İçeriğe Yönlendir

Direksiyonum çok sert

Rıdvan Kocabaş

Recommended Posts

Rıdvan Kocabaş

Aracımı alalı 1 ay oldu ama dikkatimi çeken en önemli şey direksyon setliği. 2007 yılında focus um vardı onunla kıyaslıyorum bu aracın direksyonu sert . Daha önce maream vardı ondanda sert. Dün balans ayarı yapıldı kontroller yapıldı ne en ufak bir ses nede arıza gözüküyor ,yağ haznesi max ın biraz altında . Sorun ne olabilir ? :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

önceki focus yine focus I miydi II mi genelde I lerinki sert olur

Yorum bağlantısı
Rıdvan Kocabaş
önceki focus yine focus I miydi II mi genelde I lerinki sert olur

focus 1 di Mustafa kardeş ama bu araç bana çok sert geliyor ki o 65 bindeydi bu 26 binde :)

Yorum bağlantısı
Rıdvan Kocabaş
tabla başlarını kontrol ettirdinizmi

hayır Yaşar usta tam olarak tarif ederseniz bir baktırayım :)

Yorum bağlantısı
Rıdvan Kocabaş
alt salıncagın teker tarafındaki parçalar. rotil yani

açıkçası hiç bilmediğim bir yere gittim hem sorunu baktırmak hemde balans ayarı yaptırmak için , alt salıncağı zorladı gibime de geldi araç üstünde balans yaptı aracı liftte kaldırıp tekerleri boşa çıkarırken demir bir parça ile tekerleği havada tutmaya çalıştı ama her 2 tekerlekte de 3 -4 kez alt salıncağın geleceği yeri, tutturamadı alt salıncağı zorladı gibi bir şey olur mu ? bu arada liftte ön takıma rotlara falan eliyle baktı bir şey yok dedi ?

Yorum bağlantısı
Samet Arslan

aynı sertlik sorunu bizim f1de de var , yokmudur bi çözümü ?

Yorum bağlantısı
Erkan Aslan

Eğer kaza filan yapmışsa önceden direksiyon mili eğik olabilir.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün
(düzenlendi)

Focus ve Mondeo'nun direksiyonu diğer markaların aynı sınıf otolarına göre daha sert (fiesta - fusion u bilmiyorum).

Bende MK II Mondeo vardı ve onun direksiyonunun sert olduğunu düşünürdüm.

Şimdi MK III var. O daha da sert. Kimi arkadaşlar bu durumdan ayrı bir sürüş keyfi alıyor olsa da ,

özellikle Mondeo gibi markanın lüks sayılacak modelinde bu kadar ağır bir direksiyon bence markanın konfor ayıbıdır.

tarihinde Mahmut ?im?ek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Üstünde takılı olan; Lastik marka ve km si nedir.

Benim 2001 mandanın direksiyonu sertti. 2004 x'in ise ilginç derecede hafif. f1'den de hafif.

Hatırlatayım, senin ön lastiklerin de sıfır gibi yeni, aslında komple araban sıfır sayılır o da ayrı mevzu.

Yorum bağlantısı
Burak Karadeniz
Focus ve Mondeo'nun direksiyonu diğer markaların aynı sınıf otolarına göre daha sert (fiesta - fusion u bilmiyorum).

normalde benim focusa sert diyordum ama Fiestanın ki çok daha sert, uzun süre fiesta kullnınca yoruyor istanbul trafiğinde.

Direksiyon hafifliğinde Megan2 ve Civic i tek geçerim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

O markalardaki direksiyonları hafif değil, hissiz diyoruz, yolu hissedemeden, sürücüleri kol kuvvetinden aciz yerine konularak tasarlanıyor herhalde.

Yorum bağlantısı
Burak Karadeniz

Çağlar abi akşama kadar trafikte bir o tarafa bir bu tarafa dönüp durunca insan istemiyor bir süre sonra yolu hissetmeyi :bravo:

Meganınki hızlandıkça serleşiyormuş ama. Ben çok fazla kullanmadım da kullanan öyle söyledi.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bedava sportif faaliyet , daha ne istiyorsun, ben öğrenci iken aracımda hidrolik direksiyon yoktu, hatta tornacıda özel geri toplamayacak kadar sert olan direksiyon ayarı yaptırmıştım (go-kart aracı gibi nereye çevirsen orda kalıyordu) :bravo:

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Direksyon demisken, Direksiyon hidroligi nasil bosaltilir. Hidrolik kabinin hortumlarini cikartsam, arabada calisir durumda olsa pompla atarmi tum siviyi??

Yorum bağlantısı
Alaattin Çakıroğlu

f1 in direksiyonu size yolun durumunu ve hızınızı çok güzel hissettiriyor. megane ve civicte kullandım direksiyonları aşırı hassas ve yumuşak.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
İyi de mandanın da lastiklerinin tamamı sıfır ayarındaydı.

Dokuzudamı ?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Acaba pompa basıncıyla ilgili bir durum olabilirmi, belki basınç ayarı yada valf gibi bişey vardır.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Kocabaş
Acaba pompa basıncıyla ilgili bir durum olabilirmi, belki basınç ayarı yada valf gibi bişey vardır.

İkl önce lastik havalarından başlayacağım 1 lastik hafif sönük gibi sonra rot başlarını değiştirmeyi düşünüyorum bakalım inş. pompaya kadar gitmez iş :nazar:

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün
İkl önce lastik havalarından başlayacağım 1 lastik hafif sönük gibi sonra rot başlarını değiştirmeyi düşünüyorum bakalım inş. pompaya kadar gitmez iş :bravo:

Masraf etmeden önce, aynı model bir başka aracın direksiyon sertliğine bakmanızı öneririm.

Muhtemelen aracınızda arıza yoktur. Bu durum Ford'un genel halidir.

Yorum bağlantısı
Misafir

focus1 direksiyonu Mondeo(mk2)'den daha yumuşak gelmişti bana. Bu açıdan şanslısınız. Fiesta da oldukça yumuşak ancak elektrik destekli araçlar gibi değil. Focus2 dizel ise çok yumuşak, sanırım elektrik desteği bu modellerde mevcut.

Pompa arızasında direksiyon hep sert mi olur? Arada bir yumuşayıp sertleşebilir mi? Ya da Pompanın başka arıza belirtisi var mıdır? Benim araçan başka mondeo kullanmadığım için direksiyonum olması gereken yumuşaklıkta mı bilemiyorum, ancak bazen normalden çok daha hafif ya da çok sert geldiği durumlar da oluyor.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Misafir

Sigortası atmış olabilir mi? Benim Corsa zamanında başıma gelmişti ,sşgortasını değiştirince düzeldi...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Direksyon demisken, Direksiyon hidroligi nasil bosaltilir. Hidrolik kabinin hortumlarini cikartsam, arabada calisir durumda olsa pompla atarmi tum siviyi??

Oldukça kısa sürede mesela 2 saniyede sıvı boşalır.

Sigortası atmış olabilir mi? Benim Corsa zamanında başıma gelmişti ,sşgortasını değiştirince düzeldi...

focus I direksiyon sistemi elektrikli değildir.

Yorum bağlantısı
Ceyhun Yilmaz

benim direksiyonda sert bunlarınki böle sanırım sanki hidrolik değil gibi ağır yani..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...