İçeriğe Yönlendir

Onden Gelen Ses

Mehmet Taner Kadak

Recommended Posts

Mehmet Taner Kadak
(düzenlendi)

Rot ayari yaptirdim, gerci olan parama oldu zenci kardesler dusuk pantolarini cekmekten isine konsantre olamadigindan pek istedigim gibi olmadi. Ilk yaptigi rot ayarinda dreksiyon 15 derece yamuktu sebebini soruncada Z rotun kirik dreksyon oyuzden yamuk dedi. Su cevabi cok vermek isterdim ama ingilizcem musade etmedi; benzinim az belki dreksiyon ondan yamuktur diyecektim neyse sonucunda da onden gelen bir ses hasil oldu. Dreksiyonu cevirince gayet tok bir gorccc gacurrtt diye ses geliyor. Bu ses ayni zamanda kaldirim gibi yuksek bir yerden inincede dreksiyonu cevirmesemde geliyor. Hic takmiyorum aslinda bu sesi ama bir yanimda bunu tamir et diyor :) Sizce nedir bunun derdi. Bu arada arabanin onceki sahibi misyonermis her tarafina incil ve hac sokusturmus on takimada sokusturmus olabilirmi diye dusunmeden de edemiyorum :p:D

Bu arada sol Z-rot yok sadece sag tarafta var suan icin.

tarihinde Mehmet Taner Kadak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak
(düzenlendi)

Philadelphia dayim too far :) gugil map 22 saat diyor :D

tarihinde Mehmet Taner Kadak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu

gacur gucur gelen ses,tek sağ kalan sağ z rottan geliyo :) ...şırıngayla z rotun toz lastiğinin içine hidrolik veya ince yağ sıkarsan,o gacırtı bir süre kesilecek...şayet çukurlardan geçerken orası amerika çukur yokturda,,,küt küt diye vuruyosa değişecek... :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak
gacur gucur gelen ses,tek sağ kalan sağ z rottan geliyo :) ...şırıngayla z rotun toz lastiğinin içine hidrolik veya ince yağ sıkarsan,o gacırtı bir süre kesilecek...şayet çukurlardan geçerken orası amerika çukur yokturda,,,küt küt diye vuruyosa değişecek... :D

Amerikanin her yerinde boyle bilmiyorum ama burada logar kapaklarinin bir karis yerin assagisinda oldugu yerler var. Millet patir patir geciyor kimsenin taktigi yok. Bu tek kalani sokmustum aslinda tekrar taktim. Gress guzel cozum, aslinda bos vakitte onu tekrar sokup deniyeyim. Ben amortisorlerden suphelenmistim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak
Evet biraz uzak düşüyor.

3-4 ay önce de NJ, NY civarındaydım.

Sana yakın...

Oralar şimdi soğuktur. Burası bir yaz, bir kış. Değişik bir iklim.

Neyse konuyu dağıtmayayım.

Soguk ki hemde ne soguk sabahlari dreksiyonu tutmak en buyuk sikintim :)

Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu

grese hiç gerek yok,dediğim şırıngayla lastiğin içine yağ enjektesi....sonuç, 3 ay verimli gıcırtı yok

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak
grese hiç gerek yok,dediğim şırıngayla lastiğin içine yağ enjektesi....sonuç, 3 ay verimli gıcırtı yok

Yeni bir z-rot aldim sol taraf icin, icinde gress ve yag enjekte etmek icin aparat vardi gress ordan aklimda kalmis sanirim.

Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu

bizdede olsa keşke o aparatlı z rotlardan,,,en sonunda z rot hasta,ben doktor,şırıngayla doktorculuk oynamaya başladım :) en son delphi marka aldım, diğer aldıklarıma göre çok çok iyi çıktı...usa da bulabilirsen bir dene,,demiri falan daha kalın...tabi bilmiyorum orda parça ücretleri nasıldır...

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Benim aldigim z-rot da eskisine gore bayagi kalin ve kuvvetli duruyor. Eskisi parmagim kalinliginda ve baglanti yerleri cok zayifti. 25 dolara aldim. Markasini hatirlamiyorum. Yanliz bendeke ses takirti degilde tok bir gorcc gacirtt seklinde. Kirik z-rot sesini biliyorum ona pek benzemiyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Z-rotu soktum ama ses yine var. Sanirim araba yaylaninca ses cikiyor..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. Z-rot viraj demeirini tutar

2. Z rot ile rot ayarının hiç alakası yoktur

3. İki adet Z rot sökülürse viraj demiri boşta kalır, teknik açıdan aşırı mahsurludur, acilen ya viraj demirini de sökün ya da 2 adet z-rtou yerine takın.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Eski Sol z-rot somunu viraj demirine kaynamis sokulmuyor. Haftas sonu isitarak cikartacaklar ozaman hepsni tekrar takacagim.

Yorum bağlantısı
Onur Firik

z rotu bende degistirdim sag onden ses geliyordu, aracin kac milde? ben 100.000 mil civari degistirdim, tamircim turkce bilmesine ragmen z rot degince anlamadi baska bi adi var onun simdi hatirlayamiyorum. umarim aracin otomatik vites degildir, oto versiyonlari sansimandan cok sorun cikariyor, birkac kisinin arabasi bu yuzden junk oldu. ne yazik ki ince yanak, sert suspansiyon ve yollarin burada inanilmaz kotu olusu nedeniyle iki lastigim balon yapti, lastige garanti aldigim icin ucretsiz degisim yaptilar. buda yetmezmis gibi, simdi de jantimin egildigini gosterdiler, tamir icin 175 dolar istiyorlar. bende junk yarddan buldum gidip alicam. su an direksiyonda cok titreme var, umarim disklerim de egilmemistir. arkadaslar burasi amerika evet ama kuzey dogu taraflari mevsim nedeniyle yollari cok cabuk yipratiyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

viraj demiri; sway bar

z-rot; sway bar link

Aracim otomatik 130binde

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Emrah Musalli
(düzenlendi)

konu sahibi arkadaşın affına sığınarak ve konu kalabalığı olmasın diye buraya yazıyorum sorunumu. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

bugun rize den gelirken artvin yolunda yola focusun altı vuracak şekilde bi taş düşmüş. araç üzerinden geçemedi ve taşı altında durana kadar 20 metre falan sürükledi. durdurup taşı aldım altından ama araba ondan sonra eskisi gibi olmadı.araba titriyor, boşta gaza basınca gidecek gibi yerinde sallanıyor, vites atıp ayağımı debriyajdan çekiince bi vurma hissediyorum ve titreme sesi geliyor. düşük viteslerde daha çok belli oluyor. bu neden olabilir acaba. sorun nedir ve ne kadar masraf açar. bilgilendirirseniz çok mutlu olarum. sağolun.... :p

tarihinde Emrah Musalli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emrah Musalli

motor kulağı derken nasıl yani mehmet abi. kopmuş mudur, bozulmuş mudur. tamir mi yenisi mi gerekir.. ne kadardır. yoksa taş falan mı sıkışmıştır abi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Valal anlattığın belirtiler motor kulağının zarar görmüş olabileceğini aklıma getiriyor..

Anlattığına göre de kopmuş gibi görünüyor..

Yorum bağlantısı
Emrah Musalli
(düzenlendi)

konu günceldir arkadaşlar. yarın götürecem usta ya...

bi de bu şekilde kullanmamın araca bi zararı olur mu...

tarihinde Emrah Musalli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 5 yıl sonra...
Ata Korkut

Bende de benzer bir sorun var. Ön tarafa yük bindiğinde sağ ve sola döndüğümde veya çukurlardan gart gurt ses geliyor usta ön tarafta bi yerlere yağ sıktı ama olmadı. Sonrada sol amortisör, z rotlar ve bir iki daha parçanın değişmesini gerektiğini söyledi. Parçalar sadece 375 tl tutuyormuş. Marka falanda söylemedi. İşin kolayına kaçtı galiba o kadar para vermem gerekecek bir durum var mı merak ettim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...