Ferit Arlı 2 Mart 2009 Paylaş 2 Mart 2009 Arkadaşlar Ön sol amortisörden ses geliyor değiştirecem.Fakat işin gerçeği daha tamirciye göstermedim yağlımı yoksa gazlımı onu bilmiyorum.Birde orjinalı hangi marka bileniniz varmı. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 2 Mart 2009 Paylaş 2 Mart 2009 Yağlı ve motorcraft marka diye biliyorum.. Yorum bağlantısı
Ferit Arlı 2 Mart 2009 Yazar Paylaş 2 Mart 2009 Teşekkürler Ayhan bey.Motorcraft bir tek servistemi satolıyor yoksa piyasadada varmı.Başka marka önerirmisiniz. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 2 Mart 2009 Paylaş 2 Mart 2009 Dışarda da bulabilirsiniz.Orjinal olmasın derseniz Monreo olabilir. Yorum bağlantısı
Ferit Arlı 3 Mart 2009 Yazar Paylaş 3 Mart 2009 Dediğiniz "monroe reflex" heralde, nasıl motorcraft kadar iyimidir bir bilginiz varmı.Şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Osman Dumanlı 3 Mart 2009 Paylaş 3 Mart 2009 Sesin amortisörden geldiğine eminmisiniz?? Yorum bağlantısı
Ferit Arlı 3 Mart 2009 Yazar Paylaş 3 Mart 2009 Evet Osman Bey Çünkü iki hafta önce bakıma girmiştim ön düzende birşey olmadığını söylediler.Daha sonraki haftada ise araç muaynesini yaptırdım ordada birşey çıkmadı bu durumda tahminim amortisör. Yorum bağlantısı
Osman Dumanlı 3 Mart 2009 Paylaş 3 Mart 2009 Bence amortisör almadan önce,başka bir yere daha gösterin..Lifte kaldırıp bakıldığında, tekerlekler gerildiği için arızalı parçalar gözükmeyebiliyor.. Amortisör değiştirip aynı sesi bir daha duymamak için tekrar gözden geçirtin.. Yorum bağlantısı
Ferit Arlı 3 Mart 2009 Yazar Paylaş 3 Mart 2009 Bu tavsiyenizi kesinlikle uyguluyacam ama amotisörse motorcraft olmassa monroe reflex olurmu,aynı performansı verirmi. Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal 3 Mart 2009 Paylaş 3 Mart 2009 (düzenlendi) Motorcraft olarak dışarıda bulabilirsiniz. Bulamazsanız "monroe original" modeli var ondan alın bence. "Monroe reflex" farklı bir ürün, memnun kalmayabilirsiniz. Ayrıca amortisörleriniz gazlıdır, yağlı değildir. 3 Mart 2009 tarihinde R?dvan Bakkal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 3 Mart 2009 Paylaş 3 Mart 2009 Nasil bir ses ve ne tur durumlarda geliyor? Yorum bağlantısı
Abdülkerim Demir 4 Mart 2009 Paylaş 4 Mart 2009 bende de aynı sorun vardı, hidrolik direksiyon burcundanmış hatırladığım kadarıyla. değiştirmediler, araya minnacık bir parça yerleştirdiler tıkırtı sesi kayboldu. (tabii yetkili serviste değil) Yorum bağlantısı
Ferit Arlı 4 Mart 2009 Yazar Paylaş 4 Mart 2009 Arkadaşlar Tümseklerde ve çukurlarda küt küt vuruntu sesi geliyor. Katılıyorum aynı sorunu bende yaşadım sanayideki birçok usta ve yetkili servis amartisörde oldugunu söylediler serviste degiştirdik ama sorun gene de devam etti nerdeyse bana aks'ı degiştireceklerdi boşu boşuna amartisörleri degiştirmiş oldum.Bencede tekrar gözden geçirin(tabi sorun gerçektende amartisördede olabilir)derim. Peki sizde sorun nedenmiş,öğrenebildinizmi? Yorum bağlantısı
Ferit Arlı 4 Mart 2009 Yazar Paylaş 4 Mart 2009 Aynı şekilde tümseklerde ve çukurlarda ses geliyordu motor takozundaymış sorun degiştirdik eski konfor yerine geldi. bu önerinizi dikkate alacam ilk önce motor takozuna baktıracam.Bakalım sorun nerdeymiş. Yorum bağlantısı
Erkan Selvitopu 4 Mart 2009 Paylaş 4 Mart 2009 abiler aynı durum bendede var ara sıra sanki kaputta bir parça sallanıyormuş bir yerlere çarpıyormuş gibi ses geliyor.Ama ben aksları yeni değiştirdim amortisörlerdenmidir veya mator takozundan mıdır.İyi bir konuya değinmişsiniz.teşekkürler Yorum bağlantısı
Ferit Arlı 5 Mart 2009 Yazar Paylaş 5 Mart 2009 Argun bey halen baktıramadım çünkü hafta içi iş yerinden izin alamak zor oluyor hafta sonu baktıracam bir aksilik olmassa inşallah.O zaman haber veririm sizede. Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu 30 Mart 2009 Paylaş 30 Mart 2009 konu kirliliği olmaması için burdan devam edeyim dedim.amortisörlerin patlak olduğunu nasıl anlarız...bugün şöyle birşey yaşadım,yumuşak eğimli bir tümsek vardı biraz süratli geçtim,ön tekerler tümseği geçip indiği anda sanki sağ ön amortisörden gaz kaçırıyomuş gibi veya kauçuk yırtılması bir ses geldi...enim olmak için aynı yerden bir daha geçtim yine aynı ses...acaba amortisör sizlere ömür mü oldu???? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 30 Mart 2009 Paylaş 30 Mart 2009 bende de aynı sorun vardı, hidrolik direksiyon burcundanmış hatırladığım kadarıyla. değiştirmediler, araya minnacık bir parça yerleştirdiler tıkırtı sesi kayboldu.(tabii yetkili serviste değil) ahanda benim sorun ve çözümü ne kadara yaptırdınız bana 200 lira dedi usta birisi 300 dedi nasıl bir işlem yaptılar Yorum bağlantısı
Kaan Aydın 30 Mart 2009 Paylaş 30 Mart 2009 patlak amortisör yag kaçırır. Arkadaşın birisi focus 1 amartisörü gazlıdır demiş ya gazlı ise ? Kesin bi cevap var mıdır ? Çünkü ben de benim sol arka amartisörden şüpheleniyorum... Araçla hız kesici tümseklerden çok yavaş bi şekilde geçerim . Arka taraf tümsekten inerken bi ses geliyo çözemedim daha... Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal 30 Mart 2009 Paylaş 30 Mart 2009 Arkadaşın birisi focus 1 amartisörü gazlıdır demiş ya gazlı ise ? Kesin bi cevap var mıdır ? Çünkü ben de benim sol arka amartisörden şüpheleniyorum...Araçla hız kesici tümseklerden çok yavaş bi şekilde geçerim . Arka taraf tümsekten inerken bi ses geliyo çözemedim daha... Her amortisör yağlıdır, yağ ile birlikte gaz da varsa gazlı deniyor. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 6 Eylül 2009 Paylaş 6 Eylül 2009 amortisörün kendisi ve kaçırma durumuna göre çevreside yag olur. lastik havasının amortisör ile ilgisi yok. sol önden gelen ses gaz kacırma degildir. başka bir sıkıntı vardır. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Eylül 2009 Paylaş 6 Eylül 2009 Hava eksilmesinin sebebi başka, araçtan inerlerken gelen gıcırtını sebebi başka, amortisör yağ sızdırmışsa, kendi çevresinde siyah nem gibi görülür, çukurlardaki fıs-fıs sesi gaz kaçırma değil, çalışma sesidir. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Eylül 2009 Paylaş 6 Eylül 2009 Araba Yaşar ustaya gitmek istiyor belli Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Eylül 2009 Paylaş 6 Eylül 2009 cevaplar için teşekürleryaşar ustam siz ford servisinde mi çalışıyorsunuz? yarın arabayı bi sanayiye götüreyim diyorum olmazsa size getireyim. Yeni Sanayi 15. Sokak.. Şimşeklerin karşısı... Oto Deva.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts