Ümit Uğurlu 1 Mart 2009 Paylaş 1 Mart 2009 Mutlaka araştırmışınızdır diye merak ettim, fren disk değişimi gerekince ne takılıyor? Yurt dışından parça mı bekleniyor? Yok abi ben orjinalin dışında bir fren diski takmak istiyorum. Fren sistemi değişir mi? Değişir ise torna işi mi olur? Yoksa Focus 1 için orjinalinden daha büyük bir diski takabilir miyiz? Takar isek fren sistemi yine torna işi ile değişir mi? Araştırdım biraz, torna işi ile çözülür dediler. Ama nasıl olur onun cevabını bir türlü bulamadım.. Yorum bağlantısı
Gürkan Üşenmez 1 Mart 2009 Paylaş 1 Mart 2009 Fren diskleri büyüdükçe resimdeki siyah parçalar gibi kaliperi eski kaliper bağlantısına bağlayan bir flanş gerekmektedir. Onun dışında yapılması gereken işlemler aynıdır. Ümit Bey, siz istiyorsanız benim çalıştığım bir firma araca özel fren kitleri yapmaktadır. Yaklaşık 1000 (+-100)€ gibi fiyatları var. Yapmamız gereken aracın disk bağlantılarını bağlantısını gönderiyoruz firmaya gerekli malzemelerin ölçüleri alınıp üretiliyor. Sistem 4 kaliperli ve 304-330 mm ölçülerinde. Arka disklerinizi bile aynı şekilde yapabiliriz. İsterseniz benimle iletişime geçersiniz. 05554993876 Yorum bağlantısı
Yunus Göl 2 Mart 2009 Paylaş 2 Mart 2009 2000 focus ghia sedan ,aracın fren balataları değişmesi gerekiyor, fiyatını bilen var mı? Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez 2 Mart 2009 Paylaş 2 Mart 2009 önler 40-50 arası diye biliyorum.Tabi marka da önemli bir etken.Valeo,motorcraft,otosan,bosch fiyat farkı var. Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez 2 Mart 2009 Paylaş 2 Mart 2009 2000 focus ghia sedan ,aracın fren balataları değişmesi gerekiyor, fiyatını bilen var mı? ford orjinal ön balata 44 tl Yorum bağlantısı
Fikret Karaca 2 Mart 2009 Paylaş 2 Mart 2009 ate ve motocraft marka fren balatları ön ve arka farketmiyor 100-110 tl arasında değişiyor. ddaha motocraft marka yeni değiştirdim.105 tl ye Yorum bağlantısı
Sina Güran 3 Mart 2009 Paylaş 3 Mart 2009 Fordun bir çakma balataları var birde ithal orjinalleri var. Ben valeo taktırdım, gayet memnunum. 50TL idi yanılmıyorsam. Yorum bağlantısı
Alper Dereli 14 Mart 2009 Paylaş 14 Mart 2009 Arabanın bakımı geldi 2004 Fiesta 1.4 TDCI ön ve arka fren balatalarını değiştireceğim hangisini almalıyım sizce. Otosan mı ? Alman malı yan sanayi ürünü mü? Motocraft da aradım ama bulamadım. Ön fren balata Otosan 45TL Jurid 96TL TRW 72TL Arka fren balata Otosan 90TL (tam hatırlamıyorum) TRW 75TL www.otostart.com dan baktım fiyatlara Bu markalar nasıldır bilgisi olan var mı acaba? Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 14 Mart 2009 Paylaş 14 Mart 2009 TRW iyidir. Ben kullandım daha önce ve çok memnun kaldım... Yorum bağlantısı
Nihat Sarpasan 14 Mart 2009 Paylaş 14 Mart 2009 Arabanın bakımı geldi 2004 Fiesta 1.4 TDCI ön ve arka fren balatalarını değiştireceğim hangisini almalıyım sizce. Otosan mı ? Alman malı yan sanayi ürünü mü? Motocraft da aradım ama bulamadım. Ön fren balata Otosan 45TL Jurid 96TL TRW 72TL Arka fren balata Otosan 90TL (tam hatırlamıyorum) TRW 75TL www.otostart.com dan baktım fiyatlara Bu markalar nasıldır bilgisi olan var mı acaba? sen otosanı kullan iidir ama arka balatayı kesınlıkle motorcraft kullanmanı tavsıye edıyorum. Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak 14 Mart 2009 Paylaş 14 Mart 2009 Acaba bu trw ve zimmerman markalarının fren disk aynaları nasıldır? Hiç kullanan var mı? Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 16 Mart 2009 Paylaş 16 Mart 2009 Cumartesi günü yeni almış olduğum aracımın lastik hava basınçlarını kontrol edeyim dedim. İyiki demişim, sol ön fren balatamın yaklaşık yarısı diske yapışmış ve kopmuş. Daha önce hiç böyle bir olay başıma gelmemişti. Allahtan servis açıktı, gidip durumu anlattım. Sağolsunlar hiç mırın kırın etmeden ön iki balata ve diski söküp yerine yenilerini taktılar. Araç rodaj süresinde olduğu için ( 600 km ) bir kere dahi sert fren yapmadım. Bu nasıl iştir şaştım doğrusu. ( Çıkan ve takılan balatalar ATE marka idi ). Galiba yeni araçlarda gün geçtikçe ucuz malzeme kullanılıyor. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Mart 2009 Paylaş 16 Mart 2009 İlginç ATE iyi markadır, fakat olabiliyor böyle şeyler. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Mart 2009 Paylaş 16 Mart 2009 İlginç bir arıza, iyi ki erkenden fark etmişsiniz. Normalde bu olayı fabrikaya bilhassa bildirip inceleme istemeliler. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Mart 2009 Paylaş 16 Mart 2009 Mümkündür, yani nakliyede kullanıcı hatası. Yorum bağlantısı
Ahmed Dönmez 26 Mart 2009 Paylaş 26 Mart 2009 Değerli arkadaşlar! Arabayı aldığımda genel bakım yaptırdım. 48.000 km de iken fren balatalarını da değiştirdim. şimdi 69.000 km oldu. acaba balataları değiştirmem gerekir mi? fren yaptığımda balatalardan ses de geliyor. Tecrübeli abilerimin görüşlerini ve tavsiyelerini bekliyorum Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 26 Mart 2009 Paylaş 26 Mart 2009 kontrol ettirin gerek olursa degiştirirsiniz Yorum bağlantısı
Sina Güran 27 Mart 2009 Paylaş 27 Mart 2009 Ömürleri ortalama kaç km bilmiyorum fakat ses çıkarması bitmesi sebepli değildir sadece, toz girmesinden dolayı da olabilmekte. Eğer değiştirmek gerekiyorsa da valeo markasını tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 27 Mart 2009 Paylaş 27 Mart 2009 Balatalar normal şartlarda 20-25 bin km gider.. Yorum bağlantısı
Ahmed Dönmez 27 Mart 2009 Paylaş 27 Mart 2009 Ömürleri ortalama kaç km bilmiyorum fakat ses çıkarması bitmesi sebepli değildir sadece, toz girmesinden dolayı da olabilmekte. Eğer değiştirmek gerekiyorsa da valeo markasını tavsiye ederim. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. en yakın zamanda değiştireceğim. Yorum bağlantısı
Tolga Canvar 27 Mart 2009 Paylaş 27 Mart 2009 ben benim fiestanın ön balatalarını 100.000 den sonra değiştirdim. bir balatanın bu kadar uzun gittiğiniilk kez görmüştüm normalde 50-60.000 civarı gider. Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 28 Mart 2009 Paylaş 28 Mart 2009 Jantlar Al alasimliysa duz tornavidayla kontrol edin. Kalinliginin nekadar olmasi gerektiginden emin degilim. Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy 28 Mart 2009 Paylaş 28 Mart 2009 Jantlar Al alasimliysa duz tornavidayla kontrol edin. Kalinliginin nekadar olmasi gerektiginden emin degilim. tornavida ile nasıl kontrol edeceğiz ? Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak 29 Mart 2009 Paylaş 29 Mart 2009 (düzenlendi) Aracımın ön ve arka fren diskleri ile balatalarını değiştireceğim. Arka disklerde Zimmerman, Bosch ve TRW markaları arasında, ön disklerde ise Otosan, Zimmerman ve brembo arasında bi seçim yapmam gerekiyor, fiyatları birbirine çok yakın ve fiyat önemli değil zaten. Bu markalar arasından hangisini önerirsiniz? Bu markalardan kullanan arkadşların yorumları özellikle önemli. Ön disk balatalarında Bosch, Motorcraft, TRW ve Otosan arasında seçim yapmam gerekiyor, Motorcraft baya bi pahalı ve Bosch da biraz pahalı diğerlerine göre. Arka balatalarda ise Bosch, TRW. Motorcraft ve Roadhousearasından bi seçim yapmam gerekiyo, yine fiyatlar aynı sadece Motorcraft biraz daha pahalı ama Motorcraft tercih edin diğerlerinden iyidir derseniz tercihimi bu yönde kullanacağım. Benim aklımdaki şu şekilde, öndisk brembo, ön disk balatasını otosan alayım, arka diski bosch alayım, arka balatayı ise Motorcraft alayım diyorum, siz ne önerirsiniz? 29 Mart 2009 tarihinde Erkan K?yak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts