İçeriğe Yönlendir

Otomatik far yapımı (resimli) :)

Toprak Ağaoğlu

Recommended Posts

Toprak Ağaoğlu

arkadaşlar herkese tekrar merhaba. sitete fazla sesim çıkmıyor kusuruma bakmayın.

kafamı kurcalayan şu otomatik far yakma işine bugün can sıkıntısına bi el atayım dedim sonuç olumlu oldu ve çok eglenceli birşeymiş :D

yapım aşamalarını resimli olarak açıklayım

kullanılan malzemeler tamamen sagdan soldan toplanan elk parçalardan . yenisini almaya kalsanız da 5 lira tutmaz. hazırını alsanız yanılmıyosam 60tl felen yazıyodu sitelerde artı takma parası neyse ben açıklamaya başlayayım.

ilk önce resimdeki devreyi yaptım malzeme degerleri belirtildigi gibi sadece 50k'lık trippot yerine 470k'lık trippot kullandım.

devres.jpg

sonra devreyi yaptım buda bitmiş hali :)

66301816.jpg

buda sessör

44133875.jpg

bunlarda montaj aşamaları arkadaşlar.

anahtarı söktüm sag taraftaki kablolar parklar ve kısa farlarla ilgili olan kablolar.kalın yeşilli-kırmızılı kablo ana 12V kablosu anahtarı takıp kontagı açtıgımızda 12v geliyor kontok kapalı iken 12v gelimiyor. devreyi besleme için burdan enerji aldın sol taraftaki kabloların içindede ince bir siyah kablo var ordanda eksiyi aldım.

sonra parklar ve kısa far kablolarını buldun ölçü aleti ile ince yeşil-kırmızı kablo kısa farları yakıyor.ince turuncu-siyah kabloda parkları yakıyor.bu uçları devrede kullanıulan rölenin bacaklarına bagladım. sonra tavan lambasının ordan kılavuz yardımı ile yan direk içinden sensör kablosu çektim 4'lü data kablosu kullandım sonradan zemin aydınlatması yapacagım için tekrar bu zahmeti çekmemek için ;)

neyse kablo baglama ve çekme işi bitince devreyi sabitledim vede bir anahtar koydum ne olur olmaz diye istersem devrenin elektirigini kesmek için.

12791290.jpg

36198672.jpg

66047182.jpg

66047182.jpg

47534876.jpg

17602581.jpg

28159436.jpg

48324842.jpg

24769978.jpg

sonuç süper ister otomatik çalışıyo istersemde eskisi gibi manuel anahtarı devre dışı bırakmadım.

bu arada sensörü öle sap gibi bırakmadım güzelcene yapıştırdım onun resmini çekmeyi unutmuşum kusuruma bakmayın :)

birde resimlerdeki kabhlo baglantısı sadece kısa farlar için yapmıştım sonra parklarıda bagladım ama öle resim çekmemişim zaten sadece atlama yaptım kafa karıştırcak bişi yok yani. sorulara ve açıgım

Yorum bağlantısı
Musa Can Koca

İlk tebrik eden ben oluyum,ayrıca paylaşımınız içinde sizi kutlarım çok hoş bir mod olmuş elinize sağlık

Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak

Çok güzel paylaşım, emeğinize sağlık, yani bu far sensörü 5 liralık bişey miymiş? Bu sensörün algılayıcısını ön camın sol alt köşesine koysak nasıl olur?

Yorum bağlantısı
Toprak Ağaoğlu
Çok güzel paylaşım, emeğinize sağlık, yani bu far sensörü 5 liralık bişey miymiş? Bu sensörün algılayıcısını ön camın sol alt köşesine koysak nasıl olur?

cidden 5 liralık bişey dediginiz yere bende düşündüm fakat karşıdan gelen arcacın far ışıgı kuvvetli kesirse farlar kendini kapatır diye aynanın üstüne ve direk havayı görücek şekilde yapıştırdım erkan bey en saglıklısıda bu bence

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş. Benim bu devreye bir ekim var, sigortada göremedim bu tarz ekstra devrelerde olması gerek diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

tebrikler güzel bir çalışma olmuş iyi günlerde kullanınız

Yorum bağlantısı
Toprak Ağaoğlu
Elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş. Benim bu devreye bir ekim var, sigortada göremedim bu tarz ekstra devrelerde olması gerek diye düşünüyorum.

dogru süha bey onu unutmuşum :D yarın hallederim onu hatırlatıgınız için teşekkür ederim .

Yorum bağlantısı
Toprak Ağaoğlu
Ellerinize sağlık.

sagol çaglar abi

Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak
(düzenlendi)
cidden 5 liralık bişey dediginiz yere bende düşündüm fakat karşıdan gelen arcacın far ışıgı kuvvetli kesirse farlar kendini kapatır diye aynanın üstüne ve direk havayı görücek şekilde yapıştırdım erkan bey en saglıklısıda bu bence

ben o kısmı hiç düşünmemiştim, keşke iptal etmek için kullanığınız anahatarı görünmeyen bi yere (sigorta kutusunun içi gibi) koysaydınız, yazık olmuş delmişsiniz, bu tarz modlarda aracın bi yerlerinin delinmesine üzülüyorum

tarihinde Erkan K?yak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Toprak Ağaoğlu
ben o kısmı hiç düşünmemiştim, keşke iptal etmek için kullanığınız anahatarı görünmeyen bi yere (sigorta kutusunun içi gibi) koysaydınız, yazık olmuş delmişsiniz, bu tarz modlarda aracın bi yerlerinin delinmesine üzülüyorum

valla benimde içim acıdı delmeye ama el altında bir yerde olmasını istedim.olurya birşey oldugunda veya yanmaması gereken yerde hemen söndürmek için el altına koydum. ama daha planlarım var sanırım orası kontrol paneli gibi birşey olucak ilerde :D sisleri felen oraya baglamyı düşünüyom daha vs şeyler yani.

Yorum bağlantısı
Murat Dere

çok güzel olmuş toprak bey. bir de bakırlı pertinaxa yapacaktınız ve röle yerine reed kontak ya da triak kullanacaktınız ki tadından yenmezdi. hem daha da küçük olurdu devre. emeğinize büyük saygım var. elinize sağlık. 10 puan. :D

Yorum bağlantısı
Murat Dere

ben öyle yaptım süper oldu. :)

Yorum bağlantısı
Toprak Ağaoğlu
çok güzel olmuş toprak bey. bir de bakırlı pertinaxa yapacaktınız ve röle yerine reed kontak ya da triak kullanacaktınız ki tadından yenmezdi. hem daha da küçük olurdu devre. emeğinize büyük saygım var. elinize sağlık. 10 puan. :p

teşekkür ederim murat bey. dediginiz dogru daha saglıklı ve daha güzel olurdu ama zaten can sıkıntısına vakit geçsin diye elimdeki malzemelerden yaptım ama ilerde devreyi daha geliştiririm.

Nedir bu arabaların elimizden çektiği.. :)

mehmet abi senden ögrendik desem :) rahat duramıyoz :)

Yorum bağlantısı
Murat Dere
teşekkür ederim murat bey. dediginiz dogru daha saglıklı ve daha güzel olurdu ama zaten can sıkıntısına vakit geçsin diye elimdeki malzemelerden yaptım ama ilerde devreyi daha geliştiririm.

ondan eminim. :) güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
Toprak Ağaoğlu
ben öyle yaptım süper oldu. :)

baştan kablo işi zor geldi öle yapıcaktım etkilenir diye diger araçların ışıklarından bende yukarı aldım. ama iyide oldu aslında kıyak duruyor yukarda :p

Yorum bağlantısı
Toprak Ağaoğlu
güle güle kullanın

teşekkür ederim yaşar bey

Yorum bağlantısı
Taha İlgen

valla ford koymadıkça bizim forum tamamlıyor, helal olsun,süper olmuş,elinize sağlık.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...