İçeriğe Yönlendir

Fren Balata / Disk / Kampana

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Mahmut Yıldız

Önemli ola iyi tutuyormu ses yapıyormu ömrü 3 sırada benim için.

Ben de balatası var, gayet güzel tutuyor. Ses de duymadım.

Yorum bağlantısı
Coşkun Filiz

disk ve balata değiştikten kaç km sonra alışıp tam performans vermesi beklenir?

Tam burada TRW diyorki Cotec diye yeni bir kaplama teknolojim var daha ilk frenden itibaren tutar. Hatta tanıtım videosunda servisten çıkan iki araç var frenler değişmiş. İlk yaya geçidinde biri duruyor biri duramıyor.

Ben de balatası var, gayet güzel tutuyor. Ses de duymadım.

Ses sorunu acaba fazlası ile aşınmış disk + yeni balata birleşimi yapıyor gibi geliyor. Benim arka diskler izin verilen aşınmayı geçmiş Bosch balata taktım ötüyor. Ama ilginçtir 96 binde araç önlerde disk değişmedi balata ikincide ama disk bitmiş durumda aşınma sınırının iki katı aşınmış. ama Motorcraft larla ses yok. Tutmada bir problem yoksa denerim tecrübe etmi olurum.

Bazı yorumlarda duydum genelin tam tersini söylüyor. TRW sert az tutuyor diski yiyiyor.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Ben disk ve balata olarak değiştim ama disklerim brembonundu. Şu an tutmasından çok memnunum.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Ben haftaya disk+balataları komple değişeceğim, ilk freni de test ederim, sesi de.

Yorum bağlantısı
Coşkun Filiz

sipariş verdim bende ön disk balata TRW hepsi Diskler High Carbon, balatalar Cotec bakalım nasıl olucak. Salı engeç çarşamba takıp dönüş için 80 km yol yapıcam hem ilk performans hemde 80 km sonrası performansına bakarım paylaşırım.

Birde Balatalarda aşınma kaç mm olmalı bilen vardır ben aradım bulamadım. Disklere yazıyorlar ama balatalar için bir değer yazmamış. Birde ford bu balata bitme göstergesini neden kullanmıyor. Kullandığı modeller varmı?

arka diskler sınırda ama balatalar yeni kıyamadım paraya.

biraz daha gitsin.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
sipariş verdim bende ön disk balata TRW hepsi Diskler High Carbon, balatalar Cotec bakalım nasıl olucak. Salı engeç çarşamba takıp dönüş için 80 km yol yapıcam hem ilk performans hemde 80 km sonrası performansına bakarım paylaşırım.

Birde Balatalarda aşınma kaç mm olmalı bilen vardır ben aradım bulamadım. Disklere yazıyorlar ama balatalar için bir değer yazmamış. Birde ford bu balata bitme göstergesini neden kullanmıyor. Kullandığı modeller varmı?

arka diskler sınırda ama balatalar yeni kıyamadım paraya.

biraz daha gitsin.

Hayirli olsun hocam, iyi bir secim yaptik bence merak etmeyin.

Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

Arkadaşlar ben memnunum şu ana kadar bir ses gelmedi sertte bassam ABS devreye son noktada giriyor gayette süper pısıyor.

200km lik izlenim için iyi.

Yorum bağlantısı
Sertan Ilıca

arkadaşlar TRW marka High Carbon ön Disk, TRW marka Cotec kaplama ön balataları nereden alabilirim acilll lütfen hiçbir yerde bulamadım

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Bendeki TRW ler ses yapıyor dedim ama şehir içinde ötme vs şeklinde bir ses değil, sadece yüksek hızda yapılan sert ve uzun frenlemelerde dududu :) diye bir ses yapıyor, titreme dahi yoktu ama ses vardı. Ömrünü bilmiyorum çünkü arabayı satmıştım. Bence balata iyi tutsun, ses yapmasın ama 10bin km az gitsin.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Furkan Avcı

1 mayıs da ki ağır bakımda TRW disk ve balataları takalı yaklaşık 220 km oldu.

Önceden öten frenlerde ki ses kesildi haliyle. Şu anda ses diye bir şey yok, tutuşunda bariz düzelme var ama sert fren hiç yapmadım henüz.

Bu arada fren hidroliğinin değişmesi de bayağı fark ettirdi, tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Sinan Kılıç

Herkese Selamlar.

2010 Titanyum. Aldığımdan beri balatalarını hiç değiştirmedim. Araç 37.000 de.

2 ay önce kış lastiklerini değiştirirken balatalarımıda baktırdım, hala çok iyi olduğunu en az 10.000 km idare edeceğini söyledi bakan görevli.

Yokuş aşağı inerken frene bastığımda bazen ses geliyor, sanki eskiye göre durmak için daha fazla yükleniyorum gibi?

Bakan görevliye uyup 10.000 e kadar beklesem mi? :) Yoksa değişim zamanı gelmiş midir?

1.Ankarada servis haricinde neresi önerilir?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Benim araçta 52 bin km de sanırım hiç değişmemiş balatalar.Bende önümüzdeki hafta bir baktırayım :)

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Balataları değiştirin bence ilerde diskle birlikte değiştirmekten kurtulmuş olursunuz

Yorum bağlantısı
Mehmet Atlihan

eskiye göre degisiklik hissediyorsaniz birde ses gelmeye basladiysa bitiyor demektir.benim arabayada onbin gider demislerdi yarisi bile olmadan bitmistti

Yorum bağlantısı
Burak Koca

eskiye göre degisiklik hissediyorsaniz birde ses gelmeye basladiysa bitiyor demektir.benim arabayada onbin gider demislerdi yarisi bile olmadan bitmistti

Aynen hocam, Lacetti için; yetkili serviste bize 10.000 km gider demişlerdi. Özel servisimize gidince, abi değiştirelim; bak diski çizmeye başlamış demişti. Bizde hemen değiştirdik, disk masrafını ertelemek için :) Bence değiştirin, ses + fren mesafesi uzama söz konusu. Güvenlik herşeyden önce gelir ;)

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Disk değişimi yaptığım için vaktinden önce balata değişimi yaptım.TRW taktırdım gayet iyi şimdilik..Değiştirin çünki diskin iç kısmına basan balata(fren pistonuna değen) daha çok eriyor ve dışarıdan bakıldığında dış yüzeydekinin kalınlığı görünüyor ve içerdeki 2-3 mm daha inceydi benim balatalarda..Sonuçta içerideki bitik ve diske değiyor olabilir!!!!

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Ünal

disk balata için bişey diyemiyecem ama servis önerebilirim,iskitler ford ikilere ait acl servis hem aracın servis kaydı oluyor hem yetkili servis kalitesinde fiyatlarıda uygun.saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bu km ler bana komik geldi :) benim araba 100.000 km yi çoktan geçti ve hala aynı balata var, daha bugün frene bastığımda hafif bir ıslık duydum, diskteki aşınma bu km için iyi gibi, yarım milim aşınma var, yüzey düz sayılır ama sanırım balata sertleşti, hala kalınlığı 1 cm den fazla ama özellik kaybı normal bu km de, bende değişeyim bari, acaba fiestada kolayca değişirmi, hiç bakmamıştım.

Yorum bağlantısı
Sinan Kılıç

Aynen hocam, Lacetti için; yetkili serviste bize 10.000 km gider demişlerdi. Özel servisimize gidince, abi değiştirelim; bak diski çizmeye başlamış demişti. Bizde hemen değiştirdik, disk masrafını ertelemek için :) Bence değiştirin, ses + fren mesafesi uzama söz konusu. Güvenlik herşeyden önce gelir ;)

Teşekkürler. Sanırım kullanımdan kullanımada fark olabiliyor. Benim gibi orta direk bi şöför çabuk aşındırmış olabilir...

Boş viteste sık araba kullanmak, balataları daha fazla aşındırır mı?

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Mehmet Saat

servisten ön disk ve balata değişimine işcilik dahil 106tl fiyat aldım...fiyat uygun geldi.. parçaların orjinal olmama durumu varmıdır...

dışarıda disklere 90tl (orjinal değil) balatalar 50tl+işcilik verdiler..

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

focus a en son bosch takmıştım bide garip bir balata takılmıştı o balataların markasını hatırlamıyorum ama çok kötüydü ... Sonra Osman usta üzerinde mada in canada yazan bir balata getirmişti bana onlar süper çıkmıştı ... yani söylemek istediğim esasında bosch disklerle ciyaklama sesi problemi yaşamamıştım 10k km boyunca ...

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ali Deniz
(düzenlendi)

Ne tesadüftürki, geçici bir süre iş için bulunduğum Ordu'da benim de diskleri sildirmem gerekti. Şöyleki; ön balataların bitmeye yakın olduğunun ve disklerde de yamukluk olduğunun farkındaydım. Haftasonu Ordu-Karabük yolculuğu yapacağımdan bugün hem disk hem de balatayı değşitirmek niyetiyle arabayı Bosch Car Servis'e götürdüm. Balatada sıkıntı olmadı ama Elantra'ya uygun ebatta diski Ordu'da bulamadılar, yetkili servise sorduklarında da orjinal disklerin çifti için 550 TL fiyat verildi. Bu kadar fahiş bir maliyete katlanamayacağımdan ve en nihayetinde balataların da değişmesi gerektiğinden disklerin silinmesine istemeye istemeye de olsa razı oldum. Tornacıda bizzat başında bekledim ve ne kadar silindiğini ölçtüm, disklerin orjinali 8 mm iken 7,5 mm ye düştü. Disk sildirme için tornacıya 50 TL ödedim. Umarım bu haliyle problemsiz şekilde bir süre kullanıp bir an önce disk ve balata değişimini yapabilirim.

tarihinde Ali Deniz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Bülent Erol

Herkese merhaba,

2010 model focus aracıma yakın bir zamanda ön balata ihtiyacım olacak.

Yetkili servisler hangi markayı kullanıyor, bu ürünü dışarıda daha ucuza bulabilir miyim?

Yardımlarınızı bekliyorum

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...