Mehmet Ozyurek 3 Haziran 2009 Paylaş 3 Haziran 2009 memet abi o zaman ledleri arttırmanın bi anlamı yok yani... Ama murat kardeşin de söylediği mantıklı gelmedi değil ha... Muhalefet olmak adına cevap veriyorum... Ledleri artırmak çözüm değildir... Yorum bağlantısı
Murat Dere 4 Haziran 2009 Yazar Paylaş 4 Haziran 2009 Muhalefet olmak adına cevap veriyorum... Ledleri artırmak çözüm değildir... sen bizim mahalleden geçersin!... Yorum bağlantısı
Murat Dere 8 Haziran 2009 Yazar Paylaş 8 Haziran 2009 Murat abicim senin focus ledler yüzünden havalanı zannedilmesin dikkat et taam Ufuk'çum. Kısa anten bazı şeylerin uzunu makbuldür... Yorum bağlantısı
Guest Sinan Akg 8 Haziran 2009 Paylaş 8 Haziran 2009 taam Ufuk'çum. bazı şeylerin uzunu makbuldür... O bazıların uzunları mevcut antenın kısası makbüldür Yorum bağlantısı
Murat Dere 20 Haziran 2009 Yazar Paylaş 20 Haziran 2009 Kısa anten. mahallenin delisi gibi bu çocuk yau... :lol2: gönder len kısa anten vallah billaha takacam! (ne bu be?) Yorum bağlantısı
Guest Sinan Akg 20 Haziran 2009 Paylaş 20 Haziran 2009 mahallenin delisi gibi bu çocuk yau... gönder len kısa anten vallah billaha takacam! (ne bu be?) Olmaz kendin yapman lazım Yorum bağlantısı
Murat Dere 20 Haziran 2009 Yazar Paylaş 20 Haziran 2009 Olmaz kendin yapman lazım yapmıyom, çatla! Yorum bağlantısı
Murat Dere 21 Haziran 2009 Yazar Paylaş 21 Haziran 2009 (düzenlendi) Kısa anten. seni yönetime şikayet edecem, bakanlarlar, başbakanlarla görüşecem (bizimki değil) daha olmadı aihm'e gidecem. seni sürüm sürüm süründürecem. elimden geleni ardıma komıcam. mahvetcem seni. Sinan'ın unvanının (title) "kısa anten" olarak değiştirilmesini talep ediyorum yönetimden. yönetiiiiim duy sesimiziiii... 21 Haziran 2009 tarihinde Murat Dere tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Haziran 2009 Paylaş 21 Haziran 2009 Kısa anten mi.. Hiç hoş duracağını sanmıyorum... Ama en az 10 imza ile başvurulur ve bu talep edilirse yaparım.. Yorum bağlantısı
Murat Dere 22 Haziran 2009 Yazar Paylaş 22 Haziran 2009 (düzenlendi) focusun gösterge panelinin yeşil ışığını kimse sevmez ya ve hani o yeşil ışığın sebebi panelin kendisinin yeşil boyalı olmasıdır ya. ben de focus2lerin beyaz ışığı gibi olsun istedim ve bir sitede gördüğümü uyguladım. öyle ya; benim başım kel mi?paneli söktüm, çalışma odasına soktum. resimdeki işaretli yerlerden tutan tırnakları açıp panele ulaştım.arkada iki vida var onları da söktüm rahat çalışmak için.yukarıda bahsettiğim panele ulaşmanız için kurtarmanız gereken tırnaklar; 4 adet.bu resimdeki 5 vidayı çıkarıp panelin yapışık olduğu pleksiglası çıkarıyoruz.kilometre sıfırlama düğmesi aparatını iki tırnak tutuyor.sonra dikkat gerektiren kısım başlıyor. paneli pleksiglası yavaşça ve adım adım yerinden söküyoruz. bir yere kadar eğilebilir fazla kanırtırsanız kırılabilir. sert plastik gibi bir şey. çıkardıktan sonra arkasından beyaz ışık verince çıkan görüntü.yeşil tabakayı sıyırdıktan sonra çıkan görüntü.önce panelin arkasındaki sert tabakayı kaldırıyoruz ki yeşil boya bunun arkasında. ben falçatanın arkasıyla sürterek sıyırdım. pıtır pıtır atıyor zaten kendisi.ardından yeşil tabakayı panele zarar vermeden sıyırmanız gerekiyor. ben dremelle yaptım. ilham aldığım sitede zımpara kullanılmış. iyice beyazlatın o bölgeleri.paneli pleskiglastan çıkarırken sıyrılan kısımları da temizlemek gerek tabii.sonra paneli tekrar pleksiglasa dikkatlice yamuk yumuk olmadan yapıştırıyoruz. ben yapıştırmak için herhangi bir şey kullanmadım. kendi yapışkanı yetti. 2 kere de gidip bulaşık süngeriyle dıyırdığım tabakaları yıkamıştım üstelik. deli gibi yapışan bir şey bu nane.şu ledlerden kullandım. çok memnun kalmadığımı söylemeliyim. bana göre idareten oldu daha geniş açılı ledlerden alıp takacağım.ve sonuç. resimde fena durmadı ama gerçek görüntüsünde hafif ışık azalmaları var. ledlerin açıları daha geniş olmalı. dikkat; resim focus2ye ait değildir. 12 voltluk geniş açılı ledlerden elinde olan varsa ücreti karşılığı almaya hazırım. zaten ya sizden alacağım ya da internetten. para size gitsin. ha "ne ücreti kardeşim? lafı mı olur." derseniz saygı duyarım. 9 Aralık 2014 tarihinde Murat Dere tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 22 Haziran 2009 Paylaş 22 Haziran 2009 eline sağlık hocam süper olmuş. istanbula geldiğinde benim arabayada yaparmısın :lol2: Yorum bağlantısı
Murat Dere 22 Haziran 2009 Yazar Paylaş 22 Haziran 2009 eline sağlık hocam süper olmuş. istanbula geldiğinde benim arabayada yaparmısın :lol2: ayıp ettin Ali'm. alet edevat varsa yaparım. yoksa senin için getiririm istanbula n'olcak... Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 22 Haziran 2009 Paylaş 22 Haziran 2009 ayıp ettin Ali'm. alet edevat varsa yaparım. yoksa senin için getiririm istanbula n'olcak... :lol2: süpersin hocam daha ne olsun sen gel rakılar benden . Yorum bağlantısı
Murat Dere 22 Haziran 2009 Yazar Paylaş 22 Haziran 2009 süpersin hocam daha ne olsun sen gel rakılar benden . eyvallah kardeşim. :lol2: Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 22 Haziran 2009 Paylaş 22 Haziran 2009 güzel gibim ama şu ampulün olduğu yerler ayar istiyor :lol2: eline sağlık Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Haziran 2009 Paylaş 22 Haziran 2009 Aferim kel adam... Ha ben sonucu sevmedim ama... Sökmen parçalaman tekrar dizmen ve çalıştırman... Takdire şayan... :lol2: Yorum bağlantısı
Murat Dere 22 Haziran 2009 Yazar Paylaş 22 Haziran 2009 güzel gibim ama şu ampulün olduğu yerler ayar istiyor eline sağlık hangi ampul len? (len dedim diye kızmasın di mi? bazıları kızıyor da...) Aferim kel adam... Ha ben sonucu sevmedim ama... Sökmen parçalaman tekrar dizmen ve çalıştırman... Takdire şayan... bu söküp takma işi benim için çocuk oyuncağı Mehmet (ciddiyim). övünmek gibi olmasın bir çok yere götürülüp de olmaz denen bir digital fotoğraf makinesi bir de video kamera objektiflerinin mercek kısımlarını dağıtıp onarıp toplayıp çalıştırmış adamım. (peh peh peh) beyaz ışığı mı sevmiyorsun sen? yoksa benim gibi şu andaki ışığın dağılımını mı sevmedin? elinde 12 v geniş açılı led var mı kardeşim? yoksa internetten mi bakayım? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Haziran 2009 Paylaş 22 Haziran 2009 Sonucu sevmedim Murat... O soft hava kaybolmuş... Led ile zor başarırsın bu işi.. Geniş açılıda olsa sonuçta mercek var halojen ampul gibi dağınık ışık alamayacaksın.. Yorum bağlantısı
Murat Dere 22 Haziran 2009 Yazar Paylaş 22 Haziran 2009 Sonucu sevmedim Murat... O soft hava kaybolmuş... Led ile zor başarırsın bu işi.. Geniş açılıda olsa sonuçta mercek var halojen ampul gibi dağınık ışık alamayacaksın.. bu resimde geniş açılı led ile sonuç var. biraz bulanık çemiş ama belli yine de... zaten 5 ampul yeri var. telli lambada da dikkatli gözlerden hafif dağılmalar kaçmıyordu. ayrıca yeşil hiç yakışmıyor yahu. Yorum bağlantısı
Murat Dere 22 Haziran 2009 Yazar Paylaş 22 Haziran 2009 (düzenlendi) Böyle olacaksa .. Yap.. tabii öyle olacak. şu ledlerden buldum mu tamamdır: esinlendiğim sitedeki adam bunlardan kullanmış. 22 Haziran 2009 tarihinde Murat Dere tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 23 Haziran 2009 Paylaş 23 Haziran 2009 Takdire şayan bir çalışma hocam. Maşallah elinize sağlık bende sonucu pek beğenmedim. Işığın açılımı basit olmuş, Led değişimi sonrası mükemmel olacağa benziyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts