Can Çeralp 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 Günaydın. Aracım şu an 30000 bakımında; bakımla birlikte bir kaç şikayetle de ilgilendiler (garanti kapsamında). Ancak aracı teslim etmeden önce aradılar ve fren balatalarının da en fazla 1000 km ömrünün kaldığını, 1000 km için servise yeniden gelmeye gerek kalmasın diye hemen değiştirebileceklerini ve 4'ünün toplam 660 Tl tutacağını söylediler. Aracı aldığım günden bu yana jantlarım sürekli siyaha boyanıyor balatalardan dolayı ancak fren mesafemde, sertliğinde veya kalitesinde hiç bir azalma görmedim/gözlemlemedim. Sizin bu konuda fikriniz nedir? Eğer yaptırırsam masraf tam 2 katına çıkmış oluyor benim için (bakım da 660 tuttu). Yaptırmazsam da en iyi ihtimalle 1000 km içinde balatalar bitip disklere zarar verirmiş. Veya dışarıda bir yerde garantiyi bozmadan daha uygun fiyata ve güvenilir bir şekilde yaptırma şansımız var mıdır? Varsa tavsiye eder misiniz? Araca uzatılmış garanti satın aldığımız için ufacık bir şeyde bile aynı servise gidiyorum ama 30000 bakımı biraz tuzlu çıktı Yorum bağlantısı
Önder Özcan 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 660 lira balata mı?fiyatları bilmiyorum ama sadece balataysa bu fiyatlar imkansız,çok yüksek.parçacıdan balataları kendiniz alıp sanayide değiştirin,yarı fiyatını bile bulmaz bence. Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 30000 de bir balata değiştirilebilir, ama fiyat fazla. Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 Balata değişiminin herhangi bir periyodu yoktur. Kullanımınıza göre 20.000 km'de de değişebilir 60.000 km'de de değişebilir. Ancak serviste verilen fiyat ciddi derecede yüksek. Piyasada orjinal parçalarla çok daha ucuza mal edebilirsiniz. Bence serviste değiştirmeyin... Yorum bağlantısı
Mesut Dumlupınar 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 Yuh diyorum başka bir şey diyemiyorum. Ön arka balata 150tl sanayide değişin derim yazık paranızaa. Ayrica şu servisleri denetleyen bir kurum yok mudur ya bu nasıl bi fiyat nerde bu devlet M. Dumlupınar Yorum bağlantısı
Behram Doygun 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 Ön arka balata takımı toplam 200 lira tutar sanayide de 60-80 arası işçilik alırlar biter servis bir o kadar daha koymuş resmen ah şu servisler benim bir hava filtresi ile polen filtremi 100 liraya değişmişlerdi. Ondan beridir yetkili servise hiç uğramam. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 Günaydın. Aracım şu an 30000 bakımında; bakımla birlikte bir kaç şikayetle de ilgilendiler (garanti kapsamında). Ancak aracı teslim etmeden önce aradılar ve fren balatalarının da en fazla 1000 km ömrünün kaldığını, 1000 km için servise yeniden gelmeye gerek kalmasın diye hemen değiştirebileceklerini ve 4'ünün toplam 660 Tl tutacağını söylediler. Aracı aldığım günden bu yana jantlarım sürekli siyaha boyanıyor balatalardan dolayı ancak fren mesafemde, sertliğinde veya kalitesinde hiç bir azalma görmedim/gözlemlemedim. Sizin bu konuda fikriniz nedir? Eğer yaptırırsam masraf tam 2 katına çıkmış oluyor benim için (bakım da 660 tuttu). Yaptırmazsam da en iyi ihtimalle 1000 km içinde balatalar bitip disklere zarar verirmiş. Veya dışarıda bir yerde garantiyi bozmadan daha uygun fiyata ve güvenilir bir şekilde yaptırma şansımız var mıdır? Varsa tavsiye eder misiniz? Araca uzatılmış garanti satın aldığımız için ufacık bir şeyde bile aynı servise gidiyorum ama 30000 bakımı biraz tuzlu çıktı Yetkili servislere hoş geldiniz 30.000 km ön frenler için makul olabilir de arkalar için biraz erken. Ama zararı yok 60-70 tl lik bir parça. (Servis değil tabi) Yetkili servisten içeri girdiğinizde şöyle bir bakın. Bu yerin kirası ne kadardır? Kaç kişi çalışıyor? Tek kişiye mi ait yoksa ortaklı bir kurum mudur? Patron akşama ne ekmek yiyecek? Elektrik-su-gaz parası ne kadar geliyordur? Hepsinin maliyeti sizin balatalarınıza biniyor. Ben dünyanın en kaliteli balata üreticilerinden olan TRW marka balatalar aldım. Zannedersem 4 tanesi 200 den az tuttu. 50 tl işçilik verdim ustama 250 tl ye hem de trw marka balata taktırdım. Dışarıda balata taktırmak garantinizi bozdurmaz merak etmeyin. Hele hele Bosch Car Service lerde değiştirme işlemi yaparsanız yasal olarak ta (blok muafiyeti kanunu) garantiniz bozulamaz. Yine 250-300 tl ye hem de Bosch markalı ürünler kullanmış olursunuz. Size tavsiyem bitik balata ve sağlam balataları elinize alıp, gözle bir karşılaştırın. Bilginiz olur. Bir daha lastik değiştirirken v.s. kendiniz bakar aşağı yukarı kaç km daha kullanabileceğinizi veya balatların gerçekten bitik olup olmadığını en azından fikir sahibi olmak adına öğrenin. Jantlarınıza çıkan siyah kurumlar, balatalarınızdan geliyor. Kalitesiyle veya bitip-bitmemesiyle pek alakası yok. Bir hortumla disklere doğru su tutarsanız (diskler soğukken) çamur gibi kurum akar. Önemli değil. Yetkili servislerde dikkat edilecek hususlar; Kendi yağınızı kendiniz götürün. Hem açık yağ kullanmamış, ambalajında yağ kullanmış olursunuz, hem de 4 litrede 50 tl falan az para ödersiniz. Cam suyu doldurulmayacak diye not düşürün. Kendiniz doldurursunuz. 5 tl de tasarrufunuz olur. Balata bitimi, buji değişim kilometrelerini falan öğrenin. Servislerin çok sevdiği gereksiz parça değişimi yaşamayıp her bir ziyaret başı 150-200 tl para size kalır. Toplamda da eder her seferinde en az 200 tl tasarruf. Gereksiz yere ödemeyeceğiniz bu paraya da yakıt alır, bol bol gezersiniz. Yorum bağlantısı
Can Çeralp 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 Hepinize cok tesekkur ederim huzli cevaplariniz icin.. 30000 bakimi icin 660 Tl odeyecegim simdi her turlu. Bugune kadar garanti kapsaminda bir cok sorunumda yardimci oldular, uzatilmis garantinin parasini bile cikardim yani.. O yuzden diger konularda da guveniyordum servise.. Garanti yanmasin diye de bakimlar icin pasa pasa yine servise gidiyordum.. Ama bundan sonra teker teker ne yapilmasi gerek ve nelerden tasarruf edilebilir inceleyecegim.. Garantiyi bozmuyorsa kendim yapma yoluna gidecegim hatta.. Aslinda bu gibi uygulamalarin bir listesini cikarip burada paylasmak lazim.. Hangi bakim icin neler yapilmalidir ve hangilerini yetkili servis yapmali hangileri disarida ayni kaliteye daha ucuza yapilabilir, listelemeli.. Tekrar tesekkur ederim.. Yorum bağlantısı
Can Çeralp 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 Hepinize cok tesekkur ederim huzli cevaplariniz icin.. 30000 bakimi icin 660 Tl odeyecegim simdi her turlu. Bugune kadar garanti kapsaminda bir cok sorunumda yardimci oldular, uzatilmis garantinin parasini bile cikardim yani.. O yuzden diger konularda da guveniyordum servise.. Garanti yanmasin diye de bakimlar icin pasa pasa yine servise gidiyordum.. Ama bundan sonra teker teker ne yapilmasi gerek ve nelerden tasarruf edilebilir inceleyecegim.. Garantiyi bozmuyorsa kendim yapma yoluna gidecegim hatta.. Aslinda bu gibi uygulamalarin bir listesini cikarip burada paylasmak lazim.. Hangi bakim icin neler yapilmalidir ve hangilerini yetkili servis yapmali hangileri disarida ayni kaliteye daha ucuza yapilabilir, listelemeli.. Tekrar tesekkur ederim.. Yorum bağlantısı
Orkun Özbay 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 AV61 2M008 BA 1805813 KIT-FREN BALATASI 204,83 AV61 2K021 BB 1712024 KIT-FREN BALATASI 232,74 arabanızın yetkili servislerde kullanılan balataları ve fiyatları bunlardır tahmin ediyorum. bunların yine yetkili servislerin kullanabildiği ; MEAV6J 2K021 AA 1809256 TAKIM - KALIPER FREN BALATASI 176,49 3M5J 2M008 A1A 1753860 FREN BALATASI - ARKA DISK 150,24 alternatifleri de vardır. bu alternatifleri Avrupa'da garanti dışına çıkan , yetkili servise gelen araçlar için kullanırlar , ama Türkiye'de bildiğim kadarıyla böyle bir uygulama yok. bu yüzden yetkili serviste ve orijinal parça olarak değişim yapmakta ısrar ederseniz bu numaralarla ve %10-15 gibi ıskontolarla talep edin. yoksa dışarda değiştireceğinizi belirtin. toplamda 200 tl gibi bir kazancınız olacaktır. yine de pahalı bir alternatif. bu alternatif parçaları piyasadan ön arka toplam 200 + kdv gibi fiyatlara temin edebilirsiniz. şahsen yan sanayi fren balatası çok kullanmayı tercih etmezdim. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 benim aracımın motorcraft balataları 100 tl sizinkide olsun 150 ama servis çıldırmış Yorum bağlantısı
Orkun Özbay 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 benim aracımın motorcraft balataları 100 tl sizinkide olsun 150 ama servis çıldırmış aslında sizin arabanızın balatalarıyla yeni Focusların ki aynı Yorum bağlantısı
Misafir 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 aslında sizin arabanızın balatalarıyla yeni Focusların ki aynı di mi ben daha yeni fiyat aldım özel servisten 100 tl orjinal motorcraft dedi takımına ön bosch var dedi 50 tl işte 50 lirada işcilik yazarım dedi Yorum bağlantısı
Orkun Özbay 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 100 lira iyi fiyat , yeni Euro artışlarından sonra , perakende satışlar 120 tl civarı olacaktır diye düşünüyorum. şu anda çok az toptancının/ithalatçının elinde focus motorcraft balatalar mevcut. Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 (düzenlendi) Sokda yetkili servisinde roomster' imin 45 bin bakımını bütün fltreler ve yağ dahil+ ön fren balataları + işçilik 402 tl (temmuz 2013) edit: bin tl yazmışım... 20 Eylül 2013 tarihinde Hikmet Demirtaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Alper Demir 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 Cevap için biraz geç kaldım ama yazayım. 2. el ve 38000km de aldığım arcımın balatalarının bitmiş olduğunu gözlerimle gördüm. Frenlerden hiç şikayetim yoktu. Ses bile yoktu. Yani bitebiliyor. Yorum bağlantısı
Serdal Altınok 22 Eylül 2013 Paylaş 22 Eylül 2013 Aracımın 45000 bakımına 220 lira verdim. Castrol 5w 30 yağ, hava filtresi, yağ filtresi değişti, karter tapası, balata spreyi ve sarf malzeme adında faturalanmış. Servise daha fazlasını yaptırmak istemedim. Balataların bitik olduğunu söylediler, ve fiyatının 400 tl + işçilik istediler. Sordum garantiye etkisi olmuyormuş. Bende dışarıdan 150 tl ye trw marka balata seti aldım ve 40 tl de işçilik verdim. Hepsi bukadar Yorum bağlantısı
Misafir 23 Eylül 2013 Paylaş 23 Eylül 2013 (düzenlendi) Balataların bitik olduğunu söylediler, ve fiyatının 400 tl + işçilik istediler. Sordum garantiye etkisi olmuyormuş. Bende dışarıdan 150 tl ye trw marka balata seti aldım ve 40 tl de işçilik verdim. Hepsi bukadar Birkaç bin km dir ben de trw kullnıyorum. Hem kaliteli bir marka, hem de dışarıda yaptırmak daha ucuz. Çok uzmanlık veya stratejik bir işlem yoksa (ki bu durumda da bence yetkili servise gidilmemeli) yetkili servis tercih etmiyordum ve lpg taktırdıktan sonra zaten yetkili servisler beni kabul etmemeye başladı. Çok iş olmuş Aynı malı dışarıda yaptırmak daha avantaj. Yukarıda da yazdığım gibi, arada kalan 200 tl gibi bir tutara yakıt alınıp gezilebilinir, boya koruma yapılabilir v.s. Yetkili servisin, kirasını, elektriğini, personel maaşını ödeyeceğime kendime çalışırım Herkesin tercihine de saygı duyarım. 23 Eylül 2013 tarihinde özgür özuysal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz 24 Eylül 2013 Paylaş 24 Eylül 2013 Ön arka orjinal Motocraftı 180 e aldım 50 liraya taktırdım. Tanıdık servis 400 lira demişti en son Yorum bağlantısı
Cenk Yıldız 26 Eylül 2013 Paylaş 26 Eylül 2013 Herkese selamlar arkadaşlar. balataları ve disklerimin değişmesi gerekiyor. 85 bin km oldu. Fiyat konusunda bilgisi olan varmı acaba. fiesta 2009 1.4 tdci tit. Yöneticilerden ricam konuyu bakım servis yedek parça başlığına almamaları çünkü güncel olmuyor. lütfen. teşekkürler herkese Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 26 Eylül 2013 Paylaş 26 Eylül 2013 Herkese selamlar arkadaşlar. balataları ve disklerimin değişmesi gerekiyor. 85 bin km oldu. Fiyat konusunda bilgisi olan varmı acaba. fiesta 2009 1.4 tdci tit. Yöneticilerden ricam konuyu bakım servis yedek parça başlığına almamaları çünkü güncel olmuyor. lütfen. teşekkürler herkese Konunuzu birleştirdik. Buradan gerekli cevap geleceğini düşünüyorum.. İlk cevabı ben vereyim. Orjinal-yan sanayi şeklide iki farklı fiyat çıkar. Birde direk otosandan alınan ürünler var onların fiyatları en az iki kat oluyor. Yorum bağlantısı
Cenk Yıldız 26 Eylül 2013 Paylaş 26 Eylül 2013 mehmet bey teşekkürler ama kimse ben şu konuya gireyimde soru varsa cevap vereyim demiyor. Ama konu sorunlar bölümünde olursa muhakkaki başından geçen bilgi veriyor. bu şekilde forumdan faydalanamıyoruz açıkcası. Konunuzu birleştirdik. Buradan gerekli cevap geleceğini düşünüyorum.. İlk cevabı ben vereyim. Orjinal-yan sanayi şeklide iki farklı fiyat çıkar. Birde direk otosandan alınan ürünler var onların fiyatları en az iki kat oluyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 26 Eylül 2013 Paylaş 26 Eylül 2013 mehmet bey teşekkürler ama kimse ben şu konuya gireyimde soru varsa cevap vereyim demiyor. Ama konu sorunlar bölümünde olursa muhakkaki başından geçen bilgi veriyor. bu şekilde forumdan faydalanamıyoruz açıkcası. Cem bey öyle diyorsunuz ama 44 sayfa olmuş ve 900 yakın mesaj var. Mutlaka bakılıyor. Yorum bağlantısı
Cenk Yıldız 28 Eylül 2013 Paylaş 28 Eylül 2013 Mehmet bey nerde cevaplar kaç gün oldu. eleştirilerimiz yapıcıdır başka bir amacımız yok. hep böyle olduğu için söylemiştim. Aynısı geçen mayıs ayında sigorta kasko olayındada oldu.Cem bey öyle diyorsunuz ama 44 sayfa olmuş ve 900 yakın mesaj var. Mutlaka bakılıyor. Yorum bağlantısı
Orkun Özbay 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 Herkese selamlar arkadaşlar. balataları ve disklerimin değişmesi gerekiyor. 85 bin km oldu. Fiyat konusunda bilgisi olan varmı acaba. fiesta 2009 1.4 tdci tit. Yöneticilerden ricam konuyu bakım servis yedek parça başlığına almamaları çünkü güncel olmuyor. lütfen. teşekkürler herkese otosan liste fiyatları; ön balata takımı ME8V5J 2K021 AA - 176.88 + KDV ön disk ayna takımı 8V51 1125 AD - 162.32 + KDV (1ADETİ) bunların orijinal olarak piyasada yaklaşık yarı fiyatlarına bulabilirsiniz. ayrıca kaliteli yan sanayi opsiyonları da vardır. bosch , bendix vs.vs. onların da fiyatları , balatalar için 40-45 + kdv diskler için de yine adet olmak üzere 55-60 + kdv civarı olması lazım Yorum bağlantısı
Recommended Posts