteli iş yaparlar.. Tuzla Sonax.. İndirim de yaptırabiliriz... Bilginiz olsun :lol2: Yorum bağlantısı
Guest Mustafa Ta?k?n 3 Haziran 2011 Paylaş 3 Haziran 2011 video harikaydı etkili bir ürünmüş bilgi için teşekkürler Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Haziran 2011 Paylaş 3 Haziran 2011 1 hafta içinde kaç defa yıkandı silindi? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 3 Haziran 2011 Paylaş 3 Haziran 2011 (düzenlendi) Süper olmuş Ayhan, yalnız belirteyim, kuş pisliğine dayanma oranı 1 saat, yani nerdeyse bu konuda hiç bir etkisi yok, turtle wax ın platinum serisi bu konuda abartmış olmayayım 5 kat daha iyi, sonax bu konularda nano olmadan çok zayıf kalıyor bilgilerinize sunulur. Bu arada Sonax nano uygulaması ne kadara oluyor, yıkadık kuruttuk cila wax vs. yaptık sonra bunu uyguladık diyelim. Bu nano yu perakende satmadıklarından ben Bekbars ın ürününü alacağım, yaptığım testlerde sonax tan pek memnun kalmadım, tamam parlak vs. ama aması var işte, Bekbars Otomobil 2K Boya Koruma (K1+K2) 100m bu ürün 71 Tl. sonaxtan daha ucuz ise bu ürün çok iyi, haberiniz ola, arabayı camla kaplamak gibi birşey oluyor. http://www.bekbars.com/?Page=Otomobilboya2k Kuş pisliğine karşı en dayanıklı boya koruma Yüksek parlaklık 450 derece sıcaklığa ve 60 derece soğuğa kadar dayanıklı Ağaç reçinesinin boya yüzeyine etki etme sürecini en uzun süreye çıkartır UV ışınlarına karşı tam koruma sağlar Parlaklık kaybı, boyanın matlaşması veya güneş nedeniyle solması gibi sorunlara karşı sürekli korur Boyayı sertleştirerek çizilmelere karşı dayanıklı hale getirir (Uygulama sırasında hemen fark edilir) Asitli çözeltiler ve asit yağmurlarına karşı çok dayanıklıdır Aracı paslanmaya karşı en etkin şekilde korur Buharlı ve basınçlı yıkamadan etkilenmez, kesinlikle cila değildir, yıkama ile akmaz Sürekli parlaklık sağlar Kurumuş böcekler ve kirin kolayca temizlenebilmesini sağlar Kirlenmeye karşı uzun süreli koruma sağlar 2?3 yıl süreyle veya 40.000 km ye kadar etkisini sürdürür Otomobil jantlarına, farlarına, kromajlara ve dış yüzeyindeki plastiklere uygulanabilir. Diğer Özellikleri: Görünmez (100nm), kokusuz, zararsız, bocuklaştırma açısı 105?109 derece, yüksek UV direnci, 12,5 ph değerine kadar kimyasal direnci 3 Haziran 2011 tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 3 Haziran 2011 Paylaş 3 Haziran 2011 Sonax nanoyu ilk yıkamamdan sonra o su iticilik özelliği kalmayacak. Önceden kaputta deneme yaptığım kısım yıkama öncesi aynı videodaki şekildeydi, cilalı şampuanla yıkadıktan sonra neredeyse hiç etkisi kalmadı. Daha önce kullandığım Turtle wax platinum wax hem nano ve iyi parlatıyor hemde uzun ömürlüydü. Uyguladıktan sonra haftalarca su sutmuyordu. Su tutmaya başladığında cila zamanı gelmiş diyordum. Fiyatıda çok daha uygun. Sadece uyguladıktan sonra silme işleminde çok toz çıkıyordu. Sonaxta hiç toz çıkmıyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts