İçeriğe Yönlendir

Focus 1 e makyajlı far..

Burak İlgin

Recommended Posts

Mustafa Tüfekçi

O konu nerde :) ben bulamadım resimlerini eklemişimdir büyük ihtimal.

benim yaptığım ara tesisatı pek yapan yok. hatta gereksiz bulunuyordu. Benim çok işime yaradı :D Bende avrupadakilerden görmüştüm. Hatta bi ara ebayda satılanlar vardı. genelde onlar xenon fara geçiş için ara kablolama diye kullanıyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

Üstad farklı forumlarda okudum birkaç yerde açmışsın hangisi bilmiyorum ama linkler silinmişti.

Bu ustalar beni usta edecek sonunda o olacak. Adam sinyal lambasını silikonla sabitlemekten bahsediyor. Resmini görsem yaparım kesin :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

iki adet makyajsız kasa farı lazım. farın soketini iç tesisatla beraber fardan çıkarıyorsun. 2 adet de  makyajlı kasanın fara geçen soketinden lazım. onuda vw servisinden golf 4 far soketi diye aldım ben. fordda ayrı yok. forumda birisi bi soketçiden bulmuştu bir ara yine.  yine  vw soketi için  dişi pinler lazım. onları ben bulamadım ilker kemal sağolsun  eski bir kaç hurda far soketi yollamışto onlardan ayıklamıştım.  far içi tesisatlı soketinin kablolarına  o dişi pinlerle yeni vw soketine  pinleri diziyorsun. şeması Emminin sitesinde var ama ben 1-2 kabloyu farklı bağlamıştım far yükseklik ayarı ile alakalıydı.

Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

Farın içinde herhangi bir işlem yapıyor muyuz?

Yorum bağlantısı
Selçuk Çoban

Mustafa hocam işin çok zor. :) Siz gittikten sonra ben bir saat usta ile olur olmaz tartışması yaptım. Arkadaşımın aracına takip sistemi taktırmak için oradaydık onuda takamadı zaten :D

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

Selcuk abi soketleri kendi hazirliyordu.her aracina uyguluyor eletrikciyle bosuna ugrasmayin hocam

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Gönderilen Resim

Telde bu kalmış. Sonuç buna benziyecek. Bunu ben yapmadım far almıştım makyajsız kasa için olanı yollayinca içinden çıkdıydı

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

Selcuk abi soketleri kendi hazirliyordu.her aracina uyguluyor eletrikciyle bosuna ugrasmayin hocam

Ben bu soketten alip baglanti yerlerini legimleyip ustune elektrik bandi onun uzerinede makaron yaptim orjinali ile birebir oldu :) ancak o zaman bu kadar pahali degilsdi bir fiyat alin isterseniz.

http://otosoket.com/?menu=6&pid=201&scid=11&spid=5&10K001

teşekkür ederim hepinize. Bugün gezdiğim elektrikçiler de pek umut vermedi. Çalışmalara devam.
Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

Gönderilen Resim

Telde bu kalmış. Sonuç buna benziyecek. Bunu ben yapmadım far almıştım makyajsız kasa için olanı yollayinca içinden çıkdıydı

üstad sol taraftaki makyajsız fardaki sökülmesi gereken soket mi?
Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

Ben bunu kesin yaparım heralde galiba sanırsam.

Yorum bağlantısı
Selçuk Çoban

Mustafa hocam batum a gidiyormusunuz bilmiyorum. Oradan araştırın derim. Malzemelerin tamamı oradan temin edilebilir. Ön tampon sis farları ön panjur ve farlar. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

Mustafa hocam batum a gidiyormusunuz bilmiyorum. Oradan araştırın derim. Malzemelerin tamamı oradan temin edilebilir. Ön tampon sis farları ön panjur ve farlar.

Gitmedim hiç. Ama gidersem aklımda bulunsun.

Bu arada ayaküstü tanıştığımıza memnun oldum.

Fctr gerçekten büyümüş.

Yorum bağlantısı
Selçuk Çoban

Bende çok memnun oldum mustafa bey. Sizin için parçaları arkadaşlarımdan rica ettim bakacaklar. Uzun süredir iş yoğunluğumdan dolayı foruma giremiyorum. Siz ustaya sorunca aklıma direk burası geldi.

Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

Bende çok memnun oldum mustafa bey. Sizin için parçaları arkadaşlarımdan rica ettim bakacaklar. Uzun süredir iş yoğunluğumdan dolayı foruma giremiyorum. Siz ustaya sorunca aklıma direk burası geldi.

Çok memnun olurum hocam sağolasın.
Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

Tyc marka farlarda ayar motoru var mı? Olmasa sorun olur mu?

Maalesef istediğim şekilde yapabilecek "usta" bulamıyorum burada :(

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

malzemeleri alırsanız çok karışık değil. önemli olan soketleri pinleri bulmak.

ama şu da var ben 100 liraya mı ne sattım yaptığım ara kabloyu. :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

soket için bakmadığım vw servisi kaldı sadece. Tesisattan gelen soketteki pinleri çıkarma şansımız var mı direk vw soketine takılır mı?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Her hangi bi yerden pin sökmeyeceksin. Ara tesisatta fara geçen soket için lazım. Ha dersen ben araç tesisatının soketini direk kullancam. O zaman ara kablo yapmadan direk yeni tip far soketini araç tesisatına takarken eski soketten pinleri yeni sokete tasirsin

Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

Soket için vw servisinden 24tl fiyat aldım yalnız terminallerin tanesi 17tl :(

Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

Daha once verdigim linkteki soketin ciftini 50 TL ye almistim. Satici ile gorusun fiyat konusunda. Kablosuyla birlikte geliyor eski soketi kesip yenisinin kablolarini guzelce baglarsaniz sorunsuzca yeni fariniza uyar.

aradım ancak fiyatta indirim yapmadılar. Ama yimede en uygun burada. Kısa uzun aynı anda yanmasını nasıl hallettin sen?
Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek
(düzenlendi)

Dağdelen oto ile görüştüm yan sanayi far ve sinyal duyu kapak dahil + far soketi kablolu şekilde 350 istedi son durum bu :)

tarihinde Mustafa ÇİÇEK tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...