Mustafa Karabulut 6 Şubat 2011 Paylaş 6 Şubat 2011 Disk kaç km de? 57000 km'de Çağlar Abi. Yorum bağlantısı
Mustafa Karabulut 7 Şubat 2011 Paylaş 7 Şubat 2011 aracın soğuk veya sıcak olmasının pek alakası yok galiba, kafasına göre bazen kesiliyor bazen başlıyor. Yorum bağlantısı
Fatih Ardıç 7 Şubat 2011 Paylaş 7 Şubat 2011 yapılan işlemler nerde yapıldı ?işçilik yada parça sorunuda olabilir yada farklı bir şeyde olabilir Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 10 Mart 2011 Paylaş 10 Mart 2011 konuyu tekrardan açıyım yeni başlık açmak istemedim ... son zamanlarda 80km üstünde fren yaptığımda arabada titreme oluyor zırt pırt araba yıkattığım için büyük ihtimal biri sıcakken bastı suyu yamulttu diskleri ... yakında diskleri değiştireceğim orjinalini takma taraftarıyım fakat önce birkaç soru sormak istiyorum. Mesela alttaki linkteki brembo diskleri orjinaller yerine takabilirmiyim? Hadi taktım diyelim bana ekstra bir kazanç sağlarmı frenleme performansı olarak. Birde bunun gibi değilde delik delik olan modeller var sanırım aynı şekilde onlardanda kullanabilirmiyim kullansam birşey kazanırmıyım ? Neden diye soracak olursanız birincisi fren mesafem kısalacaksa biraz daha fazla ücret ödemeyi göze alabilirim kendi güvenliğim için. İkincisi evet görselliğide biraz cezbediyor beni. http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/...o-MAX-Spor-Disk Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak 10 Mart 2011 Paylaş 10 Mart 2011 konuyu tekrardan açıyım yeni başlık açmak istemedim ... son zamanlarda 80km üstünde fren yaptığımda arabada titreme oluyor zırt pırt araba yıkattığım için büyük ihtimal biri sıcakken bastı suyu yamulttu diskleri ... yakında diskleri değiştireceğim orjinalini takma taraftarıyım fakat önce birkaç soru sormak istiyorum. Mesela alttaki linkteki brembo diskleri orjinaller yerine takabilirmiyim? Hadi taktım diyelim bana ekstra bir kazanç sağlarmı frenleme performansı olarak. Birde bunun gibi değilde delik delik olan modeller var sanırım aynı şekilde onlardanda kullanabilirmiyim kullansam birşey kazanırmıyım ? Neden diye soracak olursanız birincisi fren mesafem kısalacaksa biraz daha fazla ücret ödemeyi göze alabilirim kendi güvenliğim için. İkincisi evet görselliğide biraz cezbediyor beni. http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/...o-MAX-Spor-Disk Disklerdeki titremeden dolayı geçen yıl bende kısa sürede sorun yaşamamak adına orjinal olsun diye motorcraft disk aldım, sonuç bir süre sonra onlarda titremeye başladı,şu an frenajda muazzam titriyor Eklediğiniz linkteki brembo marka diski ise Ankarada gittiğim Ford servisindeki usta kendi mondeosuna (96 model sanırım) deneme amaçlı takmış ve kullanıyor, yaklaşık 5 bin km de herhangi bir sorun yaşamadığını, bunun dışında fren performansının olumlu yönde çok çok fark ettiğini söyledi. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 11 Mart 2011 Paylaş 11 Mart 2011 Anıl alabiliyorsan orj motorcraft yada ate disk balata seti al. sdece disk brembo alsan bir şey değişmez bence Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 11 Mart 2011 Paylaş 11 Mart 2011 Anıl alabiliyorsan orj motorcraft yada ate disk balata seti al. sdece disk brembo alsan bir şey değişmez bence bknz. 2. sebep Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 11 Mart 2011 Paylaş 11 Mart 2011 Bosch disk ve balata takım olarak değiştirdim ben, 3bin km oldu sorun yok netten alırsanız toplamda 150 liraya alırsınız. 60 balata, 90 disk...Brembo, zimmerman iyidir ama mutlaka balataları da değiştirin, yumuşak yapıda bir balata alın....Şaşmaz sanayide orjinal motorcraft disk ve balata seti 240 liraya bırakıyordu, ben bosch tercih etmiştim....Ayrıca brembo için ilgili linke göz atmanızı tavsiye ederim... http://www.otosupermarket.com/FORD-FOCUS-1...202,PR-739.html anladım tesekkur ederim... yani brembo kullanmamda teknik olarak bir sakınca yok gibi gözüküyor doğru mudur? Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 17 Mart 2011 Paylaş 17 Mart 2011 Acaba bu trw ve zimmerman markalarının fren disk aynaları nasıldır? Hiç kullanan var mı? bir müşterim zimmerman kullanıyor. yanlış hatırlamıyorsam 20000 kmre oldu bir problem yok diyordu. trw de bir problem görmedim. Arabanın bakımı geldi 2004 Fiesta 1.4 TDCI ön ve arka fren balatalarını değiştireceğim hangisini almalıyım sizce. Otosan mı ? Alman malı yan sanayi ürünü mü? Motocraft da aradım ama bulamadım. Ön fren balata Otosan 45TL Jurid 96TL TRW 72TL Arka fren balata Otosan 90TL (tam hatırlamıyorum) TRW 75TL www.otostart.com dan baktım fiyatlara Bu markalar nasıldır bilgisi olan var mı acaba? bence ön fren balatasını otosan kullan. arka fren balatasını trw kullan. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 17 Mart 2011 Paylaş 17 Mart 2011 Değerli yorum yapan arkadaşlar. Konuyu açan arkadaş konuyu 2009 yılında açmış. Muhtemelen 2. balataya tur atıyordur. Siz benim soruma yaparsanız iyi olur. konuyu hortlatan benim:))) Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 21 Mart 2011 Paylaş 21 Mart 2011 bende trw balata var 6 ay önce taktırdım yokuş aşağı hızlı giderken yapılan frenlerde yani frenlere genel olarak çok yük bindiğinde giderek artan bir uğultu yapıyor, frenden ayağımı çekene kadar bu ses devam ediyor. sert olduğundan olabilir o yüzden aklınızda bulunsun. onun dışında performansından memnunum Yorum bağlantısı
Mehmet Atlihan 14 Mayıs 2011 Paylaş 14 Mayıs 2011 Arkadaşlar cam açık iken fark ettim sol ön lastik tarafından giyirti gibi demir demire sürter gibi ses geliyor bu ses her zaman yok arasıra geliyor geri gidiyor bir de frene basınca bildiğimiz ciyik diye ses tam fren yapınca olmuyor nedir bu sesler tecrübesi olan varmı. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Mayıs 2011 Paylaş 14 Mayıs 2011 Kalitesiz fren balatası ve sıkma yapmış olan fren kaliperine benziyor, balata/disk değişecek, kaliper alıştırılacak. Yorum bağlantısı
Mehmet Solak 14 Mayıs 2011 Paylaş 14 Mayıs 2011 Kalitesiz fren balatası ve sıkma yapmış olan fren kaliperine benziyor, balata/disk değişecek, kaliper alıştırılacak. tecrübenin sesi. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Mayıs 2011 Paylaş 14 Mayıs 2011 Tecrübeler de, yenilen kazıkların bileşkesi oluyor ama Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 14 Mayıs 2011 Paylaş 14 Mayıs 2011 Tecrübeler de, yenilen kazıkların bileşkesi oluyor ama haha Yorum bağlantısı
Mehmet Solak 15 Mayıs 2011 Paylaş 15 Mayıs 2011 Tecrübeler de, yenilen kazıkların bileşkesi oluyor ama Çağlar bey,bazıları doğuştan şanslı ve tecrübeli.bazılarıda sizin dediğiniz gibi ben dahil o gruptan tecrübeli oluyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Atlihan 15 Mayıs 2011 Paylaş 15 Mayıs 2011 düzelmezmi bu ses ilerde frenlere baktirmistim gecen ay iyi demislerdi Yorum bağlantısı
Mehmet Atlihan 17 Mayıs 2011 Paylaş 17 Mayıs 2011 bugün dikkatimi cekti ses frene basinca ses gidiyo ne alakadir anlayamadim insallah büyük masraf yoktur Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Mayıs 2011 Paylaş 17 Mayıs 2011 Böyle arızalardan yüksek maliyetler çıkmaz.. Bir taş parçası, yerine iyi oturmamış bir parça, bir yay, gibi parçalar sese sebep olabilir.. lifte yada krkoya alıp çevirip dilemek lazım.. Lastiği söküp bakmak lazım.. Yorum bağlantısı
Fatih Ada 17 Mayıs 2011 Paylaş 17 Mayıs 2011 bijonların üstünü kapatan jant kapağınızdan da olabilir.. Yorum bağlantısı
Mehmet Atlihan 18 Mayıs 2011 Paylaş 18 Mayıs 2011 bugün tamirciye gittim balata bitmis disklerinde degismesi lazimmis toplam fiyat 230 euro Yorum bağlantısı
Emir Çolakoğlu 12 Ağustos 2011 Paylaş 12 Ağustos 2011 (düzenlendi) İyi akşamlar arkadaşlar, Salı günü aracım bakımdan çıktı, servis yetkilileri balatalarda sorun yok dedi ama benim kafama takıldı araba 30000 km de frene bastığımda gelen ses biraz fazla uğultulu gibi. Benim ustama danıştım TRW marka balata iyidir diyor. Gaziantepte FordPar' da bir eleman da Ford-Otosan ın orjinal balatası türkiyede üretiliyor dedi. Sanki o da TRW yi öneriyor gibi. Sizce hangi balata iyidir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. :lol2: 12 Ağustos 2011 tarihinde Onur Berkta? tarafından düzenlendi L Yorum bağlantısı
Recommended Posts