Mustafa Tüfekçi 19 Nisan 2009 Paylaş 19 Nisan 2009 cuma günü aracın rot ve salıncakları değişti ardından usta gerek yok desede ben bi rotcuya uğradım rot ayarı yaptırdım o gün farketmemiştim bu gün yolda giderken bi baktım ki direksiyon düz şekilde iken araç sağa doğru kayıyor aracın düz gitmesi için 1 cm kadar direksiyonu sola kırmak gerkiyor bu gün kapalı her yer ama bi rotçuya gittim direksiyon kaymıştır dedi direksiyonu söküp bir dişli kaydırmak gerekir dedi tabi sökülüyorsa şimdi hatalı olan rot ayarı yapn mı (bana demediki direksiyon yamur ayar yaparken görmedi mi) hatalı olan usta mı ( salıncak ve rotu değişirken kaydırdı hade orada anlamdı teste çıktık orda da bişi demedi hatta rot ayarına gerek yok bile dedi) ne yapmak gerekir hangisine gidp bu hatayı düzlettirebilirim Yorum bağlantısı
Karani Gülistan 19 Nisan 2009 Paylaş 19 Nisan 2009 her ikisinede uğrayın.sanırım direksiyon simidini çıkarıp tekrar ayar yapmaları gerek.. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 19 Nisan 2009 Yazar Paylaş 19 Nisan 2009 peki nasıl bir işelm bu direksiyon sökmek ve bize yine masraf yaptırır mı ayrıca ön takımı yapan ustanın hatası ise gidip düzelt diyecem ayrıca para vermek gerekirse ne kadarlık bir işlem zaten bu ay iyice babamı batırdım o farketmemiş sanırım bir şey demedi şimdi söylesem kabak benim başıma patlar Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Nisan 2009 Paylaş 19 Nisan 2009 Ford direksiyonu altıgen profillidir, 131 direksiyonu gibi değildir yani sök-tak düzelt olmaz. Rot ayarı yapan, ilk başta doğru düzgün düz konuma almamış, rot ayarı tekrar yapılacak. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 19 Nisan 2009 Yazar Paylaş 19 Nisan 2009 yani hata rot ayarında değil mi abi yarın gidp basacam rotcuyu Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Nisan 2009 Paylaş 19 Nisan 2009 Araç sağa sola çekmeyebilir ama ayar işleminin en başında direksiyon düzlemeyi becerememiş. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 19 Nisan 2009 Yazar Paylaş 19 Nisan 2009 yarın gidip düzeltmesini söyleyeyim 20 liramı aldı hakkını versin Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 19 Nisan 2009 Paylaş 19 Nisan 2009 Araç sağa sola çekmeyebilir ama ayar işleminin en başında direksiyon düzlemeyi becerememiş. +106 Rot ayarı öncesinde direksiyonu düzlemesi gerekiyordu. Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu 19 Nisan 2009 Paylaş 19 Nisan 2009 Ne günlere kaldık ya, daha rot ayarını yapamayan ustalarımız var. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 19 Nisan 2009 Yazar Paylaş 19 Nisan 2009 ve rotcuyum diye ortada geziniyorlar ayrıca artık tavisye ile bir yere gitmekte içimden gelmiyor sanayide girmediğim usta kalmadı halen istedğim ustayı bulamadım hepsinin bir eksiği var Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Nisan 2009 Paylaş 19 Nisan 2009 Rot ayarı yapan ustada şuna bakacaksınız; aracı yerleştirdikten sonra direksiyonu baston kilide benzeyen bir aletle düz konumda sabitleyip sonra rot ayarını yapmalı, bunu yapmayan tırışka rotçudur derim ben, önce soruyorum sabitliyormusun diye "yok sonra simitten ayarlarız" derse hadi iyi günler usta diyip gidiyorum, yaptırdığınız yere gidip direksiyon düzken tekrar yaptırın buna her ayarda dikkat ederseniz hem ayar kolay olur hemde direksiyon düz durur. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 19 Nisan 2009 Yazar Paylaş 19 Nisan 2009 bir aparatla düzletmedi direksiyobu bilgisayardan sağ yaptı sol yaptı ortaladı yani bilgisayardaki komutları yaptı Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 21 Nisan 2009 Paylaş 21 Nisan 2009 Ne yaptığını bilmiyormuş acemi çıktı sizin rotçu Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 21 Nisan 2009 Yazar Paylaş 21 Nisan 2009 düzeltti hatasını ama rot ayarı yapmadı aracın altından ayarladı bir şeyi sorun bitti Yorum bağlantısı
Serkan Toker 21 Nisan 2009 Paylaş 21 Nisan 2009 Rot kolunu birkaç diş sıkmıştır sadece. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 21 Nisan 2009 Paylaş 21 Nisan 2009 Evet aynen öyle yapmıştır.Direksiyonu sabitlemeye gerek yok.Ama en azından başında durup direksiyon düz konumda duruyormu ona bakmak lazım. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 21 Nisan 2009 Yazar Paylaş 21 Nisan 2009 ben baktım zati dreksiyon düz dursun diye Yorum bağlantısı
Sinan Duran 22 Nisan 2009 Paylaş 22 Nisan 2009 direksiyon sökülmesini tavsiye etmiyorlar.rotlardan ayarlanmalı kocaelide bu işi en iyi kardeşler rot balans yapıyor gibi geldi.bende de bu sorun olmuştu.ilgilerinden gayet memnun kalmıştım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts