Yunus Göl 27 Şubat 2009 Paylaş 27 Şubat 2009 arabam focus1 ghia sedan. ufak tan modifikasyonlara başlamak istiyorum, öncelikle göstergelerin dış kısımlarını yani ön konsolun bazı yerlerini , ufak detayları falan boyamak için ne tür bi boya kullanmalıyım. birde ismini bilmiyorum, vites kutusunu ve el freninin içinde olduğu kısmın boyası bozulmuş, orayıda kaplatmayı düşünüyorum. aynı renkte vites topuzu , vites körüğü flan iç mekanda bi kontrast yakalamak istiyorum açıkçası yardımcı olursanız sevinirim,ilk arabam ve baya acemiyim bu konularda :D Yorum bağlantısı
Selim Güneş 27 Şubat 2009 Paylaş 27 Şubat 2009 arabam focus1 ghia sedan. ufak tan modifikasyonlara başlamak istiyorum, öncelikle göstergelerin dış kısımlarını yani ön konsolun bazı yerlerini , ufak detayları falan boyamak için ne tür bi boya kullanmalıyım. birde ismini bilmiyorum, vites kutusunu ve el freninin içinde olduğu kısmın boyası bozulmuş, orayıda kaplatmayı düşünüyorum. aynı renkte vites topuzu , vites körüğü flan iç mekanda bi kontrast yakalamak istiyorum açıkçası yardımcı olursanız sevinirim,ilk arabam ve baya acemiyim bu konularda boya işi yaş iş.zamanla dökülecektir.eskiyen parçaların olduğu bölümleri değiştirsen daha iyi olur derim. Yorum bağlantısı
Yunus Göl 27 Şubat 2009 Yazar Paylaş 27 Şubat 2009 boya işi yaş iş.zamanla dökülecektir.eskiyen parçaların olduğu bölümleri değiştirsen daha iyi olur derim. astar boya flan bişeyler yapsak sonra boya atsak olmaz mı peki, astarın üzerine fosforlu turuncu sprey boya, üzerine bide vernik de atarız, dayansın yeterki Yorum bağlantısı
İlker Kadılar 28 Şubat 2009 Paylaş 28 Şubat 2009 o tip yerlere sanıyorumki özel boyalar satılıyor ..iç boyama işini yaptıran çok araba gördüm.. honda, peugeot 106 gtı , tarz alaçlarda özelikle dikatimi çekiyor ama kim nerede nasıl yaptırıyor bilemiyorum..birde folyo yapıştıranlarda var istediğin zaman zararsız olarak çıkarabiliniyor...arabanı zevkine göre özgürce istediğin gibi yap ama fazla aşırıya kaçmadan. zaten belirli bir yaştan sonra böyleşeyleri istesende içinden yapmak gelmez,,, Yorum bağlantısı
Tayfun Yeşil 28 Şubat 2009 Paylaş 28 Şubat 2009 resimlerini yüklersen belki daha detaylı yardım alırsın.elinden geliyor ise sök bir boyacıya ver o halleder.dökülme olmaz kesinlikle,ama boya rengini iyi seç çünkü bazı araçlarda görüyoruz onlar gibi apaçhi olmasın.. Yorum bağlantısı
Yunus Göl 17 Mart 2009 Yazar Paylaş 17 Mart 2009 baya uğraştırdı ama sonunda yaptım, bazı yerleri daha gözüme kestirdim bi ara onlarıda boyıcam. bnce baya güzel oldu hmen dikkat çekiyo ve arabanın havası değişti bi anda Yorum bağlantısı
Yunus Göl 17 Mart 2009 Yazar Paylaş 17 Mart 2009 ne ile bu işlemi yaptınız? parçaları çıkartıp sünger zımparayla fazla tahriş etmeden temizledim. daha sonra sprey astar boya ve üzerine rengi attım. hmen dikkat çekmeye başladı bikaç kişi kime yaptırdın bnde yaptırcam flan diyo, bkalım belki bu işe girerim :D:D ama gerçekten aracın havası değişti birden. direksiyon kılıfı ve vites körüğüylede takım yapmayı düşünüyorum Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Mart 2009 Paylaş 17 Mart 2009 Alt tarafı iyi hazırlamışsınız, yani her türlü boya işinde hazırlık aşaması sonuca etki eder. Oto nalburlarda scotch olarak ararsanız, mutfaktaki sarı-yeşil süngerlerin arka sert yeşil kısmına benzeyen plastik zımpara kullanılır, sonrasında çok kötü marka olmayan astar-boya spreyi yapılır, boy atılırken sabırla ince ve çokkat boya atılmalıdır, yani 1 fıs, 15 saniye bekle 1 fıs daha gibi. Ortamda rüzgar olmamalı, 20-22 derce sıcaklık olmalıdır. Elinize sağlık güzel işçilik. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 17 Mart 2009 Paylaş 17 Mart 2009 Güzel olmuş ama bu tip şeylerin aracı satarken sıkıntı yaratacağı kanısındayım.Ben şahsen aracımı böyle görmek isterim ama cesaret edip yaptırmam veya yapmam.Geri dönüşü olabilcek şeylerden yanayım. Yorum bağlantısı
İsmail Doğan 17 Mart 2009 Paylaş 17 Mart 2009 bence çok profesyonelce yapmışsın gerçekten güzel olmus ortam değişmiş özellikle parçalardaki seçim mükemmel ama bence bu kadar kalsın fazla parça boyarsan böylesine hoş olmayabilir Yorum bağlantısı
İlker Kadılar 17 Mart 2009 Paylaş 17 Mart 2009 boya işlemi güzel olmuş katılıyorum...ama dayanınıklığı nasıl acaba tırnak ve el temasında hemen kavlarmı..?? Yorum bağlantısı
Engin Özarı 17 Mart 2009 Paylaş 17 Mart 2009 spor bir görünüm olmuş çok şık duruyor. Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 17 Mart 2009 Paylaş 17 Mart 2009 Gayet güzel olmuş. Güle güle kullanın. Yorum bağlantısı
Yunus Göl 17 Mart 2009 Yazar Paylaş 17 Mart 2009 Güzel olmuş ama bu tip şeylerin aracı satarken sıkıntı yaratacağı kanısındayım.Ben şahsen aracımı böyle görmek isterim ama cesaret edip yaptırmam veya yapmam.Geri dönüşü olabilcek şeylerden yanayım. hocam ben ne uğraşlarla aldırdım bu arabayı , allah korusun bi problem çıkarmadıkça satmayı düşünmem.o yüzden keyfime göre modifiye dicem yavaş yavaş başladık işte boyanın dayanıklılığı konusundada önce astar ve boyanın üzerinde 2 katta mat vernik olduğu için dayanıklı olduğunu düşünüyorum Yorum bağlantısı
Guest Erdem Ar?soy 3 Aralık 2009 Paylaş 3 Aralık 2009 hocam ben ne uğraşlarla aldırdım bu arabayı , allah korusun bi problem çıkarmadıkça satmayı düşünmem.o yüzden keyfime göre modifiye dicem yavaş yavaş başladık işte boyanın dayanıklılığı konusundada önce astar ve boyanın üzerinde 2 katta mat vernik olduğu için dayanıklı olduğunu düşünüyorum hocam bende de 2001 model sedan ghia var.saolsun benden önceki sahibi güzelim arabayı bayabir hor kullanmış.bende içine ne yapıp düzeltebilirim diye düşünüyordum.senin yaptığın işlemi görünce gözlerim açıldı.sana zahmet kullandığın malzemeleri markalarıyla beraber yazabilirsen sevinirim.bende aynı güzelliği yakalamak istiyorum da.şimdiden teşekkür ederim... Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez 4 Aralık 2009 Paylaş 4 Aralık 2009 Araç bilgilerine ghia yazmışsınız ancak araba ghia değil. Yorum bağlantısı
Yunus Göl 7 Aralık 2009 Yazar Paylaş 7 Aralık 2009 Araç bilgilerine ghia yazmışsınız ancak araba ghia değil. aslında bu konuda bilen bi arkadaş yardımcı olursa sevinirim.araba ruhsatında 2000 focus ghia yazıyo ama, diğer ghia larda gördüğüm ayırd edici özellikler bzim arabada yok. çift airbagli, iki cam otomatik ,deri direksiyon yok. ruhsata farklı yazılması sözkonusu mudur acaba. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 7 Aralık 2009 Paylaş 7 Aralık 2009 (düzenlendi) Kesinlikle ruhsatta yanlış yazılmış.Benim araçta ghia ama ruhsatta sadece focus yazıyor. Gel ruhsatları değişelim 7 Aralık 2009 tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Yunus Göl 8 Aralık 2009 Yazar Paylaş 8 Aralık 2009 Kesinlikle ruhsatta yanlış yazılmış.Benim araçta ghia ama ruhsatta sadece focus yazıyor. Gel ruhsatları değişelim hocam arabaları değişsek :) 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 1 Şubat 2010 Paylaş 1 Şubat 2010 eski aracımda jantlar kapaktı ve çok kirli ve boyaları dökülmüştü. boyacıdan gümüş sprey boya aldım. adam ısrarla jant kapaklarını boyadığımda kısa sürede boyanın döküleceğini , boyanın yanında birde vernik almamı istemişti. bende bi boyayıp denemek istediğimi söyleyip sadece boyayı almıştım. Jant kapaklarını güzelce temizleyip sprey boya ile boyamıştım. yaklaşık 2 sene fırça ile yıkamama rağmen boyalar yerinde duruyordu. iç mekana yapacağın renk değişimlerinde , geri dönüşüş oldukça zor olacağını kanısındayım ve çok zorunlu oldukça bence yapmayın. misal ben araç araştırırken bazı bakıp beğendiğim focusların direksiyonu kaplatıldığı için almamıştım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts