İçeriğe Yönlendir

2004 Focus Ghia'ya eklentiler

Murat Dere

Recommended Posts

Mustafa Sarı

arkadaki 3. fren lambasına focus yazısı yapmıştım, karakteristik focus harfleriyle, ancak 20x16 cm için yazıyı uzatınca incecik bir şey oluyor ve okunması zor oluyordu. amaaa ben n'aptım? vistanın calibri fontunu kullanarak her bir ampulün karşısına bir harf gelecek şekilde yeniden yaptım. lazer yazıcıdan asetat kağıdına 3 adet bastım, kestim ve üst üste koydum ki aralardan ışık sızmasın. sonuç mu?

372.jpg

aklımı seveyim, güle güle kullanayım. ;)

sayın meslekdaşım murat; sen şu focus yazısının ebat işini nasıl hallettin? 20x16 diyosunda onu bilgisayar ortamında nasıl ayarlıyoruz. kusura kalma biraz bilgisayar cahiliyizdirde. birde yazı karakterini vistada örnek vermişsin windowsta yok mu örmek. Ha kardeşim?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yorum bağlantısı
Murat Dere

arkadaki 3. fren lambasına focus yazısı yapmıştım, karakteristik focus harfleriyle, ancak 20x16 cm için yazıyı uzatınca incecik bir şey oluyor ve okunması zor oluyordu. amaaa ben n'aptım? vistanın calibri fontunu kullanarak her bir ampulün karşısına bir harf gelecek şekilde yeniden yaptım. lazer yazıcıdan asetat kağıdına 3 adet bastım, kestim ve üst üste koydum ki aralardan ışık sızmasın. sonuç mu?

372.jpg

aklımı seveyim, güle güle kullanayım. ;)

sayın meslekdaşım murat; sen şu focus yazısının ebat işini nasıl hallettin? 20x16 diyosunda onu bilgisayar ortamında nasıl ayarlıyoruz. kusura kalma biraz bilgisayar cahiliyizdirde. birde yazı karakterini vistada örnek vermişsin windowsta yok mu örmek. Ha kardeşim?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mustafa'cım, ben corel draw programıyla yaptım. bu boyut konusu programlarda bir dert bilirsin. öyle word ile, paint ile olmuyor. corel draw'da ise cm, mm ya da nasıl istersen kesin boyut ayarlaması yapabiliyorsun. kullandığım font vista ile beraber gelen calibri fontu. xp'de yok. istersen fontu ve hazır çizilmiş yazıyı sana coral draw formatında vereyim. corel kurulu bir makinadan (önce fontu sisteme kurmak isrtıyla) yazıcıdan asetat kağıdına 3 kopya basıp (aynı asetata 3 adet) kesersin üst üste koyup lambanın içine yerleştirirsin. ben her lambanın karşısına bir harf gelecek şeklide yerleştirmiştim zaten. sen fazla uğraşmazsın kardeşim. ha? olur mu ha? hı? :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Sarı
Mustafa'cım, ben corel draw programıyla yaptım. bu boyut konusu programlarda bir dert bilirsin. öyle word ile, paint ile olmuyor. corel draw'da ise cm, mm ya da nasıl istersen kesin boyut ayarlaması yapabiliyorsun. kullandığım font vista ile beraber gelen calibri fontu. xp'de yok. istersen fontu ve hazır çizilmiş yazıyı sana coral draw formatında vereyim. corel kurulu bir makinadan (önce fontu sisteme kurmak isrtıyla) yazıcıdan asetat kağıdına 3 kopya basıp (aynı asetata 3 adet) kesersin üst üste koyup lambanın içine yerleştirirsin. ben her lambanın karşısına bir harf gelecek şeklide yerleştirmiştim zaten. sen fazla uğraşmazsın kardeşim. ha? olur mu ha? hı? :)

olmaz mı?? hemde nasıl güzel olur.. :crazy:

Yorum bağlantısı
Murat Dere
(düzenlendi)

Mustafa, özelden atacaktım ama belki başka isteyenler de olur diye düşünüp buradan veriyorum. corel draw focus yazısı -> http://www.http://www.muratdere.com.tr/forumlar/focus.bmp

bu da calibri fontu -> http://www.muratdere.com.tr/images/vehicle...afa/calibri.exe font kendisi açılır. :) güle güle kullan Mustafa. yardıma ihtiyacın olursa buradayım kardeşim. :crazy:

tarihinde Murat Dere tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Sarı
(düzenlendi)
Mustafa, özelden atacaktım ama belki başka isteyenler de olur diye düşünüp buradan veriyorum. corel draw focus yazısı -> http://www.muratdere.com.tr/images/vehicle/mustafa/focus.rar

bu da calibri fontu -> http://www.muratdere.com.tr/images/vehicle...afa/calibri.exe font kendisi açılır. :lol2: güle güle kullan Mustafa. yardıma ihtiyacın olursa buradayım kardeşim. :)

sağol murat kardeş. Çok makbule geçti. De ben asetat kaıdını anlamadım. beyaz renk asetat kağıdımı kullanıyorsun üç tane üst üste. :lol2: :lol2: yani sıcaktan kıvrılmazlar dimi bu asetat kağıtları?

tarihinde Mustafa Sar? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Dere
(düzenlendi)
sağol murat kardeş. Çok makbule geçti. De ben asetat kaıdını anlamadım. beyaz renk asetat kağıdımı kullanıyorsun üç tane üst üste. :):) yani sıcaktan kıvrılmazlar dimi bu asetat kağıtları?

sen de sağol meslektaşım... ;) dosyayı açtıysan görmüşsündür zaten; 1 kağıtta 3 adet yazı var. o dosyayı yazdırdıktan sonra, sınırlarından keseceksin. onları zaten tam bizim 3. stopa göre boyutlandırdım. üçünü de kes, üst üste koy. bantla yapıştırırsan kaymaz da hem. sonra da stopa yerleştir ve frene basacak birini bul ki göresin. :) asetat kağıdı A4 boyutunda olacak, bunlar şeffaftır Mustafa'cım, her kırtasiyede var. ve hayır kıvrılmaz, bu kağıtlar naylon değil, lazer yazıcı ısısına dayanıklıdırlar. onu da gönderirdim sana ama, malum internetten çok zor. benim internet yavaş da... :)

tarihinde Murat Dere tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Sarı
sen de sağol meslektaşım... :) dosyayı açtıysan görmüşsündür zaten; 1 kağıtta 3 adet yazı var. o dosyayı yazdırdıktan sonra, sınırlarından keseceksin. onları zaten tam bizim 3. stopa göre boyutlandırdım. üçünü de kes, üst üste koy. bantla yapıştırırsan kaymaz da hem. sonra da stopa yerleştir ve frene basacak birini bul ki göresin. :) asetat kağıdı A4 boyutunda olacak, bunlar şeffaftır Mustafa'cım, her kırtasiyede var. ve hayır kıvrılmaz, bu kağıtlar naylon değil, lazer yazıcı ısısına dayanıklıdırlar. onu da gönderirdim sana ama, malum internetten çok zor. benim internet yavaş da... ;)

hoohhhoo...

yok artık kardeşim

onuda ben bulayım artık dimi?

sağolasın. ellerin dert görmesin...

Yorum bağlantısı
Murat Dere
hoohhhoo...

yok artık kardeşim

onuda ben bulayım artık dimi?

sağolasın. ellerin dert görmesin...

ne demek kardeşim... yap da güle güle kullan inşallah... :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Sarı

son bişey daha murat kardeş..... tavan ledlerini yapmışın. İyi de yapmışın. Ben hazırlardan aldım ledli ampül. Ancak benim arabada tam sönmüyor. senin yaptığın nasıl? yada bu tam sönmeme işini nasıl hallettin? Bu bir çelişkimidir? Bu üçünü istiyorum. :good1:

Yorum bağlantısı
Murat Dere
Kısa anten.

senin için kısaltacam o anteni Sinan'ım italyanım. :good1:

son bişey daha murat kardeş..... tavan ledlerini yapmışın. İyi de yapmışın. Ben hazırlardan aldım ledli ampül. Ancak benim arabada tam sönmüyor. senin yaptığın nasıl? yada bu tam sönmeme işini nasıl hallettin? Bu bir çelişkimidir? Bu üçünü istiyorum. :)

Mustafa'cım, özel bir şey yapmadım aslında; sadece ledleri taktım. bazı ledlerin tam sönmediğini duymuştum. ledleri değiştirmeni tavsiye ederim. hazır led ampullerden kullanmışsın. ben öyle yapmadım. şerit ledlerden aldım, 3er 3er kesip kullandım. önde 9, ortada 12 adet led var. led sayısıyla da ilgili olabilir. sendeki ampullere bir bak, led sayısı azsa o yüzden de tam sönmüyor olabilir. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Mustafa Sarı
senin için kısaltacam o anteni Sinan'ım italyanım. :)

Mustafa'cım, özel bir şey yapmadım aslında; sadece ledleri taktım. bazı ledlerin tam sönmediğini duymuştum. ledleri değiştirmeni tavsiye ederim. hazır led ampullerden kullanmışsın. ben öyle yapmadım. şerit ledlerden aldım, 3er 3er kesip kullandım. önde 9, ortada 12 adet led var. led sayısıyla da ilgili olabilir. sendeki ampullere bir bak, led sayısı azsa o yüzden de tam sönmüyor olabilir. :)

muratcım. Led sayısı üçtü.. Ama ben forumdan bunun nedenini başka diye duydum. Tavan lambası yavaş yavaş sönüyo ya. Zamanlama ile ilgili galiba.Gerçi şu sıralar uğraşamam bir haftaya bebeğim geliyo.... :lol2:

Yorum bağlantısı
Murat Dere
muratcım. Led sayısı üçtü.. Ama ben forumdan bunun nedenini başka diye duydum. Tavan lambası yavaş yavaş sönüyo ya. Zamanlama ile ilgili galiba.Gerçi şu sıralar uğraşamam bir haftaya bebeğim geliyo.... :nazar:

zamanlama ile ilgisi yok Mustafa'm... led sayısı az olduğu için olabilir. daha fazla led daha fazla akım çeker ve tümünü söndürür diye düşünüyorum. vee ALLAH BA

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
son bişey daha murat kardeş..... tavan ledlerini yapmışın. İyi de yapmışın. Ben hazırlardan aldım ledli ampül. Ancak benim arabada tam sönmüyor. senin yaptığın nasıl? yada bu tam sönmeme işini nasıl hallettin? Bu bir çelişkimidir? Bu üçünü istiyorum. :)

Makyajlı focusların gecikme devreleri farklı... Ledler bell ibir direnç oluşturmayınca elektriği tam kesemiyor.. .

Murat'ınki sönmüyorsa bozuktur...

Sönmeyenler doğru çalışıyor. :nazar:

Ama bu sorun makyaj öncesinde yok...

Yorum bağlantısı
Murat Dere
Makyajlı focusların gecikme devreleri farklı... Ledler bell ibir direnç oluşturmayınca elektriği tam kesemiyor.. .

Sönmeyenler doğru çalışıyor. :D

pis şey... :p

beninki makiyajlı ama sönüyo işte... ne ka led o ka direnç; az led az direnç=sönmeme...

Memedim özlemişim seni be ya. ;)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
pis şey... :p

beninki makiyajlı ama sönüyo işte... ne ka led o ka direnç; az led az direnç=sönmeme...

Memedim özlemişim seni be ya. ;)

Hadi ordan keltoş :D

Bozuk işte araban :p

Yorum bağlantısı
Murat Dere
Toplanamadınız ki..

var ya, toplanınca bi gelme... o zaman dilimden kurtulamazsın... :D

Yorum bağlantısı
Murat Dere
Sayın dere ilerki projelerinizi öğrenebilirmiyim?

kısa anten. :)

resimde ben o araca cc takarım bakışı var :)

takacam da, takan yerlerim ağrıyor (finansman olaraktan) ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Dere
Kısa olunca noluyor.. :)

ne biliim ben, Sinan takmış kısa antene. profilimdeki yorumuna baktın mı? ya da bana cevaben yazdığı bi sürü mesaja? obsesif kompalsif bir durumu var Sinan'ın... yazık çocuğa ya... :p hayır seviyorum da keratayı... pek şeker. :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Sarı

Sönmeyenler doğru çalışıyor. :)

memet abi o zaman ledleri arttırmanın bi anlamı yok yani... Ama murat kardeşin de söylediği mantıklı gelmedi değil ha...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...