İçeriğe Yönlendir

Makyajlı Kasa Çiftli Fara Geçiş

Caner Kırmızı

Recommended Posts

Mustafa Tüfekçi
buyuk ihtimal oluyodur. eskıl farları actım aynıydı ama denemedım yerıne oluyomu dıye dıs goruntu olarak bırbırının aynısı

çok güzel olmuş orjinal rs farı gibim :lol2:

Ford_Focus_RS_front.jpg

Yorum bağlantısı
Musa Can Koca

Bu sis farlarının yakın çekim resmi var mı?

Çok merak ettim,ben kendi aracıma orjinalleri beğenmediğim için takmadım,forumdan bir arkadaş sattım.

Böyle yuvarlak fakat mercekli ya da yine böyle yuvarlak halojende olabilir,cidden çok hoşuma gitti sonradan yapılmamı?

Alt panjurla bir mi?

Yorum bağlantısı
Caner Kırmızı
(düzenlendi)

Aldığımızda üstündeydi çok kaliteli birşey değil panjur delinmiş boyutuna uygun olarak sonrada altlardan da vidalanmış panjura aslında güzel ama biraz daha büyük olsa daha hoş olur bence eğer düşünüyorsanız Megan'ların orjinal sis farları var yuvarlak onlardan takabilirsiniz.

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Musa Can Koca

Bişey daha sormak istiyorum o turuncu(sinyal) kısmı nasıl söktünüz farın içi açılmadan onu çıkarmak mümkün mü?

Birde farlar orjinal Ford malı mı yoksa yan sanayimi? maliyet açısından da bilgi verseniz çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Caner Kırmızı
(düzenlendi)

Farların içini açtık biraz kirliydi o zaman söktük turuncu kısımları far açılmadan sökülmez diye biliyorum fön makinasıyla silikonlu yerleri ısıttıktan sonra tornavidayla biraz zorlayarak açtık.Farları Ankara'da buldum orjinal angel takmış bir arabadan çıkma 130 liraya kuzenim zaten ordaydı bakıp kontrol ettikten sonra alıp bana getirdi. sahibinden.comda bir tane daha vardı 100 liraya Tekirdağ'da satılmamışsa oda güzel ve orjinal.

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
w=v İmla
Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Nadir Köksoy
O diod'u uzun far rölesinin bobin ayağından(+) kısa far rölesinin bobin ayağına(+) bağlayacaksınız. Uzun far rölesinin ayağına diod'un + ucu gelecek.

hocam ordaki kullanacagımız diyot önemlimi modeli markası varmı?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Levent Güdü

Konu açılış zamanından beri bir hayli zaman geçmiş. Bende Makyajlı far olsun istiyorum ama yan sanayi değilde orjinal bir parça olsa iyi olur, ya da orjinal olmasa bile kaliteli birşeyler olmalı. Ankarada bulacağım yer nereler var ? İnternete görüntü olarak çok güzel farlar var ama güvenmek bir hayli zor.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mustafa Tüfekçi

Orjinal tesisatı sakın kesmeyin derim en az 2 adet makyajsız kasa far içi tesisatı ile araç orjinal tesisatına zarar vermeden elektikçi bağlayabilir. Ama ben ara soket yapın çift taraflı derim. Geri dönüşü olan bir uygulama oluyor o zaman.

Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak

Peki nerden buluruz bunu? Senin ilanını görmüştüm ama bir başkası talip olmuştu :( Bir yardım etsen. Nerden buluruz?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hurdacıya gidin..

Kırık kopuk eski far bulun.. Makyajsız kasa...

O fardan tesisatı alın..

15-20 santim boyunda kablolarını kesin..

Kabloların ucuna fiş yapın, fişleri farın arkasına uygun yerlerine tek tek takın.. Sonra silikon sıkın...

Bu şekilde, farın soketini makyajsız kasa soketine çevirmiş olacaksınız.. Aracın tesisatını kesmeyin..

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Peki nerden buluruz bunu? Senin ilanını görmüştüm ama bir başkası talip olmuştu :( Bir yardım etsen. Nerden buluruz?

Çıkmacıdan 2 tane iş görmez makyajlı kasa farı alınacak ve soketi tesisatı ile beraber içinden sökülecek. bir çift te vw golf IV far soketi alınacak. parça nosu forumda vardı. vw servisinde siparişle geliyor. sonra ara soket için hangi pine ne geleceği bakılıp ara soket yapılacak. böylece araca geçen kısım makyajsız kasa fara geçen kısım makyajlı kasa soketli olmuş olacak. yada Emmi işi sadece bir çift makyajsız kasa farının soketi ve tesisatı alınıp farın alakalı pinlerine tek tek takılacak. silikonlanacak. ama o far artık sadece makyajsız kasa için olacak :) ben her an her aldığım parçayı satacak potansiyelde olduğum için geri dönüşü kolay olsun diye ilk dediğimi yaptım :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

ben her an her aldığım parçayı satacak potansiyelde olduğum için geri dönüşü kolay olsun diye ilk dediğimi yaptım :)

Benim parça bekleyecek vaktim olmuyor.. : )

Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak
(düzenlendi)

Hurdacıya gidin..

Kırık kopuk eski far bulun.. Makyajsız kasa...

O fardan tesisatı alın..

15-20 santim boyunda kablolarını kesin..

Kabloların ucuna fiş yapın, fişleri farın arkasına uygun yerlerine tek tek takın.. Sonra silikon sıkın...

Bu şekilde, farın soketini makyajsız kasa soketine çevirmiş olacaksınız.. Aracın tesisatını kesmeyin..

çıkmacıdan 2 tane iş görmez makyajlı kasa farı alınacak ve soketi tesisatı ile beraber içinden sökülecek. bir çift te vw golf ıV far soketi alınacak. parça nosu forumda vardı. vw servisinde siparişle geliyor. sonra ara soket için hangi pine ne geleceği bakılıp ara soket yapıacak. böylece araca geçen kısım makyajsız kasa fara geçen kısım makyajlı kasa soketli olmuş olacak. yada Emmi işi sadece bir çift makyajsız kasa farının soketi ve tesisatı alınıp farın alakalı pinlerine tek tek takılacak. silikonlanacak. ama o far artık sadece makyajsız kasa için olacak :) ben her an her aldığım parçayı satacak potansiyelde olduğum için geri dönüşü kolay olsun diye ilk dediğimi yaptım :)

Açıklamalar için teşekkür ederim, ayrıca golf 4 soketi lazım olacaklar için parça numarası: 1J0 973 735

Farlar gelsin bakalım bakacağız artık çaresine, tekrar sağolun...

tarihinde Erkan Kıyak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak

far_sema_eski.JPG

far_sema_yeni.JPG

Emmi senin verdiğin şemalardan şunu anladım, bi bakabilir misin doğru mu anlamışım?

1 nolu eski far pini yine 1 nolu yeni far pinine takılacak,

2 nolu eski far pini iki kablo yapılarak kabloların biri 2 nolu diğeri 4 nolu yeni far pinine takılacak,

sinyallerin + kutuplarından parelel olarak ilgili yeni farların 3 nolu pinine takılacak,

4 nolu eski far pini iki kablo yapılarak kabloların biri 6 nolu diğeri 7 nolu yeni far pinine takılacak,

7 nolu eski far pini 5 nolu yeni far pinine takılacak,

Ben bunları anladım şemalardan, eksik, yanlış, fazla birşey var mı?

Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak

Bazı yerleri yanlış anlamışsın...

Toparlayacağım ben.. Ama biraz sonra...

Tamam, teşekkür ederim..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tesisattan gelen

1 numara, yeni farda 1 numaraya

2 numara, yeni farda 2 numaraya

3 numara, yeni farda 4 numaraya

4 numara, yeni farda 6 numaraya

7 numara, yeni farda 5 numaraya bağlanacak...

Bunun dışında;

* Seviye motorunun çalışabilmesi için, far içindeki 7 nolu pinden gelen şasi iptal edilecek, herhangi bir şasiden, seviye motoruna şasi bağlanacak.. Yani 7 nolu pinden kesilip 6 nolu pinden çıkan herhangi bir kabloya bağlanacak..

* Bir diğer işlem de sabit +.. farın içinde 2 numaralı pinden motora gelen kablo kesilip 4 numaradan gelen kabloya bağlanacak..

Şurada güzelce anlatmışım... http://www.ozyurek.org/far/far.htm

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak

Tesisattan gelen

1 numara, yeni farda 1 numaraya

2 numara, yeni farda 2 numaraya

3 numara, yeni farda 4 numaraya

4 numara, yeni farda 6 numaraya

7 numara, yeni farda 5 numaraya bağlanacak...

Bunun dışında;

* Seviye motorunun çalışabilmesi için, far içindeki 7 nolu pinden gelen şasi iptal edilecek, herhangi bir şasiden, seviye motoruna şasi bağlanacak.. Yani 7 nolu pinden kesilip 6 nolu pinden çıkan herhangi bir kabloya bağlanacak..

* Bir diğer işlem de sabit +.. farın içinde 2 numaralı pinden motora gelen kablo kesilip 4 numaradan gelen kabloya bağlanacak..

Şurada güzelce anlatmışım... http://www.ozyurek.org/far/far.htm

Kızma emmi bu son soru :) ;

Şimdi seviye motorunun çalışabilmesi için, tesisattaki 4 numaralı pine iki farklı kablo yapıp birini yeni fardaki 6 nolu diğerini ise 7 nolu pine bağlasam olur mu? Yoksa yine mi yanlış anlamışım? :tongue:

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Emmi senin sitedeki şema biraz farklı :p ben çizmiştim seninkinde yanlış gördüklerimi. forumda vardı.

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Enez Güner

Bende yapmıştım ustalık vermedım forum yardımıyla kendim yaptım 220 e mal oluyor :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...