İçeriğe Yönlendir

Diesel araçlarda enjekt&#246rün &#246neminin fotoğrafıdır

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Çağlar Bayur

Diesel araçlarda ki parçalar, başka bir arızalı parça yüzünden çok ağır hasara uğrayabilir. Fotoğraftaki piston kafası Röno 1.5 motoruna aittir ama bunun marka ile ilgisi yok, yanlış püskürtme yapan arızalı enjektör yüzünden bu hale gelmiştir, sağlam hali ile kıyaslama yapınca görünümü ilginçtir. Bu vesile ile diesel araçlarda bakımı zamanında ve doğru şekilde yaptırınız demek uygun terim olacaktır.

grnt005ciz.jpg

Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu

Enjektör baya bi işeme yapmış kullanıcı fark etmemiş mi yakıt sarfiyatından.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Kullanıcı tarafınfan bu hale gelene kadar fark edilmemiş olmasıda madolyonun diğer yüzü.

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Nasıl belirtileri olur ki?

Fazla yakıt tüketimi, sarsıntılı çalışma, hızlı ivmenelenememe.

Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu

Yakıt fazlalaşmaya başlar ama sarsıntılı çalışma yaparmı bilemem.

Yorum bağlantısı
İlker Kadılar

iki parça arasında korkunç fark var. çok şaşırdım açıkcası

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Benzinli pistonu buldurmayın bana şimdi... :D

Buldum....

İyiki arabam benzinli değil... :)

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu
Benzinli pistonu buldurmayın bana şimdi... :lol2:

Buldum....

İyiki arabam benzinli değil... :rolleyes:

Bi tanede tüplü bulmalı Serkan abi ya da benzinlininkini tüplü diye asmalı.

Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu

Enjektör yakıtı damlattığı için piston kafasını eritmiş.Normalde atomize halde püskürtmesi gerekiyor arızalı oldğundan damlama yapmış.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

aliminyum ya da alaşım metal nasıl oluyorsa yakıtla eriyor? zaten kaç dereceye maruz kalmıyorlar mı?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Her motor parçasının soğuması için de zaman gerekir, ama patlama olmaması gereken veya silindirde yakıt bulunmamması gereken çevrim içinde de yakıt bulunursa, piston hiçbir zaman soğumaz, potada ki eriyik gibi erir gider.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

peki pistonların bu hale gelmeden anlaşılması nasıl mümkündür? bakım eyvallah ama gözden kaçırılmaması gereken şey nedir? sonuçta her usta enjektörlerin debisini ölçmez herhalde standart bakımlarda?

çok şaşırdım o pistonları öyle görünce. sonuçta kaç yüz derecede yanma olan motor 300-400k km giderken, bu araç kaç dereceyi görmüşte bu hale gelmiş...

çağlar bey, bu aracın kaç km de olduğunu biliyor muyuz acaba?

renault'ta da motoru ölen araba hiç duymamıştım, boşuna memur arabası mı demişler bunca zaman :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1.3-1.4-1.5 gibi hacimli turbo diesellerde sorunsuz 150.000 km yi geçeni de ben pek duymadım :D . Bu tip piston erimesi uzun sürede oluşmaz, yani doğru bakımdan başka yapabileceğiniz fazla bir şey yok. Aracın km sini öğrenirim.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

bizim şirkette 1.5 kangoo'lar, sürekli mal taşımalarına rağmen 200k yı sorunsuz gördüler. zaten sonrasında değişim oldu, filo değişti, kağıt doblo'lara geçtiler. hoş bunlar 1.3 olduğu için ekstra performans için yağ yakıyorlar :D

hiç motoru biten kangoo olmadı açıkçası. ama dediğiniz gibi hepsi 10k km de bir bakıma giriyorlardı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Sorunsuz derken, turbo değişim- tamiri- aşırı yağ yakma, performans düşüşü de bana sorun olarak geliyor, tabii ki her kullanıcı-firma aracı aynı değil.

Yorum bağlantısı
Melih Uyar

bizim servisede geliyor bu şekilde kangolar o kağıttan dediğiniz doblolar kangodan çok daha sağlam araçlar bu şekilde kangolar gerçekten çok dandik araçlar bu son gelenle 10. araba oldu özellikle piston eritiyorlar.

Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu

benzin enjektörüde arızalı ise sonuç yine pu piston gibimi olacak...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Benzinli araçta yakıtta solvent varsa zarar görebilir, enjektör arızalarında bu hale gelmesi çok çok zor.

Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu

yanlışsam düzeltin, solvent benzinin oktanınımı arttırıyo...yani 97 oktanlı benzinde solvent dahamı fazla :lol2:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...