Ender Aksu 4 Nisan 2009 Paylaş 4 Nisan 2009 Benim eski aracımdan söktüğüm Pioneer amfi var. Bunu focus'a bağlatabilir miyim? Bağlanırsa ses kalitesinde bir değişiklik olur mu? Focus'taki tesisat fabrika çıkışı,orjinali. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Nisan 2009 Paylaş 4 Nisan 2009 Hoparlör değişmeden takılırsa , var olan hoparlörler kısa sürede yanacaktır. Yorum bağlantısı
Ender Aksu 5 Nisan 2009 Yazar Paylaş 5 Nisan 2009 Çağlar bey, ozaman kapılardaki hoparlörlerin yerine daha güçlüsünü mü takmalıyım(tercihimdir), yoksa kapıdakiler aynı kalıp arka camın oraya yeni, güçlü hoparlör mü takmalıyım? Yorum bağlantısı
Serdar Özenir 20 Temmuz 2010 Paylaş 20 Temmuz 2010 Arka kapılarınızı iptal edip arka camın oraya kolon takmanızı tavsiye ederim...6x9 pioneerlerden. Ben arka kapılardaki hoparlörleri iptal edip ,arka camın önüne sony 6X9 taktırdım ama sesde olumlu bir değişiklik olmadı . Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 20 Temmuz 2010 Paylaş 20 Temmuz 2010 Ben arka kapılardaki hoparlörleri iptal edip ,arka camın önüne sony 6X9 taktırdım ama sesde olumlu bir değişiklik olmadı . hatalı bir durum söz konusu olmuştur. Yorum bağlantısı
Serdar Özenir 16 Ağustos 2010 Paylaş 16 Ağustos 2010 hatalı bir durum söz konusu olmuştur. Çok basit bir işlem olduğundan hata olabileceğini sanmıyorum . Arka akpılara giden hoparlör kablolarını kesip + , - durmuna göre yeni 6x9 hoparlör kablolarını bağladık . Yorum bağlantısı
Serdar Özenir 19 Ağustos 2010 Paylaş 19 Ağustos 2010 +- ler karışmıştır. Hayır , + ,- ler karışmadı .Ama yinede beklediğim sesi alamayınca + ve - lerde her türlü kombinasyonu denedim ama verim alamadım.Yaklaşık 6 ay bu şekilde kullandıktan sonra iptal ettiğm arka kapı hoparlörlerini yeniden (Arka camın önüne bağladığım hoparlörlerle birlikte) bağladım ,ses daha doyurucuydu ve şimdi bu şekilde dinliyorum . Yorum bağlantısı
Misafir 19 Ağustos 2010 Paylaş 19 Ağustos 2010 (düzenlendi) Hayır , + ,- ler karışmadı .Ama yinede beklediğim sesi alamayınca + ve - lerde her türlü kombinasyonu denedim ama verim alamadım.Yaklaşık 6 ay bu şekilde kullandıktan sonra iptal ettiğm arka kapı hoparlörlerini yeniden (Arka camın önüne bağladığım hoparlörlerle birlikte) bağladım ,ses daha doyurucuydu ve şimdi bu şekilde dinliyorum . orjinal oto teyplerin çıkışı 3.8ohm civarıdır 4 ohm diye geçer.sizin arka cama bagladıgınız hoparlörler 8ohm olmalıki verim almaman normal kapılardaki ile paralel baglayınca ohm degerin 5 olmuştur kapılardaki 4 ohm arka camdaki 8 ohm bu yüzden verim almışsın.ohm degerine bak tekrardan bilgi verirsen iyi olur. dedigim gibisiyse bası açtıgınızda ses bogulur teyp kısmında olması gereken ısı yoktur.tizler bile zar zor duyulur.ses sonda ikende verim alamazsınız. 19 Ağustos 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Ağustos 2010 Paylaş 19 Ağustos 2010 6x9 ebadındaki hoparlörler %99 4ohm dur diye tahmin ederim. Yorum bağlantısı
Misafir 19 Ağustos 2010 Paylaş 19 Ağustos 2010 ben sadece tahmin yürüterek 8 ohm olabilir dedim.bunu uzunca anlatabilirim ama kısaca özetleyeyim. hoparlörlerde modifiye tababını geniş tutmak için ohm degerini çogul tutmak zorundalar 3.2ohm,3.8ohm,4ohm,8ohm,16ohm olarak her ebatta bulunabilir ama üretim agı zayıftır bu ayrı konu. dünyada 4 ve 8 ohm yaygın kullanılırlar 8ohm genelde çoklu hoparlör kullanılan modifiyelerde sıkca tercih edilen ohm degeridir paralel seri baglantısını en sıhhatli bu ohm degerinde yapılır. alınılmasın lütfen.hoparlör alan arkadaşlarımız sadece rms degeri olarak lanse edilen yüksek watta hoparlör almayı aklıllarına koyarak sahip olurlar ama sisteme uyarmı uymazmı bu sorun oluştugunda düşünülür o yüzden araştırılmadan alındı ise satıcı pek kullanılmayan elinde kalmış 8 ohm hoparlörü vermiştir. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 20 Ağustos 2010 Paylaş 20 Ağustos 2010 ben sadece tahmin yürüterek 8 ohm olabilir dedim.bunu uzunca anlatabilirim ama kısaca özetleyeyim.hoparlörlerde modifiye tababını geniş tutmak için ohm degerini çogul tutmak zorundalar 3.2ohm,3.8ohm,4ohm,8ohm,16ohm olarak her ebatta bulunabilir ama üretim agı zayıftır bu ayrı konu. dünyada 4 ve 8 ohm yaygın kullanılırlar 8ohm genelde çoklu hoparlör kullanılan modifiyelerde sıkca tercih edilen ohm degeridir paralel seri baglantısını en sıhhatli bu ohm degerinde yapılır. alınılmasın lütfen.hoparlör alan arkadaşlarımız sadece rms degeri olarak lanse edilen yüksek watta hoparlör almayı aklıllarına koyarak sahip olurlar ama sisteme uyarmı uymazmı bu sorun oluştugunda düşünülür o yüzden araştırılmadan alındı ise satıcı pek kullanılmayan elinde kalmış 8 ohm hoparlörü vermiştir. kısaca ne kadar yüksek empedans değeri o kadar ses kalitesi Yorum bağlantısı
Misafir 20 Ağustos 2010 Paylaş 20 Ağustos 2010 (düzenlendi) kısaca ne kadar yüksek empedans değeri o kadar ses kalitesi buna a sınıfı bir anfi ile beslerseniz mümkün.pnp mosfetlerden yapılmış bir anfi veya pnp transistörle yapılmış bir anfi.8ohm kaliteli karbondan yapılmış lastigide tabi hopalör ve oranları hesaplanmış kutu ya yerleştirince sesin tadına varılamıyor.hele birde tam orkestralı halk müzigi dinlerken baglama sesini bir hoparlörden darbuka sesini deiger hopalörden dinlemnin tadına doyulmaz.beslede ise en az 18volt olmalı tabiki 20 Ağustos 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 20 Ağustos 2010 Paylaş 20 Ağustos 2010 STK lı anfiler 8-16 ohm arası sizin dediğiniz kaliteli sesi yansıyordu zamanında Şahsen anfi yapacak olsam mosfet ile değilde, power transistörlü yaparım varsın ısınsın ama kaliteli olsun Yorum bağlantısı
Misafir 20 Ağustos 2010 Paylaş 20 Ağustos 2010 (düzenlendi) STK lı anfiler 8-16 ohm arası sizin dediğiniz kaliteli sesi yansıyordu zamanında Şahsen anfi yapacak olsam mosfet ile değilde, power transistörlü yaparım varsın ısınsın ama kaliteli olsun evet stk lar japonların en iyi icatlarındandır.içi ful transistör dolu.ama kalite c sınıfıdır.belirtmiştim zaten pnp transistör zaten power transistördür iyi sogutma ile haftalarca soluksuz çalışır.en kalite arafrekans olarakta deck olmalı of degme sesin tadına. tümleşik entegrelerden anfi olmaz onu bilir onu söylerim. ses konuşma için mosfet anfi idealdir.müzik için power transistör anfiler idealdir. ah bulunsa lambalı power anfi sesin toklugunu anlarsın.şu anda hala var lambalı amfi ama 3000 lira civarı. 20 Ağustos 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 20 Ağustos 2010 Paylaş 20 Ağustos 2010 Bende lambalı anfi var fakat yaklaşık 1 metre uzunluğunda. Zamanın aracım için transistörlü bir devre yapayım dedim, fakat 400 rms değerin üzerinde bir devre tasarımı bulamadım. Sizin elinizde örneğin 1000w ve üzeri bir transistörlü devre şematiği var mı ? ( devre voltajının önemi yok her türlü sağlarız ) Yorum bağlantısı
Misafir 20 Ağustos 2010 Paylaş 20 Ağustos 2010 (düzenlendi) Bende lambalı anfi var fakat yaklaşık 1 metre uzunluğunda. Zamanın aracım için transistörlü bir devre yapayım dedim, fakat 400 rms değerin üzerinde bir devre tasarımı bulamadım. Sizin elinizde örneğin 1000w ve üzeri bir transistörlü devre şematiği var mı ? ( devre voltajının önemi yok her türlü sağlarız ) çalışıyormu? 400rms bile bulmak zor.profesyonel sınıfı tasarıma giriyor çünki. professionel seri şemalar vardı bulmam lazım bulunca yazıyım sana ama 500 watt da olabilir ama adaptif şemalarıda vardı yükseltilebiliyordu.şu an tam hatırlamıyorum. evdeki arşivimi deşmem lazım. 20 Ağustos 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Ağustos 2010 Paylaş 20 Ağustos 2010 Bir teybin anfi çıkışı olup olmaığını nasıl anlarız daha biz o kıvamdayız rms ler ohm lar havada uçuşuyor. ohm u en son fizik dersinde dirençlerde gördüm bilsem biraz daha ilgilenirdim Yorum bağlantısı
Misafir 20 Ağustos 2010 Paylaş 20 Ağustos 2010 (düzenlendi) Bir teybin anfi çıkışı olup olmaığını nasıl anlarız daha biz o kıvamdayız rms ler ohm lar havada uçuşuyor. ohm u en son fizik dersinde dirençlerde gördüm bilsem biraz daha ilgilenirdim teyplerde anfi entegre kullanılır.yeni nesil mosfetlşi olanlarda çogalmıştır ve tırtıklı sogutuculara monte edilir teyp kenarında bu tip sogutucu var ise amfilidir.bazılarında düz aliminyumdur eşit aralıkta vidalarla entegre transistör monte edilir. anfisiz tey orjinalde olsa rastlamadım.oto larda deck sınıfı müzik sistemi yoktur varsa özeldir.ayrıyeten anfi techizatlıysa yani. 1 yol boyunca ohm degerini ögrenmek için ter döktüm 1987 de.ingilizce kitaplarda çeviriler,devre şemaları neydi o günler. 20 Ağustos 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Ağustos 2010 Paylaş 20 Ağustos 2010 Bizim bu aldığımız blaukpunt a nasıl bağlanıyor diye sorayım o zaman Yorum bağlantısı
Misafir 20 Ağustos 2010 Paylaş 20 Ağustos 2010 Bizim bu aldığımız blaukpunt a nasıl bağlanıyor diye sorayım o zaman anfi olarak soruyorsun sanırım.bunlarda dış örtü sacı var kutu gibi ya.2x20 wattı sanırım tda serisi veya ha serisi bir entegresi var anfi olarak kullanılıyor ve bu modellerde sogutucu büyük degil yan kenarda olur dış sacı çıkarman gerekiyor görmen için.hoparlör çıkışları varsa bit teyte içinde muhakkak anfisi vardır 5 watta olsa anfilidir.4 ohm ve 16 ohm degerlerinde anfisiz ses gücü elde edilemez.bu ohm degerlerinin üzerinde ise 20ohm ve üzerinde yanılmıyorsam 30ohm civarında olanlar kulaklıklardaki hoparlörlerde deck sınıfındaki sesi dinleyebilirsiniz tabi kulaga dayanması şartı ile. Yorum bağlantısı
Serdar Özenir 6 Eylül 2010 Paylaş 6 Eylül 2010 orjinal oto teyplerin çıkışı 3.8ohm civarıdır 4 ohm diye geçer.sizin arka cama bagladıgınız hoparlörler 8ohm olmalıki verim almaman normal kapılardaki ile paralel baglayınca ohm degerin 5 olmuştur kapılardaki 4 ohm arka camdaki 8 ohm bu yüzden verim almışsın.ohm degerine bak tekrardan bilgi verirsen iyi olur. dedigim gibisiyse bası açtıgınızda ses bogulur teyp kısmında olması gereken ısı yoktur.tizler bile zar zor duyulur.ses sonda ikende verim alamazsınız. Nominal gücü 60 W. olan, 4 ohm Sony XS-F6926 kullandım. Ses direk standart sistemden geleceği için özellikle nominal gücü düşük olan hoparlörleri seçtim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts