İçeriğe Yönlendir

Mk3 donanımları nasıldır?

Misafir

Recommended Posts

Daha önceden başlık açmıştım. Aracımı satalı yaklaşık 10 gün oldu. Bu sefer tam donanımlı bir araç almak için (tabi bütçeye uygun olarak) Renault laguna ile yola çıktım. Ancak otomatik araç alma şartımın ortadan kalkması neticesinde yine mk3 sevgim gün ışığına çıktı. Tabi burda GhiaX'leri okudukça Lagunalara yakın donanımda olmaları nedeni ile biraz araştırayım dedim ancak internet sitelerindeki bilgilerden sağlıklı sonuçlara ulaşamıyorum. Daha önce ayrı ayrı konuları geçmiş olabilir ancak soru çok olunca yeni başlık açtım. Sırası ile;

- ESP'li bir araç istiyorum. Mk3 kasasında hangi yıldan itibaren opsiyonel olarak bu seçenek vardır? Açma kapama düğmesi aracın neresindedir? Esp olmazsa kaybedeceğim çok şey var mıdır? Eski kasasını 2,5 sene kullandım ve limitleri çok zorlamam virajlarda ama arkasının savurduğunu görmedim. En azından eski kasa kadar stabil midir?

- ESP'si olmayan araçlarda ASR var mıdır?

- MK3 motorları yıllara göre revize edilmişler midir? 155bg yazan bile var ancak benim bildiğim 145bg'ler.

- Bu motorlar zincirli midir?

- 2004'den sonraki modellerde ön cam rezistans standart mıdır?

- Elektrikli katlanır ayna hangi yıldan itibaren donanıma katılmıştır?

- Far, yağmur sensörü hangi model yılında donanıma girmiştir. Sadece GhiaX'lerde mi vardır?

- Yol bilgisayarında anlık tüketimi hiçbir modeli göstermemekte midir?

- Eğer dizel'e yönlenirsek tiptronik şanzımanları verimli midir? CVT'ler gibi sorunlu değil diye okumuştum sanırım buralarda.

- Yeni stop grubu ve nikelajlar 2005 yılından sonra mı araçlarda yer almaktadır?

- 2003 ile 2004 GHIAX'in ön panelinde ve jantlarındaki değişiklikler haricinde önemli başka değişiklik var mıdır? 2004-2005 GHIAX arasında donanımsal fark var mıdır?

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

esp yoksa da tcs olabilir

2.0 benzinliler 145 Ps tir versiyonu yoktur, zincirlidir

ön cam rezistansı opsiyondur, X hariç

far yağmur sensörü ghia da da vardır

dieselin otomatik şanzımanı sorunsuzdur

2005 sonrası nikeljalar vardır, sonradan stoplar takılabilir

2004-2005 arasında donanımsal fark yoktur

Yorum bağlantısı
Erhan Bulut
Daha önceden başlık açmıştım. Aracımı satalı yaklaşık 10 gün oldu. Bu sefer tam donanımlı bir araç almak için (tabi bütçeye uygun olarak) Renault laguna ile yola çıktım. Ancak otomatik araç alma şartımın ortadan kalkması neticesinde yine mk3 sevgim gün ışığına çıktı. Tabi burda GhiaX'leri okudukça Lagunalara yakın donanımda olmaları nedeni ile biraz araştırayım dedim ancak internet sitelerindeki bilgilerden sağlıklı sonuçlara ulaşamıyorum. Daha önce ayrı ayrı konuları geçmiş olabilir ancak soru çok olunca yeni başlık açtım. Sırası ile;

- ESP'li bir araç istiyorum. Mk3 kasasında hangi yıldan itibaren opsiyonel olarak bu seçenek vardır? Açma kapama düğmesi aracın neresindedir? Esp olmazsa kaybedeceğim çok şey var mıdır? Eski kasasını 2,5 sene kullandım ve limitleri çok zorlamam virajlarda ama arkasının savurduğunu görmedim. En azından eski kasa kadar stabil midir?

- ESP'si olmayan araçlarda ASR var mıdır?

- MK3 motorları yıllara göre revize edilmişler midir? 155bg yazan bile var ancak benim bildiğim 145bg'ler.

- Bu motorlar zincirli midir?

- 2004'den sonraki modellerde ön cam rezistans standart mıdır?

- Elektrikli katlanır ayna hangi yıldan itibaren donanıma katılmıştır?

- Far, yağmur sensörü hangi model yılında donanıma girmiştir. Sadece GhiaX'lerde mi vardır?

- Yol bilgisayarında anlık tüketimi hiçbir modeli göstermemekte midir?

- Eğer dizel'e yönlenirsek tiptronik şanzımanları verimli midir? CVT'ler gibi sorunlu değil diye okumuştum sanırım buralarda.

- Yeni stop grubu ve nikelajlar 2005 yılından sonra mı araçlarda yer almaktadır?

- 2003 ile 2004 GHIAX'in ön panelinde ve jantlarındaki değişiklikler haricinde önemli başka değişiklik var mıdır? 2004-2005 GHIAX arasında donanımsal fark var mıdır?

Saygılarımla.

Bildiklerimi cevaplayayım

ESP ilk gelen modellerden itibaren opsiyoneldir. Düğmesi bagaj açma düğmesinin solundadır.

MK3 benzinli motorlarının tamamı Duratec 145 hp 190 nm'dir ve zincirlidir. Aynı motoru Mazda 6 da kullanmıştır.

2004 öncesinde x paket yoktu, aşağı yukarı aynı donanımda lüks paket vardı. lüks paket: ön cam rezistansı, 8 yöne elektrikli sürücü koltuğu, deri döşeme, sunroof. dolayısıyla 2004 öncesi lüks paketli ghialarda ön cam rezistansı vardır. 2004 sonrası tdci ghia ve ghia-x'te standarttır. ilginç ama düz ghialarda olan da var olmayan da.

elekrtikli katlanır ayna sadece ghia-x'te vardır. o da 2004'te çıkmıştır.

sensörler 2004 model yılından itibaren ghia'larda ve tabi ki ghia-x'te standarttır. arabanın teybi sony ise bahsettiğiniz sensörler vardır.

hiçbir modelde anlık tüketim görülememektedir.

2005 model olup da stopları revizyonlu olan ve de olmayan iki çeşit mondeo vardır. Üretim tarihine göre değişiklik göstermektedir.

2003 ghia-x yoktur, lüks paketli ghia vardır. krom ön ızgara 2004 ve sonrası trend dahil bütün modellerde mevcuttur. 2004-2005 ghia-x'ler arasında revizyonlu stoplar, revizyonlu ön ve arka tampon alt plastikleri, kapı çıtaları (2005'ten itibaren hiçbir modelde yoktur) gibi görünüm farklılıkları vardır. 2004'ten itibaren tüm modellerde jantların tasarımı değişmiştir.

lüks paketli ghia ile ghia-x arasındaki fark, ghia-x'te 17'' jant, tam deri yerine yarı maun yarı deri direksiyon, tam deri yerine alcantara-deri döşeme, katlanır ayna mevcuttur. Bunların dışındaki donanımda fark yoktur.

2004 öncesinde teypler siemens (6006e) iken bu tarihten sonra sony olmuştur. Her iki model de 6'lı cd değiştiricilidir.

Sanıyorum 2006 yılında titanium diye bir model de gelmiştir. aşağı yukarı ghia ile aynı özelliklere sahiptir.

Yorum bağlantısı

Erhan Bey ve Çağlar Bey,

İlginiz ve ayrıntılı açıklamalrınız için teşekkürler. Bu açıklamalardan sonra min. 2004 Ghia, ama tercihen GhiaX'e yönlenmem gerektiğini anladım.

Esp'siz yol tutuş veya dengede problem yoktur diyebilir miyiz? Ya da şöyle diyeyim, yol tutuşunda sınıfında her zaman diğer rakiplerine örnek olan mondeo MK3'te de bu özelliğini devam ettirmekte midir? Yoksa yol tutuşunda eksik noktalar tespit edip, bu özelliğini ESP ile mi sağlamaktadır?

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Vedat Çakır

2005 sonrası makyajlı kasa Ghia donanımı aradığınız pek çok şeyi size verebilir diye düşünüyorum (ESP opsiyonel). Anlık yakıt tüketimini yol bigisayarının yakıt tüketimi verilerini sıfırladığınızda görebilirsiniz. Diğer bazı önemli özellikler:

*Makyajlı görünüm

*8 hava yastığı

*Sensörler (far, yağmur, kararan iç dikiz aynası)

*Sony 6'lı CD

*Zenon far

*Rezitanslı ön cam

*Hız sabitleme v.s.

Yorum bağlantısı
2005 sonrası makyajlı kasa Ghia donanımı aradığınız pek çok şeyi size verebilir diye düşünüyorum (ESP opsiyonel).

Vedat Bey bilgiler için teşekkür ederim. Önerinizi dikkate almaya çalışacağım ancak bütçem 2004'e bile yetmeyebilir. Gönül isterdi ki daha rahat hareket edebileyim.

Esp de olmasa bir mondeo sahibini virajda üzmez.

Tam istediğim cevabı vermişsiniz Çağlar Bey. :D

Yorum bağlantısı
Ali Okay

esp mondeolarda opsiyoneldir . yalnız 2006 yılından sonra çıkmış olan ghiaların çoğunda esp vardır. esp düğmesi cd çaların altındadır. çağlar bey esp yoksa tcs olabilir diyor ama esp yoksa kesinlikle tcs de yoktur. Elbetteki mondeonun yol tutuşu iyidir ama esp li bir mondeonunda daha güvenli olacağı kesindir.

2004 ve sonrası makyajlı MONDEO DONANIMLARI :

TREND donanım özellikleri :

•Akıllı Güvenlik sistemi

•ABS + EBD (Elektronik Fren Gücü Dağıtımı)

•EBA (Acil Durum Fren Desteği)

•Uzaktan kumandal› merkezi çift kilitleme

•Alarm

•Immobilizer

•Kilitli motor kaputu

•Yol bilgisayar›

•Otomatik klima ve mikron hava filtresi

•Direksiyondan kumandal› radyo/cd çalar

•Ön koltuklarda ayarlanabilir bel desteği

•Ön ve arka kol dayanaklar›

•Derinlik ve yükseklik ayarl› deri kapl› hidrolik direksiyon

•Elektrikli yükseklik ayarl› sürücü koltu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Okay
(düzenlendi)
esp mondeolarda opsiyoneldir . yalnız 2006 yılından sonra çıkmış olan ghiaların çoğunda esp vardır. esp düğmesi cd çaların altındadır. çağlar bey esp yoksa tcs olabilir diyor ama esp yoksa kesinlikle tcs de yoktur. Elbetteki mondeonun yol tutuşu iyidir ama esp li bir mondeonunda daha güvenli olacağı kesindir.

2004 ve sonrası makyajlı MONDEO DONANIMLARI :

TREND donanım özellikleri :

•Akıllı Güvenlik sistemi

•ABS + EBD (Elektronik Fren Gücü Dağıtımı)

•EBA (Acil Durum Fren Desteği)

•Uzaktan kumandal› merkezi çift kilitleme

•Alarm

•Immobilizer

•Kilitli motor kaputu

•Yol bilgisayar›

•Otomatik klima ve mikron hava filtresi

•Direksiyondan kumandal› radyo/cd çalar

•Ön koltuklarda ayarlanabilir bel desteği

•Ön ve arka kol dayanaklar›

•Derinlik ve yükseklik ayarl› deri kapl› hidrolik direksiyon

•Elektrikli yükseklik ayarl› sürücü koltu

tarihinde Ali Okay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Rıdvan Ergün
(düzenlendi)
Mondeo 2.0 TDCi'ın kullanım konforunu artıran en önemli özelliklerinden biri de sessizliği. Dizel motorun sessiz çalışması sayesinde kabin içindeki gürültü seviyesi benzinli kardeşinden pek farklı değil.

Yalan! Kesnilikle yalan!

MK III 2.0 TDCI Mondeo benim yirminci otomobilim.

Ve şimdiye kadar kullandıklarımın en gürültülüsü. Nefret ettiriyor insanı. Sakın almayın

tarihinde Mahmut ?im?ek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
•Yer aydınlatmalı, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar

Bu yer aydınlatması aynanın neresinde oluyor? Resimlere bakıyorum ancak göremiyorum. Komşumuzun 2001 ghia'sı var baktım ancak göremedim. Her ghiada yok galiba. Bir de mondeoların kapılarında herhangi bir aydınlatma var mı acaba? Hem yeri aydınlatmak hem de dikkat çekmek için.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Ghia-x'te var. Aynanın hemen altında.

Teşekkürler Hakan Bey.

Ali Bey GHIA'ların özellikleri altında belirtmiş bu özelliği. GHIA-X'lerde aynanın uç bölümünde görüyordum ancak sinyal sanıyordum.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Karani Gülistan

Umarım temiz bir mondeo X bulursunuz Evren bey.Mondeo sevginiz ve bu konudaki aydınlatıcı bilgilerinizin,ben dahil birçok arkadaşımıza referans olduğu düşüncesindeyim.Motoru kutuda getirilerek monte edilmiş mondeo x e sahip olup köşesine çekilen Hakan kardeşimizde size yardımcı olabilir.Forumdaki yazılanlardan anladığım kadarıyla diesel değilde benzinli motora sahip olanını tercih etmek daha iyi olacak gibi.Ben olsam direk benzinli derdim :D

Yorum bağlantısı
Umarım temiz bir mondeo X bulursunuz Evren bey.Mondeo sevginiz ve bu konudaki aydınlatıcı bilgilerinizin,ben dahil birçok arkadaşımıza referans olduğu düşüncesindeyim.Motoru kutuda getirilerek monte edilmiş mondeo x e sahip olup köşesine çekilen Hakan kardeşimizde size yardımcı olabilir.Forumdaki yazılanlardan anladığım kadarıyla diesel değilde benzinli motora sahip olanını tercih etmek daha iyi olacak gibi.Ben olsam direk benzinli derdim

Paylaşımlarımla ilgili düşünceleriniz için çok teşekkür ederim Karani Bey. V6 ile yakaldığınız mutluluğun kazasız belasız, :D sürmesi dileğiyle.

Açıkçası dizel biraz hayaldi, forumda okuduklarımdan sonra tamamen vazgeçtim.

Ancak sıkıntı şu ki, yaklaşık 1 aydır araç aradığım dönemde eli yüzü düzgün bir aracı görmek kısmet olmadı. Belki biraz da benim ince eleyip sık dokumamdan olacak ancak olmuşken tam olsun, bir de fiyatı uygun olsun diyince alternatif kalmıyor pek.

Esp konusunda ısrarım birçok mondi'yi elememe sebep oluyor. Beni bu noktada zengin donanımı ile Laguna cezbediyor ancak triptronik vitesi konusunda (hız sabitleyici sadece triptroniklerde var bu yüzden düzlere bakmıyorum) bir çok olumsuz yorum beni kararsız bırakıyor. Bir de sürüşünden büyük keyif aldığım mondi'den sonra, başka bir araç aldığımda pişmanlık duyacağım hissi var. Genelde konuştuğum herkes mondeo'nun gerek işçilik, gerekse sağlamlık bakımından Laguna'dan çok ama çok daha üstün olduğunu belirtiyor. Zaten forumda mk3 konusunda olumsuz bir görüş nerdeyse yok denecek kadar az.

Mondeo da ESP'yi bulsam (dolayısı ile ASR) deri koltuk, katlanır ayna, sony teyp çok önemli olmayacak benim içiin. Bu yüzden illa Ghia X diye ısrar etmiyorum ancak, aracı aldıktan sonra keşke şu da olsaydı, bu da olsaydı diye hayıflanmak istemediğimden araştırmalarımı biraz zamana yayarak sürdürüyorum.

Zaten aracı bulduğum anda ilk fırsatta burdan önerilerinizi alacağım.

Hakan Bey sağolsun yeterince yardımcı zaten.Ben yeterince yorum yapmamasını Ghia X'e hasret mondeo severleri, kendi araçlarından soğutmak istememesine bağlıyorum.

Saygı ve sevgilerimle.

Yorum bağlantısı

Benim takıldığım nokta esp ve asr'nin beraber olması. Evet belki esp'yi devreye sokacak limitlerde araç kullanmıyoruz ancak, Motor gücü ve torku yüksek olan, d sınıfında yer alan bir araçta Asr olmaması can sıkıcı.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Rıdvan Ergün
(düzenlendi)
Beni bu noktada zengin donanımı ile Laguna cezbediyor

Aman sakın ha.

Bu sınıfta Laguna kadar arıza çıkartan, kapının önünde sabaha kadar düşünüp ertesi gün ne arıza çıkartsam diye hesap eden başka bir otomobil yoktur.

Tatile gittim klimam bozuldu.

Adana'ya bir arkadaşımın düğününe gittim, ertesi gün gelin arabası olacaktım, şanzuman kulağı koptu yolda kaldım.Beni dinlemedi bir yakınım aldı, 4 yaşında bir Laguna aldı.

Antalya'ya giderken Konya'da şanzuman dağıttı.

Sakın Laguna almayın.

Yorum bağlantısı
Şükrü Yıldızdal
Aman Allah adanadan ve adanalıdan saklasın.

Konuyla hiç ilgisi yokken (Ya da kaçırdım)Adanaya ve Adanalılara niye laf atılmış anlamadım.

Yorum bağlantısı
Aman sakın ha.

Bu sınıfta Laguna kadar arıza çıkartan, kapının önünde sabaha kadar düşünüp ertesi gün ne arıza çıkartsam diye hesap eden başka bir otomobil yoktur.

Tatile gittim klimam bozuldu.

Adana'ya bir arkadaşımın düğününe gittim, ertesi gün gelin arabası olacaktım, şanzuman kulağı koptu yolda kaldım.Beni dinlemedi bir yakınım aldı, 4 yaşında bir Laguna aldı.

Antalya'ya giderken Konya'da şanzuman dağıttı.

Sakın Laguna almayın.

Hayallerimin yıkıldığı an. :s

Araçla ilgili klima şikayetlerini duyuyordum ancak şanzuman dağıtması üstelik iki araçta da başınıza gelmezi şaşırtıcı. Bu arada şanzumanlar düz müydü?

Benim düşündüğüm model, 2.0 privillage triptronik. Sizin araç hangi donanımdaydı Mahmut Bey.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Şükrü Yıldızdal

Doğrudur ben anlamadığım için sordum.Ayrıca Adanalı değilim ama 22 yıldır Adanadayım.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün
(düzenlendi)
Hayallerimin yıkıldığı an. :good1:

Araçla ilgili klima şikayetlerini duyuyordum ancak şanzuman dağıtması üstelik iki araçta da başınıza gelmezi şaşırtıcı. Bu arada şanzumanlar düz müydü?

Benim düşündüğüm model, 2.0 privillage triptronik. Sizin araç hangi donanımdaydı Mahmut Bey.

Saygılarımla.

Her ikisi de manueldi.

Birisi şanzuman dağıttı, diğerinin şanzuman kulağı koptu.

Ivır zıvır dünyanın arızası çıktı.

98 model benzinli GHIA Mondeom 270 bin km civarında. Ama Lagunalar'ın yarısı kadar arıza masrafı etmedim.

masrafı bir tarafa yolda kalması da cabası

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Guest Ak?n Atakan

2008 olsa yeni kasa olur Mehmet abi yeni kasalarda trendlerde de standart diye biliyorum..Burada trendlerde opsiyonel diyor..

Bir de mk3 ne zaman makyajlandı? Makyajlı kasanın öncekinden farkları nelerdir? 2005-2006 benzinli düz vites trendlerin kasko değerleri nedeniyle vergileri bir alt dilimden ödeniyor..Bu model trendleri tavsiye eden var mı? Focusu comfort aldıktan sonra ghialara bakar olmuştum..Mondeo da da aynı şey başıma gelir mi?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...