İçeriğe Yönlendir

Bor Power Yağ Katkı Maddesi

Kaan Kara

Recommended Posts

Servet Aydın

Her bir aracım minimum 400.000 km gider ve anormal bir durum olmazsa motora el değmeden satılır.Kesinlikle katkı konmaz. Yegane sebebi hangi tip olursa olsun tam sentetik motor yağı ve her 10.000km de tam motor bakımı(Her yağ değişiminde motor içi temizliği) Şanzuman ve diferansiyel yağlarıda 100.000 km'de değişir (iç temizlik yapılır).

Fi tarihinde bouble up kullanmıştım (96-97 yıllarıydı galiba )

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Naci Özkan

bende aracıma bor koydurdum.yaklaşık 2hafta oldu 2500km yaptım. motor sesi çok az azaldı diyebilirim(psikolojik değilse) :D performans ve yakıt tasarrufunda ı ııhh...

Yorum bağlantısı
Adem Cengiz
Her bir aracım minimum 400.000 km gider ve anormal bir durum olmazsa motora el değmeden satılır.Kesinlikle katkı konmaz. Yegane sebebi hangi tip olursa olsun tam sentetik motor yağı ve her 10.000km de tam motor bakımı(Her yağ değişiminde motor içi temizliği) Şanzuman ve diferansiyel yağlarıda 100.000 km'de değişir (iç temizlik yapılır).

Fi tarihinde bouble up kullanmıştım (96-97 yıllarıydı galiba )

Bu iç temizliği nasıl yapılır?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yağ segmanında sıkıntı varsa, viskozite artırıcı katkı ile 20/50 konuluyorsa, eski nesil motorda bir süre daha idare ediyordu ancak daha sonra rektifiye masrafı katlanarak artıyordu.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Bu iç temizliği nasıl yapılır?

Motor soğuk halde iken motora, 1 litre 10 numara yağ, 3 litre mazot koyarak 5 dakika rölantide çalıştırıyorum. Daha sonra karteri açıp tüm bloğun boşalması için 10-15 dakika bekliyorum, yeni yağ koyuyorum ve yağ filtresini takıyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Motor soğuk halde iken motora, 1 litre 10 numara yağ, 3 litre mazot koyarak 5 dakika rölantide çalıştırıyorum. Daha sonra karteri açıp tüm bloğun boşalması için 10-15 dakika bekliyorum, yeni yağ koyuyorum ve yağ filtresini takıyorum.

3lt yağ+1lt mazot olmasın? Tam tersi biraz fazla mazotlu :flowers: değil mi?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
3lt yağ+1lt mazot olmasın? Tam tersi biraz fazla mazotlu :) değil mi?

Yok abi yazdığım doğru. Hatta depomuzda hazır kokteyl olarak olması lazım 15-20 litre kadar.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Naci Özkan

yakıtta bi tasarruf olmadığını yazmıştım ama şimdi 580-600 arası giderken 630u gördü

Yorum bağlantısı
Adem Cengiz
yakıtta bi tasarruf olmadığını yazmıştım ama şimdi 580-600 arası giderken 630u gördü

Bence de fark var, Aynı yol aynı güzergah, üstelik kış, 7,6 l/100 km olan ortalamam 7,3 l/100 km oldu. (2 yıllık tecrübe ile sabit)

Yorum bağlantısı
Abdullah Barutcu

Valla arkadaşlar ben geçen gün bakım için yetkili servise gitmiştim muhabbet ederken bu konu açıldı bor power

İstanbulda bi servis koymuş araca araç 2008 dizel focus du istanbuldan bursaya gelene kadar motor yatak sarmış

servistekiler katkı maddesinden olduğunu söylediler bugüne kadar hiç karşılaşmadıklarını söylediler böyle bi durumla

ama arkasından müşteri isterse bizde katıyoruz dediler...Bende düşünüyordum vazgeçtim.

Yorum bağlantısı
Naci Özkan

abi servis içine bor dan başka yağ koymayı unutmuş olmasın!

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Hala bu konu uzuyormu arkadaşlar :) bu maddelerin tamamı ancak ömrünü yarılamış, yağ-kompresyon kaybı olan, CC yapılsa bile düzelmeyen motorlarda geçici bir süre azıcık etki yapıyor o kadar, baya okudum ettim sonuç bu, boşuna tasarruf yapar, motoru tamir eder, test sonucu falan demeyin, hikaye çünki, yıllar önce çıkan üründe aynı, buda aynı sonucu veriyor, motor silk cls bonda dahil, hatta bazıları tıkanıklık bile yapıyor (teflonlular).

Sağlam motorda %0 etki yapar, sorunsuz motordada durum aynı, bakım tamsa yağ kaliteliyse zaten motor ömrü normal olarak azalır, fakat ömrünü yarılamış motorun biraz daha idare etmesini sağlar ve sonunda rektefe yaparsınız, olayın özü bu, aracınızın durumuna göre karar verin. Sağlam motorda kullanmak gereksiz.

Sonuç:

Rektefe yaklaştıysa bunu geciktirmek istiyorsanız tamam, onun dışında gerisi hikaye, boşa raporla testle uğraşmayın, her marka aynı masalı anlatıyor, motor bu aşınır, bor koyarsınız biraz ömrü uzar, sonra rektefe yaparsınız, başka yolu yok.

Birde mesajın birinde Osman bey şunu yazmış ""BORPOWER? ın iddiası kurum temizlemek değil, kurum oluşmamış yüzeyde kurum oluşumunu engellemektir." bu nasıl oluyormuş acaba?

Dediğim gibi, motor rektefe istemeye yakınsa kullanın biraz daha dayansın, hepsi o kadar, araya dolgu yapar çok serttir olayı sağlam motorda zaten olamaz, boşluk çok azdır, idda edildiği gibi bor kristali çok sertse, bilya etkisi yapıyorsa e buna temas eden silindir yüzeyi ve gömlek yüzeyi o kadar sert olmadığından, bu sefer onlar aşınacaktır, sonuçta sağlam motoru bozarsınız. Sürekli bunu kullanırsınız, sakın dertsiz motora koymayın.

Ama motor zaten aşınmışsa boşlukta çoktur, bor gelip araları bilya koymuş gibi doldurur, zaten olan boşluğu alır, mantığı bu şekilde yani.

tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Sinan Yalçın Durmuş

Merhabalar aracım c-max tdci 2005 model 132.000km de şu anda şanzıman yagını değiştirmem gerekirmi hiç değişmedi galiba şu ana kadar.

Bide vites geçişleri sabahları sert motor ısındıktan sonra yumuşuyor gınede pek yumuşak degıl. bor katkısı felan koysam faydası olurmu

10.000km önce motorra motor yagına motorsilk koymuşştuk ondan sonra tekrar yag degısıklıgı yaptım. turbo degısınce

bi size danışayım dedim

saygılar

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

İçten yanmalı motor oldukça var olan birşeydir katkılar, uzamaz-kısalmaz, aynı yerde durur, Restore - Motor Up lar da geldi geçti? Rom vardı benzincilerde vs....

Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven
Merhaba Arkadaşlar,

Nano teknoloji ile üretilen ve motorda sürtünme azaltıcı etkisi olan BOR POWER nasıldır ? Focus 1 'de kullanan oldu mu hiç ? Çevrenizde yada sizden deneyen var mı ? Kullanılması faydalı mıdır ? Bir de dar pistonlu araçlarda örn. mercedes pek tavsiye edilmiyormuş diye duydum ayrıca yüksek kilometreli araçlar için uygulanması da tavsiye ediliyor.

Bu konu üzerine bilgilerinizi ve yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim. Yararlı ise kullanmamız faydamıza olacaktır sonuçta.

Tşkler...

BOR POWER:

http://www.nnt.com.tr/Urunler.html

Nasıl Çalışır ? !!!Mantıklı Görünüyor!!!

BORPOWER

Yorum bağlantısı
Osman Kurt

Tüm yazıları büyük bir sabırla okuduktan sonra ilk yorumum. Kesin bir şey söylemek mümkün olmamakla birlikte, yorgun yada bakımları iyi yapılmamış motorlarda kesin işe yarıyormuş gibi. Ama bakımları nizamında ve zamanında yapılmış,doğru düzgün yağ kullanılmış ise pek bir işe yaramadığını anlıyorum. Ama bi kereden bir şey olmaz mantığıyla yaklaşıp aracımda kullanacağım. Yağ değişimim geldiğinde bu ürünü deneyip bakacağım. Bakalım göreceğiz.

Ama endişeli olmadığı söylesem yalan olur. Zira bu katkı maddesi kullandık, bize yararı da dokundu diyelim. Ama bu katkı maddesi motordan nasıl atılıyor, yada kalıntı vb şeyler bırakmıyor mu? Bu soruların cevabı can sıkıcı olabilir. Yada haddinden fazla konulduğu zaman üstü üste kaplama yapıyorsa motordaki hareketli parçaların durumu ne oluyor.

Umarım canımı sıkmaz...

Yorum bağlantısı
Ahmed Dönmez
"elime kaç tane bor power kutusu geçtiyse, hiçbirisinde Bar kodu görmedim.

Üretim tarihi Görmedim

Son kullanım tarihi görmedim."

Caner Bey!

Öncelikle tespitiniz için teşekkür ederim. Ben Bor Power'ı Güvendiğim bir bayiden aldım, Üzerinde barkodu var, henüz yeni koydum. sizin yorumunuzu okuyunca merak ettim ve baktım. 869.... ile başlayan barkodu var. İyi ki atmamışım.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

benim aracımda yarın 30000 bkımına girecek acaba bir denesemmi diye bende düşünmüyor değilim ama yorumlar hem olumlu olumsuz arada kalmamak elde değil

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Motorunda sorunmu var? Yağmı yakıyor kompresyonmu düşük? Bunlar varsa tamam, ama yoksa sakın alıpta kullanayım deme, boşuna aklında karışmasın, bu tür ürünler artık ömrünün sonuna yaklaşmış motorları bir süre daha hayatta tutmaya yarar o kadar. O yüzden yepyeni arabanda bagajda bile bulundurma, hiçbir faydasıda, koruyuculuğuda olmaz çünki.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Guest Tar?k

Arkadaşlar konuya ben iyice araştırdım piyasada gözümü korkuttular

aracıma katkı koymadım,araştırmalarım sonucunda bunları

buldum.

Reklam kurulunun bu ürün hakkında yanıltıcı reklam vermekten dolayı kararı resmi gazetedede yayınlanmış.enerji bölümünde.linki aşağıda;

http://www.resmi-gazete.org/gundem/duyurul...in-bulteni.html

sizde inceleyin...

RESMİ GAZETE DE Kİ METİN:

V- ENERJİ

1) 2008/250- NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri ve Seramik Malzemeler Ar-Ge Sanayi Tic. A.Ş. adlı firmaya ait tanıtım broşürlerin ve anılan firmanın www.nnt.com.tr adresli internet sitesinde yer alan "S 250 Gold, Marine, Nanolube, MS 250, MS 600, GBX" adlı ürünlere ilişkin tanıtımlarda yer alan "BORPOWER

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Peki bu reklamlara inanıp aracında kullanan insanlar paralarını geri alabilecekmi?

:rolleyes:

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Özellikle de Mehmet (Özyürek) bey bu ürüne baya para dökmüştü çok da memnundu onun paraları ne olucak :lol2:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...