Bahri Bulut 13 Mart 2009 Yazar Paylaş 13 Mart 2009 Web sitemi ziyaret et Web sitemi ziyaret et İkinci ve maddi imkansızlıklar yüzünden veda etmek zorunda kaldığım göz nurum. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 13 Mart 2009 Paylaş 13 Mart 2009 Büyük bir sabırla bu seneki sınavın zamanının ve yerinin açıklanmasını bekliyorum. Yorum bağlantısı
Gürkan Keskin 13 Mart 2009 Paylaş 13 Mart 2009 güzel ama kalmadı eski işlevi amatör telsizciliğin cep çıktı öldü bu arada telsiz sesinden gına geldi bana uyurken bile dinlebiliyorum artık Yorum bağlantısı
Serkan Öz 13 Mart 2009 Paylaş 13 Mart 2009 Amatör telsizci ne demek, ne yapıyorsunuz telsizle, kiminle haberleşiyorsunuz? +Vodafone 15 dakikası 1 kontörken neden telsiz? Yorum bağlantısı
Gürkan Keskin 13 Mart 2009 Paylaş 13 Mart 2009 Aynen , nedir ki amatör telsizcilik ? telsiz sivil amaçlı 1980 li yıllarda çok modaydı kamyoncular tüp dağıtıcıları otobüsçüler vb. ve meraklı amatörler kullanırdı yaygın olarak ama o zamanlar cep yoktu hatta telsizden - arkadaş arıyorum arkadaş diyoloğu çok meşurdu bu arada ne oldu projeksiyon işi Yorum bağlantısı
Serkan Öz 13 Mart 2009 Paylaş 13 Mart 2009 -Talih kuşu arkadaş arıyor, Talih kuşu arkadaş arıyor gibi yani Şuanda tüpçünün sütçünün bunu kullanması bas konuştan daha maliyetlidir herhalde. İstanbul'da taksi duraklarının çoğu bas-konuş kullanıyor.. Yorum bağlantısı
Gürkan Keskin 13 Mart 2009 Paylaş 13 Mart 2009 -Talih kuşu arkadaş arıyor, Talih kuşu arkadaş arıyor gibi yani Şuanda tüpçünün sütçünün bunu kullanması bas konuştan daha maliyetlidir herhalde. İstanbul'da taksi duraklarının çoğu bas-konuş kullanıyor.. bırak tüpçüyü sütçüyü telsizin en çok kullanıldığı emniyet bile uzun ve ayrıntılı konuşmaları 505 ten yapıyor Yorum bağlantısı
Serkan Öz 13 Mart 2009 Paylaş 13 Mart 2009 bırak tüpçüyü sütçüyü telsizin en çok kullanıldığı emniyet bile uzun ve ayrıntılı konuşmaları 505 ten yapıyor Jandarma da öyle.. Yorum bağlantısı
Bahri Bulut 13 Mart 2009 Yazar Paylaş 13 Mart 2009 güzel ama kalmadı eski işlevi amatör telsizciliğin cep çıktı öldü bu arada telsiz sesinden gına geldi bana uyurken bile dinlebiliyorum artık Amatör telsizci ne demek, ne yapıyorsunuz telsizle, kiminle haberleşiyorsunuz?+Vodafone 15 dakikası 1 kontörken neden telsiz? Aynen , nedir ki amatör telsizcilik ? Öncelikle Web sitemi ziyaret et Yukarıdaki linki bilgilendirmek amacıyla ekliyorum. Ayrıca Amatör Telsizcilik Nedir? Radyo Amatörlüğü Nedir? "Radyo tekniğiyle yalnızca kişisel amaçla ve parasal ilgi duymaksızın ilgilenen amatörler tarafından yürütülen, bir dahili haberleşme, teknik araştırma ve kendini yetiştirme servisidir." (ITU (Uluslararası haberleşme birliği) radyo yönetmeliği) Radyo Amatörü Kimdir? " Hiç bir maddi ve siyasi çıkar gözetmeksizin ve milli güvenlik gereklerine mutlaka bağlı kalmak şartıyla sadece kişisel istek ve çaba ile radyo tekniği alanında kendisini yetiştirmek amacıyla çalışan gerçek kişiler" (7 Nisan 1983 gün ve 2813 sayılı Telsiz Kanunu Madde 12) Radyo Amatörü Ne Yapar? - Sürekli haberleşme ve elektronik alanında kendini yetiştirir. - Radyo Amatörlüğünün gelişmesi için çalışır. - Telsiz istasyonu kurar. - Telsiz istasyonu vasıtasıyla ülkesini tanıtır. - Acil hal ve afetler ile olağanüstü durumlarda bu birikimlerini ve telsiz istasyonunu Sivil Savunmanın hizmetine sunar. - Normal zamanda acil hal haberleşmesini sağlayacak sistemleri geliştirir, şebekeler kurar ve bu şebekeleri çalışır halde tutar. - Herbiri acil hal haberleşmesine hazırlık amacını güden yarışmalar düzenler ve bu yarışmalara katılır. Dünyada Radyo Amatörlüğü - 1901 yılında Marconi' nin mors kodu ile S harfini göndermesiyle başlamıştır. - 1914 yılında ise yüzlerce deneme alıcı vericisinin imalini yapıp kullananlar esas anlamda Radyo Amatörlüğünü başlattılar. - Şu anda dünyada iki milyon civarında radyo amatörü bulunmaktadır - Yarısına yakını Amerika Birleşik Devletlerinde, - Şu anda Dünya üzerinde yalnız Kuzey Kore'de serbest değil, - Yaş ortalamaları 30 ila 40 arasındadır. - ITU (Uluslararası Haberleşme Birliği) Radyo Amatörlüğünü 1927 yılında tanımış ve frekans bantları tahsis etmiştir. - IARU (Uluslararası Radyo Amatörleri Birliği) isimli kuruluş ITU daimi üyesidir. Yurdumuzda Radyo Amatörlüğü - Yıl 1924. Halıcıoğlu Askeri Lisesi Rüştiye 3 öğrencisi Nijat ORKUŞ ilk telsizini yapar, 1936 yılında Genelkurmay Başkanlığı izni ile Türkiyeden ilk Radyo Amatör telsiz istasyonu çalışmaya başlar.. (Hava Kurmay Albay olarak emekli olmuştur.) - 1962 yılında eski adıyla Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) kurulur. - 3222 sayılı kanun sebebi ile 1983 yılına kadar yurtdışında ikamet eden ve yurtiçinde resmi kurumlarda çalışan TRAC üyelerinden başka Radyo Amatörlüğü yapan yoktur. -2813 sayılı kanun ile 1983 yılında Türkiyede Radyo Amatörlüğü serbest bırakılır. - Her yıl Nisan ve Ekim aylarında olmak üzere iki defa Telsiz Genel Müdürlüğü Radyo Amatörlüğü sınavları yapmaktadır. - Dünya ortalamalarına göre 40 bin olması gereken Radyo Amatörü sayısı yurdumuzda 3500 civarındadır. Yurdumuzda Radyo Amatörlerinin Çalışmaları - 1991 yılındaki körfez krizinde İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirmesiyle Ankara, İstanbul, Adana, Diyarbakır gibi kritik illerdeki Sivil Savunma Harekat merkezlerinde lokal ve şehirlerarası muhabere ağı kurulmuştur. Bu ağ vasıtasıyla Adana ya verilen yanlış alarmın kaldırılması sağlanmıştır. - Erzincan depreminde aynı gün saat 21:00 da Trabzon şubemizden giden Radyo Amatörleri aracılığı ile Erzincandan bilgi alınmaya başlanmıştır. Depremden sonraki gün Erzurum üzerinden daha kapsamlı cihazlar ulaştırılarak, PTT irtibat gerçekleştirinceye kadar üç gün boyunca deprem bölgesinin dış dünyayla irtibatı sağlanmıştır. Tüm yabancı ekiplerin koordinasyonu Radyo Amatörleri tarafından gerçekleştirilmiştir. - Dinar depreminde yine ilk ulaşanlar Antalya şubemize bağlı Radyo Amatörleridir. Radyo Amatörleri Hep Afet Hallerindemi Yardımcı Oluyorlar? Hayır !!!... -1993 yılında Bosna-Hersek Cumhuriyetinin dış dünyayla haberleşmesi için organizasyon ve koordinasyon görevini başarıyla yerine getirmiştir. -13-21 Eylül 1997 tarihleri arasında Türk Hava Kurumu tarafından organize edilen 1. Dünya Hava Oyunlarının acil hal haberleşmesi TRAC tarafından kurulan Röle istasyonları vasıtasıyla gerçekleştirilmiştir. Delta kanat ve Yamaç Paraşütü sporcularının çok geniş alanda kaybolması, ya da kazalara daha çabuk ulaşılması için Honaz dağı ve civarına 4 adet röle istasyonu ve yeterince sabit istasyon geçici olarak tesis edilmiş ve kullanılmıştır. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 13 Mart 2009 Paylaş 13 Mart 2009 Amatör telsizci ne demek, ne yapıyorsunuz telsizle, kiminle haberleşiyorsunuz?+Vodafone 15 dakikası 1 kontörken neden telsiz? Aynen , nedir ki amatör telsizcilik ? İşin amacı bedava konuşmaktan öte bu değil. Bu bir hobi hani antika araba sevmek gibi Yorum bağlantısı
Gürkan Keskin 13 Mart 2009 Paylaş 13 Mart 2009 metinde yazan en yeni tarih 1993-1997 yıl olmuş 2009 çok değişti nostalji oldu sivil kullanım için telsizcilik olayı bence Yorum bağlantısı
Bahri Bulut 13 Mart 2009 Yazar Paylaş 13 Mart 2009 telsiz sivil amaçlı 1980 li yıllarda çok modaydı kamyoncular tüp dağıtıcıları otobüsçüler vb. ve meraklı amatörler kullanırdı yaygın olarak ama o zamanlar cep yoktu hatta telsizden- arkadaş arıyorum arkadaş diyoloğu çok meşurdu -Talih kuşu arkadaş arıyor, Talih kuşu arkadaş arıyor gibi yani Şuanda tüpçünün sütçünün bunu kullanması bas konuştan daha maliyetlidir herhalde. İstanbul'da taksi duraklarının çoğu bas-konuş kullanıyor.. bırak tüpçüyü sütçüyü telsizin en çok kullanıldığı emniyet bile uzun ve ayrıntılı konuşmaları 505 ten yapıyor Jandarma da öyle.. Sizin bahsettiğiniz telsizler , Cb. ( Halk Bandı ) Gsm. şirketlerine bu kadar güvenmenizi hiç tavsiye etmem 17 Ağustos 1999'u ne çabuk unuttuk. Deprem bölgesiyle sadece Amatör Telsizciler sayesinde irtibat kurulabildi. Yorum bağlantısı
Gürkan Keskin 13 Mart 2009 Paylaş 13 Mart 2009 Sizin bahsettiğiniz telsizler , Cb. ( Halk Bandı ) Gsm. şirketlerine bu kadar güvenmenizi hiç tavsiye etmem 17 Ağustos 1999'u ne çabuk unuttuk. Deprem bölgesiyle sadece Amatör Telsizciler sayesinde irtibat kurulabildi. depreme giden ilk grup içindeydim ben sizin dediğiniz gibi gsm ler devre dışı kaldı ama profosyonel roleler de devre dışıydı amatör zaten yoktu haberleşme bizim dağda kullandığımız SSB ve racallarla kuruldu hatırlatırım konu yanlışda anlaşılmasın ben amatör telsizcilik karşıtı falan değilim ama günümüz şartlarına yenilmiş bir teknoloji ve uğraş ama sizin merakınız varsa saygı duyarim Yorum bağlantısı
Bahri Bulut 13 Mart 2009 Yazar Paylaş 13 Mart 2009 göndereyim sana bir telsiz dinlersin Sağol arkadaşım, senin göndereceğin telsizlerden bizde yeterince mevcut. Yorum bağlantısı
Gürkan Keskin 13 Mart 2009 Paylaş 13 Mart 2009 Sağol arkadaşım, senin göndereceğin telsizlerden bizde yeterince mevcut. size göndermemiştim ama lazımsa sizede yollarım bendede sizin o gösterdiğinizden yeterince mevcut Yorum bağlantısı
Gürkan Keskin 13 Mart 2009 Paylaş 13 Mart 2009 Bu fotodaki nedir telsiz mi buda şifreli telsiz umut Abicim ihtiyaç listesimi gönderiyim istersen sana. gönder bakarız sağdan soldan Yorum bağlantısı
Serkan Öz 13 Mart 2009 Paylaş 13 Mart 2009 (düzenlendi) O resimdeki yüzüğün telsizle nasıl bi ilgisi var 13 Mart 2009 tarihinde Serkan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 13 Mart 2009 Paylaş 13 Mart 2009 Hobinin dışında bana istanbul içinde Trafik bilgisi vermesi bile yeterrr. Bunun için 15dk sı 1 kontör olan birilerini aramak sıkıntı olur sanırım ! Yorum bağlantısı
Serdar Yeniçeri 13 Mart 2009 Paylaş 13 Mart 2009 Hobinin dışında bana istanbul içinde Trafik bilgisi vermesi bile yeterrr. Bunun için 15dk sı 1 kontör olan birilerini aramak sıkıntı olur sanırım ! bu olayda çok güzel birşey cep telefonunuza gitmek istediğiniz güzergahtaki kameranin görüntüsü veriliyor.geçen yıl ücretsizdi ama bu yıl aylık 40 kontör alıyo galiba... linki. Yorum bağlantısı
Abdülkerim Demir 17 Mart 2009 Paylaş 17 Mart 2009 Amatör telsizci ne demek, ne yapıyorsunuz telsizle, kiminle haberleşiyorsunuz?+Vodafone 15 dakikası 1 kontörken neden telsiz? bugün hemen hemen tüm camilerde kullanılıyor. ezanların daha güzel ve aynı anda bir çok camiden gelen ezan seslerindeki karmaşanın önüne geçebilmek için tek bir merkezden okunmasının daha iyi olacağı düşüncesiyle kullanılmaktadır. bu tür işleri sadece çift taraflı haberleşme olayı diyede düşünmemek gerekir. Yorum bağlantısı
Osman Dumanlı 17 Mart 2009 Paylaş 17 Mart 2009 Deniz taşımacılığı ve ulaşımındada Telsiz in öneminin ne kadar büyük olduğunu herkes biliyor sanırım..Denizin ortasında, fırtınada bilmem hangi ülkenin denizinde kaybolduğunuzda kontör veya bilmemne hattının size hiç bir faydası olmaz..Milyon dolarlık tekne dahi olsa olmazsa olmazı telsizdir... Yorum bağlantısı
Abdülkerim Demir 17 Mart 2009 Paylaş 17 Mart 2009 merak ettiğim şu: acaba kullanılan frekansı almak nasıl oluyor? kendi kafamıza göre frekans belirleyip haberleşmek mümkün mü? 2 telsiz direkt olarak kaç metreye kadar haberleşebilirler? Yorum bağlantısı
Recommended Posts