İçeriğe Yönlendir

Focus II Ghia pekbidolu modeline eklentiler

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Çağlar Bayur

Görsel açıdan birkaç değişim aklıma gelmişti. İlk ayağı olarak arka tampon değişimi denk geldi :D , 2.5 kasa focusların arka tampon görünümü ve yan kıvrımları oldukça hoş duruyordu, bu yüzden arka tamponu, makyajlı kasanın arka tamponu ile değiştirdim. Her iki tamponun da biribiri yerin emontajında hiçbir sorun yok, eski tamponda toplam 10 vida varken, yeni tamponda 8 vida var, yerine oturmasında vs. hiçbir sorun olmamakta, zira alt yapı aynı.

Arkadan görünümde 2009 modele yükselmiş olmanın keyfi de ayrı bir konu. Maliyet olarak, az hasarlı tampon + tamir işlemi (ALC) + boya + montaj = 400 TL. olarak gerçekleşti.

Şu anda aklımda alt difüzör kısmını siyah veya karbon görünümlü folyo kaplatmak var. Bu düşüncem hakkında yorum yaparsanız sevinirim.

4770w.jpg

4834.jpg

Eski ghia janı ile yeni arka tampon görünümü sanırım hiç görülmemişti:

1004837r.jpg

Yorum bağlantısı
Deniz Tayanç

çok güzel olmuş abi zaten yeni focusları arkadan bakar isek arka tamponundan, hb lerde tampon ve stoplardan anlaşılıyor arkadan bakıldığı zaman yeni focustan farklı değil

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hayırlısıyla boyamaya başladık... Yakında komple boyarız.. :D

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Çağlar abi çok şık olmuş Ford rallye sport stickeride fena durmuyor ;)

Ama yandan çekilmiş fotoda bariz renk farkı varmış gibi. Arka difüzörü siyah yapma işi genelde hoşuma gider ama Senin focusun yan çıtalar falan gövde rengi. Artı olarak arka planda hiç siyah renkte bişey göremedim, Böyle bıraksan sanki daha iyi olur kanımca...

Ama tabi uygulanmış olarak görsek daha kesin konuşabiliriz. Cihan Tiftik'i Göreve çağırıyorum :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Renk tonu farklı doğrudur zira, her plastik parça, hele ki tampon gibi büyük ise, renk tonu farklı olarak gözükür. Bu fark gri - beyaz gibi renkler de daha da göze batar. Mesela sıfır araç alırken dikkatli bakınca bile bu fark gözükür, tabii bendeki gibi 3-4 yıl inceki boya yanına yeni boyanmış tamponu koyunca fark görülüyor, yaz güneşi bu farkı bir nebze olsun giderecek, yeni boya çok daha hızlı yanar ve matlaşır yani rengi açılır.

Yorum bağlantısı
Fatih Çalıkuşu

değişim başladı,güle güle kullanın

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Ön tampona Ne düşünüyorsun Abi? Jantlar falan nasıl olacak? Hiç renk vermiyosun ama :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ön tamponda çok radikal bir değişim olmayacak, jantlar çok kısa sürede fotoları ile bu sayfalarda yerini alacak. Jant ve lastik seçimi oldukça zor oldu...

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

ben jantları merakla bekliyorum bu tamponu görünce sanki titanyum jantı gelecek gibi geldi bana

Yorum bağlantısı
Burak Karadeniz

Güzel olmuş güle güle kullan abi, filmli olunca araç ayrı bir güzel duruyor zaten.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Hoo güzel :):shok::) slim spoyler de çok yakışır bide sağlı sollu çift çıkış egsoz :i-ih:

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
(düzenlendi)
Ön tamponda çok radikal bir değişim olmayacak, jantlar çok kısa sürede fotoları ile bu sayfalarda yerini alacak. Jant ve lastik seçimi oldukça zor oldu...

Abi sen takmak istediğin boyutu söyle yeter.

4834copy.jpg

tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Fena da durmadı, karbon kevlar taklidi folyo olsa, 3-4 tane de içine kesik atsak alttan gri leri gözükse....

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Çağlar bey güle güle kullanın ;bence siyah yerine renginin 1-2 ton koyusunu yaptırsanız daha hoş duracak gibi

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

2009 unu alamadık, bari arkamızdan gelen 2009 falan zannetsin :)

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Güzel olmuş güzelll..Güle güle kullan abi.. Tiff'in önerisini de dikkate almak lazım çok daha güzel olur..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...