İçeriğe Yönlendir

Boya Koruma, Cila Ve Temizlik Ürünleri( 3 M, Ziebart , Sonax..vs )

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Akan Belen

Benim aracımdada yogun kılcal çizikler ve harelenme sorunu var.Sonaxsın çizik giderici cilası mevcut elimde acaba işimi görürmü bugün deneme yapacaktım ama yağmur yağınca yine kaldı.bendeki bu cila kutu içinde sıvı değil aynı zamanda waxım da collinite(915) buda katı şekilde bunların uygulanma şekli nasıl olacak.ped üstüne nasıl koyacağız bnları

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
Nereye yönlendirileceğiz beklemedeyim bana her ikiside lazım.

Bostancı oto sanayide starclips var (hurdacıların olduğu sokakta) orada Yusuf bey var... 0537 401 13 39 nxt kutulu padiyle beraber 40 lira orada...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Pasta gibi macun gibi çizik gidericiler dikkatli kullanılmalı, yoksa boyatmak zorunda kalabilirsiniz.

Meguiars ürünleri tüm Standox oto nalburlarda mevcuttur.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Çağlar bey sonaxın katı cilası sıkıntı yaratma ihtimali varmı sonuçta cila bu durduk yerde kaş yapacam derken göz çıkarmak istemem nasıl bir uygulama yapmak lazım

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
2010 modelin boyasına ben olsam sürmezdim.

+1

Bence profosyenel biryerde bir kez uygulama yaptırın daha sonra kendiniz cila yaparak yapılan işlemi koruma altına alın..

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Sonax ın bu katı cilasınımı sürmemek lazım elimde hızlı cilasıda mevcut acaba hızlı cila ve wax mı atsam sadece çizik gidericiyi kullanmadan

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
Benim aracımdada yogun kılcal çizikler ve harelenme sorunu var.Sonaxsın çizik giderici cilası mevcut elimde acaba işimi görürmü bugün deneme yapacaktım ama yağmur yağınca yine kaldı.bendeki bu cila kutu içinde sıvı değil aynı zamanda waxım da collinite(915) buda katı şekilde bunların uygulanma şekli nasıl olacak.ped üstüne nasıl koyacağız bnları

laptop varsa ve yuzeyi parlaksa parmagınızla katı cilayı gezdirin bir iki geçişten sonra hemen nasıl yayıldığını göreceksiniz... katı cilayı uygulamak biraz daha zor ...

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Anıl bey teşekkürler video için evet önce laptopda bir deneme yapayım çizsekte önemli değil:) videodaki gibi uygulama süresi o kadar kısamı olacak sürdü geçti gibi bir durum var yoksa birazdaha uzatmak mı lazım acaba

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
(düzenlendi)

Önce cila dairesel hareketlerle eşit şekilde yüzeye yediriliyor... Ardından buğulu beyaz bir hale dönene kadar bekleniyor... tahmini 10 -20 dakika arası hava durumuna göre değişecek bir zaman dilimi bu... Ardında microfiber bezle önce kabası alınıp bez silkiliyor varsa yeni beze geçip bastırmadan parlatılıyor...

Ben kendim genelde bir paneli bitirip ikinciye geçip sonra ilk yaptığıma dönüp parlatıp 3. panele geçiorm onu yapıp 2. paneli parlatıyorum bir ileri bir geri şeklinde... bol temiz mikrofiber bez iyi olur... İlk cilayı sildikten sonra yeterli temiz bez yoksa sık sık bezi silkin...

Birde en önemlisi tavanda yada bagajda herhangi bir yerde maskeleme bantlarıyla 10 a 10a cm lik bir kare oluşturun önce bu kare içerisinde deneme yapın eğer sorun oluşacaksa burada öğrenmiş olursunuz... bunu yapmadan hiçbir işleme başlamayın ilk seferde...

Bunun gibi :

dsc1326.jpg

( foto skodaturkey den İrfan beye aittir )

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit
Bunu meguiars M66 ciladan önce mi kullansam iyi yoksa sonra mı? Yoksa m66 yeter mi? :) M66 uzun zamandır kullanıyorum fakat 1-2 yıkama sora parlaklık kalmıyor. Nasıl canlı tutabiliriz parlaklığı?
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

M66 profesyonele kaçan amatör kullanım içindir, Nxt 2.0 tam amatör kullanım. Benim denemelerimde Nxt daha uzun ömürlü gibi duruyor ama 66 yı da makine ile uygulayıp bakmalı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yaptığımız denemeler vardı:

Menüler: Tercih edilecek işleme göre :

0. Tilki kuyruğundan anahtarlık pahabiçilemez TL

1. Water Magnet yıkama sonrası silme bezi 45 TL

2. Mikrofiber bez 17TL

3. 82 Hare giderici (ped+biberon) TL 2-3 yaşındaki boyalar burdan başlamalı

4. 66 parlatıcı (ped+biberon) Boya yeni ise, el sürünce cam gibi pürüzsüz ise

5. 21 koruma (ped+biberon) tek başına seçilemez, öncesinde 66 gereklidir

6. M40 torpido temizleyici (biberon)

7. D14 jant temizleyici (sprey, bu ürün başka plastiğe konamıyor, eritiyor)

8. D16 Lastik parlatıcı (3-4 yıkama boyunca simsiyah kalıyor) (biberon)

9. 34 Hızlı cila (sprey) wax-koruma yapılmış ise işe yarar

Mikrofiber bezi kesinlikle tavsiye ederim.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/23-Ekim-Yk...ru-t197878.html

http://www.otoclubturkiye.com/forum/Yka-parlat...li-t197652.html

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

caglar abi bunu siralaması varmı varsa hangi urunden baslamak lazım

82 Hare giderici

66 parlatıcı

21 koruma

34 Hızlı cila (sprey) wax-koruma

Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit
M66 profesyonele kaçan amatör kullanım içindir, Nxt 2.0 tam amatör kullanım. Benim denemelerimde Nxt daha uzun ömürlü gibi duruyor ama 66 yı da makine ile uygulayıp bakmalı.

Makine ile uyguladım ve 2 kat yaptım. İlk çok güzel oldu fakat yağmur çamur ve 3-4 defa yıkanma sonrasında 1,5 ayda pek etkisi kalmadı gibi. M66 ya devam mı edeyim?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
caglar abi bunu siralaması varmı varsa hangi urunden baslamak lazım

82 Hare giderici

66 parlatıcı

21 koruma

34 Hızlı cila (sprey) wax-koruma

Liste sıralı halde.

Makine ile uyguladım ve 2 kat yaptım. İlk çok güzel oldu fakat yağmur çamur ve 3-4 defa yıkanma sonrasında 1,5 ayda pek etkisi kalmadı gibi. M66 ya devam mı edeyim?

Profesyonel gibi olmasa da, 2 ayda bir tekrarlansa, 6 ay sonra etkisi daha da kalıcı olmaya başlayacaktır.

Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit

Teşekkür ederim. Hafta sonu 2 kat daha geçeyim. :nazar:

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Hasan Varnalı

Meguiars Quik Detailer Hızlı Boya Yüzey Temizleyici

hepsi burada.com dan kil ile beraber bu ürünü sipariş etmistim fakat ellerinde kil temin edilemediğini söylediler gecici olarak ve bu ürün elimde kaldı bu sdece kil için mi gerekli başka bi temizlikte yapabilirmi tek başına ?

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Meguiars Quik Detailer Hızlı Boya Yüzey Temizleyici

hepsi burada.com dan kil ile beraber bu ürünü sipariş etmistim fakat ellerinde kil temin edilemediğini söylediler gecici olarak ve bu ürün elimde kaldı bu sdece kil için mi gerekli başka bi temizlikte yapabilirmi tek başına ?

Kendi sitelerinden de alışveriş yapabilirsiniz.. :(

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Yavuz Gencay arkadaşımızdan deneme amaclı aldığım Sonax Nano 1 cilayı bugün uyguladım. Dün akşam kaputun üzerine deneme amaclı ufak bir bölgeye uygulamıştım. Bugün arabayı yıkarken o bölgenin su iticiliği harikaydı. Ufak su damlaları bile kayarak gidiyordu fakat yıkadıktan sonra diğer bölgelerden farkı kalmadı. Diğer bölgelerinde su iticilik özelliğide iyi ve 1 ay önce arexson koruyucu uygulamıştım. Doğru yıkıyorsanız arexsonsun boya koruma özelliği en az 10-15 yıkamaya kadar etkili bir şekilde dayanıyor.

Sonax nano 1'in parlaklığı çok güzel. Renk derinliğide sağladı Kılcal ciziklerin çoğunu doldurarak kaybediyor. Çizik giderici kalemlerin etkisi gibi.. Bakalım bu parlaklığı nekadar koruyabilecek. Uygulamasıda en kolay cilalardan biri. Silmeside çok basit. İlk defa cila uygulayan birisi dahi kolayca yapabilir.

Eğer 3 yıkamada giderse bana göre fiyat-performans olarak sınıfta kalır. 250ml ve 25 TL. Daha önce kullandığım 500ml turtle wax platinum serisi wax hem 30 TL civarı, hemde birçok yıkama sonrasında su iticilik ve koruma özelliği çok iyiydi.

Sanox Nano 1 resimleri.

pict0146yz.jpg

pict0155a.jpg

pict0151r.jpg

pict0158l.jpg

pict0159j.jpg

pict0149cc.jpg

pict0165r.jpg

pict0167t.jpg

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
Ayhan güzel olmuş valla..

Yalnız cilalı şampuanla yıkayıncada özelliği gidiyormu...?

Evet cilalı şampuan ile yıkadım. Cilayı ilk uyguladığımda yüzeydeki kayganlık çok güzeldi ve kuru gibi ama yağlı gibi bir tabaka vardı. Bu sayede ufak su damlaları bile tutnamayıp yavaş yavaş kayıyorlardı. Yıkadıktan sonra o kaygan tabaka gitti ama parlaklık kaldı. Yine su itici özelliği vardı ama ilk uygulamadaki gibi değil.

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Arkadaşlar selamlar

Daha önce hiç pasta cila yapmadım yani acemisiyim bu işin

Aracın ön kaputunda kedi tırmıkları var kışın sıcak olunca çıkıp kaputa yatıyor hayvanlar inip çıkarkende tırnakları ile ciziyorlar,derin değil yüzeysel :D

temmuzda memlekete gideceğim garaj çok müsait pasta cila yapmayı düşünüyorum,aracta hiç dairesel cizikte yok pasta yapılmamış sanırım

Hepsi burada veya yapı marketlerde bulabileceğim ürünlerden Hangi ürünleri önerirsiniz

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Benim aracın boyası çok eskidi. Sanayiden 5 liraya satılan ince pasta ve cila olan diş macunu gibi orta büyüklükte bir tüpte aldım. Üstübü vs. de yoktu eski yastık çarşafı süper iş gördü. sağ kapı üstlerine yaptım ancak vakit olmadı vakit buldukça geri kalan aracın kısmını tamamlayacağım. Bi noktayı yaptınızmı boya eski olunca tüm araç istiyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...