İçeriğe Yönlendir

TÜVTÜRK muayenesinden geçemedim.

Zafer Yaman

Recommended Posts

Zafer Yaman

Dün aracımı muayeneye götürdüm. Ve sonuç muayeneden geçemedim. Ağır kusurlu çıktı araç. Nedeni ise aracın arka viraj demirleri ve rotları sökülmüş dediler. Aracımı 3 hafta önce almıştım. TAbi sağına soluna baktırdık ama kimin aklına gelir oraya bakmak. Anlayamadığım hangi zihniyetle bunları söktüler veya bizim araçlarda ( 2004 75 connect) yok mu? Bir yandan da iyi oldu aracımızın problemini görmüş olduk. Birde aracıma ani yüksek gaz verdiğiminde egzosdan kara duman ve kurum geliyor. Acaba yağ mı yakıyordur. Yakıt tüketimini etkiler mi?

Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy
(düzenlendi)

öncelikle hayırlı olsun ,güle güle kullanın aracınızı.

aracınızı satın aldığınız kişi bunun farkında değilmiymiş,nasıl bir vicdan ve dürüstlük,aracınızı alırken iyice incelettinizmi.

malesef ülkemizde dürüst insan çok az.

fenni muayene sonucu aracın kusurlu olması sizin ve başkalarının hayatını kurtarmış,gereksiz gördükleri parçaları taktırarak muayeneden geçersiniz.

motor yeterli sıcaklığa ulaşmışken tam gaz vererek egzosttan siyah duman ve kurum atması normal,aracınız normal diesel kullansada ben size az fiyat farkı olan eurodieseli tavsiye ederim,depo tam doluyken ford yetkili servislerinde satılan würth diesel yakıt katkısı kullanmanızı tavsiye ederim,her 10 bin km bir kullanırsanız,duman atma ve enjektör problemlerinizi azaltmış olursunuz.

tarihinde U?ur Aksoy tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci
Dün aracımı muayeneye götürdüm. Ve sonuç muayeneden geçemedim. Ağır kusurlu çıktı araç. Nedeni ise aracın arka viraj demirleri ve rotları sökülmüş dediler. Aracımı 3 hafta önce almıştım. TAbi sağına soluna baktırdık ama kimin aklına gelir oraya bakmak. Anlayamadığım hangi zihniyetle bunları söktüler veya bizim araçlarda ( 2004 75 connect) yok mu? Bir yandan da iyi oldu aracımızın problemini görmüş olduk. Birde aracıma ani yüksek gaz verdiğiminde egzosdan kara duman ve kurum geliyor. Acaba yağ mı yakıyordur. Yakıt tüketimini etkiler mi?

egrde problem olabilir. hava filitresi ile beraber kontrol ettirin

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Arka viraj demirinin söküldüğünü nasıl anlamışlar? 75 likler de orjinal de var mı diye sormak daha akıllıca, bence yetkili servisten araştırın, orjinalde yoksa, servisten yazı alarak muayeneyi tamamlatabilirsiniz, hiç kimse durduk yerse sökmez ki?

Yorum bağlantısı
Ahmet Özay

Benim 75lik şirket aracımda vardır viraj demirleri.Sanırım sökmüşler.Bide tam gaz verdiğinizde bir kaç saniye karaduman atması gerekiyor.Sürekli atıyorsa bi sıkıntı var demektir.

Yorum bağlantısı
Zafer Yaman

Dün öğleden sonra ustaya götürdüm. Baktı askı rotlarının takıldığı demir kırılmış. Adamlar yaptırmak yerine ikisinide iptal ettirmişler. Ne akla hizmet anlamadım.Ustada şaşırdı. kırılan yere kaynak yaptılar. Sonra iki askı rotu takıldı. Maliyeti ise sadece 70 TL. Ve muayeneden geçtik. Şimdi düşşünüyorum kendi kendime benim muayeneme 7-8 ay gibi uzun bir süre olsaydı... Egzosdan çıkan dumanıda sordum ustaya, yakıt pompasından veya enjektörlerden olabilir dedi. Temizlettir dedi. Ne yapmamı tavsiye edersiniz? Araçta sürekli normal mazot kullanılmış. Ben aldığımdan beri eurodizel kullanıyorum. Acaba zamanla değişir mi?

Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy
(düzenlendi)
Dün öğleden sonra ustaya götürdüm. Baktı askı rotlarının takıldığı demir kırılmış. Adamlar yaptırmak yerine ikisinide iptal ettirmişler. Ne akla hizmet anlamadım.Ustada şaşırdı. kırılan yere kaynak yaptılar. Sonra iki askı rotu takıldı. Maliyeti ise sadece 70 TL. Ve muayeneden geçtik. Şimdi düşşünüyorum kendi kendime benim muayeneme 7-8 ay gibi uzun bir süre olsaydı... Egzosdan çıkan dumanıda sordum ustaya, yakıt pompasından veya enjektörlerden olabilir dedi. Temizlettir dedi. Ne yapmamı tavsiye edersiniz? Araçta sürekli normal mazot kullanılmış. Ben aldığımdan beri eurodizel kullanıyorum. Acaba zamanla değişir mi?

sağlıklı connect motorları tam gaz yüklenmelerde ilk başta siyah duman atar,bu normaldir,connectin kötü bir puanıdır.

egr valfi arızalı olsa ara devirlerde kapaklanma yapar.hava filitresini kirliyse hemen değiştirin,her 5 bin km değiştirmenizi tavsiiye ederim.

tam depo aracınıza bir kutu würth yakıt katkısı koyarsanız,2 depo sonra farkı hissedeceksiniz,2nci bir alternatifte bosch car servislerinde carbon clean yaptırmak.

aracınız kaç km de ? ,ilk sahibi biraz ilgisiz kalmış anladığım kadarıyla, emme manifold temizliğide yaptırırsanız,iyi bir performans alırsınız.

tarihinde U?ur Aksoy tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Viraj demirlerini kırıldığı zaman tekrar taktırmıyorlar.Bazı ustalar gerek yok diyor.Hatta benim ön viraj demiri kaymıştı bazıları söktür z-rotları da söktür diye akıl verdi.Bişeye yaramıyor bunlar diyenler oldu.Millet kafayı yemiş.İşine gelmeyen herşeyi söküp atıyolar :unsure:

Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy
Aslında ben demiştim, şanzıman da boşuna ağırlık yapıyor.

motorda gereksiz,hem çok yakıyor,şöför kısmından ayaklar geçecek şekilde delik açılır,ayaklarla sürülür,frenede gerek yok,ayakla durulabilir.

freid çakmaktaş ;)

Yorum bağlantısı
Murat İmeci

Öncelikle aracınızı güle güle kullanın ,siyah duman konusunda ustanız ve Uğur bey yapabileceklerinizi söylemiş ,bunun haricinde mazot filtrenizi katkıları koymadan önce değiştirebilirsiniz ,araç icin daha sağlıklı olur.

Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy
Bu ürün araçta sorun varsa mı kullanılmalı yoksa belli aralıklarla 1 depo mazota eklenmeli mi? eğer öyleyse aralık ne kadar olmalı? 5 Kkm 10 Kkm gibi?

Teşekkürler.

Metin bey würth ford servislerinin önerdiği bir ürün ,sorun yoksada kullanabilirsiniz,bir depo diesel yakıta 1 kutu kullanabilirsiniz,devamlı kullanmak istiyorsanız 1 litre yakıt için 2ml dir yani 40 lt yakıt alırsanız 80 ml koyacaksınız.

gerçekten bir rahatlama ve motor sesinde değişim,performans hissedeceksiniz.en önemlisi iyi yakıt almaktır,yakıt markası önemli değil istasyonun namuslusu önemli.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...