İçeriğe Yönlendir

Makyajlı Focus 2 Mercekli Far Ve Xenon

Baransel Özkoç

Recommended Posts

Sercan Erdoğan

Sürüşe duyarlı farlarla xenon farların hiç bir alakası yok, Bence uzunlar kalsın, kısalara 6000K yada 8000K taktır, bende 8000K var ve inanılmaz güzel aydınlatıyor ve gözüküyor sadece farları biraz temiz tutman gerekir,

marka olarakda philips'e o kadar para vermeye değmez inanki alacaksan en fazla mtech al derim hatta monza'da alabilirsin yarı fiyatına, hepside garantili türkiyeden almanı öneririm o yüzdende, philips ampülünün patlamama garantisimi var?!

Parklarıda unutma sakın, çok kötü gözüküyor :D

Benim görüşlerim bunlar, iyi günler dilerim...

Yorum bağlantısı
Onur Ertürk

[selam

2009 sedan titx aracımada ben gecen hafta texon 6000k taktım

cokta memnunum

ısrarla suruse duyarlıyı ozellıkle cok aratırdım

led kas cok ıstıyordum

led kasları taktırınca ,xenonlardada gozum kaldı

uyarı ıkaz verırse sokerız fılan dedı usta

taktık hıcbır problem yok

6000k dan kesınlıkle sasmayın

Yorum bağlantısı
Sercan Erdoğan

En kısa zamanda koyucam zaten, aracımda yaptığım ufak tefek değişikliklerde vardı onlar içinde fikirlerinizi merak ediyorum açıkçası

Yorum bağlantısı
Tolga Atasagun

Bende de Trend var :rolleyes: demek Xenon yaptırmak için en güzeli Trend almak :D Adaptif madaptif derdi yok zaten bi önünü aydınlatıyor :lol2:

Sercan bey, bende Mercekli Xenon far alıp üzerine LEd kaş veya Angel Eye istiyorum.. resimleri paylaşmanızı dört gözle bekliyorum birde yaptırdığınız yerin telefon erişim numarası varmıdır ? ne kadar tuttu ??

Yorum bağlantısı
Sercan Erdoğan

Ben Eliftuning denen yere yaptırdım ancak orada yaptırmanı kesinlikle tavsiye etmem, son derece güzel gözüken ama aslında yaptıkları işin garantisini sözde veren bir yer, yaptırdığım film camdan dolayı bunları söylüyorum,

xenon taktıracaksanda farı filan deldirme sakın, farı sökünce farın alt tarafında plastik bir aksam var oraya balastı monte ediyorlar kolayca, bazı yetkili servisler 60 70 lira işçilik ücreti alıp montajını yapıyorlar, bence 30 40 lira fazla verip servise yaptır

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy
Adaptif far sistemi, xenon dan daha kıymetli ve yararlı bir sistemi, ayırca Ford bu fardaki merceğine xenon takmıyor, yani mercek yapısı uygun değildir, xenon merceği için adaptif olmayan Ford farı aldıktan sonra lamba değişmeniz teknik olarak doğru olacaktır.

benim far adaptif abi xenonda var gerçi sağa sola dönmüyor bu özellik yok arabada ama bir sorunda çıkmadı aydınlatması güzel görüyorum heryeri en azından :p

Yorum bağlantısı
Oskay Furtuna

Ankara'da bir arkadaşımda orjinal bi-xenon var her şeyiyle 1000 ytl ye satıyordu

Yorum bağlantısı
Tolga Atasagun

Oskay bey,

Yeni Focuslar için Mercekli olanlardan mıdır ?

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen

evet evet bu konuyu hortlatmak vakti gelmiş sayılır. kışın daha önemli bir konu ama şimde de önemli.

Şöyle sorsam sorumu: Focus 2.5 için

Siyah zeminli merceksiz ve mercekli farlar ın ve ayrıca bunun xenonunun fiyatları nelerdir bilenleriniz var mı? Bi-xenon olması şart değil, yılda 2 defa şehir dışına çıkıyoruz fiyat farkına değmeyeceğini tahmin ediyorum.

Hatta siyah zeminli farlarını satıp xenon filan almak isteyen varsa bana yazsın lütfen. o xenon alır ben de siyahları :unsure2:

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Kemal Korkmaz
(düzenlendi)

Benim araca nasıl bir Zenon önerirsiniz marka ve modeliyle yazarsanız bulmam kolay olsun teşekkür ederim..

tarihinde Kemal Korkmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı

Sizin farlarınız xenon için üretilmemiş merceklerin özelliklerini yitirmesini istemiyorsanız bu şekilde kalması en iyisi..

Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay
yokmu yardım eden

geceucusu.com sitesinde aradığınız cevapları bulabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Rauf Kubilay Candan

Arkadaşlar affınıza sığınarak bir soru sorucam.Benim bildiğim focus rs ile normal 2010-2011 focusların farları aynı.Şimdi 2 sorum olacak

1-)Normal olarak arabayı 0 aldığımda oem zenon alırsam genede mercek gerekecek mi,gerekecekse nerden temin edebilirim.

2-)Focus rs nin içi siyah kaplamalı far yıkamalı zenon farları kaç liradır bilen varmı çok kafama takılıyor...

Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Murat Kavuk

European-parts sitesinde f2,5 oem zenon farın 500 EUR civarında bir fiyatı var. Türkiyede de 1000 lira civarında satanları görüyorum zaman zaman. Oem zenon merceklidir, değişmesi gerekmez. Far yıkama parçaları fardan ayrı olarak satılıyor.

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen

bol araştırıp, almaya giden ve kazık atılmaya çalışılınca vazgeçen biri olarak bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışayım ama en doğru adres gece uçuşu sitesi.

- oem xenon, bi-xenon olarak mevcut f2.5 için. çıkma olarak bulunuyor ancak ingiliz/alman çıkmalarında yön farkı var. alman olmalı. direksiyon solda olduğu için.

- çıkma fiyatı 2009 yazında 750 lira iken bu yaz 1250 liraları gördü ama gideri bence 1000 liranın altındadır. alanlar mevcut.

- xenon'da far yıkama yasal zorunluluk ama parçaları almak yetmez. onları fonksiyonel hale getirmek için tampon delinmesi bile gerekiyor. oldukça meşakkatli bence ama mercan üşenmez bence.

- orijinal olanlar philips ya da osram geliyor. bunları gördüm sadece 20-25 çift far içinde ve 4300 kelvin olması lazım.

- xenon doğrusal ışık vermediğinden bir mercek vasıtasıyla toplanıp belli bir çizgiye odaklanması gerekir. aksi durum açık flaşla gezmek gibi bir şey.merceksiz xenon'u cahil, saygısız ve utanmaz adam kullanır. trafikte bol sayıda mevcut. açık flaşla gezmek gibi bir şey.

- AFL farlar xenon değildir ve çalışması için yine ciddi tertibata ihtiyacı vardır. o tertibat olmadan farlar oynaktır vs.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Merceksiz trend farına,siyah taban ve mercek uygulaması çok mu kötü illa oem mi olması gerek?

Mercek uygulaması derken farın içine oem d2s merceği taktırıyorsan o da iyi.

Ancak halojen H7 adaptif farlara 4300K xenon takılıyorsa 10 üzerinden 6 verilebilir. :D

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen
arkadaşlar focus 2,5 için ankarada sıfır mercekli far için 600 tl fiyat aldım orjinal olduğunu söylediler sizce fiyat nasıl birde şuan elimde bulunan h7 xenonlarım mercekli fara uyarmı

tane fiyatıysa ve sıfır OEM ise bence iyi. OEM ve çıkmaysa pahalı. çifti içinse her halükarda iyi. OEM olmayan hiç bir farı almazdım ama.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...