İçeriğe Yönlendir

Ruhsatta araç muayene için yer yok ne yapmalıyım.

Erkan Selvitopu

Recommended Posts

Celalettin Süğürtin

Ben daha yeni muayene yaptırdım. Önceleri Ek-1 dolduruluyordu. Şimdi gerek olmadığını söylediler. Randevu alıp muayeneye giriliyor. Muayene sonrası muayene raporunu alıp trafik tescile gidiyorsunuz. Tüvtürk muayene raporunun aslını alıyorlar yerine ruhsat veriyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam 100 lira almışlardı. Orada muayene raporunu neden bana vermediklerini sordum, sana ruhsat veriyoruz ya dediler. İyi de ben bu raporu alabilmek için 200 lira para verdim, ister atarım, ister saklarım, ki zaten de bunları ben dosyama koyuyorum,  ille size bir nüsha gerekiyorsa kopyasını alın bana aslını verin dedim, adamlar bana öyle bir baktılar ki, anlatamam. Sen git fotokopi çektir kopyasını sen al dediler. Yöntem bu, hizmet kalitesi de bu.

Yorum bağlantısı
Fatih Uzun

Ek1 e gerek yok sadece muayene istasyonuna ruhsat yaprağının bittiğini söyleyin yeter,trafik tescilden randevu almadan işlem yapmıyorlar,istediğiniz şubeden randevu alabilirsiniz kendi ilçenizin olmasına gerek yok.En önemli husus araç da film olup olmadığına tescil büro bakıyor,eğer ki muayene istasyonunda film var raporu yazılı ise şube filmleri söktürtebiliyormuş bir arkadaşımın başına gelmiş.

Yorum bağlantısı
Musa Doğru

vize için randevu alırken vize kartonunda yer olmadığını belirterek  randevu alın daha sonra fenni muayene için istasyona gidip muayeneden geçtikten sonra vizede verilen belgeler ile birlikte trafik tescil şube müdürlüğüne giderek yeni vize kartonunu alabilirsiniz... 

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...

Muayene yapıldıktan ve evraklar alındıktan sonra, yeni muayene yaprağı çıkarmak için belirli bi süre var mı?

15 gün yada 1 ay gibi ?

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Bayram Aktaş

Merhaba arkadaşlar,

Annemin aracını muayeneye götürdük muayene kağıdın da yer kalmadığı için Tüvtürk geçici bir belge verdi.

Belgenizi yeniletmeniz lazım dedi.

Bugün de bulunduğum yerdeki trafik tescil birimine gittim. Belge yenileme işlemlerin de randevu ile işlem yapılmaktadır dendi. Ben açıkçası şansımı denemek istedim :)

102 lira yenileme ücreti varmış resmen soygun. 1 liralık kağıda 102 lira para alıyorlar yazık günah resmen.

Şunu sormak istiyorum sizlere ;

1- Belge yenileme işlemlerin de hangi belgeler gerekli. ( Oradaki arkadaşa sordum pek açıklayıcı bilgi vermedi)

2- Araç annemin üzerine kayıtlı ben götürsem herhangi bir belge bulundurmam gerekir mi.

3- Ek 1 belgesi vs gibisinden bir şeyler dedi arkadaşlar o nedir, nereden temin edebilirim ya da gereklimi.

Bu konular da yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Yorum bağlantısı

Merhaba arkadaşlar,

Annemin aracını muayeneye götürdük muayene kağıdın da yer kalmadığı için Tüvtürk geçici bir belge verdi.

Bugün de bulunduğum yerdeki trafik tescil birimine gittim. Belge yenileme işlemlerin de randevu ile işlem yapılmaktadır dendi. Ben açıkçası şansımı denemek istedim :)

102 lira yenileme ücreti varmış resmen soygun. 1 liralık kağıda 102 lira para alıyorlar yazık günah resmen.

1- Belge yenileme işlemlerin de hangi belgeler gerekli. ( Oradaki arkadaşa sordum pek açıklayıcı bilgi vermedi)

2- Araç annemin üzerine kayıtlı ben götürsem herhangi bir belge bulundurmam gerekir mi.

3- Ek 1 belgesi vs gibisinden bir şeyler dedi arkadaşlar o nedir, nereden temin edebilirim ya da gereklimi.

Merhaba Bayram Bey,

Konunuz birleştirilmiştir.

Saygılarımla,

Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş

Merhaba arkadaşlar,

İstediğiniz bilgiler bu linkte var.

http://www.istanbul.pol.tr/trafiktescil/Sayfalar/ARA%C3%87-TESC%C4%B0L-%C4%B0%C5%9ELEMLER%C4%B0.aspx

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Merhaba arkadaşlar,

Tüvtürkün verdiği belge Ek1 olmalı.... 

O belgeyle anneniz trafiğe gidecek... ücretini ödeyip, yeni ruhsatını alacak... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Altun
(düzenlendi)

Hocam aynı durum bende de vardı. Hangi belgeler gerekli hatırlamıyorum ama tüvtürkten aldığınız belgenin tarihi üzerinden 1 ay içinde gitmezseniz 88 tl ceza yazıyorlar. Başıma geldi ordan biliyorum :)

tarihinde Emrah Altun tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bayram Aktaş

Verdiğin sayfa açılmıyor abi, teşekkürler.

Tüvtürkün verdiği belge Ek1 olmalı.... 

O belgeyle anneniz trafiğe gidecek... ücretini ödeyip, yeni ruhsatını alacak... 

Mehmet abi Tüvtürk bana ruhsata yapıştırılacak bandrolü bir kağıda yapıştırıp verdi, umarım dediğin EK1 belgesi odur.

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Koray Demir

O değil. Ama muayeneyi ek1 e yapmalıydı.

Resim atsana

Ek 1 yok bandrol bulunan geçici muayene belgesi veriyorlar onunla ruhsat yenileniyor. Yeni ruhsata bu belgedeki bilgiler ilk muayene geçerlilik süresi olarak işleniyor.
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır
(düzenlendi)

Araç kaç model?2006 ise ben mayıs ayı içinde yaptırdım.Muameleci masrafları dahil 300 TL.yi buldu [emoji35] .Alım satım yapsaydım daha ucuza gelirdi[emoji106]

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Araç kaç model?2006 ise ben mayıs ayı içinde yaptırdım.Muameleci masrafları dahil 300 TL.yi buldu [emoji35] .Alım satım yapsaydım daha ucuza gelirdi[emoji106]

Ruhsat yenilememi 300 tl tuttu abi ?

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Yani ;) Rehinlidir yazısından dolayı ve muayene yeri bittiği için iki yaprak ta değişmesi gerekiyordu.Yenileri ile değişimi ve teşkilata yardımla beraber.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Yigit Deniz

Yaklasik 2 hafta once aracimi muayene ettirdim. Muayene islemini yapan kisi, ruhsatin muayene sayfasinda yer kalmadigi için bana bi beyaz kagit verdi ve gidip bi trafik subesinden yeni kagit almami soyledi.

2 hafta gecmesine ragmen isten bi firsat bulup gidemiyorum. Elimdeki muayene kagidiyla en gec ne zaman alabilirim yeni muayebe sayfasini? Ayrica almaya gitmeden önce randevu almam gerekiyor mu?

Yorum bağlantısı
Misafir

Yaklasik 2 hafta once aracimi muayene ettirdim. Muayene islemini yapan kisi, ruhsatin muayene sayfasinda yer kalmadigi için bana bi beyaz kagit verdi ve gidip bi trafik subesinden yeni kagit almami soyledi.

2 hafta gecmesine ragmen isten bi firsat bulup gidemiyorum. Elimdeki muayene kagidiyla en gec ne zaman alabilirim yeni muayebe sayfasini? Ayrica almaya gitmeden önce randevu almam gerekiyor mu?

Yiğit Bey,

Konunuz birleştirilmiştir. Buradan detay bilgiye ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla,

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...