Akan Belen 18 Nisan 2011 Paylaş 18 Nisan 2011 Collinite 915 i daha çok koyu renk araçlarda fk yı ise açık renklerde daha başarılı olduğunu okumuştum hatta fk nın yaz için daha başarılı olduğunuda ama aracım koyu renk olduğu için Collinite 915 tercih edeceğim bende wax olarak Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 18 Nisan 2011 Paylaş 18 Nisan 2011 (düzenlendi) biraz önce aslında uzun uzadıya bir mesaj yazmıştım ama süre aşımına uğradı diye mesajı gönderemedim. bu yüzden bu mesajı hızlıca sorularımla yazmak istiyorum. lütfen kusuruma bakmayın ve emrivaki saymayın. soru 1- resimdeki pasta ince bir pasta mıdır? çbs belco ince pasta aradım ama bulamayınca satıcıya itimat ederek resimdeki ürünü aldım. internetten araştırdığımda ise ürünün küçük boya kusurlarını ve çizikleri gidermek için normal pastadan sonra ve ciladan önce kullanılması gerektiğni okudum. soru 2- bu soru altındaki ikinci resimde bulunan cilayı makine ile uygulamamda bir mahsur olur mu? çünkü geçen ay koçtaştan ucuz yollu bir polisaj makinesi almıştım. ve bu başlığı okuyunca makinenin pasta uygulayacak gücü olmadığını öğrendim. soru 3- yine resimdeki ürünle ilgili. resimdeki ürün wax mıdır? yoksa başka bir şey mi? her ne kadar kapağında sıvı cila yazsa da ingilice kısımda wax olduğu yazmakta. uygulamayı; 1- arabayı oto şampuanı ile yıkama 2- el ile ve üstübü ile pastayı uygulama 3- makine ile cilayı uygulama 4- wax uygulaması şeklinde planlıyorum. hatalı planladığım bir nokta sizce var mı? 18 Nisan 2011 tarihinde Mahmut ?ahin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 19 Nisan 2011 Paylaş 19 Nisan 2011 Mahmut bey skodaturkey forumuna göz gezdirin herşey detaylı detaylı anlatılıyor orada kullancagınız ürünlerden pasta biraz agresif bir pasta yanlış bilmiyorsam dikkatli olmak lazım ... Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 19 Nisan 2011 Paylaş 19 Nisan 2011 bu sabah operasyona başladım. pasta ince ve çok faza aşındırıcı değil. öyle şu çiziğide çıkarabilir diye düşündüğüm çizikleri bile neredeyse çıkaramadı. o kadar ince bir pastaymış kendisi. yarın sabah inşallah geri kalan kısma devam edeceğim. (skoda forumuna forumun ilk yıllarından beri nerdeyse üyeyim. fakat siteleri son değiştiğinde eski üyeliklerin aktif hale getirilmesi aşamasını bir türlü geçemediğim ve site yönetimine de mesaj yazamadığım için maalesef aktif kullanıcı hesabımı kullanamıyorum.) Yorum bağlantısı
Osman Kurt 20 Nisan 2011 Paylaş 20 Nisan 2011 Bence araçta çok fazla derin çizik yoksa(kılcal çizikler hariç) pastaya gerek yok. Arexons marka cila almayı düşündüm. Fakat aşağıdaki seçeneklerden hangisini seçeceğime karar vermedim. 3-4 yaşında derin çizik yok. Sadece kılcal çizikler var. Sizce bunlara göre hangisi? 1-seçenek 1 2-seçenek 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 20 Nisan 2011 Paylaş 20 Nisan 2011 arabanız eski demiyorum. ikisi arasında pek fark olacağını düşünmüyorum.ama 3-4 yıllık bir boya hasar görmeden bugünlere gelmişse, daha önceden boya koruma vs. gibi aracın boyası için koruyucu işlmeler yapılmışsa seçenek 1, daha önce boya koruma vs. yapılmadı ise seçnek 2 ile başlanır seçenek 1 ile devam edilir. Yorum bağlantısı
Burak Ağcayazı 23 Nisan 2011 Paylaş 23 Nisan 2011 (düzenlendi) o pastayı kullanmanızı tavsiye etmem sanayi tipi pastalar asındırıcılık oranı yüksek olur ve boyada telafi edemeyeceğiniz hasara neden olur genelde lokal çizikler ve boya deformelerini düzeltmekte kullanılır makinayla uygulaması verimli olmayabilir , aracı yıkadıktan sonra tamamen kurumasını bekleyin eğer varsa kil ile aracı temizleyin yoksa cilayı makinayla uygulamaya geçin çok yüksek devirde uygulamayın kaportanın köseli yerlerinde makinayı daha az bastırın ped yüzeye tam oturacak sekilde devam edin , köşeli sekilde pedin bir kısmıyla uygulama yapmayın çünkü boya tabakasını silip astar ile karsılasabilirsiniz . pedi sık sık temizleyin cila kalıntıları kurudukça boya üzerinde hareler bırakabilir ve işlem uzar , kolay gelsin 26 Şubat 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Solak 29 Nisan 2011 Paylaş 29 Nisan 2011 arkadaşlar bugün bu ürünü aldım(Meguiar's Nxt Generation™ Tech Wax™ 2.0 Boya Koruyucu Wax )ürünü kullanmadan önce hangi ürünü kullanmalıyım?arabamda kılcal ve geçmeyecek şekilde birkaç çizik var. Yorum bağlantısı
Mehmet Solak 1 Mayıs 2011 Paylaş 1 Mayıs 2011 arkadaşlar bugün bu ürünü aldım(Meguiar's Nxt Generation™ Tech Wax™ 2.0 Boya Koruyucu Wax )ürünü kullanmadan önce hangi ürünü kullanmalıyım?arabamda kılcal ve geçmeyecek şekilde birkaç çizik var. cevap alamadım.görüşlerinizi bekliyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Mayıs 2011 Paylaş 1 Mayıs 2011 Meguiars hare giderici kullanılabilir.Üstüne de Nxt 2.0. Yorum bağlantısı
Başar Mert 3 Mayıs 2011 Paylaş 3 Mayıs 2011 arkadaşlar istanbul yolu tan otoda boya koruma ve motor koruma var 69tl ama nasıldır sizce uygunmu... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Mayıs 2011 Paylaş 3 Mayıs 2011 Kullandığı malzemeye göre bedava da olabilir, çok pahalı da? Yorum bağlantısı
Osman Ünal 3 Mayıs 2011 Paylaş 3 Mayıs 2011 Çağlar, 9 aylık doğru dürüst güneş ışığı görmemiş araca sadece NXT 2.0 yeterli olur mu, başka şeylerde gerekir mi ona göre sipariş edeyim. Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 3 Mayıs 2011 Paylaş 3 Mayıs 2011 aracım 5 yasında genel bakımlarını yapıyorum onbes gunde bir cila atıyorum en gec ayda bir sefer garanti yapıyorum su an kıstan cıkmak uzereyiz detaylı bi bakım yapmak istiyorum Meguiars markasını kulanmayı dusunuyorum hangi urunleri işimi gorur acaba Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Mayıs 2011 Paylaş 3 Mayıs 2011 Nxt 2.0 şu anda ucuzlamış rakamı ve kolay kulanımı ile güzel bir ürün, kkutsundan çıkan süngeri de 5 TL değerinde, her iki seçenek için de işe yarar, 6 ayda bir uygulama periyodu ile 1 kutu ile sanırım 8-10 defa komple yapılır. Sonax hızlı cila fısfısı da 2 yıkamada bir fıslanırsa, bence en ekonmik ve kalıcı çözüm olurlar. Cila sonrası parlatmak için de Meg mikrofiber bezini şiddetle tavsiye ederim, 50 TL civarı ama yapılan işi bunlar gösteriyor. Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 3 Mayıs 2011 Paylaş 3 Mayıs 2011 caglar abi zaten son iki aydır her yıkamadan sonra sonax in hızlı cilasini uyguluyorum bi nxt 2,0 alıp yapıyım Yorum bağlantısı
Erman Kızılyel 3 Mayıs 2011 Paylaş 3 Mayıs 2011 slm ben arabaya pasata cila boya koruma yaptırdım. şimdi aracımın her yerinde sanki fırca izi varmış gibi çizikler var. yapan arkadaşın kafasını kırmalımıyım? Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 3 Mayıs 2011 Paylaş 3 Mayıs 2011 Sadece pasta ve aşındırıcı özelliği yüksek olan bir pasta kullanılmış olabilir. Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 3 Mayıs 2011 Paylaş 3 Mayıs 2011 Nxt 2.0 şu anda ucuzlamış rakamı ve kolay kulanımı ile güzel bir ürün, kkutsundan çıkan süngeri de 5 TL değerinde, her iki seçenek için de işe yarar, 6 ayda bir uygulama periyodu ile 1 kutu ile sanırım 8-10 defa komple yapılır. Sonax hızlı cila fısfısı da 2 yıkamada bir fıslanırsa, bence en ekonmik ve kalıcı çözüm olurlar.Cila sonrası parlatmak için de Meg mikrofiber bezini şiddetle tavsiye ederim, 50 TL civarı ama yapılan işi bunlar gösteriyor. Çağlar abi dahada ucuz... 40 lira nxt nin fiyatı. Supreme shine bezler de 10 lira civarı tanesi ... isteyen olursa yönlendirebilirim ... Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 3 Mayıs 2011 Paylaş 3 Mayıs 2011 aracım 5 yasında genel bakımlarını yapıyorum onbes gunde bir cila atıyorum en gec ayda bir sefer garanti yapıyorum su an kıstan cıkmak uzereyiz detaylı bi bakım yapmak istiyorum Meguiars markasını kulanmayı dusunuyorum hangi urunleri işimi gorur acaba Uğur 15 günde bir cila çok değilmi? Doğru uygulandığı zaman 4 aydan önce kolay kolay etkisini kaybetmemesi lazım güzel bir cilanın... Meg (NXT) güzeldir Finish Kare(FK1000P) güzeldir birde collinite(915) güzeldir... bu 3 marka arasında tercih yapın... söylediğim son 2 marka meguiars a göre tahmini 20 lira kadar daha pahalıdır ... fk nin ısıya yani yaz aylarına dayanımını daha yuksek... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Mayıs 2011 Paylaş 3 Mayıs 2011 Supreme shine bezler, beyaz olanlar sanırım, mendik kadar büyüklüğünde? Sarı kalın mikrofiber bezi kastettmiştim. Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 3 Mayıs 2011 Paylaş 3 Mayıs 2011 Supreme shine 3 lü pakette sarı olanlar abi 40cmX60cm ... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Mayıs 2011 Paylaş 3 Mayıs 2011 Sarı olanları seviyorum, diğerleri dayanıksız gözüküyor gözüme. Yorum bağlantısı
Osman Ünal 3 Mayıs 2011 Paylaş 3 Mayıs 2011 Çağlar abi dahada ucuz... 40 lira nxt nin fiyatı. Supreme shine bezler de 10 lira civarı tanesi ... isteyen olursa yönlendirebilirim ... Nereye yönlendirileceğiz beklemedeyim bana her ikiside lazım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts