İçeriğe Yönlendir

Fren Balata / Disk / Kampana

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Tansel Yavuz

Fazla karıştırmayın derim,bulabilirseniz hepsini zimmerman taktırın.

Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak
Fazla karıştırmayın derim,bulabilirseniz hepsini zimmerman taktırın.

Cevap için teşekkür ederim, neden karıştırmamamı öneriyorsunuz? Zimmerman kullandınız mı daha önce? Diskleri zimmerman bulabilirim fakat balatalarda zimmerman marka yok bu konuda ne dersiniz?

Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

1.5 aydır zimmerman kullanıyorum.Şimdilik bir sıkıntı yok.Bendix taktırmıştım 1 ayda bozuldu.Bakalım bu ne kadar dayanacak

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Zimmerman diskleri yetkili ford servisindeki yedek parça müdürü önermişti,çoğu alman aracında ve mondeolarda bunun kullanıldığını söylemişti fakat ben alacağım sıralarda dist. elinde yoktu,bende komple bosch taktırdım.Tavsiyem ya komple motorcraft taktırın yada diskleri zimmerman balataları motorcraft taktırın.

Bosch frenlemede fena değil fakat kışın balataları soğuk ve ıslak iken ses yapıyor,disklerde motorcraft kadar kaliteli değil gibi geldi.

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Daha önce TRW marka balata kullanmıştım, memnundum...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Fren sistemi değişimi için derinlemesine bir araştırma ama, önce şunu sorsam:Fren yağınızın durumunu en son ne zaman ölçtürdünüz? Veya fren yağınız kaç yıllık?

Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak

Abi aracı ağustos 2008de almıştım, fren yağını ben değiştirmedim, önceki sahibinin ise ne yaptığını bilmiyorum. Ölçtürmek derken fren hidroliğine baktığımda miktarı mormal değerler arasında görünyor ama kaç yıllık bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Fren sisteminde ciddi parça değişimi isteğiniz çok güzel, bunun yanında fren hidroliğini de değişin, 2 yılda bir değişmesi gerekir ama %99 servis-usta bu ucuz işlemi sevmez, anlatmaz. Fren hidroliği özelliğini ölçen özel cihazlar vardır, mesela Bosch servislerde.

Bence daha hiçbir parça değişmeden hidroliği değiştirin, havasını doğru dürüst aldırın, sonuca inanamayacaksınız.

Yorum bağlantısı
Yavuz Serhat Karanaz

bu zimmerman disk motorcraftan ucuzmu pahalımı...

Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak
bu zimmerman disk motorcraftan ucuzmu pahalımı...

Fiyatlara web sitelerinden baktım, disk olarak motorcraft marka yok, motorcraft marka balata var sadece.

Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

Ben son bakımda fren hidroliğini değiştirmiştim. Değişim periyodunu 3-4 yıl olarak biliyordum. Bir de değişmemesi güvenlik zafiyeti pek yaratmaz. Akışkanlığı ya da paslanmama konularında dezavantaj yaratır diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak
Fren sisteminde ciddi parça değişimi isteğiniz çok güzel, bunun yanında fren hidroliğini de değişin, 2 yılda bir değişmesi gerekir ama %99 servis-usta bu ucuz işlemi sevmez, anlatmaz. Fren hidroliği özelliğini ölçen özel cihazlar vardır, mesela Bosch servislerde.

Bence daha hiçbir parça değişmeden hidroliği değiştirin, havasını doğru dürüst aldırın, sonuca inanamayacaksınız.

Kaç litre fren hidroliği almam gerekir? Parçaların tümünü internetten alacağım.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bende Bendix takılı.Şeytan kulağına 4-5 aydır hiç bir sorun yok..Fiyatıda ucuz çiftini yanlış hatırlamıyorsam 120 tl ye almıştım..

Yorum bağlantısı
Onur Yapıcı

Benim araba 87.350 km'de oldu daha balata değişmedi ne ön ne arka sanırım bu bakımda onlarda değişecek. değiştirmeyecez deseler bile ben değiştirecem.

Yorum bağlantısı
Engin Karadayan
Bende Bendix takılı.Şeytan kulağına 4-5 aydır hiç bir sorun yok..Fiyatıda ucuz çiftini yanlış hatırlamıyorsam 120 tl ye almıştım..

Ben çiftini 75 liraya almıştım.1.5 ay içerisinde eğildi.garantiden değiştirdim üzerine 75 lira daha verdim zimmerman taktırdım.Galiba zimmarmanı 30-40 lira fazlaya verdiler :nazar:

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
İlkay Alpertonga

Motorcraft parçaları kullanıyorum, çok memnunum tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Sina Güran

Balatalarımı Valeo aldım, gayet memnuum. Disk alacak olsam valeo alırım gene tabi üretiyorlarsa. Fakat sportif kullanıma uygun değil, 4-5 sert, uzun frenlemelerde şişiyor fren. Sahil yolunda deneme yaptığımda fark ettim...

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Sedat Şahin

Merhaba focusdaşlar

sizden bir ricam olacak 2000 model focusumun komple fren sistemini değiştirmek istiyorum.120 130 km de frene dokunduğumda nasıl bi titreme zamanı geldi artık. bana bi hesap çıkarabilrimisniz ön arka sağ sol balata diskler ayrı ayrı..çok sağolun saygılar...

Ben netten bi satıcı arkadaşa sordum bu fiyatı çıkardı.marka ve fiyatlar nasıl sizce..

Ön balata bsg marka:25.00 tl, Arka balata : 35.00 tl trusting marka, disk ayna 70.00 tl bendix marka

Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu

işinize karışmak gibi olmasın ama,bsg balata takacağınıza önlere otosan taksanız daha iyi olur bence...bsg onlerde acayip ses çıkarıyo...otosan balatanın fiyatıda kdv dahil 50 lira

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Bosch car sevice gidin,komple bosch marka taktırın,hemde garantili olsun.

Yorum bağlantısı
Sedat Şahin

Uşak servis olarak kısıtlı bir yer...otosan markayı değerlendirmeye alıcam..sorun değil 25 ytl yeterki düzgün olsun.acayip tedirgin oluyorum frene dokununca..otosan marka ön olsun diyorsunuz.peki diğer arka ve diskler nasıl kalite olarak veya performans olarak...

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Titremenin sebebi disklerdir,kalitesiz disk kullanırsanız yine yamulur.Uşak sanayide bosch car sevice var görünüyor.

Yorum bağlantısı
Sedat Şahin

tamam hocam ben dediğiniz gibi yapayım o zman eniştem zaten sanayide o bilir bosch servisini siz taktırdınız galiba ne kdara mal oldu ...

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Sanırım ön diskler 80-90 tl gibiydi,balatalarda 40-45 tl gibi olması lazım.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Disklerim bendix balatalarımda bsg.Sorunsuz kullanıyorum.Size verilen fiyatta uygun.Bsg ses yaptığı söylenmiş ses yapmayan balata varmı ki?Soğukken çoğundan ses gelir.Var diyorsanız onlarda toz çıkartıyolar ve çabucak bitiyorlar.Tercih sizin.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...