İçeriğe Yönlendir

Depo kaç lt, ikazda kaç lt. kalıyor ?

Mehmet Varankaya

Recommended Posts

Mehmet Varankaya

ışığın yanmasına çok az kala 100 tl lik [41 litre kadar] mazot aldım. depo neredeyse fullendi. 20 tl lik daha alsaydım tam fullenecekti.

o zaman connectlerin depo 60 litre değil

Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy
ışığın yanmasına çok az kala 100 tl lik [41 litre kadar] mazot aldım. depo neredeyse fullendi. 20 tl lik daha alsaydım tam fullenecekti.

o zaman connectlerin depo 60 litre değil

unutmayınki ışık yandıktan sonra 7 9 litre yakıt kalır,yakıt istasyonuna gidebilmek için 50 - 70 km yol yapabilirsiniz

Yorum bağlantısı
Barıs Akıncı

Depo 60 lt değilse katalog verilerini düzeltmeleri lazım.Ben o verilere göre söyledim.Kontrol edebilirsiniz... :seytan:

unutmayınki ışık yandıktan sonra 7 9 litre yakıt kalır,yakıt istasyonuna gidebilmek için 50 - 70 km yol yapabilirsiniz

Ayrıca ışık yandıktan sonra 100 kmden fazla yolda yaptım.Kullanıma bağlı olarak değişir, o ayrıdır.

Yorum bağlantısı
Murat İmeci

Fuul depo 60lt dir,depo borusunu hesabada katarsak 61lt gibi bir yakıt alabilir ,cünkü otomatik pompa biraz erken atiyor ,benim araç kırmızı ışık kesintisiz yanınca 46lt yakıt aliyor bunu birkac kez denedim aynı sonuc.

Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy
Depo 60 lt değilse katalog verilerini düzeltmeleri lazım.Ben o verilere göre söyledim.Kontrol edebilirsiniz... :D

Ayrıca ışık yandıktan sonra 100 kmden fazla yolda yaptım.Kullanıma bağlı olarak değişir, o ayrıdır.

şehir dışı yaparsınız.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Mustafa Göktaş

dizel connectler 55 lt

benzinli connectler 60 lt dir. bilgisi olamayn arkadaşlar benzinlisi varmı diye sorabilirler evet var istege baglı üretilmişti 2004 yılında...

Yorum bağlantısı
Volkan Aydogdu
(düzenlendi)

Gösterge Full gösteriyor fakat daha fazla yakıt alıyor : ) 1/1 i geçiyor Tamamen dolu iken o yüzden size tavsiyem depoyu fullettip pompa attıktan sonra arabayı sallayın ve mazot koydurmaya devam edin çünkü depo da ki hava yüzünden full olmuyor : ) 60 veya 55 litre ama sıfıra hiç indirmedim çeyrek depo kalınca dolduruyorum yoksa enjektörlere zarar verebileceğini duymuştum doğruluğu nedir bilmiyorum fakat yine de mümkün olduğunca deponun dibine indirmiyorum...Kitapcıkta 60 litre yazıyor...

tarihinde Volkan Aydogdu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Benim connect 60 litre depo hacmi var. Depo göstergesi 55 litreye göre gösteriyor. Işık yanık, depo boş, Kalan mesafe 0 gösterse bile depomda haylen 5 litre mazot var.

Yorum bağlantısı
Mehmet Varankaya
Gösterge Full gösteriyor fakat daha fazla yakıt alıyor : ) 1/1 i geçiyor Tamamen dolu iken o yüzden size tavsiyem depoyu fullettip pompa attıktan sonra arabayı sallayın ve mazot koydurmaya devam edin çünkü depo da ki hava yüzünden full olmuyor : ) 60 veya 55 litre ama sıfıra hiç indirmedim çeyrek depo kalınca dolduruyorum yoksa enjektörlere zarar verebileceğini duymuştum doğruluğu nedir bilmiyorum fakat yine de mümkün olduğunca deponun dibine indirmiyorum...Kitapcıkta 60 litre yazıyor...

çeyrek depoya gelince enjektörlere zarar mı veriyormuş. enteresan doğrusu

Yorum bağlantısı
Bayram Kurt

kitapçığının arkasında yazıyordu galiba dizeller 55 lt kesin özle atırlıyorum.iyi günler

Yorum bağlantısı
Volkan Aydogdu
çeyrek depoya gelince enjektörlere zarar mı veriyormuş. enteresan doğrusu

Hayır Depoyu dibine indirmek zararlı olabilir dibinde ki yakıtın temizliği açısından..

Yorum bağlantısı
Ahmet Özay

Kitapçığa baktım 60 Litre yazıyor ama ben ışık yandıktan sonra baya yol kat ettim en fazla şu zamana kadar 52 litre aldırabildim...

Yorum bağlantısı
Bayram Kurt
Kitapçığa baktım 60 Litre yazıyor ama ben ışık yandıktan sonra baya yol kat ettim en fazla şu zamana kadar 52 litre aldırabildim...

kitapçığında benzinli için 60 lt dizel için 55 lt yazıyor pompasıyla alakalı bu fark

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Valla ben onu bunu bilmem. Benim 2010 makyajlanmış yeni connectimin deposu 60 litre. El kitabıda 60 litre diyor.

Yorum bağlantısı
Volkan Aydogdu

Bence 55 litre dün depoyu full çektirdim...50 litre aldı...Turuncu ışık yanmaya başlamıştı (Bu konu üstüne iyice bitmesini bekledim..) Fakat şöyle de bi durum var aracın arkasına ışık yanarken yük koyunca ışık sönüyor...Aracın arkası biraz daha yüksekde olduğu için gösterge de hata oluşuyor olabilirmi... (Depoyu full çektirdim derken aracı sallayıp ağzına kadar doldurdum pompa attıktan sonrada baya bi aldı...)

Yorum bağlantısı
Abdullah İkinci

DÜn bende fulledim depoyu.

kalan mesafe 10 km yazmaktaydı.

ve 52 litre daha mazot aldı.. 51.800 küsürdü.

araç daha 1800 km de ve 9.8 lt/100km göstermekte bilgisayar

Yorum bağlantısı
Volkan Aydogdu
DÜn bende fulledim depoyu.

kalan mesafe 10 km yazmaktaydı.

ve 52 litre daha mazot aldı.. 51.800 küsürdü.

araç daha 1800 km de ve 9.8 lt/100km göstermekte bilgisayar

Yol bilgisayarına bence çok güvenmeyin Abdullah bey...Yanılma durumu var...En güzeli bugün bir daha fulleyin ve ona göre bu hesabı yapın..Zaten rodaj süresinde araç fazla yakması normaldir ilk bakıma girdikten sonra çok daha ekonomik olacaktır...

Bu arada hiç karşılaşan oldu mu aracın arkasına yük koyunca ışık sönüyor...Nadiren yük taşırım tamamen hususi kullanıyorum fakat 2 kez karşılaştım aracın arkasının yüksek olmasından kaynaklı bi durum galiba..

Yorum bağlantısı
Ahmet Özay

Aslında aracıma fazla yük atmadığımdan yük konusunda bişey diyemeyeceğim ama yükten ziyade araç yokuş yukarı gittiğinde yakıtı olduğundan fazla gösteriyor.Tam tersi yokuş aşağı gittiğinizde daha az gösteriyor yakıtı.Mesela yakıt ışığı yandığında uzun bir yokuşu çıkınca uyarı ışığı sonüyor.Sonra düzlüğe çıktığımda tekrar yanıyor.

Yorum bağlantısı
Volkan Aydogdu

Evet Ahmet bey...Demek ki göstergelerin yanılma payı da azımsanmıyacak kadar varmış...Ben kolay kolay yük taşımam zaten bagaj boş giderim genelde...Depo da ki yakıtı kolay kolay sonuna indirmem...Bi kaç kez karşılaştım ama...

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

45 lt dir her cizgi arası 12,5 tekabul ediyo yanşıs hatırlamıyosam cunku ben bunu baya dikkat ettim pompa attık tan sonra kırmızı yandiysa 40 aiyo salla salla 43 aliyor

Yorum bağlantısı
Volkan Aydogdu
45 lt dir her cizgi arası 12,5 tekabul ediyo yanşıs hatırlamıyosam cunku ben bunu baya dikkat ettim pompa attık tan sonra kırmızı yandiysa 40 aiyo salla salla 43 aliyor

Pompa attıktan sonra aracı biraz sallayın tekrar pompacı doldursun...Ben böyle yapıyorum kırmızı yanmaya başladığında gitmiştim geçen 50 lt aldı ama ağzına kadar doldu : ) Kırmızı yandığında da 60-70 km götürecek kadar yakıt olduğu söyleniyor bence 55 ltdir...Bu cumaya yine depoyu full çektircem bakalım...

Aslında aracıma fazla yük atmadığımdan yük konusunda bişey diyemeyeceğim ama yükten ziyade araç yokuş yukarı gittiğinde yakıtı olduğundan fazla gösteriyor.Tam tersi yokuş aşağı gittiğinizde daha az gösteriyor yakıtı.Mesela yakıt ışığı yandığında uzun bir yokuşu çıkınca uyarı ışığı sonüyor.Sonra düzlüğe çıktığımda tekrar yanıyor.

Dün aynı durum bende de oldu dik bi rampaya park etmem gerekiyordu...Çeyrek deponun yarısı kadar deponun 1/8 i kadar gösterge yanılıyor...

Yorum bağlantısı
Naci Özkan

bende 55lt diye biliyorum... çünkü bi defasında yakıt bitmek üzereydi kırmızı çizgininde altına inmişti... fulledim...yanlış hatırlamıyosam 53 veya 54 lt aldı...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...