İçeriğe Yönlendir

Focus II Ghia pekbidolu modeline eklentiler

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Çağlar Bayur

Arabamın lastiklerinin değişmesi gerekiyordu, lastik test sonuçları araştırması sonucunda Goodyear in fırından taze çıkmış olan modeli Optigrip te karar kıldım.

Lastik ebadını değiştirmemek en mantıklı çözümdü (tüketim-konfor-balon) bu yüzden 16 jant araştırmasında gerek görsel zevk gerekse uzun dönem teknik sorunsuzluğu yüzünden Ford orjinal jantları içinden focus Titanum jantlarda karar kıldım. Supablar jant içine gömülü metal olarak seçildi.

Yeni jantlar 7inch genişliğinde ve ET değeri 50, eski ghia jantlarım 52.5 tu , yani çok çok birşey fark etmese de , ehil teknik göz ile bakınca çok az da olsa dışarıda konumlanması hoşumuza gitti.

Optigrip in vaat ettikleri oldukça hoş ama çok iddialı, muadil markalara göre %5 düşük tüketim, oldukça iyi ıslak zemin tutunması, uzun ömür, 30.000 km sonra bile aynı yol tutuş performansını vaat ediyor, 15.000 ve 30.000 km deki Michelin Primacy Hp lerde fark edilebilir bir yol tutuş azalması vardı, bu lastiği her 1000 km de bir fotoğraf ile aşınmasını izleyeceğim, bakalım sonuç ne olacak,eğer Goodyear haklı ise bu lastik firmayı yüceltir, ama Goodyear haksız ise çok kötü bir imaj olacaktır ve bu imajı bir daha düzeltmeleri çok zor.

205/55/16 için tanesine 220 TL. verdim (karta tek çekim), metal supablar 10 TL., jantlar + bijon somunları + göbek 1000 TL.

Lastikler bıçaklanma-kaza-yanlış hava basıncı-rot ayarı ile kullanma haricinde garantili, yani mesela balon, sırt yapma gibi.

grnt028g.jpg

grnt033e.jpg

grnt034e.jpg

grnt037q.jpg

grnt031p.jpg

Yorum bağlantısı
Semih Önbey

lastikler dedikleri gibi çıkarsa süper hayırlı olsun...

ama daha sportif janlar olsaydı sanki daha güzel olurdu :rofl:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kriterlerime göre her ilave veya tamiratta öncelikle teknik açıdan bakarım, jantı seçerken de ilk kriterim 16'' olarak kalması idi, piyasada zaten pahalı markalar haricinde 5x108 bijon aralığı çok azdır. Başka marka jant alsam da göbek ölçüsünü 63.3 mm. ye göre argon kaynak ile yaptıracaktım, 2001 den bu yana göbeği yapılı Oz jantlarımda en ufak balans-yamulma sorunum olmadı.Bu yüzden görsel olarak da ilk günden beri çok hoşuma giden Titanium jantlarına iyi bir rakamla ulaşınca alınmış oldu.

Lastik testlerinden de iyi sonuçla çıkan ve yepyeni bir model olan Optigiripi deneme şansımı kullanıyorum. Bu güne kadar ucuz-pahalı lastikleri gördüm-kullandım. Bu modelin vaat ettikleri cidden etkileyici. Bu vaatleri de test etme şansım olacak.

Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

hayırlı olsun çağlar abi gercekten dedikleri gibi cıkarsa lastik satış patlaması yapar

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

lastikleri şimdi anladım şu c serisi ile çekilen raklam vardı o lastik galiba şimdi bunun dişlerinin arası gittikçe genişliyor mu çok enteresan bir yapsı var

Yorum bağlantısı
Fatih Çalıkuşu

güle güle kullanın özellikle lastik izlenimlerinizi paylaşmanızı bekliyoruz

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Her yeni lastik takılması sonrası normal sendromlar: Direksiyon hafifledi, yol gürültüsü azaldı, 500 km yerlerine alışsınlar, esp devreye ne kadar geç giriyor anlayacağız :rofl:

Eski lastikleri ile kalkışlarda tcs devreye girmek zorunda kalıyordu ki henüz motora bakım yapmadım!

Yorum bağlantısı
Cavit Doğan

Güle güle kullan.. :)

Bu renge bu Jantlar yakışmıyor, basit duruyor.. :rofl:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Güle güle kullan.. :)

Bu renge bu Jantlar yakışmıyor, basit duruyor.. :rofl:

Ben de jantları koyu griye boyatsam diyordum :nazar:

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Abi Güle Güle kullan :wub:

Biz Modlamak için araba aldık, Daha boncuk takamadan! Sen Hergün Yeni yapılmış(alınmış) bişeyle karşımıza çıkıyorsun... Ne diyelim Başarılı çalışmalarınızın devamını Diliyor ve Bekliyoruz...

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger
(düzenlendi)

Abi eğer tamponu değiştirmeseydin bu jantlar arabanda çok daha hoş duracaktı bence. Yeni kasalarda kendini gösteremese de eski kasalara çok iyi giden jantlardan biridir diye düşünüyorum bu titanyum jantları için. Güle güle kullan, çok şık olmuş...

tarihinde Mert Can tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Serin

Eeeen yeni haliyle yeni pabuçlarıyla güle güle kullanın Çağlar Bey :rolleyes: Bide şu stoplara el atsanız...yeni bi şekil bulsanız...anca siz yaparsınız bunuda...

Bi benmiyim bilmiyorum ama...Focusun stoplarına deli oluyooom :kafa:

Yorum bağlantısı
Cavit Doğan
(düzenlendi)
Ben de jantları koyu griye boyatsam diyordum :p

Jantların rengi kötü demedim, Arabanın rengine bu model girmiyor dedim. Eğer araba koyu renk olsaydı hoş dururdu.. :rolleyes: İhtiyar işi olmuş.. :p

Ben Bilonun jantlarına bayılıyorum.. :wub:

(Eğer bende sana o jantları söktürmezssem...) :kafa:

tarihinde Cavit Do?an tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yedek arka tamponum var :kafa:

Araba rengi değişimi de 4 kg boyaya bakar :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Orçun Gürbüz
Bu jantları sevmişimdir. 800'e lastikleri ile satılanları kaçırdığıma tekrar üzüldüm.

Hehe, 800'e ben almıştım onları ve bence de çok güzel jantlar, eski focusa da gitmiş ama bence benimkinde daha güzel duruyor :D eskileri satamadım hala yalnız :flowers:

img3212d.th.jpg

Bu arada Goodyear Optigrip 'in teknolojisi bana mantıklı geldi, ama uygulamada bakalım gerçekten aynı sonucu verecek mi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Optigripin takipçisiyim, her 1000 km de bir foto çekeceğim, burada da yayınlarım. Goodyear öylesine teknik vaatler veriyor ki, bu modeli, ya batıracak ya çıkaracak.

Yorum bağlantısı
İlker Kadılar

hayırlı olsun jantlar yakışıklı görünüyor.....

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...