İçeriğe Yönlendir

Focus I - Klimayı Açınca Rölanti Düşmesi Ve Stop Etme


Savaş Yılmaz 17

Recommended Posts

Savaş Yılmaz 17

arkadaşlar bende 2000 model focus ghia var . sıralı sistem atiker marka lpg var 1 hafta önceye kadar problemim yoktu.gecenlerde klimayı calıştırdım vites değiştirirken ve rölantide arabanın rölantası motor stop edecek gibi aşağıya düşüyor bazende stop ediyor.klima çalışmazken hiç bir problem yokve klima yüksek devirde gayet güzel soğutuyor.acaba klima motorumu gitti.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.herkese iyi günler :lol2:

Yorum bağlantısı
Savaş Yılmaz 17

benzındede aynı durum fakat dün yıne rolantıde denedım stop etmedi fakat klima motoru devreye giriyor biaz calışıp tekrar devreden cıkıyor tekrar devreye giriyor bunu 15 dakikalık takip surecınde 3-4 kez yapıyorsoğutmada problem yok güzel soğutuyor guge testı yaptım none yazıyor.motor calışmaz iken voltaj 12.2 motor calısırken 14.3 kılama calısırken 14.3-13.3 arası değişiyor bu takip esnasınsa araba hararetı normal sıcaklıkta idi.ve motor stop etmedi fakat dediğim gibi klima motoru sanki evdeki klimalar gibi bir devreye girip bi devreden cıkıyor.benim korkum ufak bir sorundan (mesala akü)klima motorunu kurcalamalarını arabanın orası burasıyla oynamalarını istemiyorum .ama enson care klimacının eline kalacagım.ilginiz için teşekkurler

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

sogutma fanı birinci devresi çalışmıyor. muhtemelen rezistans yada fan motoru arızalı

Yorum bağlantısı
Savaş Yılmaz 17

ustam kaputu açtığımızda soldaki fan şoför koltuğuna oturduğumuz pozisyona göre sağdaki fan devreye giriyor.1. kademe derken içerideki fanın anahtarından bahsediyorsanız 4 kademede çalısıyor.dediğiniz gibi fandan kaynaklanıyorsa klima motoru bir devreye girip bir çıkarmı rölantide motoru durdururmu ve bahsettiğiniz fan hangisi belki ucları oynamıştır bakarım.size göre akü veya klima motoru değilse ben bunları hiç kurçalatmayayım.dediğiniz kısımlara ben baka bilirmiyim ve nasıl bakabilirim.ilginiz için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

fanın ikisi beraber çalışması gerekiyor. anlattıgınıza göre soldaki fan çalışmıyor.

Yorum bağlantısı
Kenan Yılmaz

Yaşar ustam benim araçta da fanın ikisi birden çalışmıyor. Servisteki ustaya sorduğumda ikinci fan klima açıldığında çalışır dedi. Motor ısındığı zaman yolcu tarafındaki fan çalışıyor.

Yorum bağlantısı
Savaş Yılmaz 17

ustam klimayı açtığımda şoför koltuğuna oturduğumuz konuma göre sağdaki fan çalışıyor fakat soldaki çalışmıyor harareti 90 kadar çıkardım ama soldaki fan yine çalışmadı ne yapmam gerekiyor acaba klimayı kapadım soldaki çalışır diye bekledim hiçbir kıpırdama olmadı.residas olsa klima çalıştığında diğer fan çalışırmı

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Benim araçtada fanın birisi çalışmıyor.Klima açılsada hemen devreye girmiyor.Sanırım yolculuk esnasında açılıyor fan..Ben ikisinin birden çalıştığını hiç görmedim. :unsure2:

Yorum bağlantısı
Savaş Yılmaz 17

her araba farklı olabılır dıyorlar ben onun için yazdım hararet yukselmeden fan acmaya bılır dedıler ama 90 dereceye cıktı acaba kacta acıyor klima çalısınca fanın bırı calısıyor kesın ikisi birden mi calısacak benım focus hakkında hıc bır bılgım yok ve daha once boyle bır araba kullanmadım belkı problem yok ama ben bıraz huylandım onun ıcın tam bır bılgı almak ıstıyorum bırde ben ızmırın yabancısıyım bura tanıdıgım olmadıgı ıcın kımseye guvenılmıyor arabada arıza olmasa bıle ben boyle bır sorun var dıye anlattıgım zaman adamlar olmasa bıle yok demıyor baslıyor kurcalamaya o yuzden arabanın calısma prensıbını anlamam lazım daha oncekı arabalarımı bıldıgım ıcın problem yoktu. kusuruma bakmayın sızlerınde zamanını aldıgım ıcın yardımlarınız ıcın cok tesekkurler :unsure2:

Yorum bağlantısı
Savaş Yılmaz 17
fanın ikisi beraber çalışması gerekiyor. anlattıgınıza göre soldaki fan çalışmıyor.

evet ustam soldaki fan çalısmıyor sağdaki fan klimayı actığımda çalışıyor .klima kapalıyken harareti 91 kadar çıkartım ama genede fan çalışmadı problemi anlayamadım. :D

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci
Yaşar usta, sizden birde Mersin'e lazım. klonlasak olur mu? :D

az olanın kıymeti daha fazla olur. bunu kabul edemem :rofl:

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Celal Düzen
arkadaşlar bende 2000 model focus ghia var . sıralı sistem atiker marka lpg var 1 hafta önceye kadar problemim yoktu.gecenlerde klimayı calıştırdım vites değiştirirken ve rölantide arabanın rölantası motor stop edecek gibi aşağıya düşüyor bazende stop ediyor.klima çalışmazken hiç bir problem yokve klima yüksek devirde gayet güzel soğutuyor.acaba klima motorumu gitti.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.herkese iyi günler :)

Merhabalar bendede benzer bir sorun var aracım 2001 focus hb araçta tekleme yani arada bir yığılma oluyordu sanki bilgisayara bağlattık ve gaz kelebek potansiyometre denilen sensör değişti sorunum düzeldi fakat aradan on gün felan geçti parça değiştikten sonra rolanti 1100dd ya yükseldi fakat klımayı açtıktan sonra rolanti 700dd düşüyor ama 650dd-750dd arasında dans etmeye başladı ;fakat ilginç bir nokta var klımanın 1.ve 2. kademesinde dans ediyo fakat 3. ve 4. kademede rolanti 700dd da sabit kalıyor ilginçtir klıma 1. kademedeyken dans etmeye başladığı zaman farları açtığım zaman da düzeliyor anlayamadım bir türlü çok mantıksız geldi bana yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Engin Özarı
Yaşar usta, sizden birde Mersin'e lazım. klonlasak olur mu? :D

Her şehre bir Yaşar Usta lazım.

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Yaşar usta

meslek kısmına hasta fordların doktoru diye yazman gerekiyor bence(oto tamircisi biraz yavan kalıyor sanki sanayide doğru düzgün birşey bilmediği halde sırf takımları olduğu için dükkan açan kişilerde var)

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Murat Ersel Çevik

Anladığım kadarıyla araç LPG li. Mutlaka benzinle deneyin.

Aynı sorun omazsa gaz ayarı yaptırın.

Bu arada aracın Lpg için kış ayarına alınması hayati önem taşır.

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Bekir Burak Aydos

fanın ikisi beraber çalışması gerekiyor. anlattıgınıza göre soldaki fan çalışmıyor.

 

Yaşar usta benzer sorunları bende yaşıyorum, ÖM atmayı denedim ama sanırım posta kutun dolu gönderemedim. Konumu okuyup yardımcı olabilirsen çok makbule geçer.

 

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/259943-klima-a%C3%A7%C4%B1nca-kesik-kesik-%C3%A7eki%C5%9Ften-d%C3%BC%C5%9Fme-g%C3%BC%C3%A7s%C3%BCzl%C3%BCk-isteksizlik/

 

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Mehmet Akif Feyzioğlu

Selam Arkadaşlar

 

Evet bir ara hararet sorunundan yakınmış idi bu garip lakin şükür sizlerin sayesinde çözdüm o sorunu genleşme kabının kapağını değiştirerek şimdi yeni bir sorunumuz var :)

Araç 2000 model focus 1.6 zavoli marka lpgli 183 binde focus ghia tekmilimiz bu :) malum havalar ısındı klima da stop problemi yaşıyorum bende benzin lpg farketmiyor lakin benzinde biraz daha az geçen ayar yaptırdım araçta ne var ne yok çalışır vaziyette hatta direksiyon tam turda iken güzel bir gaz ayarı yaptılar benzin ile eşdeğer oldu stop olayı bunun net bir çözümü varmı tavsiyeleriniz neler geçen valfi söküp temizledim ki temizdi kelebeği dıştan temizledim mafı temizledim benim şüphem işin gerçeği acaba kliama kompresörü içinde valfler ile iligili olabilirmi bununla ilgili testler varmı? ölçü aletiyle elektriksel sağlık lı değerler filan?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...