Hasan Varnalı 14 Nisan 2011 Paylaş 14 Nisan 2011 Collinite bu markayı önerdiler birde bana ama siz ne dersiniz? Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı 14 Nisan 2011 Paylaş 14 Nisan 2011 Can abi uygulaması nasıl kolay mı?birde abi nerden temin edebilirim? Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı 14 Nisan 2011 Paylaş 14 Nisan 2011 Evet abi o pedden alıcam da Meguiras mı alayım yoksa Can abinin çok iyi dediği diğer cilayı mı alayım karar veremedim. Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı 14 Nisan 2011 Paylaş 14 Nisan 2011 Abi kil nedir nasıl yapılır hiç bilmiyorum ama pasta konusunda kendime güvenemiyorum açıkçası ama kil tam olarak nedir bilemiyorum Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı 14 Nisan 2011 Paylaş 14 Nisan 2011 abi bunların fiyatları baya yüksek ama yüzey temizleyiciyi anladımda diğeri neişe yarıyor anlıyamadım Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı 14 Nisan 2011 Paylaş 14 Nisan 2011 Ben yine diğer cila için dedin sandım abi o zaman bu cilayı alalım Yorum bağlantısı
Yavuz Gencay 14 Nisan 2011 Paylaş 14 Nisan 2011 Hare giderici cilaya gerek yok pasta cila yapmadığınız sürece hare giderici cila gereksiz olur,hare pasta ciladan sonra polisaj makinasının boya üzerinde bıraktığı dalgalanmalardır ancak konuda bahsi geçen Meguiars'ın nxt cilasında böyle bir ürüne ihtiyacınız yok ped ile uygulama yapacaksınız sonuçta makinayla bile yapsanız bu cila hare oluşturmaz ... Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 14 Nisan 2011 Paylaş 14 Nisan 2011 Hasan sanki biraz pahalımı ne? Fatih fiyat uygun oldukça... Collinite bu markayı önerdiler birde bana ama siz ne dersiniz? Güzel markadır en iyi cila markaları arasında ilk 5 e sokabiliriz fiyat performans oranında özellikle 915 katı cilası çok iyidir.. Bunun dışında Finish Kare 1000p sealant da çok kalitelidir ve evladiyelik denilebilecek bir ürün 3-4 yıl bir kutu rahatlıkla gider ve yaz aylarında sıcağa karşı dayanıklıdır... FK1000p ortalama 60-70 lira civarındadır 412 gr lık kutusu. Collinite 915 Wax-Katı 12oz/360ML: 50.00 TL Erdem boyada... Abi kil nedir nasıl yapılır hiç bilmiyorum ama pasta konusunda kendime güvenemiyorum açıkçası ama kil tam olarak nedir bilemiyorum Pasta konusu kesinlikle tecrübe gerektiriyor hurda bir panelde öğrenmekte fayda var... Kil yapmak çok kolaydır ve sonuç mükemmel olur. Kaydırıcı ıvır zıvır tarzında şeyleri yüksek rakamlar ödemeye lüzum yok. Sıvı sabun su karışımı kullanıyorum ben yüzeyi ıslattıktan sonra kille ileri geri yüzeyi ovuyorsunuz başta zor hareket eder temizlendikçe çok kolay kaymaya başlar o temiz dediğiniz arabadan çıkarttığı kirleri görünce vay anasını dersiniz ... 50gr lık bir kil bütün araca yeterli olur. Ciladan önce mutlaka kille temizleyin ... Umarım sakıncası yoktur(skodaturkey)forumuna link vermemin çünkü onların ilgi alanı araç detaylı bakımı burada kaliteli cila pasta bez ve malzemeleri bulabilceğiniz çok kapsamlı bir kaynak var tavsiye ederim ... http://www.skodaturkey.com/forumdisplay.php?f=38 Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı 15 Nisan 2011 Paylaş 15 Nisan 2011 Evet bu foruma bende baktım baya gördüm okudum yanlız kilin 3 çeşiti oluyormus ben bir tane mavi renkli buldum ama hangi şekilde olduğu yazmıyor nasıl ögrenebilirim? Yorum bağlantısı
Burak Ağcayazı 15 Nisan 2011 Paylaş 15 Nisan 2011 Collinite 915 ve fk 1000 ürünleri birer waxtır , polisaj işlemi bittikten sonra aracın bu parlaklığı ve etkiyi muhafazasını sağlar , kendi başlarına birer parlatıcı olarak kullanılmaz Yorum bağlantısı
Soner Varol 15 Nisan 2011 Paylaş 15 Nisan 2011 http://www.meguiars.com.tr/product_info.php?products_id=72 arkadaşlar bu ürünü kullanıp üstünede wax cila kullanmak istiyorum aracımın üstüne recile gbi bişey gelmiş ve cıkmıyo bu ürünle cıkartırım inşallah Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 15 Nisan 2011 Paylaş 15 Nisan 2011 Collinite 915 ve fk 1000 ürünleri birer waxtır , polisaj işlemi bittikten sonra aracın bu parlaklığı ve etkiyi muhafazasını sağlar , kendi başlarına birer parlatıcı olarak kullanılmaz fk wax değil sealant tır aslında ... kendi başlarına neden kullanılmasınlarki sonuçta cila ikiside parlatıcı dediğiniz nedir? cila uygulamak için illa polisaj gerekmez... Yorum bağlantısı
Mehmet Solak 16 Nisan 2011 Paylaş 16 Nisan 2011 kafam karıştı,yeni arabama boya ile ilgili hiçbir işlem yapılmamış ve kılcal çizik epeyce var.pasta çekip sonra cilamı atayım? Yorum bağlantısı
Ernur Ünverdi 16 Nisan 2011 Paylaş 16 Nisan 2011 Başka bir forumda satan arkadaş var.Ankara içi elden teslim 50 Gr. 15 TL istiyor, 200 Gr.lık paketten bölüp satıyor(50 Gr.kendine ayıracakmış). 150 Gr.mı 40 TL kutusuyla gönderim yapabilirim demiş satış mesajında.Bilt Hamber Soft Clay Bar. skodacılar galiba kil için üye mi olalım :lol2: Merhaba, Hımm, buradaki kili satan bendim galiba Kil için üye oldunuz mu, bu konunun sonucu ne oldu merak ettim ... Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Nisan 2011 Paylaş 16 Nisan 2011 yok üye olmadım. kilde alamadım. önce güçlü cila ile cila çektim. peşine hızlı cila yaptım. sonra başka seferde süper parlatıcı cilayı kullandım. heesimi aldım nasılsa arabayı güzelce çiziyorlar. ben parlatsamda boyamız kusursuz değil ki Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Nisan 2011 Paylaş 16 Nisan 2011 pasta hata kabul etmiyor. yani ilk defa yapacaksanız pasta değilde güçlü cial kullanın derim. Yorum bağlantısı
Akan Belen 16 Nisan 2011 Paylaş 16 Nisan 2011 pastayı atmak için deneyimli olmak lazım onu anladıkta sormak istediğim aracımda belirli yerlerinde çizikler bu tarz bir urünü komple değilde sadece çizik bölgelerde uygulam sıkıntı yaratırmı acaba garip bir görünüm olurmu araçta yoksa komplemi yapmak gerekiyor Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Nisan 2011 Paylaş 16 Nisan 2011 kısmı parlarklık boyada ton farkı yaratacaktır içinize sinerse olur Yorum bağlantısı
Akan Belen 16 Nisan 2011 Paylaş 16 Nisan 2011 mustafa bey pastayı sadece çiziklerde uygulayacağım ama aracın tamamına normal cila ve wax yapacağım böyle bir durumdada fark olurmu Yorum bağlantısı
Yavuz Gencay 16 Nisan 2011 Paylaş 16 Nisan 2011 kafam karıştı,yeni arabama boya ile ilgili hiçbir işlem yapılmamış ve kılcal çizik epeyce var.pasta çekip sonra cilamı atayım? yukarıda da belirttim kılcal cızıkler yok edilemez sadece azaltılır. eger cok fazla degılse ellemeyın boyayı... ama suan konuda bahsi gecene meguiars ın nxt cilasını kullanabılırsınız ... pasta cıla aracın vernıgını ınceltır ardından uygulamak gerekli eger kaliteli koruma yapılmaz ise boya cok kısa surede eskısınden cok daha kotu olucaktır ... Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 17 Nisan 2011 Paylaş 17 Nisan 2011 Arkadaşlar fazla abartmayın, alın sonax nano 1 numara cila (32 tl.) ve 12 tl ye arexon (Ayhan sağolsun) metalik cila koruyucu wax, aracı yıkayın temizleyin sonra yedirerek sonax cilayı uygulayın, 2-3 gün aracı yıkamayın kurusun, sonra tekrar yıkayın ve üstüne arexon pasta wax atın ve yine en az 3 gün yıkamayın, sonra bakın bakalım ne oluyor, boşa meguiars vs. markalara para bayılmayın, aynı sonuç alacağınızdan emin olabilirsiniz, hemde elle uygulayarak, abartmaya hiç gerek yok, zaten arabalarımızda ferro yada audi rs8 falan değil ki olsada yine bunları almaya değmez, lüks segment şeyler bunlar abartamayın, en babası bile bizim ülkede 1 sene dayanamaz boşa çabalamayın, alın dediklerimi 6 ayda bir uygulayın bakın keyfinize. Şuan ankaradayım çamurlu yollar ve yağmur var, geldiğimde tipi vardı, çubuk tarafına gittim, araba hala temiz çok hafif kirlenme var, resmen yağmur çamur tutmaz durumda, o yüzden bir sürü şey kullanmış biri olarak fazla abartmanın gereği yok diyebiliyorum. Yorum bağlantısı
Akan Belen 17 Nisan 2011 Paylaş 17 Nisan 2011 güzelbir uygulama olmuş elinize sağlık ama ben makineye cesaret edemem sanırım daha o kadar yoğun kılcal çizikler yok aracımda çok az birde kapı kollarının altında var kapıları açarken tırnakla çizilmiş sanırım wax konusunda karar veremedim hangisi işe yarar çok pahalı olmayan hepsiburada da bulunan bir wax önerirmisiniz diğer ürünlerimi kesinleştirdim ama wax kaldı Yorum bağlantısı
Yavuz Gencay 17 Nisan 2011 Paylaş 17 Nisan 2011 bence herkezin arabası kendine ferrari Yorum bağlantısı
Burak Ağcayazı 18 Nisan 2011 Paylaş 18 Nisan 2011 fk wax değil sealant tır aslında ... kendi başlarına neden kullanılmasınlarki sonuçta cila ikiside parlatıcı dediğiniz nedir? cila uygulamak için illa polisaj gerekmez... polisaj boya üzerindeki kirli ve kılcal çiziklerle dolu yüzeyin aşındırıcılar yardımıyla yüzeyden temizlenmesidir , eğer boya üzerindeki o katmanı ordatan kaldırmazsanız boya parlaklığını gösteremez , polisaj işlemi polish yani cilalamak parlatmak anlamına gelir , söylediğim gibi boya üzerindeki yıpranmış katman ortadan kaldırılmadığı müddetçe cila verimli sonuç vermez , wax türü ürünler parlatıcı niteliği taşımaz asıl amacı boyanın dış etkenlere karsı tabaka olusturarak yıpranmasını önlemektir , selant ta waxların sentetik olanlarıdır ve aynı etkiyi gösterir . glaze denen ürünlerde cila sonrası genelde koyu araçlar için daha fazla parlaklık sağlamak için kullanılır , cila işinde en önemlisi makinadır ama boyası çok aşırı yıpranmamıs araçlarda el ile uygulamada güzel parlaklık sağlar . el ile uygulanan yıpranmış bir boyaya sahip araç kısa süre sonra eski halini alır çünkü kullanılan cila dolgu gibi kılcal çizikleri kamufle eder . Yorum bağlantısı
Recommended Posts