İçeriğe Yönlendir

LCD Tv Tavsiyesi


Nuri Güngör

Recommended Posts

Nuri Güngör
Öncelikle boyuta karar verilmeli. Sonra Full HD olması lazım. Marka olarak ise Sony,Samsung,Philips. Bunlardan birine karar verildiktren sonra, mümkün olan en yüksek kontrast oranı ve tarama frenkasına sahip olan alınmalı..

cihan cım marka philips boyutta 106 olacak full hd si olacak tarama frekansı dedigin hangisi

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bence:

1. Alacağınız elektronik ürünün kutusundan arızalı çıkabileceğini kabullenin (2 yıldır nerden,ne satın aldı isem kutudan bozuk çıktı)

2. Ne marka olursa olsun Lcd ekranın 5 yıl sonra yarı ömrüne ulaşacağını da kabullenin

3. Kablo tv - normal receiver gibi bağlantı yapacaksanız en ucuzu hangisi ise onu alın (hd reciever hariç)

4. Lcd alınca haber spikerinin 7-8 kilo şişmanlayacağını kabul edin, dizi oyuncuları da bir hayli kondisyon kaybedecek

5. Ben baktım baktım tam alacaktım Led Tv ler çıktı, vazgeçtim 3-4 yıl sonra hd yayınlar da yaygınlaşıp Led ucuzlayınca onlara bakacağım.

Yorum bağlantısı
Cemil Çınar
Bence:

1. Alacağınız elektronik ürünün kutusundan arızalı çıkabileceğini kabullenin (2 yıldır nerden,ne satın aldı isem kutudan bozuk çıktı)

2. Ne marka olursa olsun Lcd ekranın 5 yıl sonra yarı ömrüne ulaşacağını da kabullenin

3. Kablo tv - normal receiver gibi bağlantı yapacaksanız en ucuzu hangisi ise onu alın (hd reciever hariç)

4. Lcd alınca haber spikerinin 7-8 kilo şişmanlayacağını kabul edin, dizi oyuncuları da bir hayli kondisyon kaybedecek

5. Ben baktım baktım tam alacaktım Led Tv ler çıktı, vazgeçtim 3-4 yıl sonra hd yayınlar da yaygınlaşıp Led ucuzlayınca onlara bakacağım.

+100 hz

ve karasal yayın girişi gözden kaçıyor ama sonunda onun içinde ayrıca birtakım ücretler ödemek ya da değiştirmek zorunda kalmayın...

Ben olsam samsung led tv bakardım... Aslında projeksiyon isterim o ayrı (aldıktan sonra lamba filan ıııhh)...

Yorum bağlantısı
Deniz Tayanç
Japonya yakın doğuda mı :)

Şaka bir yana isterse Vanda üretilmiş olsun isterse Çinde Sony Sony'dir. Hiç bir marka, hele ki böyle ismi kaliteyle özdeşleşmiş markalar marka prestijlerine gölge düşürecek hareketler yapmazlar. Firma üzerine markasını basıp iki sene ben bu ürünün arkasındayım diyorsa o ürün o markanındır.

peki bir örnek verecek olursam takım elbise olarak sararı çok iyi biliriz fakat sararın her ürünü için aynı şeyi diyemeyiz hayatım boyunca giydiğim en kalitesiz ayakkabı bence sararın ayakkabısı. onun için sarar olsunda hangi ürünü olursa olsun diyemeyiz. sony inin ürettiği herşeyin çok kaliteli olacağı diye bişeyde söz konusu olamaz.

Yorum bağlantısı
Deniz Tayanç
(düzenlendi)
1) Sabah kumandadan açma düğmesine basıldığında 10-15 sn sonra açılıyor. Düğmeye basar basmaz hemen açılmıyor. Bu bekleme süresi bana çok uzun geliyor. Fakat akşam kapatma düğmesine basıldığında 1 sn içinde kapanıyor.

[]

+ 1903

tarihinde Deniz Tayan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Deniz Tayanç
(düzenlendi)
Çünkü sarar gibi giyim markaları ayakkabı üretmez. Fason olarak ürettirir ve üzerine etiketini basar satar. Bu tür markaların ayakkabıda çok iyi olmadığı bilinir zaten.

Sonyde ise durum çok farklı. Sony ile Sararı marka olarak karşılaştırmamak lazım diye düşünüyorum. Ha sonynin ürettiği her şey mükemmel midir? Tabi ki hayır. Ama rakiplerinden on adım önde olduğunu söyleyebilirim.

zaten muhlis beyinde dediği üzere "Dunyada 2 tane panel ureticisi var, samsung ve lg, kalanlari onlardan panel alip ustune yazilim yapiyor, mesela tum Sony paneller Samsung fabrikasindan cikma" bu durumda demekki sonyde samsung dan aldığı panellere sizinde dediğiniz gibi "üzerine etiketini basar satar "

tarihinde Deniz Tayan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Sefa kardeş, senin eczanenin adı , Lcd li eczane, olarak yayılmış haberin ola :) mahalleliden öğrendim. Lcd de paneller aşağı yukarı aynı, ama esas farkı yazılım , yani Tv nin beyni, oluşturuyor.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

led ekranları bekleyin mutlaka.

çağlar bey size katılmamak elde değil, iyiki beklemişsiniz sizde. gerçi kutudan çıkanların arızalı olması büyük şanssızlık :)

yinede lcd derseniz, panasonic'ten şaşmayın. yan şirketimiz, görmüşsünüzdür, akmerkez'de, city'sde ve bunun gibi bir çok büyük alışveriş merkezinde panasonic ve sony ekranlar üzerinden reklam yayınları yapar. sony pahalıdır ama hem panasonic hem sony çok uzun süre bozulmadan iş yapıyorlar.

bu tip mekanlarda günde 12 saat ekranlar açık kalıyor ve 4-5 sene rahat gidiyor. siz günde 6 saat izleseniz, 10 sene gider :lol2:

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Elimde bir proje için getirdiğimiz fazladan 1 adet 70" LCD mevcut ilgilenenler var ise yardımcı olayım arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Paneller aynı diye görüntü kalitesi aynı olacak diye birşey yoktur. Her firmanın kendine özgü geliştirdiği teknolojiler var görüntü netleştirme adına. Bu konuda Sony Bravia engine ile önde bana göre. Ayakkabı ile LCD karşılaştırılır mı yahu? Birinde milyonlarca dolarlık arge yatırımı var, diğerinde alıp üstüne marka basma olayı var. Ayrıca bir marka'nın hangi ülkedeki fabrikada üretildiği hiç bir önem arzetmez. Fabrikayı kuran markanın ta kendisidir sonuçta. İster japonyada üretilsin,ister çinde ister Türkiyede. Hepsi aynı.

Nuri hocam, tarama frekansından kastım, Hz meselesi. Hz ne kadar yüksek olursa özellikle hareketli görüntülerde daha iyi performans alınır. Hz'nin önemini anlamak için, bilgisayar ekranının hz ayarını en düşüğe getirip bilgisayardaki her hangi bir pencereyi tutup sürükleyelim. Hz düşük olduğu zaman takıla takıla gider ama hz yüksekken tabiri caizze yağ gibi kayar :)

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
Markası nedir? Ne kadar istiyorsunuz?

Ben yarın fotolarını çekip tüm detatlarını anlatan bir konu açayım ilgilenenler olabilir. Anlatmaktan daha iyi olacağına inanıyorum.

Yorum bağlantısı
Burak Hatipoğlu
osman abi alacagım yerde hem philips hemde sony var philips i daha cok önerdiler kalite olarak arada fark yok sony ye daha fazla para verme dediler deniz bey zaten full hd olacak iki model arasında kaldım

biri http://www.istanbulbilisim.com.tr/PHILIPS_...CD-TV,5880.html

digeri http://www.istanbulbilisim.com.tr/PHILIPS_...CD-TV,8506.html

ölü pixel işini konusurum sorun olacagını zannetmiyorum

size tavsiyem ya philps a samsug almanız zaten bu ürünlere bimeks yada teknosa gibi mağzalarda yanyana bakarsanız farkı görebilrsinz, paneller aynı olabilr ama sonuçta paneli üreten samsung herhalde arçelik yada benzeri markaların samsng kadar kaliteli görüntü elde edebileceğini düşünmemek lazım, sony gereksiz pahalı bence philps konusunda direk evet derim ben

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Bu arada tekno marketlerde LCD'ler yan yanaçalışırken görüntü karşılaştırması yapmak doğru değil. O görüntü tek bir kaynaktan hepsine dağıtıldığı için, aralarda çok kayıp oluyor. Yani kaynağın hemen yanında ilk olan bir Arçelik, sonda duran full hd bir bravia'dan net gösterebilir..Aldanmayın..

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

32 lerin fiyatları uygun oluyor .gerçi biz 10 tan aldık normalden biraz daha fazla düştü fiyatı

örnek

samsung 32 lcd ler 1150 tl idi 10 tane peşin alım da 1120 tl ye düşürdüler

vestel 32 ler 1050 tl iken 10 tane alınca 940 tl ye düşürdüler bizde vestel aldık

bunların yanında 96 ekran aldık birde vestelden oda 1650 tl iken 1300 tl ye verdiler .

bu fiyatlar 4 ay önceki peşin aldığımız fiyatlardır. demek istediğim samsung un 3 mağazasına gittik anlattık derdimizi 10 tane lcd alıcaz peşin fiyatında ne yaparsınız dedik 30 tl fiyat düşüşü yaptılar çıktık tabi mağazadan. vestele girdik orayada anlattık derdimizi hem güler yüzlü davrandılar hemde tanıtım da yardımcı oldular .sonuç olarak 110 tl gibi bir rakam indirdiler fiyatları bizde vestel de karar kıldık.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Arkadaşlar panel Üreten 2 isim var birisi Samsung diğeri Lg ancak Sony samsung ile üretim alanında ortak çalışıyolar.Yatırım ortak..

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
Arkadaşlar panel Üreten 2 isim var birisi Samsung diğeri Lg ancak Sony samsung ile üretim alanında ortak çalışıyolar.Yatırım ortak..

Bu şekilde değil panel üretici firma daha fazla var.

Örnek olarak Sharp, chimei, au, optrex, lg-philips,

Türkiyede Tv üreten firmalar ise ( toplayan)

Vestel

Arçelik

Beko

Aidata

Crea

Sunny

Grunding ( Beko himayesinde)

Next

Bu markalar diğer marka ürünlere göre kafadan %7 ucuz olurlar çünkü gümrükte ÖTV ödemezler.

Bilgilerinize

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2
ÖTV'yi hepsi öder. TR'de olsa da olmasa da ÖTV alınır. Gümrük vergisi ise AB ülkesi haricinde verilir. %7 bu olabilir.

Sen ne anlarsın bu vergi işlerinden :p

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...