Mehmet Ozyurek 19 Mart 2009 Paylaş 19 Mart 2009 Konfor olarak olmazsa olmazım manasında söylemiştim.. Yorum bağlantısı
Fatih Çalıkuşu 20 Mart 2009 Paylaş 20 Mart 2009 mondeo için yok değilmi focusta zaten yokta mondeoda varsa çıkması vardır türkiyede sen iste yeterki ben burdan bulur gönderirim sana 150 tl,yakın zamanda sormuştum mondininki biraz daka ufak daha kibar Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Mart 2009 Paylaş 20 Mart 2009 2 yi 90 model araçta bile bir tık ile sağlıyorum üzerinde olur neyse de... para vermem çok pintiyim Önce kullan, sonra yorumla Yorum bağlantısı
Harun Ceyhan 22 Mart 2009 Paylaş 22 Mart 2009 ya bu konuda cahilim. bu kararan aynaların faydaları nedir? arkadan güneş gelince vs. mi ? benim hiç kararan aynam olmadı biri anlatsın. Yorum bağlantısı
Cem Boneval 23 Mart 2009 Paylaş 23 Mart 2009 Harun Bey muhtemelen sizin de kararan aynanız var, ama elden kontrollü. Hani gece arkadan gelen araçların ışıkları gözünüzü almasın diye aynanın mandallayarak açısını değiştiriyorsunuz ya, işte kararan ayna öyle birşey. Arkadan şiddetli ışık düştüğü zaman kendinden kararıyor. Otomatik olmasının tek bir faydası var bence o da alacakaranlık saatlerinde... Ayarsız farını yakmış araçlar için mandalladığınızda daha farını yakmamış araçları gözden kaçırma olasılığı oluyor, işte bu saatlerde kendinden kararma faydalı birşey. Şart mı, elbette değil? Ekstra para vermeye değer mi? Ona da herkes kendi karar versin. Yorum bağlantısı
Murat Dere 1 Nisan 2009 Yazar Paylaş 1 Nisan 2009 (düzenlendi) Sadece 12V volt bağlanacakta.. 10 pin var.. Hangisine bağlanacak... Ayna benimkinin aynısı galiba.. Yinede ayna gelince aynanın arkasında sıcak baskı ile yazılı koduna bakın.. Yardımcı olurum.. selam Mehmet Bey, ayna geldi. resimleri aşağıda. durumu çok iyi. arkasında 5 adet çıkış var. internetten araştırma yaptım, çıkışlar hakkında bir şeyler buldum ama emin olamadım. ayna Gentex firmasının ürünü. pusula ya da termometre yok. sadece OFF ve AUTO tuşları var. arkasında (gündüz mü, gece mi?) ve önünde (arkadan gelen uzun yakmış araçlar için) birer adet LDR var. şimdi, ehhem... bunun pinout denen çıkış uçları nedir aabi? arkasındaki sıcak baskıda aynen şöyle yazıyor: I E11(daire içinde) 015602 GNTX-281 100702 IEC106-1 1 sağol aabi. :lol2: 15 Mayıs 2009 tarihinde Murat Dere tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Nisan 2009 Paylaş 1 Nisan 2009 Benimkinin aynısı olması lazım... Acele etme benimkine bakayım... İnternetten araştırırsan GNTX-281 oalrak araştır... Ama bulduğun sonuçlara da %100 doğrudur gözü ile bakma.. Ben bu şekilde 1 tane ayna yaktım... Bence, resme göre sol dıştaki +12 yanındaki şasi.. Ama dediğim gibi bekle bakalım.. Yorum bağlantısı
Murat Dere 1 Nisan 2009 Yazar Paylaş 1 Nisan 2009 araştırdım da gntx-281 olarak hiç bir şey çıkmıyor. 7 ve 9 pinli modellerden söz ediliyor. gentx, donnelly ile aynı soketi kullanıyormuş ama bağlantıları farklıymış. olmazsa için açmaya çalışacağım. pcb üzerinden takip ederek bulurum toprak ve +12'yi. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Nisan 2009 Paylaş 1 Nisan 2009 olmazsa için açmaya çalışacağım. Deneme, kırarsın.. Çünkü zamanla güneşten çok sertleşiyor.. Zaten yapıştırılmış durumda.. Soketin kenarından bak.. +12 yazısını plaketin üstünde görürsün.. Ama açmayı deneme, ben yaktığımı 6 parçada açabilmiştim.. Yorum bağlantısı
Murat Dere 1 Nisan 2009 Yazar Paylaş 1 Nisan 2009 abi plaketin üstünde dışarıdan görünen tek şey 2 numaralı jumper. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Nisan 2009 Paylaş 1 Nisan 2009 Farkettim.. seninkinin içi görünmüyor... Yorum bağlantısı
Murat Dere 1 Nisan 2009 Yazar Paylaş 1 Nisan 2009 ne oldu abi bizim pinout işi? bulabildin mi? sabırsızlanıyorum da anlıyorsun beni değil mi abi? hı abi? abi benimki 5 pinli. ikisi +12 ve şase. diğerleri ne iş abi? hı abi? abi? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Nisan 2009 Paylaş 1 Nisan 2009 Diğerlerini boşver.. Az kaldı.. eve giderken bakacağım... Adamın biri şöyle demiş.. Ama bu birebir senin ayna değil.. Birde.. 281 olduğundan eminmisin.. PIN 1 = PINK = POWER = +12 volts* PIN 2 = BLACK = CHASSIS, GROUND* PIN 3 = LIGHT GREEN = BACKUP LIGHTS* If not using the backup feature, connect this to ground otherwise auto dim will not function properly. PIN 4 = GRAY = TO AUTO DIM OUTSIDE MIRROR PIN 5 = PINK = TO AUTO DIM OUTSIDE MIRROR Yorum bağlantısı
Murat Dere 1 Nisan 2009 Yazar Paylaş 1 Nisan 2009 Kesinlikle 281. emin olduğuma eminim abi. Ben de şunları buldum: 125 1 - 12v - Blue with white strip 2 - GND - Black 3 - RI - Purple with black strip 4 - +O 5 - -O 6 - DS 7 - BAT 156 IGN, BAT, GND, RI, K1 and 0+ -------------- 1 Dark Blue 12V + Ignition 2 black Ground 3 Violet Back Up Lamp Connection 4 White Side View Mirror + 5 Yellow Side Vie Mirror - ------------------------------- I didn't see the GNTX-126 listed, but here's what I know about it... General Motors wiring as read from left to right while looking at the back of the unit: BRN - +12vdc accy BLK - Chassis ground GRN - +12vdc reverse light input GRY - (Unknown) PNK - (Unknown) hepsinde 1 +12, 2 Şase ben bağlıyayım mı direk abi? ha abi? bağlıyım çalıştırıyım be abi? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Nisan 2009 Paylaş 1 Nisan 2009 Ayna orta göbek tarafında.. 1. +12 2. Şasi.. Sorumluluk kabul etmem... Kodu tutmadı Yorum bağlantısı
Murat Dere 1 Nisan 2009 Yazar Paylaş 1 Nisan 2009 eheheheee çalıştı abi. artık benim de kararan aynam var. posta masrafları dahil 88 lira tuttu. 12 günde de geldi. ey çıkma ford parçacıları! kaç lira bu Türkiye'de? ha? kaç liraaa? (sevinçten abi) 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Nisan 2009 Paylaş 1 Nisan 2009 işe yarayacak bir değişim oldu hem de oldukça makul bir rakama, hayırlı olsun, hani fotoğraflar??? Yorum bağlantısı
Murat Dere 1 Nisan 2009 Yazar Paylaş 1 Nisan 2009 Çağlar abi, fotoğraflar bu başlığın ikinci sayfasında. henüz takmadım. malum bugün geldi. dur size daha güzelini yapayım. becerebilirsem hareketli görüntüsünü (video değil) koyayım. görüntüsü Yorum bağlantısı
Tayyar Karahan 1 Nisan 2009 Paylaş 1 Nisan 2009 hayırlı olsun güle güle kullanın... azmin zaferi sayılır Yorum bağlantısı
Murat Dere 2 Nisan 2009 Yazar Paylaş 2 Nisan 2009 (düzenlendi) Çağlar abi, fotoğraflar bu başlığın ikinci sayfasında. henüz takmadım. malum bugün geldi. dur size daha güzelini yapayım. becerebilirsem hareketli görüntüsünü (video değil) koyayım.görüntüsü düzeltme: görüntü hazır da küçülecek. çok büyük olmuş. küçültünce burada bulabilirsiniz. 15 Mayıs 2009 tarihinde Murat Dere tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Dere 2 Nisan 2009 Yazar Paylaş 2 Nisan 2009 (düzenlendi) hayırlı olsun güle güle kullanın... azmin zaferi sayılır tam olarak öyle oldu Tayyar Bey. görüntüyü (video mu diyorsunuz?) koydum arkadaşlar. eller, nefes alan göğüs, klavye, monitör ve tabii ki ayna benim. başta Mehmet aabi olmak üzere herkese ilgileri ve destekleri için teşekkürler. ebay'den alınacak bir şey varsa alalım yani. 15 Mayıs 2009 tarihinde Murat Dere tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlhan Can 2 Nisan 2009 Paylaş 2 Nisan 2009 Güle güle kullanın ,faydalı bir mod olmuş. Yorum bağlantısı
Murat Dere 2 Nisan 2009 Yazar Paylaş 2 Nisan 2009 şu benim bozulan sürücü kapısı 4lü cam anahtarı var ya. ebay'de en pahalısı 33 pound. alsam mı diyorum. yenisi en ucuzu 220 lira burada. 80 lira civarı. shipping dahil 100 liradan aşağı tutar. tek sorunum ingiltere'de sürücü kapısı sağda ya, acaba diyorum bize uymayabilir mi? ters gelir mi yani? ebay'e alıştım da. Yorum bağlantısı
Recommended Posts