İçeriğe Yönlendir

Gögüsten gelen su sesi

Cemal Demirezen

Recommended Posts

Cemal Demirezen
(düzenlendi)

Merhaba 2004 focus aracımda gaza basıp bıraktığımda (devirdaim çalıştıgında) göğüsün içinden şırıl şırıl su sesi geliyor sanki şelalenin dibinde oturuyorum aracım 2004 focus ghia hb 100.000 km de su eksiltme problemi yok bi sorunum daha var 2 gundur yapmaya başladı frenden ayağım çektiğimde arka fren sisteminin bir yerinde ses geliyor nerden ve neden geldiğini bimiyorum. 2 gundur yağışlı hava var suyun etkisi acaba, bastığımda degil ayağımı frenden çektiğimde gıcırtı geliyor teşekkürler.(çağlar abiye özel mesaj atacaktım yüzüm tutmuyor çok soru sordum kendisine sağolsun hepsini cavapladı hızlı bi şekilde)

tarihinde Cemal Demirezen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Merhaba 2004 focus aracımda gaza basıp bıraktığımda (devirdaim çalıştıgında) göğüsün içinden şırıl şırıl su sesi geliyor sanki şelalenin dibinde oturuyorum

Ne güzel :lol2:

Sistemde hava olabilirmi ki ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yakın zamanda ne değişti? Kalorifer radyatörü? devirdaim? Kayış vs.? Antifriz ilavesi?

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

çaglar abi yakın zamanda triger kayışı filtreler,yağı değişti,daha sonra buradan araştırdğım kadarıyla sıcak havadan gelen pastırma kokusu ısıtma radyotörden kaynaklanan ufak bi delikten olabileceğine kanaat getirdik burada bi ustaya götürdüm biraz antifirz eklendi daha sonra civa katkısı varmış bahsi geçen deliği kapatacağını söyledi çalıştırıp koydu daha sonra abdussamed acarla arabanın motoruna bakarken radyotörün suyunun fazla olduğunu söyledi ve sudan biraz çekiverdik.Bugün bi ara arka frenlerden gıcırdama geldi bi ara gelmedi normal mi çağlar abi teşekkürler.

mehmet abi hiç bilmiyorum hava varmı yokmu nasıl anlaşılır daha önce hiç başıma gelmedi.

Yorum bağlantısı
Kenan Kol
çaglar abi yakın zamanda triger kayışı filtreler,yağı değişti,daha sonra buradan araştırdğım kadarıyla sıcak havadan gelen pastırma kokusu ısıtma radyotörden kaynaklanan ufak bi delikten olabileceğine kanaat getirdik burada bi ustaya götürdüm biraz antifirz eklendi daha sonra civa katkısı varmış bahsi geçen deliği kapatacağını söyledi çalıştırıp koydu daha sonra abdussamed acarla arabanın motoruna bakarken radyotörün suyunun fazla olduğunu söyledi ve sudan biraz çekiverdik.Bugün bi ara arka frenlerden gıcırdama geldi bi ara gelmedi normal mi çağlar abi teşekkürler.

mehmet abi hiç bilmiyorum hava varmı yokmu nasıl anlaşılır daha önce hiç başıma gelmedi.

merhaba arkadaşım bu pastırma kokusu bendede var petek degişecek dediler sen degiştirmeden çözdünmü

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Merhaba kenan bey yok ya kesilmedi bosu boşuna 30 tl verdim birde kime anlattıysam keşke suyun içine(antfirizin) madde kattırmasaydın diye beni dedirgin ettiler.Kalörüfein radyotörünün değişmesi lazım ama benim kaldığım ilçede onu yapacak usta yok ön güğüs komple sökülüyor dediler bilmiyorum keşke daha önce kalorüfer radyotörünü değiştiren bi arkadaş bilgilendirse bizi.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Soruyu sorarken tahmin de etmiştim, antifriz+neolduğubelirsiz kimyasalı soğutma sistemine sokunca, aluoksitler çözüldü ve su akışı hızlandı, bundan sonraki hamle:Her an alu alaşımlı bir boru patlayabilir, kaçıran kalorifer radyatmrü daha da fazla kaçırabilir, su kaçırmasını engellemesi imkansız. Bu tip su katkıları bakır borulu zamanında geçerli idi, yani As Fargo zamanında. Motoru yemeden bu su sorununu çözdürün, antifrizi ölçtürün, fazla ise boşaltın vs.

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

merhaba çağlar abi burada ustaya goturdum içindeki suyu bosaltamayacaklarını hava yapabileceğini bunun riskli bişey olabileceğini soylediler.yedek su haznesinde baya bi su doluydu abdussamed bunun fazla oldugunu max ta olmaı gerektiğini soyledı ve oradan enjektor yardımı ile su çektik max ta duruyor antifriz fazla ise eksiltin demişiniz caglar abi antfrizin soguga dayanıklılık değeri yüksekse eksiltip su mu dolduracam pek bi bilgim yok yapmam gerekenleri yazarsanız size zahmet çok yardımcı olmuş olursunuz teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bence şu andan itibaen öncelikle kalorifer radyatörünü değiştirn (su kaçırıyormuş), değişirken zaten su eksilecek, eksilen miktarı su ile tamamlatın. Ama su içinde kimyasal kalmasın derseniz, suyu komple boşaltmak gerekecek.

Yorum bağlantısı
Kenan Kol

Abicim petek için gögüsün sökülmesi fazla bie masraf degilmi birde tam bilmiyorlarsa tırnakları kırarlar ses gelir offfff

ne yapmak lazım anlamadımki

Petek 60 tl civarlarında

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

merhaba çağlar abi bu pastırma kokusu başka bi sorundan kaynaklanırmı az öncede baktım deneme yapıyorum 10 gundur su haznesındekı suda hiç eksilme yok max çizgisine ayarlamıştık maxta duruyor tam yerinde çağlar abi birde göğüs sökülüp takıldığında çok ses yapar diyolar tecrümeniz var mı teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar
merhaba çağlar abi bu pastırma kokusu başka bi sorundan kaynaklanırmı az öncede baktım deneme yapıyorum 10 gundur su haznesındekı suda hiç eksilme yok max çizgisine ayarlamıştık maxta duruyor tam yerinde çağlar abi birde göğüs sökülüp takıldığında çok ses yapar diyolar tecrümeniz var mı teşekkürler.

Sen bir-iki hafta içinde Yaşar Usta'ya uğra, acil bir müdehale gerekiyorsa Yaşar Usta yapar, fatura adresi olarak ta Elektrikçi Yunus'un adresi ver :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Torpido sökülüp takılınca ses yapar diye bir kural yok, işçilik yanlış olursa sorun çıkar.

Yorum bağlantısı
Murat Dere
Merhaba 2004 focus aracımda gaza basıp bıraktığımda (devirdaim çalıştıgında) göğüsün içinden şırıl şırıl su sesi geliyor sanki şelalenin dibinde oturuyorum aracım 2004 focus ghia hb 100.000 km de su eksiltme problemi yok bi sorunum daha var 2 gundur yapmaya başladı frenden ayağım çektiğimde arka fren sisteminin bir yerinde ses geliyor nerden ve neden geldiğini bimiyorum. 2 gundur yağışlı hava var suyun etkisi acaba, bastığımda degil ayağımı frenden çektiğimde gıcırtı geliyor teşekkürler.(çağlar abiye özel mesaj atacaktım yüzüm tutmuyor çok soru sordum kendisine sağolsun hepsini cavapladı hızlı bi şekilde)

hiç biriniz bir şey bilmiyorsunuz ya. göğüsten su sesi gelmesinin tek açıklaması olabilir: silikonlar patlamış. :D

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen
(düzenlendi)

murat bey sizin başınıza gelse tereddüt etmeden estetik ve plastik cerrahine götüreceksiniz yani bilirkişi olarak...farklı ama enteresan bi yaklaşım...

tarihinde Cemal Demirezen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Dere
murat bey sizin başınıza gelse tereddüt etmeden estetik ve plastik cerrahine götüreceksiniz yani bilirkişi olarak...farklı ama enteresan bi yaklaşım...

evet Cihan :D estetik cerrahının suratını düşünebiliyor musun beni dövmeden önce? ama yakalayamaz tabii boy 1.87 olunca bacaklar da ona göre bir hal alıyor doğal olarak. :rofl:

geçmiş olsun kardeşim. umarım kısa sürede çaresi bulunur. :good1:

Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu
hiç biriniz bir şey bilmiyorsunuz ya. göğüsten su sesi gelmesinin tek açıklaması olabilir: silikonlar patlamış. :D

:)

Yorum bağlantısı
Murat Dere
(düzenlendi)
evet Cemal :D estetik cerrahının suratını düşünebiliyor musun beni dövmeden önce? ama yakalayamaz tabii boy 1.87 olunca bacaklar da ona göre bir hal alıyor doğal olarak. :)

geçmiş olsun kardeşim. umarım kısa sürede çaresi bulunur. :)

ismin Cemal madem, ben niye Cihan gördüm o zaman? bana her kızan ismini değiştirirse işin içinden nasıl çıkarız? (bu arada kızmandın bana değil mi?) :p

tarihinde Murat Dere tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

bilmiyorum ama merak ettim nasıl gördünüz sizin göz sağlığınız yerinde olsunda ben hem ismimi değiştirmiş olayım hemde adım cihan olsun sağlık bu şakaya gelmez.trafikte de lütfen dikkatli olun!kızmadım ama canımı sıkan bi probleme burada yardım beklerden gereksiz espri yapmakta pek hoş değil.

Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu
!kızmadım ama canımı sıkan bi probleme burada yardım beklerden gereksiz espri yapmakta pek hoş değil.

bu neki eskiden bir sorun çözme yardımı beklenirken ne geyikler dönerdi sayfalarca ama bir türlü sorun çözülmezdi geyik yüzünden, ya konu kapatılırdı yada 3 er gün ban cezası verilirdi :D sen yine şanslısın fazla geyik dönmedi.... :D

Yorum bağlantısı
Murat Dere
bilmiyorum ama merak ettim nasıl gördünüz sizin göz sağlığınız yerinde olsunda ben hem ismimi değiştirmiş olayım hemde adım cihan olsun sağlık bu şakaya gelmez.trafikte de lütfen dikkatli olun!kızmadım ama canımı sıkan bi probleme burada yardım beklerden gereksiz espri yapmakta pek hoş değil.

ya Cemal'cim, buradaki her cevabın çözüm önerisi olmasını nasıl beklersin? öyle forumun tadı mı olur? gayet ciddi, resmi; soru sor, cevap al şeklinde. ben de çözüm yok, sıkılan canın biraz neşelenir mi diye espriye benzer bir şey yapayım dedim, hata ettim galiba. işte böyle de duygu sömürürüm. :D

Yorum bağlantısı
İlker Kadılar
(düzenlendi)
ya Cemal'cim, buradaki her cevabın çözüm önerisi olmasını nasıl beklersin? öyle forumun tadı mı olur? gayet ciddi, resmi; soru sor, cevap al şeklinde. ben de çözüm yok, sıkılan canın biraz neşelenir mi diye espriye benzer bir şey yapayım dedim, hata ettim galiba. işte böyle de duygu sömürürüm. :D

murat abi bakıyorumda. şakalar ,espiriler,gülücükler, havada uçuşuyor sen varsan burada.. helal sana abi ..... :D:)

tarihinde ?lker Kad?lar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...