Erkan Selvitopu 27 Nisan 2009 Paylaş 27 Nisan 2009 Arkadaşlar;08.05.2009 da aracımın muayene ye girmesi gerekiyor.Fakat muayene için ruhsatta yer yok.Yapmam gerkenleri az çok biliyorum bilmediklerim 1-sızdırmazlık alınacak (bunun için ruhsatın sayfasını yenilememegerek yok herhalde.) 2-muayene için rhsatın yaprağını değiştirmem gerekiyor.benim rusatım eski tip olduğu için sadece yaprağımı değiştirmem gerekiyor?yoksa emniyete gittiğimde emniyetteki memur hazır gelmişsin ruhsatın tamamını yenilememiz gerekiyor diyebilirmi? 3-Ruhsatın yaprağı değişirse ne kadardır.Tamamı değişirse ne kadardır.Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. teşekkürler Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Nisan 2009 Paylaş 27 Nisan 2009 Sızdırmazlığa gerek yok.. Ruhsatın muayene sayfası değişir.. 35 lira falan olması lazım.. belki de 40 Yorum bağlantısı
Erkan Selvitopu 27 Nisan 2009 Yazar Paylaş 27 Nisan 2009 Sızdırmazlığa gerek yok.. Ruhsatın muayene sayfası değişir.. 35 lira falan olması lazım.. belki de 40 Abi nasıl yani lpg için sızdırmazlık almama gerek yok mu? ruhsat sayfasını değiştirip muayeneye gidebilirmiyim? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Nisan 2009 Paylaş 27 Nisan 2009 Sızdırmazlığın bittiyse tabiki gerek var.. Yani ruhsat değiştiriyorum diye tekrar gitmene gerek yok... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Nisan 2009 Paylaş 27 Nisan 2009 Muayene istasyonuna gidilir, her türk girişimicinin, her istasyon yanında açmış olduğu müşavirlik bürosundan ek1 doldurtulur (15 TL) aramanıza gerek yok istasyon kapısının 10 metre açığında elinizde ruhsatla durun, illaki biri yanaşacak. Bu ek 1 ile muayene yaptırlır, sonra (1 ay içinde şart yoksa muayene yanar) yeni ruhsat çıkartılır veya muameleciye vekalet verilir O çıkartır.(100-150 TL) Yorum bağlantısı
Erkan Selvitopu 28 Nisan 2009 Yazar Paylaş 28 Nisan 2009 Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.Umarım ankarada da bu sistem uygulanıyordur. Yorum bağlantısı
Beyhan Yılmaz 8 Şubat 2010 Paylaş 8 Şubat 2010 Arkadaşlar vizemi geçenlerde yaptım fakat ruhsatımın vize olan sayfası dolmuş işide kendim halledicem pek takipçilerle uğraşmak istemiyorum perşembe günü gidicem cumarteside gıda çarşısına mal almaya gideceğim, fakat bu işlemler nasıl yapılır bilgisi olan varmıdır? 1 günde çıkarmı sayfa? Teşekkürler... Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu 8 Şubat 2010 Paylaş 8 Şubat 2010 Emniyet'te form doldurup muayeneye gidiyorsunuz. Muayenede o formu kaşeleyip size veriyorlar, siz de onunla daha sonra tekrar emniyete gidip yeni sayfalarınızı alıyorsunuz. Yorum bağlantısı
Necat Ertan 8 Şubat 2010 Paylaş 8 Şubat 2010 Abi aracın İzmir Merkez Trafik Tescil Bürosuna kayıtlı ise ve sabah erkenden başvurunu tamamlarsan, başvurduğun gün akşam üstü 16:00'dan sonra alıyorsun ruhsatını. Bornova'ya kayıtlı ise enaz 1 iş günü sonra alıyorsun. Yani perşembe sabahı erkenden verirsen Cuma günü akşam üstü Saat:16:00 dan sonra Bornova'dan alırsın ruhsatını. Tescil bürosunun civarında ki trafik takip bürolarından kendine dosya hazırlat (20 TLden fazla verme). O dosya ile şahsen müraacat et. Ayrıca Tek ruhsat yaprağı da 46,50 TL imiş Kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Beyhan Yılmaz 8 Şubat 2010 Paylaş 8 Şubat 2010 Abi aracın İzmir Merkez Trafik Tescil Bürosuna kayıtlı ise ve sabah erkenden başvurunu tamamlarsan, başvurduğun gün akşam üstü 16:00'dan sonra alıyorsun ruhsatını. Bornova'ya kayıtlı ise enaz 1 iş günü sonra alıyorsun. Yani perşembe sabahı erkenden verirsen Cuma günü akşam üstü Saat:16:00 dan sonra Bornova'dan alırsın ruhsatını. Tescil bürosunun civarında ki trafik takip bürolarından kendine dosya hazırlat (20 TLden fazla verme). O dosya ile şahsen müraacat et. Ayrıca Tek ruhsat yaprağı da 46,50 TL imiş Kolay gelsin. Ama benim aracım Buca`ya kayıtlı Buca trafik şubeside Otokent Gaziemire taşınmış şimdi önce Buca emniyete mi gitmeliyim yoksa direk Gaziemir Trafik Şubesine gitsem halleder miyim? Yorum bağlantısı
Necat Ertan 8 Şubat 2010 Paylaş 8 Şubat 2010 Ama benim aracım Buca`ya kayıtlı Buca trafik şubeside Otokent Gaziemire taşınmış şimdi önce Buca emniyete mi gitmeliyim yoksa direk Gaziemir Trafik Şubesine gitsem halleder miyim? Beyhan Abi, bu durumda işin Buca Trafik Tescil Bürosunda. Buca Trafik Tescil'inde yerini bilmiyorum. Gaziemir farklı ilçe, aracın Buca Trafik Tesciline kayıtlı ise oraya başvuracaksın. Tavsiyem sabah erken saatte orada olman. Yorum bağlantısı
Beyhan Yılmaz 8 Şubat 2010 Paylaş 8 Şubat 2010 Beyhan Abi, bu durumda işin Buca Trafik Tescil Bürosunda. Buca Trafik Tescil'inde yerini bilmiyorum. Gaziemir farklı ilçe, aracın Buca Trafik Tesciline kayıtlı ise oraya başvuracaksın. Tavsiyem sabah erken saatte orada olman. Necat Buca tescil Gaziemire Taşınmış aracı Bucaya kayıtlı olan arkadaşlara duyrulur dur bakalım bir gideyimde neler olucak... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Nisan 2011 Paylaş 6 Nisan 2011 Merhaba,Aracımın muayenesi 4 Nisan tarihinde doldu. İş yoğunluğu arasında farketmemişim. Ruhsat üzerinde de muayene onayı vurulacak yer kalmadı. Bu arada 1 sene kadar önce aracıma LPG taktırmıştım ama sızdırmazlık raporunu falan almadım, muayeneye yakın hallederim demiştim. Bugün gaz taktırdığım yere gidip faturayı kestireceğim ve projeyi alacağım. Fatura bugün tarihli olsa sorun olmaz -muayenem geçtiği için soruyorum- değil mi? Arkasından bu belgelerle sızdırmazlık raporu alacağım ve sonrasında da ek1 belgesi ile muayeneye girip ardından ruhsat yaprağı değişimi için trafiğe gideceğim. Daha doğrusu ben böyle düşünüyorum. Sıkıntı olacak bir durum yok değil mi? Bir de ek1 belgesini muhakkak şöförler odasından mı almak lazım yoksa internetten indirip kendimiz doldursak kabul edilir mi? Fatur ve proje ile sızdırmazlığa gideceksin.. Cemiyetten veya herhangi bir iş takipçiden Ek1 belgesi doldurtup, muayeneye gideceksin.. Muayene Ek1 üstüne yapılacak, bununla trafik tescile gidip yeni ruhsatlarını alacaksın.. Lpg'cin de yönlendirir seni.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Nisan 2011 Paylaş 17 Nisan 2011 Sızdırmazlık raporu, ek1 belgesi doldurma, TüvTurk muayenesi falan hallettik. Ruhsatta muayane işleyecek yer kalmadı ve LPG'yi de ruhsata işletmek gerekiyor. Bu iki işlemi tek seferde halledebiliyor muyuz? Evet.. Tek seferde yapabilirsin.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Nisan 2011 Paylaş 22 Nisan 2011 Ek-1 Belgesi alındı (1 dk ) : 0.90 KrşEk-1 Belgesi doldurtuldu (3 dk) : 20 TL (Muayene istasyonunun yanında doldurttum ve 20 TL ödemek zorunda kaldım. Herhangi bir trafik müşavirine daha ucuza yaptırılır. Ayrıca biraz gayretle PC'de de rahatlıkla doldurulabilir. Elle doldurunca kabul edilmiyor diyorlar ama eksik kalan yerleri poli memuru elle doldurttu) Ben iş takibi ile uğraşmıyorum ama. Ek1'i genelde Emniyet dolduruyor.. İş takipçiye gidersen, onlar dolduruyor ve 10-15 lira yazıyorlar.. Aynı şekilde dolu gelen EK1 belgesindeki Sigorta ile ilgili eksik yeri ben de kalemle yazıyorum sorun çıkmıyor.. Bence.. Motor ve şasi numaraları yüzünden bilgisayar yazısı yada daktilo yazısı istiyorlar.. Çünkü mesela fordlarda, sıfır ve o lar sürekli karışıyor.. Yorum bağlantısı
Erol Güven 9 Mart 2015 Paylaş 9 Mart 2015 Arkadadaşlar Merhaba , Bizim arac bu ay sonu muayene ye gidecek bi baktık yazılacak yer kalmamış eyvah dedik bir sürü prosedürü vardır dedik kendi kendimize bu sürecte ne yapmamız lazım acaba ? Yorum bağlantısı
Erol Güven 9 Mart 2015 Paylaş 9 Mart 2015 Değişecek elbette ama sistem nasıl çalışıyor. Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 9 Mart 2015 Paylaş 9 Mart 2015 Sistemi bilmiyorum ama 3 yaprağa çok para verildiğini biliyorum Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 9 Mart 2015 Paylaş 9 Mart 2015 yaprak değişecek sanırım 80 tl civarında. Yorum bağlantısı
Ömer Lütfi Şahin 9 Mart 2015 Paylaş 9 Mart 2015 yaprak değişecek sanırım 80 tl civarında.Bende oyle hatırlıyorum trafige dilekce ile müracaat yapilacak. Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 9 Mart 2015 Paylaş 9 Mart 2015 Emniyetin sitesinden bütün evrakları hazırlayıp randevu alacaksınız. Randevu için püf nokta sabah 08:00 - 08:30 arası randevu almaya bakın.Zira sitede 09.00 dan sora randevu alınabilir densede 09:00 da çoğu zaman yer kalmıyor. Yorum bağlantısı
Ümit Volkan Durmaz 9 Mart 2015 Paylaş 9 Mart 2015 Öncelikle Şöförler Odasının yerini bulmak yerekiyor. Ankara’da bu yer Emniyet Sarayı’nın C kapısından girişinde soldaki kısımda yer alıyor. 49 numaralı vezne’ye giderek 1 TL karşılığında 2 adet, boş EK-1 isimli belgeden alıyorsunuz. Belgenin doldurulması içinde yine aynı yerdeki şöförler odasının 48 numaralı veznesine geçerek; ne için bunu doldurtacağınızı söyleyerek, ruhsatınızı (Motorlu Araçlar Trafik Belgesi) ve boş olan 2 adet EK-1 belgesini görevliye veriyorsunuz. Bunu doldurmak için sizden 10 TL alıyorlar. Ama bilgisayarımda ben bunu yazarım derseniz, 10 TL’niz cebinizde kalır. Hatta 2 adet gereken belgeden 4 tane alın ve hatalı yazdığınızda tekrar gitmezsiniz. Eğer orada doldurtmak isterseniz, görevli sizden boş EK-1 kağıtlarını ve ruhsatınızı alarak kısa sürede dolduruyor. Buradaki memurlara çok dikkat edin, zira aşırı derecede dikkatsizler ve belgeleri sürekli hatalı yazıyorlar. Görevliye ad, soyad vs gibi bilgileri yanlış yazmaması için Nüfus Cüzdanımı vermeme karşılık soyadımı yanlış yazdı. Belge üzerindeki diğer bilgilerde ise araç motor seri numarası vs ruhsat üzerindeki bilgiler bulunuyor. Bunları kesinlikle kontrol edin, eğer hatalı belgelerle giderseniz muayeneniz çöpe gider. Buradaki işlem karşılığında verdiğiniz 10 TL için size verilecek makbuzu da almayı unutmayın. Bu ilk aşamayı çözdüğünüzde diğer aşamalara geçmek gerekiyor. EK-1 Belgesi Ön Yüzü, Üzerindeki bandrol muayene sonrasında yapıştırılıyor (Bunu TüvTurk Yapıştıracak) İkinci Adım... Dolu EK-1 belgelerinizi alarak uygun bir araç muayene istasyonu arıyorsunuz. Bu konuda TüvTurk’un resmi sitesinden size yakın olan bir tanesini seçebilirsiniz. Bana en yakını keşfetmem zor oldu. Çünkü milletin saatlerce bekleyecek olmalarını TV ve diğer kaynaklardan öğrendiğim için bunun için sıkıntısı şimdiden başlamıştı. Birkaç gün sonra sadece binek araçların gittiği bir araç muayene istasyonunu kardeşimin yardımı ile keşfettik. Ancak şirket arabalarının hepsinin muayeneden geri dönmesi ve eksikler içinde binlerce TL masraf yapılması beni daha da rahatsız etti. Giden araçların hepsinin muayeneyi geçemeyeceği gibi düşünce oluştu. Ama asıl sürpriz Cumartesi günlerinde de açık olduğunu öğrenmemle oldu. Çünkü eski sistem hafta içinde çalışıyordu. Cumartesi günü daha az çalışması süresi (çalışma süreleri sitelerinde var ve şehirlere göre değişiklik gösteriyor) olmasına rağmen yine de süresi yeterliydi. Ankara Eryaman’daki muayene istasyonuna gitmek üzere yola çıktım. Biraz zor bulabildiğim bu yere sonunda ulaştım. Bu yeri bulmam vakit aldığından gittiğimde saat 11:10 civarındaydı. Çevresi boş, sizi rahatsız edecek iş takibi yapan insanların olmadığı, gayet derli-toplu olan bu yerin giriş kapısına yaklaştım. Girişte bir görevli ne için geldiğimi sordu, sanki başka bir iş için gelecekmişim gibi sorulan bu soru garip geldi ve görevliye araç muayenesi için dedim. Görevli bana sıra numarası o anda verdi ve park yerine doğru yönlendirdi. Bana verdiği sıra numarası 138’di. Bu numara ile istasyon yanındaki büro’dan gereken adımları atmamı söyledi. İçeriye girdim ve 4 adet banko’da, aynı bankalardaki sıra işlemleri gibi numaramın yanmasını bekleyeceğiz bir durum söz konusu ama benim numaranın acelesi vardı ve kapıyı açıp, içeriye girmemle hemen sıra bana geldi. Jet hızı diye ben buna derim. Gişedeki bayana Ruhsatımı, EK-1 belgelerini (2 adet) verdim ve benden binek araçlarının muayenesi için istenen 123,90 TL istediler. Yine aynı bayana bunu da verdikten sonra, muayene ücretinin açıklamasının olduğu bir fatura verdiler. Aynı yerden ruhsatım ve diğer belgeler arka masa üzerine konarak sıraya sokuldu. Araç muayene istasyonunu gayet başarılı buldum. Müşterilerin beklemesi için -ufak olsa da- sıcak bir mekan var. Burada bekleyebilirsiniz, dışarıda ise 6 adet girişe sahip muayene kısmı bulunuyordu. Benim gittiğim yerin sadece binek araçlara bakıyor olması sebebiyle bina yüksekliği de daha az tutulmuştu. Aşırı kar ve yağmur yağıyordu. Dışarıda soğukta insanlar sıra için bekliyor. Çünkü istasyona girerken aldığınız numara aynı zamanda sizin muayene sıranızı oluşturuyor. Görevliler de bu numarayı bağırmak suretiyle sizi çağırıyorlar. Çağırma sırasında 6 kapıdan (genelde kapalı) hangisine yanaşacağınızı söylüyor. 11:10 gibi başlayan bu bekleme süreci, benim için gayet kısa oldu ve 1 saat 35 dakika sonra sıra geldi. Arabamı beni çağıran görevlinin belirttiği kapı önüne getirdim. Belgelerim zaten onlardaydı ve bana gerekli donanımları sordu. Bunlar yangın tüpü, 2 adet reflektör, ilk yardım çantası, zincir, takoz, çekme hatalı gibi her zaman bulunması gereken ekipmanlardır. Ancak para yatırırken birkaç kişinin ceset torbası isteniyormu sorularına karşılık “hayır” cevabını duyunca sevindim. Çünkü böyle birşeye ihtiyaç olsa çevrede alınabilecek hiçbir yer yok. Arabanızın anahtarını görevliye vererek muayene aşaması başlıyor. Görevli aracınızı ilk adımda hız ve fren testine sokuyor, ön, arka tekerlekleri ayrı, ayrı kontrol ederek, frenlerin durumlarını, sapma açılarını vs kontrol ediyor. Bu aşamadan sonra aracınızın girdiği kapı kapanıyor ve kalan işlemleri göremiyorsunuz. Size arka kapıya doğru yönlendiriyorlar. İnternet sitelerinden aldığım bilgilere göre araç ile ilgili güvenliğe yönelik, kendi belirledikleri noktaları kontrol ediyorlar. Aracın çarpık, boyasız vs olması muayene yapılmasını engellemiyor. Ortalama 15-20 dakika sonra arka kapı açılıyor ve size muayene sonucunu bildiriyorlar. Eğer ciddi bir sorun varsa yeniden numara almanız için ilk başvuru noktasına dönüyorsunuz ve yeni numara alınıyor. Sorunlarınızı çözerek geri geliyorsunuz. Bunu 1 ay içinde yaptırmanız gerekiyor, yoksa muayene yeniden tekrarlanıyor ve ücret, gereken belgeler vs sıfırdan alınarak başa dönülüyor. Ben oradayken çift reflektörü olmayan bir araç bunları alarak geri gelmişti ve ayrı bir numara ile çok az bekleyerek bunları gösterdi, sonrada muayenden geçti. Bu işlemler sonucunda aracım hafif kusurlu olarak muayeneden geçerek, bana muayene raporu imza karşılığı verildi. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğündeki diğer aşama için EK-1 belgesi üzeri doldurulup, bandrolü yapıştırılmış olarak geri verildi. Son olarak plaka üzerine bir etiket yapıştırılarak bir sonraki muayene tarihi belirtildi. Bu işlemler kabaca 2 saat içerisinde tamamen bitmiş oldu. Alintidir. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 9 Mart 2015 Paylaş 9 Mart 2015 Muayene olmadı ise araç,randevu alırken yaprakta yer olmadığını belirteceksiniz..Muayeneden çıktıktan sonra size bir belge verecekler..O belge ile her hangi bir trafik şubesinden yine randevu alıp,muayenede verilen kağıdı ve yaprakta yer olmayan kağıdı vereceksiniz,bunun karşılığında ücret olarakta 80 lira yanlış olmasın para ödüyeceksiniz...Yeni ruhsatınızı 1-2 saate kadar alırsınız. Bizzat başımdan geçenleri yazdım,öyle stres yapmaya hiç gerek yokmuş. Yorum bağlantısı
Recommended Posts