İçeriğe Yönlendir

2004 Focus Ghia'ya eklentiler

Murat Dere

Recommended Posts

Murat abi, buluşmada çok bekledik gelirsin diye, hatta nuri abi cavit agam emmi ekibi kurduk. Façanı alacaktık :D

Ellerine sağlık döktürmüşsün yine şöyle şeyleri göstermeyin, yapan var yapamayan var. Biz yapsak araba yanar. ;)

Yorum bağlantısı

videoda aynada bi el var cameraya çekiyo kendini niye kaldırım taşlarını göremiyoruz amacı kaldırım görmek için degilmiydi ve tam egilmiyor galiba cam ben tam egdigimde asfalt görünüyor potla azcık oynucan galiba :D;)

Yorum bağlantısı
Murat Dere
elektronikci olarak yaptıgınız tasarım işçilik harika tebrik ediyorum.güzel çalışma.gerçekten begendimm bazen bende zorlanıyorum aynayı ayarlıyorum ve düzeltmeyi unutuyorum.sevdim çalışmanı. :: ve aması var.

yazdıgın ilk satırları okurken aklıma aynayı komple dış bölümünü yukarı aşagı içe çeken bir yapı sanmıştım degilmiş.manuel tasarımı digijal olarak uygulamışsın ve sadece aşagı inmesi için yetmezzzzzzzzzzzzzzzzzz.yapmışken diger fonksiyonlar içinde tuş eklemesi yapıp manuel dügmeyi yoketseydin fena olmazdı.bundan sonra ki aşama direksiyon hareketine göre yan aynaları ayarlama olur galiba :: ::

bununla beraber tampon yanlarına veya kenar kapı altlarına sensör koyup ikaz sesi yapabilirdin ve lcd takıp metresini görebilirdin .epey çogaltılır tasarım.sonuçta yazılımı kapıcan artık kendinde yazarsın yada bacanaga silah zoruyla yaptırırsın ::

çagırınca araçların geldigi kitler var zati emmi ama yakın mesafe.aracı sana hazırlıyor bide.bulup tak hemde telle arayıncada geliyo yada duruyo.

emmiii bu tür çalışma zaten delilerden çıkar.gel üzme aferim de azcık sevinsin yahuuu. ;)

emmi öyle bişi sunki ugraşsın ve yapamadım desin o zaman yerden yere vur.

Oktay, uçuyorsun yine. :) Direksiyonla ilgili bir projem var ama aynayla ilgili değil. :good1:

aslında bide geceler için yanlara power led koymakta iyi olur ve arkaya ek olarak bunlarıda bekleriz senden.ben arka geri lambasına ek koymayı düşünüyorum tampon altına kenar kısımlara.

Ben üste koyacam içerden. Daha iyi olur. Sen de öyle yap bence. Al sana fikir. ;)

Murat abi, buluşmada çok bekledik gelirsin diye, hatta nuri abi cavit agam emmi ekibi kurduk. Façanı alacaktık :p

Ellerine sağlık döktürmüşsün yine şöyle şeyleri göstermeyin, yapan var yapamayan var. Biz yapsak araba yanar. ;)

İşte öyle çok beklersiniz. Aldım olm ben istihbaratı. Bana komple(!) düzenlemişsiniz, ben de gelmemiş gibi yapıp uzaktan dürbünümle izledim gelişmeleri. :fiuw:

videoda aynada bi el var cameraya çekiyo kendini niye kaldırım taşlarını göremiyoruz amacı kaldırım görmek için degilmiydi ve tam egilmiyor galiba cam ben tam egdigimde asfalt görünüyor potla azcık oynucan galiba :angry:;)

Onu koltuğa oturup çekmek lazım. O sırada koltukta kapının bir kısım malzemesi ve alet edevat oturuyordu Oktay. :)

Yorum bağlantısı

aynı kafadanız ucuş serbestt ;)

ben üst tarafı komple 3.fren düşünüyorum.cam büyük önceden camın yanlarına dşünüyordum sonra tampon altı ve yanlarına karar verdim maksat yeri ışıtsın arkda zaten 2 tane ışık var. ;)

koltukta baya kalabalıkmış :fiuw:;)

Yorum bağlantısı
Murat Dere
aynı kafadanız ucuş serbestt ;)

ben üst tarafı komple 3.fren düşünüyorum.cam büyük önceden camın yanlarına dşünüyordum sonra tampon altı ve yanlarına karar verdim maksat yeri ışıtsın arkda zaten 2 tane ışık var. :good1:

koltukta baya kalabalıkmış :fiuw:;)

Madem yörüngeye girdik; arka camı komple HUD yapalım. Arkaya "YAVAŞ!", "UZUNLARI SÖNDÜR KARDEŞİM!", "ŞOFÖR, UYUMA!" gibi yazılar yazalım kayan veya yanıp sönen yazıyla. ;) Olmayacak şey değil ha. Dur ben şu işi bacanakla konuşup geleyim bi koşu. :angry:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Farı yapsın.. duvar resmini assın buraya... Aferim diyeceğim...

Bacanağının yaptığı zımbırtıları övünmesin bana..

Sorarmısınız arkadaşa.. Bu işlen sırasında ne yapmış.. Eminim ağacın altında gazete okumuştur... :fiuw:

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Sorarmısınız arkadaşa.. Bu işlen sırasında ne yapmış.. Eminim ağacın altında gazete okumuştur... :fiuw:

Gene mi geldin sen? Kışt... kışt!... ;)

Yorum bağlantısı

Sorarmısınız arkadaşa.. Bu işlen sırasında ne yapmış.. Eminim ağacın altında gazete okumuştur... :p

bu işlemde sanırım camera elini çekiyodu koltuk bayagı kalabalıkmış :ohooh::D

xeon olucak galiba, bu farı asıcagına eminimde yanlız demode olucak led farlar sarıyo etrafımızı bence bunu yapsın ve assın :good1:

hud iyi olur forumdada yazdım akşam üstü adamın biri hem kısa hem uzun hem sis hepsini açmış ve bunlar beyaz 8000k civarı bişiydi resmen arka sislerle selektör yaptım banamısın demedi.faydası olmuyo hud şarttttt :good1:

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Murat abi ellerine sağlık,bence de faydalı bir özellik. Epeydir sessizdin,saman altından sular yürümüş:D)

Bu arada ben direksiyonla ilgili projeni, adaptif viraj aydınlatması olarak tahmin ediyorum,tutturdum mu?

Yorum bağlantısı
Murat Dere
Murat abi ellerine sağlık,bence de faydalı bir özellik. Epeydir sessizdin,saman altından sular yürümüş:ohooh:)

Bu arada ben direksiyonla ilgili projeni, adaptif viraj aydınlatması olarak tahmin ediyorum,tutturdum mu?

"Aferin len!" dicem ayıp olmazsa. Olduysa söyle hemen düzelteyim. :D

Yorum bağlantısı
Cem Işık
(düzenlendi)

AŞkolsun abicim,sen ne istersen söyle,abimsin:)

Sislerle olacak sanırım aksiyon,benim epeydir aklımdaydı ne zaman var, ne akıl var o işe yetecek bende:)

tarihinde Cem I??k tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Sinyale bağlanacak bir devre ile yapılır, sinyal yandığı sürece sabit tetikleme yapıp o tarafın sisini yakacak alt tarafı.

Ben elektronikten zerrece anlamam ama işin benim kafamdaki mantığı bu şekilde:)

Yorum bağlantısı
Murat Dere
AŞkolsun abicim,sen ne istersen söyle,abimsin:)

Sislerle olacak sanırım aksiyon,benim epeydir aklımdaydı ne zaman var, ne akıl var o işe yetecek bende:)

Estafurllah Cem, var hepimizde akıl işte. :)

Kesinlikle yapamaz...

Innn ınnnnnnn... Ara gazı da ver. Oradan gazla çalışıyor muşum gibi mi duruyorum Memedim? :good1: Allah bilir başlamışsındır şimdi çalışmalara, "Murat'tan önce yapayım şunu." hesaabı. Ahahahaaaaa... :good1:

Sinyale bağlanacak bir devre ile yapılır, sinyal yandığı sürece sabit tetikleme yapıp o tarafın sisini yakacak alt tarafı.

Ben elektronikten zerrece anlamam ama işin benim kafamdaki mantığı bu şekilde:)

Yok öyle olmaz kanımca. Direksiyona bir ek yapacam, belli bir oranda dönünce anahtarlama yapıp döndüğü tarafın sisini yakacak, parklar ya da kısalar yanıksa tabii. Zor değil de üşengeçliğimin geçmesi gerekiyor. :good1:

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır
Nolamaaaaaz! Mustafa, benim de hoşuma gitmiyor ama şu anda yapacak bir şey yok. İlk sahibi bakmamşı oralara. Paslandıktan sonra ne yapalım? Boyasak olmaz, önce pası temizlemek lazım. Belki yağlamak işe yarar. :D

Murat hoca eline sağlık süper çalışma :) Tabi bacanağınızı da kutlamak lazım dimi.

Bizim fabrikada kullandığımız bir ürün var "black knight" certified'in bir ürünü (nchturkey) bu ürünü paslı kısımlara sürdüğünüz de bir süre sonra pası siyah boyaya çeviriyor belki bulabilirsiniz ve işinize yarar.

Yorum bağlantısı
Murat Dere
Murat hoca eline sağlık süper çalışma :) Tabi bacanağınızı da kutlamak lazım dimi.

Bizim fabrikada kullandığımız bir ürün var "black knight" certified'in bir ürünü (nchturkey) bu ürünü paslı kısımlara sürdüğünüz de bir süre sonra pası siyah boyaya çeviriyor belki bulabilirsiniz ve işinize yarar.

Vaay "kara şovalye" ha? :) Neden beni aratıyorsun Adnan Abi (<=40 isen Adnan)? Fabrikada kullanıyormuşsunuz ya, birazcık gönderiversen olmaz mı? NErden bulacam ben onu burda? ÜHüü ühüüüü...

Bacanağımı hep kutluyorum ben. Laf aramızda sıfırdan LPG ECU'sü tasarlıyor, devresi ve programıyla birlikte. Piyasadakilerin çok üstünde bir ürün çıkacak inşallah. Şimdilik bu kadar söyliyeyim, hem reklam olmasın hem de daha prototip aşamasında. Çıktığında bol bol yaparım reklamını. En sevdiğim yanı, hepimizin derdi olan LPG depo seviyesi göstergesi; hangi LED'in ne zaman yanacağına siz karar veriyorsunuz. Tam doldurup hepsin yansın dedikten sonra, kullanıma göre yanacak LED sayısını siz belirliyorsunuz. Bu daha hiç bir şey aslında. :D Anlatacak çok şey var da, teknoloji casusluğuna girer, ağzım kapalı. :lol2:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat hoca eline sağlık süper çalışma :D Tabi bacanağınızı da kutlamak lazım dimi.

pas a ne oluyor? ilerlemesini durduruyor mu?

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
(düzenlendi)

Yav hepsi şahane de bu sonuncu bana acyip lazım oluyor.Malum Ankara+17" jant.. Aynalar elektrikli olsa hazır şema isterdim. :)

tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ

tebrikler, forumda yalnız yaptığın modları keşfederlerse yakında seni meslek lisesinin elektrik bölümünün başkanlığına getirebilirler...

Yorum bağlantısı
Murat Dere
Yav hepsi şahane de bu sonuncu bana acyip lazım oluyor.Malum Ankara+17" jant.. Aynalar elektrikli olsa hazır şema isterdim. :)

O zaman önce sen aynalara motor takacan. Aynalar kaç inç? :p

tebrikler, forumda yalnız yaptığın modları keşfederlerse yakında seni meslek lisesinin elektrik bölümünün başkanlığına getirebilirler...

Presnipte evet diyebilirim. Detayları konuşuruz teklif gelirse. :)

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

emminin son icraatıonda demiştim murat üstadın sessizligi boş degil diye.

emmi ve murat beyler ford modifikasyon iyileştirme mühendisligimi okudunuz öyle bi kolu varmı bu fordun.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Dere
emminin son icraatıonda demiştim murat üstadın sessizligi boş degil diye.

emmi ve murat beyler ford modifikasyon iyileştirme mühendisligimi okudunuz öyle bi kolu varmı bu fordun.

Emmiyi boş ver. :) Daha önce de söylemiştim; bildiği her şeyi ben öğrettim ama bildiğim her şeyi öğretmedim diye. :crazy: Yok yok severim kendisini iyi insandır. Varsa öyle bir kol asıl o okumuştur. Ben yazarım, o okur. Ekiekiekeieiiii... :)

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

ben bacanak konusunda şanssızım biri çatı kenarlarındaki su birikintisini toplayan borulardan yapıyor biri çaycıda çalıyor.

ustad şansını kabul et bacanagın iyi iş çıkarmış.sende ucundan tutmuş gibisin.ama yinede güzel iş çıkmış elinize saglık. ;) :lol2: :dil: ;)

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...