İçeriğe Yönlendir

Fren Balata / Disk / Kampana

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Murat_Durmaz

bende disk olarak otosan var , herhangi bi sıkıntı yaşamadım şu ana kadar balatalarım orjinal,

Yorum bağlantısı
Mert Çakar

peki daha farklı olarak hava kanallı yada delikli disk kullanan var mı fiyat farkı açısından hava kanallı olanlar daha bile ucuz yani bu konuda bir bilgisi olan var mı?

Yorum bağlantısı
Rasim Bolat

trw balata kullandım ses yaptı, otosan balata kullandım ses yaptı, trw balata çok sert, bosch balata çok yumuşak ve çabuk bitiyor toz atıyor şimdi kimsenin beğenmediği bsg balata kullanıyorum ne ses var nede sıkıntı benim disklerde değişecek trw düşünüyorum 100 tl çivarı . fiesta gibi küçük bir araca brembo sport disk lüx kaçar bence disk için bosch, trw, valeo bunlara bir bakın isterseniz 100 tl ile 160 tl arasında :good1: :good1: :good1:

orjianl disk + Kale balata ( fiesta nın bu modeli için var ise )

kale balatayı toroslarda çok kullayorlar focusta nasıl ses yapıyor mu acaba

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

trw balata kullandım ses yaptı, otosan balata kullandım ses yaptı, trw balata çok sert, bosch balata çok yumuşak ve çabuk bitiyor toz atıyor şimdi kimsenin beğenmediği bsg balata kullanıyorum ne ses var nede sıkıntı benim disklerde değişecek trw düşünüyorum 100 tl çivarı . fiesta gibi küçük bir araca brembo sport disk lüx kaçar bence disk için bosch, trw, valeo bunlara bir bakın isterseniz 100 tl ile 160 tl arasında :good1: :good1: :good1:

kale balatayı toroslarda çok kullayorlar focusta nasıl ses yapıyor mu acaba

ben kullanıyorum sıfır ses ve sıfır adaptasyon süreci var ;) F1 pistinde kullandım maşallahı var :nazar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Çakar

ben kullanıyorum sıfır ses ve sıfır adaptasyon süreci var ;) F1 pistinde kullandım maşallahı var :nazar.

siz hangi balata ve diskleri kullandınız ?

kale balata kullandınız galiba orjinal disk ne markaydı varmı bir bilginiz?

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

kale balata kullandınız galiba orjinal disk ne markaydı varmı bir bilginiz?

fomoco disk ve kale balata

Yorum bağlantısı
Mert Çakar

tamamdır eyvallah hocam sagolasın yani sizce bremboya filan gerek yok degil mi fiyat farkı cok fazla degil aynı sayılır yani

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

ucuz fiyatlı brembo yu kullanmadım açıkcası bir şey diyemiyorum. Sağdan soldan duyma laflar ile de hareket etmem yani yorumsuz :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Çakar

anladım en azından tecrübe edinmissiniz siz:) sizin yolunuzdan ilerlesek fena olmucak galiba :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

söz konusu fren macera aramaya gerek yok diye düşünüyorum ;) örnek olarak ben focusun diskini ve kaliperini balatasını büyüttüm performansı harika. Fren merkezide bu uyuma eşlik etti çok güzel sonuç aldık. Size tavsiyem fren hidrolik kontrolü yapın eğer değişmesi gerekli ise değişimi yaparken yüksek kaynama noktası olanı tercih edin ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Çakar

söz konusu fren macera aramaya gerek yok diye düşünüyorum ;) örnek olarak ben focusun diskini ve kaliperini balatasını büyüttüm performansı harika. Fren merkezide bu uyuma eşlik etti çok güzel sonuç aldık. Size tavsiyem fren hidrolik kontrolü yapın eğer değişmesi gerekli ise değişimi yaparken yüksek kaynama noktası olanı tercih edin ;)

dogru diyorsunuz hocam eyvallah dikkate alıcam tavsiyeleri :)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...

Bir sorum olacak. Arabamı yıllık bakıma götürdüğüm zaman fren balatalarımın 6000-7000 km'lik ömrü kaldığını eğer istersem değiştireceklerini söylediler. Maliyet olarak 200 tl civarında bir rakamdan bahsettiler. Sizce ne yapmalıyım? Balatalarımın değişmesi gerekli mi? Serviste mi değiştireyim ?

Benim iPhone ile Tapatalk 2 kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı

Yetkili servise gitmiyor iseniz orjinal motorcraft balataları piyasadan 90 liraya alıp, 20 liraya taktırıp cebinizde kalan 90 lirayı başka yerlere harcayabilirsiniz

Teşekkür ederim hocam. Peki 6000-7000 km falan idare eder dediler. Sizce değiştirmelimiyim?

Benim iPhone ile Tapatalk 2 kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı

Frenin önemli bir fonksiyonu var. Riske girmeye değmez. 6-7 bin var denilmesi biraz izafi bir kavramdır. Bol yokuşlu yoldan sürekli frenle inersiniz belki bin km sonra biter. Fazla şansınızı zorlamayın derim. Balataları taktırmadan önce disklerin durumuna baktırın. set oluştu ise yeni balataları taktırmadan torna isteyebilirler

Çok sağolun hocam. Soru işaretlerini sildiniz. Ben risk sevmem. Bu ay yaptıracağım. Güvendiğim bir usta var. Ona yaptırayım. Servis iki kat fiyat veriyor. Komple 4 teker balatasinida değiştireyim degil mi?
Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

Benim balatalarım da iyi gibiydi fazla aşınma yoktu ama üzerinde çatlaklar vardı değiştirdim. Fren ve lastiklerden tasarruf yapmamak lazım

Otosan marka setine 75 TL verdim + işçilik (başka bakımlar da yaptırdım)

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mehmet Şaşmaz

focus umun arka balatasını yeni değiştirdim.  4 gün sonra ışıkta frene basınca arka saş balatadan gıyyk diye bir ses geliyor. çaresi var mı acaba?

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Kadir Varol

Balatalarin omru azaliyor, yaklasik bir 45bin km gittim. Degisme vakti geliyor

Orijinal on balatalar bulundugum ulkede 160 lira civari. Bunu orijinali ile mi degismeliyim yoksa yan sanayi de isimi gorur mu?

Fren kritik konu ama cok da para harcamak istemiyorum.

Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol

Bu gün sert olmayan bir frenajda solda kitlenme yokken sadece sağ taraf kitlendi.

Fark edince birkaç daha denedim yine aynı şekilde. Lasikleri kontrol ettim havalarında sıkıntı yok. Dış yüzeye dikkat ettim herhangi bir farklılık yok.

Bunun sebebi ne olabilir?

Sürücü tarafında sıkıntı yok ama diğer taraf sıkıntılı.

ağırlıktan ötürü diye düşündüm sadece sürücü olduğundan ağırlık hafif kalmıştır belki vs. dedim ama böyle bir etkisinin olmamasıda gerekir.

Sizlerinde fikrini almış olayım sizce nedir?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

abs yok sanırım, tek tarafın kitlendiğini nasıl gördünüz? bu sırada herhangi bir taraf çekme yaptı mı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol

abs yok sanırım, tek tarafın kitlendiğini nasıl gördünüz? bu sırada herhangi bir taraf çekme yaptı mı

tek taraf kitlenirse spin atmaz mı araba ? veya en iyi ihtimal bir tarafa çekmesi lazım.

Evet sağa doğru çekme yapiyor. Illaki kontra gerektiriyor zaten oyle bir durumda. Spin atacak kadar bir çekme değil ki zaten boyle durumda kontrollü olarak fran gücünü azaltmak durumunda kalıyorum.

Ayrıca zaten kilitlenme anında sadece sağ taraftan geliyor ses ve aracin dengesi bozuluyor.

Bu dengesizliği ayartlamak mümkün müdür?

Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz

Güvenç eğimsiz bir yolda tekrar dene. Aracında abs olmadığından kilitlemesi anormal değil. birde çok sert basınca 2 tekerde kilitleniyormu ona bak. fren merkezlerinde hava yada pistonlarda problem olabilir.

Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol

Saol abi deneyeceğim.
Tabii anormal değil ancak tek tarafli olması ilginç.
Anahtar ruhsat ablamda kaldı yarın götüreceğim zaten balataları değiştirttiğim yere.
Hidrolik değişimi yaptıracağım.

o zaman onlarında tekrar kontrol ettireceğim. Balata ve disk değişti acaba değişimden sonra alışma süreceinde bir sınıtı olduda birbirinden farklı şekilde mi alıştılar o da geldi aklıma.
temaz yüzeyinde mi farklılık var iki tarafta ona baktıracağım. 
Düz zemin olayını denemiştim onda da aynı durum söz konusu. Önce sağ. Dozaja göre sonrada sol kitleniyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...