İçeriğe Yönlendir

LCD Tv Tavsiyesi

Nuri Güngör

Recommended Posts

Deniz Tayanç
Güzel senaryo :)

acaba aslı varmı ama etrafımdan çok sık siyah beyaz grundig televizyon soranlar oldu. sorduklarında şakasına 2 tane var ne yapacaksınız dediğimde ya antika kolleksiyonu yapacağım yada deney yapacağım diyorlar. sanada siyah beyazların yerine lcd tv alalım diyorlar. bende siz bana getirin led tv alayım diyorum. :D

Yorum bağlantısı
Dimitri Hristofyas
acaba aslı varmı ama etrafımdan çok sık siyah beyaz grundig televizyon soranlar oldu. sorduklarında şakasına 2 tane var ne yapacaksınız dediğimde ya antika kolleksiyonu yapacağım yada deney yapacağım diyorlar. sanada siyah beyazların yerine lcd tv alalım diyorlar. bende siz bana getirin led tv alayım diyorum. :D

Sanırım internet efsanesi olarak kaldı bu senaryo.Bende çok duydum hatta elinde olan arkadaşlarda var ama maalesef alıcısı yok.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Serkan Öz

LG 42PQ200R plazma tv almayı düşünüyorum. Fiyat Duvara montaj ayağı, HDMI altın uçlu kablo ve temizleme seti dahil 1.488-TL..

Fikri olan?

Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir

Ben de alayım bir tane, peşin midir bu fiyat?

LG 42PQ200R plazma tv almayı düşünüyorum. Fiyat Duvara montaj ayağı, HDMI altın uçlu kablo ve temizleme seti dahil 1.488-TL..

Fikri olan?

Yorum bağlantısı
Serkan Öz
(düzenlendi)

Aldım biraz önce..

Evet, nakit fiyat.. Teknosa, Darty vb de fiks fiyat 1699-TL.. Yanındakiler de yok..

KKartına tek çekim de 1.519-TL imiş..

tarihinde Serkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Öz
Teknosa, Darty vb de fiks fiyat 1699-TL.. Yanındakiler de yok..

Zam yapmışlar ben gitmeyeli... 1799-TL olmuş :shok:

Yorum bağlantısı
Cemal Arslan

lcd lerde elektrik sarfiyatına dikkat etmek lazım...sonra fatura gelince şok olmayın... :)

Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir

Güle güle kullanın, benim psikolojik sınırımın üzerine çıkmış :D

Aldım biraz önce..

Evet, nakit fiyat.. Teknosa, Darty vb de fiks fiyat 1699-TL.. Yanındakiler de yok..

KKartına tek çekim de 1.519-TL imiş..

Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir

Neden?

Ben bu zamanda Plazma tv almazdım.LCD teknolojisi bile eskimeye başlamışken..LED tvler güzel.
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

en kötü led tv dünya para, o teknolojinin halka yaygın olmasına en az 4 eya 5 sene var lcd tv ye davam derim :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Neden?

Açıklaması yazımda var.LCD teknolojisi artık eskimeye başladı.1-2 yıl sonra LCD diye bişey kalmayacak.LED tv ler yaygınlaşacak.Teknolojinin sonu yok.Ama insan almışken hep iyisini almak istiyor.

en kötü led tv dünya para, o teknolojinin halka yaygın olmasına en az 4 eya 5 sene var lcd tv ye davam derim :D

O kadar uzun sürmez ama şuanda pahalı evet.Bende en kötü LCD ye devam diyenlerdenim.Plazma almazdım..

Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir

Aynen böyle, o yüzden ihtiyacı karşılayan en ekonomik ürünü almak lazım. LED yaygınlaşında da XLED çıkmış olacak ve artık LED almam deniyor olacak.

Açıklaması yazımda var.LCD teknolojisi artık eskimeye başladı.1-2 yıl sonra LCD diye bişey kalmayacak.LED tv ler yaygınlaşacak.Teknolojinin sonu yok.Ama insan almışken hep iyisini almak istiyor.

Full HD LCD tv alıp, aynı ebatta TV'ye +1000 lira fazladan verip normal bir TV yayını veya DVD izleyip daha kötü görüntü almak için mi? Çoğu kişi bunu yapıyor etrafımda.

O kadar uzun sürmez ama şuanda pahalı evet.Bende en kötü LCD ye devam diyenlerdenim.Plazma almazdım..
Yorum bağlantısı
Serkan Öz

Benim felsefem bu: Eski teknolojinin son ürünü yeni teknolojinin ilk ürününden daha iyidir.

Hem sorunsuzluk açısından hem de fiyat açısından..

Bizim evde tüplü tv izliyorduk düne kadar, plazmayla lcd veya led çok şey farketmez yani..

106 ekran plazmayı herşeyiyle birlikte 1488 liraya aldım, 600hz, 0,001 milisaniye tepkime süresi varmış.. aynı ebatta yakın özellikte led tv kaça?

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz
(düzenlendi)
Benim felsefem bu: Eski teknolojinin son ürünü yeni teknolojinin ilk ürününden daha iyidir.

Hem sorunsuzluk açısından hem de fiyat açısından..

Bizim evde tüplü tv izliyorduk düne kadar, plazmayla lcd veya led çok şey farketmez yani..

106 ekran plazmayı herşeyiyle birlikte 1488 liraya aldım, 600hz, 0,001 milisaniye tepkime süresi varmış.. aynı ebatta yakın özellikte led tv kaça?

320 watt tüketiyormuş,evde lamba yakmana gerek yok ,aydınlatır bu heryeri.

tarihinde Tansel Yavuz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Tolga Tekinoğlu
(düzenlendi)

Arkadaşlar mrb elektronik ev eşyasından anlayan arkadaşlara;

acil olarak lcd tv almam gerekli araştırma yaparken bu televizyonu buldum. tv hakkında bilgisi olan bu tv yi kullanan varsa tavsiyelerini bekliyorum. ayrıca kullanmakta olduğunuz ve tavsiyede bulunabileceğiniz başkada tvler varsa onlarıda değerlendirebilirim. bide bu televizyon için ses sistemine ihtiyaç varmı varsa ne önerirsiniz. aynı tv den 2 ayrı sitede buldum bu siteleri tavsiye edermisiniz. baya soru sordum mazur görün tşk.

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDe...l5405h#Yorumlar

http://www.istanbulbilisim.com.tr/philips-...rvis,17478.html

tarihinde Mehmet tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

İst bilişim ürünleri , paralel ithalat yada servise gidip, distribitörde sıfırlanıp tekrar piyasaya sürülen cihazlar oluyor. garanti konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. ancak cihaz arıza yapmazsa distribitöre giden para cebinize kalır.

bence 2000 lira 42" tv için çok fazla. bu fiyattaki tv ler led değil, Led aydınlatmalı. Led tv ler buna göre daha pahalı.

hepsiburada yerine büyük marketlere bakmanı öneririm, şu an işler düşük, haftasonu hepsinde bir kampanya oluyor.

Yorum bağlantısı

Eğer 3boyutlu TV istemiyorsanız, piyasadaki led teknoloji anlamında en gelişmiş tv BU.

Bu Tv'nin fiyatı ile almak istediğiniz TV'nin fiyatını mukayese ederek pahalı mı, ucuz mu değerlendirebilirsiniz.

Led teknolojisi, lcd'den daha ucuz olmasına rağmen yeni olması dolayısı ile LCD'ye göre daha pahalı satılıyor.

LCD'de arkada 12 lcd tüp paneli aydınlatırken, Led'lerde çerçevelerden gelen Led ışığı ile aynı işlem yapılıyor. Bu tarz led TV'ler edge led olarak anılıyor ve piyasa hakimiyeti edge led'lerde. Yanlız yukarda linki verilen tv panelin altında LED'leri olan ve bu sayede local dimming(yani bölgesel karartma, aydınlatma) yapabilen bir tv'dir. Bu özellikte TV'ler maliyetlerinin pahalı olması nedeni ile üreticiler tarafından tercih edilmiyor. Yaklaşık 3 ay önce bu TV 5200.-TL fiyatlarla satılıyordu. 2009 yılına ait seri olduğu için son stokları eritiyorlar. Toshiba'nın yeni serileri de maliyeti ucuz olan edge led'lerden oluşuyor.

Led'lerdeki yüksek kontrast oranları yanıltıcıdır ancak, LCD'ye göre siyah renk kalitesi biraz daha iyidir. Ayrıca kozmetik açıdan düşünüldüğünde Led'ler son derece ince yapıya sahiptirler.

Philips eskiden LCD'de iddialıydı ancak uzun süredir eskisi gibi değil. SOn serileri Sharp panelli olarak gelecekti, bu panelin de ne getirip, ne getirmeyeceği belli değil.

Pİyasadaki 40" modellerin çoğu Samsung, 42" olanlar ise LG panellerdir. Samsung panellerin görüş açısı biraz daha dar, siyahları ise LG'ye göre daha iyi. Samsung panellerin çıkardığı arızalardan bahsediliyor ancak garantili satış yapan firmaları tercih ederseniz problem ortadan kalkar.

Sonuç olarak;

Philips'in en üst serisi (9'la başlar) genelde tercih edilmelidir. Bunlarda Full led teknolojisi vardır ancak pahalıdır.

Samsung'un "c " ile başlayan ve en az 6 ile devam eden serisi tercih edilmelidir.

Sony EX'ten itibaren tercih edilmelidir.

Toshiba led olarak SL, VL, WL serileri görüntü kaliteleri hemen hemen aynıdır, internet, dlna gibi ekstra özelliklerden farkederler. Bu fiyatlara çıkalacaksa f/p oranı en iyi TV'lerdir. SV'yi üstteki linkte vermiştim. Yine 1500.-TL civarı LCD tercihlerde Toshiba'nın her modeli rakiplerine göre daha başarılıdır.

LG konusunda çok fikrim yok. Ben TV alırken görüntüsünü çok beğenmediğim için tercih etmedim.

Panasonic'in yeni nesil LCD'leri de beğeniliyor ancak piyasada çok yeniler. PAnasonic bugüne kadar plazma tv üretimi ile ön plandaydı.

Ben 3b olayı nedeni ile Samsung kullanıyorum. Eskisi ise Toshiba idi. İki TV'den de memnunum. Toshiba fiyatına göre çok iyi bir tv. Samsung ise klasik lcd-led hatalarından büyük ölçüde arınmış 3b özelliği ile pek muadili olmayan bir TV.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Eğer 3boyutlu TV istemiyorsanız, piyasadaki led teknoloji anlamında en gelişmiş tv BU.

Bu Tv'nin fiyatı ile almak istediğiniz TV'nin fiyatını mukayese ederek pahalı mı, ucuz mu değerlendirebilirsiniz.

Led teknolojisi, lcd'den daha ucuz olmasına rağmen yeni olması dolayısı ile LCD'ye göre daha pahalı satılıyor.

LCD'de arkada 12 lcd tüp paneli aydınlatırken, Led'lerde çerçevelerden gelen Led ışığı ile aynı işlem yapılıyor. Bu tarz led TV'ler edge led olarak anılıyor ve piyasa hakimiyeti edge led'lerde. Yanlız yukarda linki verilen tv panelin altında LED'leri olan ve bu sayede local dimming(yani bölgesel karartma, aydınlatma) yapabilen bir tv'dir. Bu özellikte TV'ler maliyetlerinin pahalı olması nedeni ile üreticiler tarafından tercih edilmiyor. Yaklaşık 3 ay önce bu TV 5200.-TL fiyatlarla satılıyordu. 2009 yılına ait seri olduğu için son stokları eritiyorlar. Toshiba'nın yeni serileri de maliyeti ucuz olan edge led'lerden oluşuyor.

Led'lerdeki yüksek kontrast oranları yanıltıcıdır ancak, LCD'ye göre siyah renk kalitesi biraz daha iyidir. Ayrıca kozmetik açıdan düşünüldüğünde Led'ler son derece ince yapıya sahiptirler.

Philips eskiden LCD'de iddialıydı ancak uzun süredir eskisi gibi değil. SOn serileri Sharp panelli olarak gelecekti, bu panelin de ne getirip, ne getirmeyeceği belli değil.

Pİyasadaki 40" modellerin çoğu Samsung, 42" olanlar ise LG panellerdir. Samsung panellerin görüş açısı biraz daha dar, siyahları ise LG'ye göre daha iyi. Samsung panellerin çıkardığı arızalardan bahsediliyor ancak garantili satış yapan firmaları tercih ederseniz problem ortadan kalkar.

Sonuç olarak;

Philips'in en üst serisi (9'la başlar) genelde tercih edilmelidir. Bunlarda Full led teknolojisi vardır ancak pahalıdır.

Samsung'un "c " ile başlayan ve en az 6 ile devam eden serisi tercih edilmelidir.

Sony EX'ten itibaren tercih edilmelidir.

Toshiba led olarak SL, VL, WL serileri görüntü kaliteleri hemen hemen aynıdır, internet, dlna gibi ekstra özelliklerden farkederler. Bu fiyatlara çıkalacaksa f/p oranı en iyi TV'lerdir. SV'yi üstteki linkte vermiştim. Yine 1500.-TL civarı LCD tercihlerde Toshiba'nın her modeli rakiplerine göre daha başarılıdır.

LG konusunda çok fikrim yok. Ben TV alırken görüntüsünü çok beğenmediğim için tercih etmedim.

Panasonic'in yeni nesil LCD'leri de beğeniliyor ancak piyasada çok yeniler. PAnasonic bugüne kadar plazma tv üretimi ile ön plandaydı.

Ben 3b olayı nedeni ile Samsung kullanıyorum. Eskisi ise Toshiba idi. İki TV'den de memnunum. Toshiba fiyatına göre çok iyi bir tv. Samsung ise klasik lcd-led hatalarından büyük ölçüde arınmış 3b özelliği ile pek muadili olmayan bir TV.

Saygılarımla.

Yazdıklarınızı katılıyorum ancak ''LG konusunda çok fikrim yok. Ben TV alırken görüntüsünü çok beğenmediğim için tercih etmedim'' demeniz beni şaşırttı.LG dünyada en büyük panel üreticisi.Bu gerçeği nasıl atladınız anlam veremedim.Samsung ve LG en büyük üreticiler.Philips LG panel kullanırken Sony de Samsung panelleri kullanıyor.Sony yazılımıyla ön plana çıkıyor.Yoksa fark yok.LG yi sadece görüntüsünü beğenmedim diye liste dışı tutmak bence biraz haksızlık olur.

Yorum bağlantısı
İsmet Oruç
LG yi sadece görüntüsünü beğenmedim diye liste dışı tutmak bence biraz haksızlık olur.

Genelde bu tür TV satışlarının yapıldığı mağazalarda bağlantıların neredeyse tamamı digital yayın ve HDMI bağlantılı olur.Hangi marka LCD'yi bu bağlantıları kullanarak showrooma kayarsanız koyun beğenilir.Sizin Gördüğünüz LG'de belki bu tür bağlantı yapılmamıştır.Zira Evimde 2-3 yıldır kullandığım LG nin performansından çok memnunum hele Digital yayında.

Yorum bağlantısı
Yazdıklarınızı katılıyorum ancak ''LG konusunda çok fikrim yok. Ben TV alırken görüntüsünü çok beğenmediğim için tercih etmedim'' demeniz beni şaşırttı.LG dünyada en büyük panel üreticisi.Bu gerçeği nasıl atladınız anlam veremedim.Samsung ve LG en büyük üreticiler.Philips LG panel kullanırken Sony de Samsung panelleri kullanıyor.Sony yazılımıyla ön plana çıkıyor.Yoksa fark yok.LG yi sadece görüntüsünü beğenmedim diye liste dışı tutmak bence biraz haksızlık olur.

Lg konusunda yanlış yönlendirme yapmak istemiyorum aslında. Ben led'leri incelerken olumlu bir intiba yaratmadı. (durum teknoloji marketlerindeki ayarlardan veya dağıtıcılardan kaynaklanabilir pektabi.)

Bu nedenle de serileri incelemedim ve seri detayları hakkında bilgim yok. Tolga Bey veya başka bir kullanıcı tabi ki incelemesine bu markayı dahil edebilir.

Philips'in LG'den vazgeçerek Sharp panel seçmesi ya da Toshiba'nın artık LG panel yerine Samsung'u tercih etmesi gözümde Samsung'u ya da Sharp'ı ön plana çıkarmadığı gibi, öncesinde LG panel kullanmaları da LG'yi çok iyi panel yapmıyor bence. Bunlar genelde firmaların maliyet hesapları ile ilgili konular. Mesela 50" üstünde LG, Sharp veya Samsung panel bulamamanız da sözkonusu. Bir seri 46"e kadar Samsung paneller ile üretilirken, aynı serinin 50" ve üstü modelleri Auo veya cmos panel olabiliyor. Panel üretici firmalar standart üretimlerini, sürümün en çok olduğu panel boyutuna yoğunlaştırmışlar ve tahminimce lcd veya led tv'nin en pahalı bileşeni olan panel üzerinde yapılan maliyet hesaplarını gözönüne alarak üretim kapasitelerini ve pazarlama faaliyetlerini yürütüyorlardır.

Yanlız LG ve Samsung'un bir şekilde maliyetlerini aşağı çekerek pazar fiyatlarını da indirmesi, bizleri tüketici olarak yüksek fiyatlardan koruyor.Tüplü Tv'lerin satıldığı zamanlarda, piyasa ALman ve Japonların elinde olduğunda TV'lerin çok yüksek fiyatlarla satıldığını 80 öncesinde doğmuş herkes hatırlayacaktır. Güney Kore firmalarının pazara ilk girdiği yıllarda tercih edilebilirlikleri elbette günümüzdeki gibi değildi. Ancak zamanla düşük fiyat politikası yanında arttırdıkları kalite çizgisi ile piyasayı ele geçrdiler ve dünya devi kartelleri dize getirip, fiyatlarını düşürmelerine neden oldular. Bugün piyasada 1.500.-TL'lik Sony LCD rahatça bulunuyorsa sebebi Güney Kore firmalarıdır.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Hemen hemen bilindik kaliteli markaların hepsi aynı sayılır,normal bir izleyici iseniz çok üst serileri almaya gerek yoktur,zaten her ay yeni bir model çıkarıyorlar.Philips ürünleri fiyat-performans olarak yeterlidir,ben 5604 modelini aldım 1 seneyi geçti gayet memnunum.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Blueray iniz yok ise, full hd yayın yapan kanallar halen 5 parmağı geçmiyor ise ne gerek var bu kadar paraları bu tv lere yatırmaya? Alın HD ready 1000 lira gibi bir paralara aynı görüntüyü elde edeceksiniz :p Kamyonumuz yokken şimdiden kamyon tekeri almaya gerek yok...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...