İçeriğe Yönlendir

2004 Focus Ghia'ya eklentiler

Murat Dere

Recommended Posts

(düzenlendi)
Kızacak bir şey yok canım. Ancak benim aradığım zaten led değil şeffaf dış kapağını kullanabileceğim bir lamba. LED sorunum yok emvayi çeşit LED var elimde. Olmadı Hong Kong'da yok yok zaten. :nazar:

bu dış kapak derken merceklimi istiyorsun yoksa düzmü,ölçüde tabii ayna altına olacagı için yaklaşık 4cm 2cm falanmı,yoksa kafanda boyut varmı.hafta içi parçacıda 3.stop lambası diye uzun yaklaşık 25cm me 2 cm beyaz mercekli plastik yapmışlar.resim çekebilirmiyim bilmiyorum ama çekebilirsem net şekilde eklerim siteye.bu tarzda çok çeşit yok göremedim hiç.bu 3.stopun düz ve inceligi çok yeterli uzunlugu ayarlanır zaten.

tarihinde Murat Dere tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Dere
bu dış kapak derken merceklimi istiyorsun yoksa düzmü,ölçüde tabii ayna altına olacagı için yaklaşık 4cm 2cm falanmı,yoksa kafanda boyut varmı.hafta içi parçacıda 3.stop lambası diye uzun yaklaşık 25cm me 2 cm beyaz mercekli plastik yapmışlar.resim çekebilirmiyim bilmiyorum ama çekebilirsem net şekilde eklerim siteye.bu tarzda çok çeşit yok göremedim hiç.bu 3.stopun düz ve inceligi çok yeterli uzunlugu ayarlanır zaten.

Yerine göre düz de olur mercekli de. Ama sanki düz daha iyi olur gibime geliyor. Tabii iç kısmı prizmatik olursa ışığı yayması daha verimli olur. Fazla büyük olmamalı. Resim iyi olur. Bu tarzda çok seöeneğimiz yok zaten. Bir de bütçe önemli; lambanın tekine 30 TL verilir mi? :nazar:

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
Yerine göre düz de olur mercekli de. Ama sanki düz daha iyi olur gibime geliyor. Tabii iç kısmı prizmatik olursa ışığı yayması daha verimli olur. Fazla büyük olmamalı. Resim iyi olur. Bu tarzda çok seöeneğimiz yok zaten. Bir de bütçe önemli; lambanın tekine 30 TL verilir mi? :nazar:

bu zaten ledli stop ustad yazmayı unutmuşum.fiyatınıda sormadım ama soracagım.aslında şahinlerin stoplarının gerivites bölümüde olabilir ebatları kesilerek rahatca ayarlanabilir..yapısı nasıl hatırlamıyorum fiyatlarıda ucuz zaten yanılmıyorsam.sadece fikir bu.ledli stop için resim çekmeye çalışıcam.yanlış hatırlamıyorsam içten prizmatikti ama bidaha bakayım.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Dere
bu zaten ledli stop ustad yazmayı unutmuşum.fiyatınıda sormadım ama soracagım.aslında şahinlerin stoplarının gerivites bölümüde olabilir ebatları kesilerek rahatca ayarlanabilir..yapısı nasıl hatırlamıyorum fiyatlarıda ucuz zaten yanılmıyorsam.sadece fikir bu.ledli stop için resim çekmeye çalışıcam.yanlış hatırlamıyorsam içten prizmatikti ama bidaha bakayım.

Tamamdır, bekliyorum resimleri. :nazar:

Yorum bağlantısı
Murat Dere
(düzenlendi)

Bazı araçlarda 3. stop lambasını flash yapmışlar, hoşuma gitti. Doğan görünümlü şahinler gibi olsun da istemedim. Bu yüzden bacanağın kardeşiyle bir iş çevirdik. Tek eksiğim olan programcılıkta iyidir kendisi. :) Devreyi tasarladık, pcb'sini ütü yöntemiyle çıkardım:

pcb.jpg

devre elemanlarını dizdim, program yazıldı, işlemci programlandı. Üzerine ayar için 3 adet buton koyduk; biri ayar moduna giriş ve çıkış için, diğer ikisinden biri yanıp sönme aralığını artırıyor, diğeri ise azaltıyor. Yanıp sönme aralıkları sabit değil. Aniden tam yanıp yavaş yavaş sönecek şekilde yazdık programı. Stop lambasının soketine zarar vermemek için eski bilgisayar parçalarından soket yaptım:

soket.jpg

Tabii ki bu soket ve lambanın kendi soketi bağlantıda yalıtıldı. Montesini yaptım ve ayar kolaylığı olsun diye bagaj kapağındaki uygun bir yere devreyi çift taraflı bant ve silikon vasıtası ile yapıştırdım:

monte.jpg

Aşağıda görüntüsünü kaydettim. Cep telefonu ile kaydettiğim için biraz ağır ama ne olduğu anlaşılıyor. En güzel tarafı hızının ayarlanması:

tarihinde Murat Dere tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bu , araç park halinde iken yanıp sönecek değil mi? Pandizoda yünden örme karpuz tamamlanıyor mu? Haroşo mu olacak?

Yorum bağlantısı
Murat Dere
Bu , araç park halinde iken yanıp sönecek değil mi? Pandizoda yünden örme karpuz tamamlanıyor mu? Haroşo mu olacak?

:s Vesile ile: 3. stop lambası araçlarda frene basıldığında yanar, fren pedalı bırakıldığında ise söner. :fiuw: KArpuz marpus yok, olsa bile Zeki Müren kipriğinden başkasını kabul etmem. :crazy:

Murat hocam cok güzel olmuşta o plakalık olmamıs:D

Biliyorum. Halledeceğim Gökhan'ım. Geniş zaman kolluyorum. Belki haftasonu yaparım. Flaşörü takarken içimden geçti zaten. :p

Yorum bağlantısı

ustad monte ve pcb süper yine .ama verdigin linkte yazılar çıkıyor avi dosyası degil.senin sayfaya drekt girdim orada bulamadım çalışmanı.sanırım düzeltmen gereken bişiler var.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Vesile sağolsun da, bagajdaki kırmızı plastik arkasındaki ampuller, artık stop lambası olmaktan çıkmış, o cihet ile sorduydum. Ellerine sağlık, tüm elektriksel çalışmalardaki soket-güvenlik-sızdırmazlık çalışmaları, herşeyden daha çok dikkat çekiyor.

Yorum bağlantısı
Murat Dere
ustad monte ve pcb süper yine .ama verdigin linkte yazılar çıkıyor avi dosyası degil.senin sayfaya drekt girdim orada bulamadım çalışmanı.sanırım düzeltmen gereken bişiler var.

avi Oktay. mp4 idi aviye çevirdim herkeste mp4 codec olmayabilir diye. Ayrıca kontrol de ettim. Sorun görünmüyor. Görüntüyü izleyemeyen başka arkadaş varsa haber versinler de ilgileneyim. Siteme henüz yüklemedim. Dumanı üstünde ya, daha oraya sıra gelmedi. Fordclubtr'nin yerini anlamışsınızdır herhalde. :s

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Cidden güzel çalışmalar Murat abi,ellerine sağlık yine hayranlıkla izliyorum senin eserlerini:)

Bu arada bu devrenin aynısını demonte set halinde (lehimlenmek üzere poşetlenmiş) hazır satıyorlar elektronikçilerde çok görüyorum ama el emeği olması bir başka olmuş:s

Rakip bir çalışmayı da emmiden bekliyoruz artık;))

Yorum bağlantısı
Murat Dere
Aslında öyle bir video yok, hedef saptırıyor...Kime yaptırdın itiraf et... :s

Video değil görüntü om. :crazy: Kimseye yaptırmadım. Bacanakcığımın kardeşi ile beraber yaptık. :fiuw:

Vesile sağolsun da, bagajdaki kırmızı plastik arkasındaki ampuller, artık stop lambası olmaktan çıkmış, o cihet ile sorduydum. Ellerine sağlık, tüm elektriksel çalışmalardaki soket-güvenlik-sızdırmazlık çalışmaları, herşeyden daha çok dikkat çekiyor.

Yok, hala stop lambası. Bazı SUV'larda fabrika çıkışı böyle. Sen bilmezsin. :p

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
avi Oktay. mp4 idi aviye çevirdim herkeste mp4 codec olmayabilir diye. Ayrıca kontrol de ettim. Sorun görünmüyor. Görüntüyü izleyemeyen başka arkadaş varsa haber versinler de ilgileneyim. Siteme henüz yüklemedim. Dumanı üstünde ya, daha oraya sıra gelmedi. Fordclubtr'nin yerini anlamışsınızdır herhalde. ;)

explorerda açamadım yine makinamıda yeniden başlattım acep sorunmu vardı diye.ama yinede açılmıyor direk yazılarla dolu sayfa cıkıyor.bende bütün kodekler yüklüdür.deneyğim bklım ugraşcam merak ettim.

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

ben herkes netten kolaysa izleyebilsin diye düşünerek bir siteye yükledim video yu link aşağıda eğer kişisel sebeplerden dolayı kaldırmamı isterseniz lütfen söyleyin...

Focus Flash Stop Lambası Video

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Hocam ford yakında sana iyi bir maaş teklifle gel bizimle çalış derse şaşmamak lazım,

yine güzel bir icraat ;)

Hocam Muğlada olsaydım vaktim bol seninle ne icraalar yaparmışım ;)

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

montaj pcb yapımı ve focus yazısı süper ama neden yanıp sönmesini istedinki bunu çözemedim.degişik olmuş ama kayda deger diyemiyorum.hem sinyallerden uc alıp bu işlemi yaptırırsan bütünleşir bu işlem diye düşünüyorum.yada drek yansın fren ile bütünleşsin karar ver üstadım.yada hem sinyal hem frenden uç al dönüşümlü çalıştır,siyal yanarken frene basıyorsan burda işte çözüm üretmen gerek.

Yorum bağlantısı
Murat Dere
videoyu benim medya player de oynatmadı

Ya Mustafa, bende sorun yok ya o yüzden anlayamadım neden oynatamadığınızı. Oynatanlar da var, Allahallah... :şaşkın:

explorerda açamadım yine makinamıda yeniden başlattım acep sorunmu vardı diye.ama yinede açılmıyor direk yazılarla dolu sayfa cıkıyor.bende bütün kodekler yüklüdür.deneyğim bklım ugraşcam merak ettim.

Bir de mp4 olanı atayım siteme bakalım belki onu oynatır arkadaşlar. Gerçi Anıl sağolsun vermiş.

Bende gayet güzel oynuyor ama ne yalan söyleyeyim ilk defa bi icraatini beğenmedim hocam ;)

Zevktir Yavuz Selim. Saygı duyarım. ;)

ben herkes netten kolaysa izleyebilsin diye düşünerek bir siteye yükledim video yu link aşağıda eğer kişisel sebeplerden dolayı kaldırmamı isterseniz lütfen söyleyin...

Focus Flash Stop Lambası Video

Eyvallah Anıl'ım. ;)

Ben bişey görmüyorum.. Demekki bişey yok... :p

Hee yok. :p Gısganç herif! :p

Hocam ford yakında sana iyi bir maaş teklifle gel bizimle çalış derse şaşmamak lazım,

yine güzel bir icraat ;)

Hocam Muğlada olsaydım vaktim bol seninle ne icraalar yaparmışım ;)

Gider çalışırım abi n'olcak ki ne? ;) Her zaman herkesi beklerim Muğla'ya, kapım açık. :)

Yorum bağlantısı
Murat Dere
montaj pcb yapımı ve focus yazısı süper ama neden yanıp sönmesini istedinki bunu çözemedim.degişik olmuş ama kayda deger diyemiyorum.hem sinyallerden uc alıp bu işlemi yaptırırsan bütünleşir bu işlem diye düşünüyorum.yada drek yansın fren ile bütünleşsin karar ver üstadım.

Çok önemli bir şey değil zaten. Yaptım, paylaşayım dedim. Bazı yeni araçlarda orijinalinde olunca bende de olsun istedim, gısgancım ya o bakımdan. Sinyallerden alınca yukarıda açıkladığım gibi doğan görünümlü şahinlere banziyor. Apaçi duruyor. Ayrıca sinyallerden alırsanız 3. stop lambasını frene bastığınızda sağ ve sol fren lambalarının ışığı da azalıp azalıp geliyor. Hem sinyallerin aralığı sabit. Bununki sinüs sinyalinin genliği ani yükselip yavaş alçalıyor. Sinyalin frekansı da butonlarla ayarlanıyor. Yoksa tabii ki devreye, işlemciye, yazılıma gerek yok; bağla sinyallere çakma doğanlar gibi olsun. Hayır efendim olmasın! ;)

Üstadlığı kim kaybetmiş de ben bulacağım Oktay'ım? ;)

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

tek kelimeyle yine süpersin hocam

plan, proje yapım tanıtım hepsi şahane

ben 3. fren için bir dolu led ve kayan ışık düşünüyordum iki tarafa doğru açılan firen bırakıldığında da aynı tempo ile kayarak sönen

emme ne yalan diyeyim buda fazlasıyla hoşuma gitti.

;);)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Vesile yapalım, video yu oynatalım diye siteni de ziyaret etmek zorunda kaldık yaaa. Pazarlama gücü budur ;);)

Yorum bağlantısı
Murat Dere
Vesile yapalım, video yu oynatalım diye siteni de ziyaret etmek zorunda kaldık yaaa. Pazarlama gücü budur ;);)

HİT HİT HİT! Sevgili arkadaşım Çağlar, bu altın defterdeki bu gümüş sayfayı bana ayırdığın için teşekkür ederim... ;)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...