Çağlar Bayur 23 Mayıs 2011 Paylaş 23 Mayıs 2011 Arkadaşlar selamlarDaha önce hiç pasta cila yapmadım yani acemisiyim bu işin Aracın ön kaputunda kedi tırmıkları var kışın sıcak olunca çıkıp kaputa yatıyor hayvanlar inip çıkarkende tırnakları ile ciziyorlar,derin değil yüzeysel temmuzda memlekete gideceğim garaj çok müsait pasta cila yapmayı düşünüyorum,aracta hiç dairesel cizikte yok pasta yapılmamış sanırım Hepsi burada veya yapı marketlerde bulabileceğim ürünlerden Hangi ürünleri önerirsiniz 2001 modelde hiç dairesel çizik yok mu? Yorum bağlantısı
Savaş Değişli 23 Mayıs 2011 Paylaş 23 Mayıs 2011 2001 modelde hiç dairesel çizik yok mu? Abi bir tane bile çizik yok maşallah boyasını çok iyi korumuşlar sadece kaputta 5 6 tane kedi tırnağı var Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Mayıs 2011 Paylaş 23 Mayıs 2011 Foto'larım nerede konuya zeval getirmeyelim. hallederiz Meguiars Nxt 2.0 kullanın. Yorum bağlantısı
Atakan Ulusoy 23 Mayıs 2011 Paylaş 23 Mayıs 2011 14 sayfayı 2 günde ancak okudum ve elde ettiğim sonuç : Kafam çorba gibi Gözüm ağrıyor:) -Zahmet olmazsa arkadaşlar 6 aylık aracıma henüz fırça değmiş değil.. parlaklığı mükemmel ama bunu korumaya almak için bana şuan hangi adımları önerirsiniz? o kadar çok şey okudum ki kafam karıştı gerçekten.. teşekkürler Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 23 Mayıs 2011 Paylaş 23 Mayıs 2011 (düzenlendi) Atakan bey öncelikle en önemli kısmı yazayım. Kesinlikle fırça ve yakıt istasyonlarındaki otomatik yıkama makinelerine sokmayın. Kendi yıkama imkanınız varsa kaliteli bir yıkama eldiveni ve iyi bir şampuanla yıkayıp, yumuşak mikrofiber bez ile kurularsanız uzun süre parlak kalır. Bir kutu megiuars NXT 2.0 boya koruyucu cila alıp yılda 2-3 defa uygularsanız arabanızın parlaklığını 10 yıla kadar korursunuz. Yıkama eldivenini sonax'tan veya diğer markalardan, yada büyük marketlerin oto bölümlerinden temin edebilirsiniz. Şampuan olarak cilalı şampuan kullanın. Arexsons wash & wax, sonax glanz şampuan veya turtle wax kullanabilirsiniz. Fiyatları 10-15 TL civarı. : Yıkama işlemini ise, uzun bir hortum ve ucuna yıkama tabancası alıp, önce arabayı sadece ıslatıp, 2 dakika sonra su sıkıp çamurunu kirini akıtıp yıkama eldiveni ve hazırladığınız bir kova 7-8 litre suyun içine 1-2 kapak şampuan koyduğunuz karışımla yıkayabilirsiniz. Yıkarken çok fazla bastırmayınız. Kurulama işleminde ise kesinlikle hiç bastırmadan sadece microfiber bez ile su alma işlemi yapınız. Cila olarak bu meşhur ve güzel bir cila. Doğru kullanım ile 4-5 arabalık yeterli. Uygulama pedine birkaç damla damlatıp ince bir yüzey halinde dağıtarak sürüyorsunuz ve hafif kuruduktan sonra mikrofiber bez ile silmeniz yeterli. Dilerseniz arada sırada yıkama sonrasında turtle wax, sonax, arexsons, megiuars gibi markaların hızlı cilalarınıda kullanabilirsiniz. Arkadaşlar daha önce NXT kullanmadım ama kullananlar çok memnun ve çok meşhur bir ürün oldu. Kaç mililitre olduğunu biliyormusunuz? Ben 480 ml diye biliyorum.. 23 Mayıs 2011 tarihinde Ayhan ?ent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 23 Mayıs 2011 Paylaş 23 Mayıs 2011 Ben aldım ama daha kullanamadım ; şimdi baktımda 532 ml imiş .. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 23 Mayıs 2011 Paylaş 23 Mayıs 2011 Ben aldım ama daha kullanamadım ; şimdi baktımda 532 ml imiş .. Fiyatına göre çok iyi. Ondan en az 7-8 araba çıkar Yorum bağlantısı
Atakan Ulusoy 23 Mayıs 2011 Paylaş 23 Mayıs 2011 Ayhan Bey öncelikle aracı Fırça veya makineli yıkamalara sokmuyorum..Sürekli, Şu arabayı Beyaz köpükle kaplayıp Tazikli su ile yıkatıtıyorum. MikroFiber bezle kuruluyorum bu kadar 6 aydır bunu yapıyorum.. Şimdi sizin yazınızdan Şunları anladım.. Nxt Tech wax 2.0 alıyorum... arexons wash&wax ve Yıkama Eldiveni.. ayrıca bunları almaya gerek varmı yada extra MikroFiber beze Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 23 Mayıs 2011 Paylaş 23 Mayıs 2011 Megiuars NXT 2.0 alacaksanız ; içinden ped çıkıyor (cilayı sürmeye yarayan sadece) tekrardan ped almanıza gerek yok.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Mayıs 2011 Paylaş 23 Mayıs 2011 Atakan bey öncelikle en önemli kısmı yazayım.Kesinlikle fırça ve yakıt istasyonlarındaki otomatik yıkama makinelerine sokmayın. Kendi yıkama imkanınız varsa kaliteli bir yıkama eldiveni ve iyi bir şampuanla yıkayıp, yumuşak mikrofiber bez ile kurularsanız uzun süre parlak kalır. Bir kutu megiuars NXT 2.0 boya koruyucu cila alıp yılda 2-3 defa uygularsanız arabanızın parlaklığını 10 yıla kadar korursunuz. Yıkama eldivenini sonax'tan veya diğer markalardan, yada büyük marketlerin oto bölümlerinden temin edebilirsiniz. Şampuan olarak cilalı şampuan kullanın. Arexsons wash & wax, sonax glanz şampuan veya turtle wax kullanabilirsiniz. Fiyatları 10-15 TL civarı. : Yıkama işlemini ise, uzun bir hortum ve ucuna yıkama tabancası alıp, önce arabayı sadece ıslatıp, 2 dakika sonra su sıkıp çamurunu kirini akıtıp yıkama eldiveni ve hazırladığınız bir kova 7-8 litre suyun içine 1-2 kapak şampuan koyduğunuz karışımla yıkayabilirsiniz. Yıkarken çok fazla bastırmayınız. Kurulama işleminde ise kesinlikle hiç bastırmadan sadece microfiber bez ile su alma işlemi yapınız. Cila olarak bu meşhur ve güzel bir cila. Doğru kullanım ile 4-5 arabalık yeterli. Uygulama pedine birkaç damla damlatıp ince bir yüzey halinde dağıtarak sürüyorsunuz ve hafif kuruduktan sonra mikrofiber bez ile silmeniz yeterli. Dilerseniz arada sırada yıkama sonrasında turtle wax, sonax, arexsons, megiuars gibi markaların hızlı cilalarınıda kullanabilirsiniz. Arkadaşlar daha önce NXT kullanmadım ama kullananlar çok memnun ve çok meşhur bir ürün oldu. Kaç mililitre olduğunu biliyormusunuz? Ben 480 ml diye biliyorum.. Bu iletiyi en başa koyalım, tüm sayfaların güzel bir özeti olmuş Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 23 Mayıs 2011 Paylaş 23 Mayıs 2011 Sarı renkli olan ped güzel. Diğerine göre fiyatı daha uygun olması gerek. Beyaz renkli microfiber ped ilede cilayı iyi bir şekilde yedirebilirsiniz. Çok büyük farkı yok. Bu ürünlerden birini alıp uzun süre kullanabiliyorsunuz. Kullandıktan sonra ılık su ve el sabunu ile durulayıp defalarca kullanabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Atakan Ulusoy 23 Mayıs 2011 Paylaş 23 Mayıs 2011 (düzenlendi) 14 sayfayı okurken hepsiburada linklerini sepetime ekliyordum.. 14 sayfaya bi geldim ki sepet olmuş 250tl:)) O zaman : Bu hafta sonu Bu dediklerinizi Uyguluyorum araca.. Bu NXt için kapalı alana ihtiyac yok değil mi ? öyle imkanım yok.. Not: Meguiars Ultimate Spray <----> Arexons Parlatıcı ve Koruyucu Cila (yeni boyalar için) bu ikisi arasında hangisi ? Sipariş verdiklerim : 1- Meguiars El Cila Pedi 2 -Meguiars Microfiber El ile Uygulama Pedi 2 li 3 -Meguiar's Nxt Generation? Tech Wax? 2.0 Boya Koruyucu Wax 4- Yukaridaki cilalardan 1 tanesi. 23 Mayıs 2011 tarihinde Atakan Ulusoy tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Başar Mert 23 Mayıs 2011 Paylaş 23 Mayıs 2011 Arkadaşlar bende dün evdeydim ilk defa yoğun bir çalışma sürecinden sonra, arabayıda aldığımdan beri bu içinin kiiri canımı sıkıyordu özellikle tavan ve kapı kenarları açık gri renkte olduğu için o çıtalar önden arkaya kadar hepsi siyah bir isle kaplanmıştı. Giriştim temizlemek için bir hışımla. Fotoğraf makinem olmadığı için çekemedim o yüzden pek bir anlamı kalmıyor anlattığımın biliyorum ama olsun. Temizlik uzmanı annemin önerileriyle tavandaki is için annemin kullandığı halı bezi diye tabir ettiği mikrofiber bez var onu ıslatıp hiçbir deterjan kullanmadan direk siliyorsunuz bir kova su nasıl simsyah oldu anlatamam size başka hiçbir şey yapmadım tavan harika oldu. Plastik kısımlara gelince yine annemin önerisiyle Mr. Muscle mutfak spreyi var onu sıkıyorsunuz resmen kir akıp gidiyor üstünden ıslak mikrofiber bezle geçtiğniz zaman hiçbirşey kalmıyor okadar açık renkliymişki aslında o çıtalar silince farkettim zaten kapı döşemelerim ve koltuuklarım temiz aşırı bir kirliliği yoktu bu sayade detaylı temizliğe 100-150 lira para vermekten kurtuldum. Şimdi sıra dışında ama bunun için kapalı ortam yok ne yapacağımı şimdilik düşüüyorum... Yorum bağlantısı
Tahir İlter 23 Mayıs 2011 Paylaş 23 Mayıs 2011 Ben koslanın elde yıkama için olan halı şampuanını kullanmıştım koltuklarda çok faydasını gördüm işlem ise çok basit önce köpürtüyoruz sonra sadece o köpüğü döşemeye sürüp ardından kısa bir süre bekleyip elektrik süpürgesiyle süpürüyoruz bu kadar.Dikkat edilmesi gereken tek şey sadece köpüğü sürmek böylece ıslanma olmuyo buda elektirik süpürgesi için tehlike arz etmiyor. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 23 Mayıs 2011 Paylaş 23 Mayıs 2011 250 TL çok fazla. Üstte yazdığımız ürünlerden Meguiars NXT koruyucu cila(ortalama 50 TL) Yıkama eldiveni(ortalama 10 TL) Şampuan(ortalama 10 TL) 2 adet mikrofiber bez(ortalama 15 TL) 2 adet cila pedi(ortalama 15 TL) olan set 100 TL'ye tamamlanabilir. En az 1 yıl bu ürünler yeterli olur. Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı 23 Mayıs 2011 Paylaş 23 Mayıs 2011 14 sayfayı okurken hepsiburada linklerini sepetime ekliyordum.. 14 sayfaya bi geldim ki sepet olmuş 250tl:)) O zaman : Bu hafta sonu Bu dediklerinizi Uyguluyorum araca.. Bu NXt için kapalı alana ihtiyac yok değil mi ? öyle imkanım yok.. Not: Meguiars Ultimate Spray <----> Arexons Parlatıcı ve Koruyucu Cila (yeni boyalar için) bu ikisi arasında hangisi ? Sipariş verdiklerim : 1- Meguiars El Cila Pedi 2 -Meguiars Microfiber El ile Uygulama Pedi 2 li 3 -Meguiar's Nxt Generation? Tech Wax? 2.0 Boya Koruyucu Wax 4- Yukaridaki cilalardan 1 tanesi. Abi hepsiburada.comdan verdiysen eğer siparişi 3 numaralı ürünü bende istemiştim kil ile birlikte tam 14 gün sonra mesaj attım niye hala sipariş gelmedi diye üretici firma temin edemiyor diye bi cevap geldi.Yani siparişini takip et abi ona göre davran. Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 23 Mayıs 2011 Paylaş 23 Mayıs 2011 (düzenlendi) Fuat abi çizikten çizeğe değişiyor 50tlye bana da demiştin ama 50tl ye boya koruma yapacak bir yer yok yaparsa da malzemeden çalar pasta cila atar bırakır çok uzun süre ve emek isteyen bir iş 3-4 saat rahat sürüyor bir araba belki de daha fazla 3-4 katmandan oluşuyor kullandıkları ürün çok önemli iyi bir şekilde boya koruma yaptırmak istiyorsan 100tl yi gözden çıkartman lazım. benim arabada böyle sürtünme çizikleri vardı hepsi geçmişti ama derin çizik değildi senin çiziklere bir ara müsait olduğunda bakalım hatta benim oto yıkamacıya gidelim orada ufak tefek işleri hallettiririz. uygularız o bölgeye bakarız duruma 26 Şubat 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 24 Mayıs 2011 Paylaş 24 Mayıs 2011 Sizce bu hızlı cilanın marifetimi?Yoksa boya uygulamasında bir hata mı var? Sonradan yapılan boyama işlemlerinde boya üzerindeki vernik orjinaline göre daha yumuşak oluyor ve çizilmesi çok kolay. Bezi biraz fazla bastırdığınızda kolaylıkla kılcal çzikler çeklinde bez izi kalır. Yeni boya yapıldığında bence en az 2 ay oraya nazik davranın ve pasta, cila vs uygulamayın. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Mayıs 2011 Paylaş 24 Mayıs 2011 Aşağı yukarı İstanbul rakamlarını söyleyeyim: 100-150 TL ye pasta cila yaparlar (sanayi malzemesi ile), 150-200Tl ye pasta cila (Marka malzeme ile) gerçek koruma için de 230-250 TL alması gerekir. Bu rakamların altı işlemlerde kullanılan malzeme ve gösterilen özen ve kalıcılığa dikkat etmek gerekir. 50-70 TL ye tek kat hafif korumalı cila atılabilir o kadar. Yorum bağlantısı
Mehmet Solak 24 Mayıs 2011 Paylaş 24 Mayıs 2011 Abi hepsiburada.comdan verdiysen eğer siparişi 3 numaralı ürünü bende istemiştim kil ile birlikte tam 14 gün sonra mesaj attım niye hala sipariş gelmedi diye üretici firma temin edemiyor diye bi cevap geldi.Yani siparişini takip et abi ona göre davran. bende 3 numaralı ürünü yaklaşık 20 gün bekledim.gerçi ürün geldi ama uygulama yapmaya fırsat yok. Yorum bağlantısı
Guest Mustafa Ta?k?n 25 Mayıs 2011 Paylaş 25 Mayıs 2011 (düzenlendi) geçen pazartesi G3 pasta+cila yaptırdım. aracım siyah renktir. solmuş mat siyah renkler daha canlı ve parlak bir hal aldı. G3 pasta+cila mı iyi yoksa boya koruma mı iyi. birde pasta+ciladan sonra boya korumaya gerek varmı? ayrıca pasta cila sırasında yeni öğrendim, benim aracın boyası sedef boyaymış. bunun artı ve eksi yönleri nelerdir? teşekkürler 25 Mayıs 2011 tarihinde Mustafa Ta?k?n tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Mayıs 2011 Paylaş 25 Mayıs 2011 G3 markası sanayide sıkça kullanılır, çabuk sonuç alınan bir pastası vardır, zamandan tasarruf ettirir. Cilası da parlaklık verir, koruma özelliğine sahip değildir. Hazır yapılmışken mesela Meg. Nxt2.0 alınıp, 2 ayda bir yapılırsa, şimdiki parlaklık uzun süre korunabilir. Yalnız sıkça G3 pasta kullanmamalı. Yorum bağlantısı
Recommended Posts