Ufuk Kılınçarslan 26 Şubat 2009 Paylaş 26 Şubat 2009 Arkadaşlar aracım sıralı sistem lpg li ve benzindeyken aracım gaz yemiyor.ben benzin pompasından şüpheleniyorum ama başka şeyde olabilir.bilgi ve birikimlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.ayrıca aracımda rolanti sorunuda var rolanti yerinde durmuyor bazen stop ettiği de oluyor.bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim. Yorum bağlantısı
İlker Kadılar 26 Şubat 2009 Paylaş 26 Şubat 2009 Arkadaşlar aracım sıralı sistem lpg li ve benzindeyken aracım gaz yemiyor.ben benzin pompasından şüpheleniyorum ama başka şeyde olabilir.bilgi ve birikimlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.ayrıca aracımda rolanti sorunuda var rolanti yerinde durmuyor bazen stop ettiği de oluyor.bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim. aracınızın kilometresi ve bakım durumu nedir...vereceginiz bilgiye göre daha sağlıklı bilgi alırsınız ... Yorum bağlantısı
Ufuk Kılınçarslan 26 Şubat 2009 Yazar Paylaş 26 Şubat 2009 ilker bey aracım 90.000 km de ve genel anlamda bakımlı ve iyi durumda bahsetmiş olduğum olay yaklaşık bir haftadır oluyor lpg ye geçtiği zaman hiç bir sorun kalmıyor.arabam benzin ile giderken hızlanıyor fakat sanki araya pislik kaçmış gibi teklemeye ve düzenli şekilde gitmemeye başlıyor.hafta sonu servise gidecem fakat ezbere gitmek istemiyorum.yardımlarınızı bekliyorum. bu arada meslek kısmınızda oto döşeme yazıyor güzel sağlam kumaş kaplı kolçak yapıyormusunuz. Yorum bağlantısı
İlker Kadılar 26 Şubat 2009 Paylaş 26 Şubat 2009 forumda aracınızın derdini bilen süper ustalar var .. kısa zamanda yanıt alırsınız... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Şubat 2009 Paylaş 26 Şubat 2009 Teşhise yaklaşnmışsınız,bence sorunun içinde cevabı da gizli. Ya enjektörlerinizde sorun var, ya da araç benzine geçtiğinde enjektörlere sağlıklı sinyal gitmiyor. Enjektörler bozuk diyerek hemen üzülmeyin, öncelikle sorun enjektör kaynaklı ise temizletin. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Şubat 2009 Paylaş 26 Şubat 2009 Bujilerin durumu nedir... ? Tırnak aralıkları ile oynayan falan oldumu... ? Yorum bağlantısı
Abdülkerim Demir 28 Şubat 2009 Paylaş 28 Şubat 2009 lpg li olan aracım motor soğukken hemen çalışır çalışmaz yola çıkarsam benzinli konumda, bu teklemeler ve gaz yememe durumu motor ısınıncaya kadar oluyor. çalıştırıp biraz beklersem -en az 15-20 saniye kadar- bu teklemelerin hiç birisi olmuyor. Acaba motor soğukken aracım, şuna hemen yüz vermeyeyim biraz çektireyim mi diye düşünüyor? yoksa motorun sokukken ki bu hali normal midir? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 28 Şubat 2009 Paylaş 28 Şubat 2009 arabanın içinde aracı satmaya dair bir cümle ya da başka arabayı övüp bizimki iş yapmıyor dediğiniz olduysa ondan da yapar Yorum bağlantısı
Abdülkerim Demir 1 Mart 2009 Paylaş 1 Mart 2009 arabanın içinde aracı satmaya dair bir cümle ya da başka arabayı övüp bizimki iş yapmıyor dediğiniz olduysa ondan da yapar özellikleriide o kadar inceleyerek almıştım halbuki. demek işitme özelliğide varmış. 7 ay sonraya borçlarım inşaallah bitiyor. ayrılmak zorda olsa bu arabamı satıp connect veya c-max almayı düşünüyorum dediydim. demek tüm bu çektirdikleri bundanmış. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Mart 2009 Paylaş 1 Mart 2009 ilk çalıştırmada rolantide çalışırken aniden stop etme veya stop etme girişimleri olup tekrar düzeliyormu...? Evet ise.. Lpg fakir karışımda çalışıyor.. enjektörlerin açık kalma süresi çok uzuyor.. Bu durumda aracın benzin haritasıda bozulduğu için, sabah aracın boğuluyor... Bunu test etmenin yolu.. Aracı bir müddet benzinde kullanmaktır... Benzinde kullanıp stop et.. Sabah çalıştır düzgün çalışıyormu bak.. Anlattıklarından aslında daha vahim bir sonuçta çıkıyor ama söylemeye dilim varmıyor... Yorum bağlantısı
Tahir Ergül 2 Mart 2009 Paylaş 2 Mart 2009 Aynı durumu yaşamıştım.Forumlarda sıkça adı geçen ve anadolu yakasında yer alan bir servise götürdüm.(Affınıza sığınarak) oradaki ustacık pistonlara "toz" girmiş olabileceğini, motorun açılması gerektiğini, 2000 lira gibi bir maliyeti olduğuğunu söyledi.Tabi sıyırmamak zor böyle anlarda.heleki forumlarda bu insanlardan övgüyle bahsedildiğini görünce "usta" zannetmişseniz.Sonra araştırarak bulduğum bir ustaya götürdüm.Ateşleme bobini arızalıymış.Yanlış hatırlamıyorsam 90 lira orjinali.Değiştirdi ve sorun tamamen düzeldi.Tabi banada "her ford"'dan anladığını zanneden ustacıklara (bed) dua etmek kaldı. Yorum bağlantısı
Ufuk Kılınçarslan 15 Mart 2009 Yazar Paylaş 15 Mart 2009 öncelikle hepinizden özür diliyorum msjlarınıza cvp yazamadım görev gereği ülke dışındaydım.internet kullanma imkanım da fazla olmadı.aracımla ilgili sorun halen devam etmekte bende benzin filtresinden şüpheleniyorum.sorun buji ve kablosundan olmuş olsa lpg de daha fazla tepki vereceğini düşünüyorum, tekleme aralıklarla devam ettiği için benzin pompasında da sorun yok gibi geliyor.tabi bunlar sadece benim düşüncelerim.en kısa zamanda filtreyi değiştirip tecrübelerimi sizlere aktarırım.ilginizden ötürü teşekkür ediyorum. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 15 Mart 2009 Paylaş 15 Mart 2009 özellikleriide o kadar inceleyerek almıştım halbuki. demek işitme özelliğide varmış. 7 ay sonraya borçlarım inşaallah bitiyor. ayrılmak zorda olsa bu arabamı satıp connect veya c-max almayı düşünüyorum dediydim. demek tüm bu çektirdikleri bundanmış. tabi aracın sol ve sağ direğinde delikli bir bölüm var ordan dinliyo sizi Yorum bağlantısı
Ertuğrul Büber 18 Mart 2009 Paylaş 18 Mart 2009 Aynı sorun bende de var.o sorun ilk ve son kez değiştiğim benzin filtresinden sonra oldu.inşallah sorun bundandır.arkadaşım benzin filtresini değişince sonucunu bizede bildirin.tşk. Yorum bağlantısı
Ufuk Kılınçarslan 23 Mart 2009 Yazar Paylaş 23 Mart 2009 arkadaşlar sorun benzin filtresinden değilmiş,ustanın söylediğine göre lpg li araçlarda bir süre sonra enjektörler üzerinde kurum oluşabiliyormuş.bunu önlemek için aracı akşam stop etmeden önce benzine geçirip öyle stop etmek bu olayın çözümü olacakmış.bende aynı bu şekilde yaptım dediği gibi sorun kalmadı.anladığım kadarıyla hergün olmasada iki üç günde bir bu uygulamayı yapmak yeterli olacak gibi çünkü dün akşam en son lpg de stop etmeme rağmen bu gün aracımda herhangi bir sorun çıkmadı.ha bu arada aracıma yeni bir program yükledi belkide ondan kaynaklanıyordur.program yükledikten sonra arıza lambam yandı usta lpg ustasına gidip tekrar ayar yaptırınca problemin tamamen çözüleceğini söyledi.ilk fırsatta gidip ayar yaptıracağım tabiki sonucu sizlerlede paylaşacağım.şimdilik bu kadar. Yorum bağlantısı
Mahmut Doğrul 23 Mart 2009 Paylaş 23 Mart 2009 bende focus 1 dizel var 2003 opetten yakıt aldım yola çıktım 3 km sonra ısıtma bujilerinde sorun var diye sinyal geldi araç sadece 1. viteste 3500 deviri geçmiyor neden olabilir acaba Yorum bağlantısı
Recommended Posts