İçeriğe Yönlendir

Ford Focus I Amortis&#246r

Ferit Arlı

Recommended Posts

Serkan Toker
araç gitmek istiyorda yaşar ustanın gönlü yok :bambam:

Kesinlikle yardımcı olacaktır, siz gidin... :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
araç gitmek istiyorda yaşar ustanın gönlü yok :bambam:

Görmemiştir.. Birisi gözüne sokmalı bu konuyu :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Kenan Yılmaz

Arkadaşlar, bizim arka amortisörlerde de takoz dediğiniz şeyden var mı?

Benim sağ arka tekerden gelen sesi 300 TL masraf etmemize rağmen bulamadık.

Yeni amortisörde taktık yine aynı ses kaybolmadı. Uzun yola çıktım. Bir de yolsa balatalardan garç gurç gibi sesler gelmeye başladı. Arka balatalar yeni değiştiği için olabilir mi bu garç gurç sesi. Tabii fren yapınca garç gurç yapıyor.

Yorum bağlantısı
Gökhan Uçak

daha önceki aracımın amortisörlerini yenilerken monroe reflex taktım ve çok memnun kaldım üstelik hemen hemen 2 adet ön amortisör fiyatına 4 amortisörü de değiştirdim. amortisör işi şakaya gelmez ve asla tek değiştirilmez. mümkünse 4 ü değşir ama maliyet açısında en azından patlayan amortisörle birlikte karşısındakinin de değişmesi şarttır. monroe oldukça kaliteli bir markadır ve bence tereddütsüz alınabilir.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bende amortisörlerden şüpheleniyordum geçen gün baktırdım.Usta amortisörlerinde bi sıkıntı yok dedi salıncakların fişek dediği kısımları yırtılmış dedi.Garantili almıştım aldığım yere götürdük verdik başklarını alıp taktık..Hemen amortisör deyip geçmeyin tabla denilen salıncaklara iyice bir bakın.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Adnan Saygın

Selamlar herkese. Bu furuma ilk yazım olacak. Benim 2000 model ghia da tümseklerden geçerken sol ön tekerleğin ordan gıcırtılı vuruntu bir ses geliyor. Belirgin bir şekilde. Ustaya gösterdim ama ford ustası değildi uzak olduğu için anlar belki dedim götürdüm. Ama kaldırdı arabayı baktı (ben z rot olabilir demiştim) z rot sağlam dedi. Tekerleği iyi bir kontrol etti ondada bir sorun yok. Amortisörlerin kendisine ve takozuna bakacaz dedi. Uygun bir zamanda gidecem. ben bu sorunu gösterirken kendisi ustamın başka bir sese dikkatimi çekti. Yine sol tekerleğin ordan kasislerden geçerken tık sesi geliyor. Bir yorumu olan var mı acaba? Birde sol kapı kolumun krom kaplaması yok bunu tek bulmam mümkün olur mu dersiniz. Herkese iyi günler ve iyi forumlar dilerim.

Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez

Arkadaşlar arka amortisörde üst kısımda amortisörü saran plastik var ya ondan ses gelme ihtimali nedir?Özellikle araba boşken ordan geldiğini düşündüğüm bir plastik lokurtusuna benzer ses var.Sağ arka amortisörden geliyor.Ya da oralardan.Başka orada bu sesi ne yapar?Amortisör takozu,fişek,tabla...Fikirlerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Dediğiniz parça ses yapabilir...

Benzer bir sesi bir ay aramış sonunda el freni halatını bulmuştuk...

Yorum bağlantısı
Halil Gümüş

abi nasıl 1 ay ses arıyorsun hayret valla!

Ben 3gün sonra o sesi duymamaya başlıyorum :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

ne güzel keşke bende öyle olabilsem sesin kaynağını bulup sesi kessekte arada sanki ses tekrar geliyor gibi oluyor iyicene pisikolojimi bozuyıor :)

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

bende sağ arka aks bilyası bozulduktan sonra arabayı dinliyorum sürekli.boşta giderken arabanın sanki diğer akslarının da ömrü tamamlanmış gibi hissediyorum.bazı sesler var gibi ama.paranoyak mı oldum acaba..

Yorum bağlantısı
Guest Erkan Sa?lam
(düzenlendi)

sağ ön aks bilyamın balans ayarı sırasında dağılmış olduğu söylendi.araba kaldırıldı ve motoru stop edince dönen lastikten ses anlaşıldı. ama ben bu sesi aracı kullanırken lastik sesinden ayırt edemiyorum. doğal olarak arada sırada kaldırıp bakmak gerek. malum tecrubeli şöfor olmayınca seside duyamıyoruz. benim sormak istediğim ben balansa gitmeseydim ve aks bilyamın dağıldığını öğrenmeseydim. neler gelebilirdi başıma. yani bu bilya dağıması tehlikeli bir işmidir?lastik fırlayana kadar benim gibi tecrubesiz şöforler ne yapmalı?

tarihinde Erkan Sa?lam tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Şaşırmadım... Çünkü arabanı kullandım... :good1:

Yorum bağlantısı
Adnan Saygın

Rot balans ustası sorunumu halletti. Büyükçe bir balyoz ve büyük bir murç demir ile. Amortisör olsaydı masraflı olacaktı 20 tl ye çelik cant düzeltmek için gittim sorumum bitti.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal
sağ ön aks bilyamın balans ayarı sırasında dağılmış olduğu söylendi.araba kaldırıldı ve motoru stop edince dönen lastikten ses anlaşıldı. ama ben bu sesi aracı kullanırken lastik sesinden ayırt edemiyorum. doğal olarak arada sırada kaldırıp bakmak gerek. malum tecrubeli şöfor olmayınca seside duyamıyoruz. benim sormak istediğim ben balansa gitmeseydim ve aks bilyamın dağıldığını öğrenmeseydim. neler gelebilirdi başıma. yani bu bilya dağıması tehlikeli bir işmidir?lastik fırlayana kadar benim gibi tecrubesiz şöforler ne yapmalı?

Ön aks bilyası dağılacak safhaya gelene kadar sesi duymamanız imkansız. Usta yanlış söylemiş, sizinki aşınmış, dağılma başka birşey.

Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik

malasef aynı sorun bendede var tekerlek ne zaman bir kasiste vursun veya çukura düşsün hafif süratte bile sağ ön tekerlekten anlık cart sesi geliyor. Her yeri kontrol edildi malesef bulunamadı.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Serdar Akgül

İyi akşamlar arkadaşlar. F1 için arka amortisör (motorcraft hariç) için hangisini tavsiye edersiniz. Benim arka amortisörlerde yağmurlu havalarda gacırtı şeklinde sesler geliyor, usta plastiği yerinden çıkmış olabileceğini ve tekrar yerine oturtmanın sağlıklı olmayacağını değişmesi gerektiğini söyledi ve suan üzerinde orjınal amortisor duruyor ve bu plastik parça tek olarak satılmadığından amortisörün komple değişmesi gerekli olduğunu söyledi. Düşünceleriniz nasıl olur bu konuda?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

sachs olabilir ama motocraftlar bu ara sachs fiyatından ucuza bulunabiliyor. sizin ses sorunuz tam olarak nerde helezonlar yapar genelde gacırtıyı. eğer amortisörlerin körükleri parçalandıysa ( bahsettiğiniz parça o olsa gerek) yakında zaten o amortisörler su koyverir. ki hiç değişmediyse 2000 model araçta değişim yapılması iyi olur. geçtiğimiz yaz motocraftları 200 küsüre alıp takmıştım. değişim öncesi uzun yolda araç düz yolda bile altı sürtecek kıvama gelmişti :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Serdar Akgül
(düzenlendi)

Amortisorlerde sorun yok,usta zaten yağmurda olmadığından o gün için seste yoktu. Amortisörün dışındaki parcayı(lastiğin arkasında kalan boru gibi üstü halkalı sert plastik olan) oynatarak onun gevşediğini ve sesin ondan geldiğini söyledi. O plastik aksamı zorlayınca yapışmış gibi olan yerden aşağı iniyor :D (inip çıkması normal mi bilmiyorum)

Birde bitmek bilmeyen bir tıkırtı sesi dün sona erdi. Daha önce farklı ustalara götürmüş olduğum bulunamayan ve arkadan gelen ama nereden geldiği belli olmayan ses kışlık lastik takılırken bijonların vidalı olan kısmı nasıl olduysa boşta idi somunu takılamadı (ya lastikçi makine ile çıkarırken bişe oldu yada haberim yokken öyle idi)Ama kışlık lastikler taklıdıktan sonra o sesten eser kalmadı :rolleyes:

tarihinde Serdar Akg tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Misafir
Arkadaşlar benim de sağ amortisör değişecek ancak bu ay maddi imkan çok sıkıntılı. Önümüzdeki ayda zar zor anca yaptırabilirim. yada yaptıramam tam bilmiyorum ama servis 250 tl dedi tekine. Yan sanayi alırsan 70 tl dedi. Yan sanayi olursa yaptırabiliyorum ama servisin dediği yaptırmam 2 ay imkansız bu durumda bana güzel bir yan sanayi mi tavsiye edersiniz yoksa hiç yaptırma 2 3 ay daha bekle serviste orjinalmi yaptır dersiniz?

Amortisörün çift olarak değişmesi tercih edilir. Yan sanayi yerine Monreo'ya bakın fiyat olarak. Amortisör önemli bir parça. Ben aldığımdan beri değiştireyim diyorum 1,5 sene oldu idare ediyor. Siz de bir süre idare edebilirsiniz sanırım.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...