İçeriğe Yönlendir

Cam üfleme konumuna alınınca klimanın otomatik

Mete Gürer

Recommended Posts

Mete Gürer

Merhaba Arkadaşlar,

Benim ihtiyacım biraz garip gelebilir ama sabahları hava soğuk ve malumunuz, hava üfleme konumunu cama çevirince klima ışığı yanmasada klima devreye giriyor. Ben bu klima'nın otomatik olarak devreye girmesini engellemek istiyorum. Sizce nasıl olabilir....

Aklıma gelen ilk yöntem 15 numaralı 10 amperlik sigorta'yı sökmek. Bu sayede Klima kompresör kavraması devre dışı kalacağı için klima çalışmaz diye düşünüyorum ama klima fanı devreye girecektir diye de düşüncem var. Yada hava konumunu ayarlayan düğme cam konumuna gelince bir ufak düğmeyemi temas ediyorda klima çalışıyor.Bu düğmeyi yerinden çıkarsam sorun gider mi?

Neden ihtiyaç duydun diye soran olursa: Sabah hanım, ben, çocukla arabada kayınvalide'ye yolculuk yapıyoruz. Sabahları ön cam araba ısınana kadar buğu yapıyor ve ancak ön cama hava verince geçiyor ama bu sırada klima çalışıyor ve hem yakıt fazla gidiyor hemde içerisi zaten soğukken daha da soğuyor.

Klima polen filtresini geçen pazar ben değiştirdim. Sorun yok, araç ısınınca camlarda hiç nem kalmıyor, devridaim motoru düzgün çalışıyor hava iç sirkülasyon konumunda değil. Buna hava motorundan gelen sesten eminim....

Konu hk. yardımlarınızı, görüşlerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Halil Gümüş

ben hava üflemeyi direkt cama değilde, cama-aşağıya konumuna getiriyorum.böyle olunca klima devreye girmiyordu diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Çok basit bir yolu var: Düğmeyi cama doğru çevirince, son anda bir nokta vardır, burası sertçedir ve klimaya çalış komutunu yollayan switchtir, yan düğmeyi sona kadar çevirdikten sonra 1-2 mm. geri çevirin, hem hala cama üfler hem de klima devreye girmez.

Yorum bağlantısı
Halil Gümüş

Peki Çağlar Abi benim yaptığım doğru mu?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Çok basit bir yolu var: Düğmeyi cama doğru çevirince, son anda bir nokta vardır, burası sertçedir ve klimaya çalış komutunu yollayan switchtir, yan düğmeyi sona kadar çevirdikten sonra 1-2 mm. geri çevirin, hem hala cama üfler hem de klima devreye girmez.

Evet güzel bir tespit :)

Peki Çağlar Abi benim yaptığım doğru mu?

Çağlar abi yerine cevap vereyim :p Sizin yaptığınızda doğru bende aynen sizin gibi kullanıyorum ama bu şekilde hava aşağıyada geldiği için cama tam olarak etki etmiyor.Yani direk cama vermek daha iyi sonuç veriyor.

Yorum bağlantısı
Mete Gürer

Çağlar Bey ve diğer arkadaşlar.

Alternatif başka bir çözüm yoluda var mı? Çünkü seyir halinde giderken, bahsettiğiniz 1-2 mm ayarlamayı yapmam kolay değil gibi geliyor. MEsela bahsettiğiniz o ufak switch'i nasıl iptal edebilirim.

Sıkıntım şu, soğuk hava üflerken, sabahın soğugunda çocuğu hasta etmek istemiyorum, cam buğusu çözeceğim diye.

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Çağlar Bey ve diğer arkadaşlar.

Alternatif başka bir çözüm yoluda var mı? Çünkü seyir halinde giderken, bahsettiğiniz 1-2 mm ayarlamayı yapmam kolay değil gibi geliyor. MEsela bahsettiğiniz o ufak switch'i nasıl iptal edebilirim.

Sıkıntım şu, soğuk hava üflerken, sabahın soğugunda çocuğu hasta etmek istemiyorum, cam buğusu çözeceğim diye.

Teşekkürler.

Mete bey önerim size şu olur.Çağlar abi 1-2 mm demiş ama o aralık o kadar dar değildir.Kendiniz aracınızda bir test edin bakalım düğme son konumdan ne kadar önde durduğıunda klima devreye girmiyor buna bir bakın.Ayrıca anladığım kadarıyla aracı yeni çalıştırdığınızda motor soğukken klima açıyosunuz ve klima doğal olarak soğuk hava üflüyor.(sıcak konumda dursa bile kalorifer görevi görüyor).Ben sizin yerinizde olsam kalorifer veya klimayı açmam haraket ederim camda çok az bir açıklık bırakırsanız cam buhar oılana kadar zaten aracınız ısınır ve klimayı cama yönlendirdiğinizde(Çağlar abinin dediği şekilde) hem yakıt tasarrufu sağlar hemde buharı yok etmiş olursunuz.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
(düzenlendi)

Arkadaşlar şimdi taze taze test yaptım.Şöyle ilginç bir durum var.Cama üfleme konumunda seviye 4 de benim araçta klima devreye girmiyor.Hani klima ışığı yanmasada devreye giriyor diyoruz ya girmiyor.Benim araç 2000 model acaba bu olay daha sonraki modellerdemi var? Testi şöyle yaptım Hava üfleme konumunu sadece cama aldım şiddet seviyesinide en sona yani seviye 4 e getirdim.(çağlar abinin dediği olabilir diye cam konumunu iyice sağa doğru büktüm ancak yinede devreye girmedi).Klima ışığı yanmadığı halde devreye girer diye bekledim ama değişen bişey olmadı.Herhangi bir konumda klima yı açınca şarj dinamosunun altındaki şeyin ucundaki kısım dönmeye başlıyor.Klimayı kapatınca duruyor.Ama bu dönen kısım bizim düşündüğümüz konumda devreye girmiyor.

Lafın özü benim araçta klima ben istemeden hiç bir konumda devreye girmiyor.Klima düğmesine basmak gerekiyor.Bu konuyu test edip buraya yazan olursa çok iyi olacak.

tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mete Gürer
(düzenlendi)
Arkadaşlar şimdi taza taza test yaptım.Şöyle ilginç bir durum var.Cama üfleme konumunda seviye 4 de benim araçta klima devreye girmiyor.Hani klima ışığı yanmasada devreye giriyor diyoruz ya girmiyor.Benim araç 2000 model acaba bu olay daha sonraki modellerdemi var? Testi şöyle yaptım Hava üfleme konumunu sadece cama aldım şiddet seviyesinide en sona yani seviye 4 e getirdim.(çağlar abinin dediği olabilir diye iyice sağa doğru büktüm ancak yinede devreye girmedi).Klima ışığı yanmadığı halde devreye girer diye bekledim ama değişen bişey olmadı.Herhangi bir konumda klima yı açınca şarj dinamosunun altındaki şeyin ucundaki kısım dönmeye başlıyor.Klimayı kapatınca duruyor.Ama bu dönen kısım bizim düşündüğümüz konumda devreye girmiyor.

Lafın özü benim araçta klima ben istemeden hiç bir konumda devreye girmiyor.Klima düğmesine basmak gerekiyor.Bu konuyu test edip buraya yazan olursa çok iyi olacak.

Ayhan Bey,

Daha önce Mehmet Bey, kendi focus'unda otomatik klima devreye girme işlemi olmuyormuş. Bu otomatik devreye girme sistemini aktive etmiş. Zannımca sizin aracınızda da otomatik devreye girme özelliği yok. Keşke benimkinde de olmasa...

Cağlar Bey'in dediği yöntemi deneyeceğim...Umarım çalışır...Ama alternatif olarak hava konumlama düğmesi altındaki ufak switch'i de iptal etmek için sabırsızlanıyorum.. :)

tarihinde Mete G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Valla benimkinde otomatik devreye giriyor diye kullanamıyordum.Kış bitti jeton yeni düştü :) Şimdi bile aklımda soru işareti var acaba bu otomatikman araç yürüdükten sonra devreye giriyor olmasın?Araç duruken girmediğinden eminim..Siz Ozaman çağlar abinin dediğini bir yapın ben onu test edemedim o konumda zaten klimam çalışmıyor :p

Yorum bağlantısı
Ahmet Kalkan

Benimki dijital klima.Ben de denedim daha önce. Klima devreye girmiyor.Max.tuşuna dokununca klima devreye girip AC ışığı yanıyor.

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Daha öncede konuşuldu bu konu;ilk focuslarda klima çalışma özelliği yok,makyajlı kasalarda bu özellik var,makyajsız kasalarda bu özelliği aktive etme gibi bir olayda yok,sadece parça değişimi ile bu olay mümkün oluyor.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Daha öncede konuşuldu bu konu;ilk focuslarda klima çalışma özelliği yok,makyajlı kasalarda bu özellik var,makyajsız kasalarda bu özelliği aktive etme gibi bir olayda yok,sadece parça değişimi ile bu olay mümkün oluyor.

İyi buna sevindim.Rahat rahat kullanayım artık :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

+1

Klima kontrol butonunu değiştirir, makyajlılarınki takılırsa bu sistem aktif olur..

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
(düzenlendi)

Neden klimanın devreye girmesini önlemek istiyorsunuz anlamadım. Buğu çözmenin en hızlı yolu klima açıkken cama doğru üflenen hava değil midir, yanlış mı biliyorum?

Diyelim ki klimayı devreden çıkardık ve kaloriferi cama doğru yönlendirdik. Sonuçta motor soğuk olduğu için üflenen hava yine soğuk olacak. Bence klima devredeyken üflenen hava normalden daha ılık.

Bir de sabah arabanın içinde 3-4 kişiyken oluşan buğuyu, buharı klimasız çözmek oldukça zor.

tarihinde Yurdaer Elay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Klima otomatik olarak devreye girince, ondan sonra klimayı kapatsanız da camlar buhar yapıyor, soğuk havada havalnadırma borusunda kalan su buharı yüzünden, o yüzden ilk baştan hiç çalıştırmamak isterler sanırım, 1-2 mm geri dediysem o kadar da hassas değil, yani en sona çevirdikten spnra hafif geri alın.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Klima otomatik olarak devreye girince, ondan sonra klimayı kapatsanız da camlar buhar yapıyor, soğuk havada havalnadırma borusunda kalan su buharı yüzünden, o yüzden ilk baştan hiç çalıştırmamak isterler sanırım, 1-2 mm geri dediysem o kadar da hassas değil, yani en sona çevirdikten spnra hafif geri alın.

Çağlar +1

Yorum bağlantısı
Mete Gürer

Çağlar Beyin, dediği yöntemi uyguladım. Hava yönlendirme düğmesini ön cam konumuna getirdikten sonra 1-2mm ters konuma doğru çevirdim. Sonuç, hava tamamiyle ön cama yönlendi ve klima çalışmadı. Özelilkle kaput'u açtım ikinci anahtarla ve kontrol ettim, ne kompresör devredeydi nede ikinci klima fanı.

Teşekkürler. çağlar bey kullanışlı ve pratik bu öneri için arabayıda kurcalamamış oldum.

İyi günler dilerim.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bu taktiğin işe yaraması güzel oldu.Zaten bende klima kendisi devreye girmiyormuş ama devreye girmesini istemeyen arkadaşlar kolayca uygulayabilir.

Yorum bağlantısı
Levent Temel

Bu konuyu tam anlamadım klima ışığı yanmadan klimanın devreye girdiğini nasıl anlayacağız peki?Otomatik olarak neden klimaya geçiyor ki araç?Mantığı ne?

Yorum bağlantısı
Levent Temel
Ötesi de var. Yazın klima gazım nereye gitmiş dememek :D

Klima gazıyla ilgili bir kulanım süresi var mı.Veya bir ölçüm cihazı var mı?Gazın bittiğini klimadan soğuk hava gelmeyince mi anlayacağız.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Klima gazı kapalı çevrimde çalışır, teknik ömrü yoktur

1. klima cihazına bağlatıp sistemdeki gaz miktarı ölçülebilir ama dezavantajı işlem fiyatının gaz yok ile aynı olmasıdır

2. Klima performansı azalınca da aynı işlemi yaptırabilirsiniz

3. Yani tamamı ile keyfinize kalmış bir işlem.

Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak

Bazı arkadaşlar makyajsız focuslarda hava üfleme düğmesi cam konumuna getirince klima devreye girmiyor demiş ama benim aracım da makyajsız kasa ve hava üfleme düğmesi cam konumuna getirince klima devreye giriyor. Nası bi modelmiş bu 2001 modeller, makyajsız ama kliması otomatik devreye giriyor, makyajsız ama maf sensörü yok, acaba hafif makyajlı mı bunlar :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...