İçeriğe Yönlendir

Fanlar çalışmıyor.

Mehmet Taner Kadak

Recommended Posts

Mehmet Taner Kadak

Arabayi aldigimdan beri havalar pek isinmadi burada. Dun 2-3 saatlik bir yol yaptim ve farkettimki fanlar calismiyor. Ama hararette yapmiyor. Klimayi actim oda calismiyor ve fan yine acilmiyor. Yardim!! :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

klima açılınca fanlar ne olursa olsun çalışmalı.

1. Fan soketi kontrol (parmaklara pervaneye dikkat)

2. Sigortası kontrol.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Sigortasi kaputun icindeki kutuda dimi? Hararet yapmamasi havalardanmi? Hersey normalse neyi degistermeliyim?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Fan sigortası-rölesi için kullanım kitapçığına bakmak gerekir, hava soğuk olduğu için motor hararet yapmıyordur veya fan bazen çalışıp bazen çalışmıyordur?

Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal
bende klimayı açınca sağdaki fan çalışyor sadece..

Bende de aynı sorun vardı. Radyatörün üst orta kısmına monteli bir parça var adını bilmiyorum, o bozulmuş, değiştirince düzeldi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak
Bende de aynı sorun vardı. Radyatörün üst orta kısmına monteli bir parça var adını bilmiyorum, o bozulmuş, değiştirince düzeldi.

Radyatorun mu yoksa iki fanin ortasindaki plastik kisimdami bu parca?

Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal
(düzenlendi)
Radyatorun mu yoksa iki fanin ortasindaki plastik kisimdami bu parca?

Evet, iki fanın arasında üst tarafta. Aşağıdaki resimde yeri boş olan parça.

tarihinde R?dvan Bakkal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci
sol fanın hangi durumda çalışması lazım ?

ikisi beraber çalışır. ayrı ayrı çalışmaz. fan motoru yada fan resiztansı arızalı

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak
Fan sigortası-rölesi için kullanım kitapçığına bakmak gerekir, hava soğuk olduğu için motor hararet yapmıyordur veya fan bazen çalışıp bazen çalışmıyordur?

Caglar abi, sigortalari test ettim problem yok. Roleyi nasil test edicem? Elektriksel hicbir problem yoksa sorun baska ne olabilir?

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak
(düzenlendi)

3 tane o roleden var 3 ude Fan rolesi.

Bugun de hava sicakti biraz sehir ici dur kalk ve birazda uzun yol yaptim. Uzun yolda hararet 88 sehir ici max 94 oldu.

tarihinde Mehmet Taner Kadak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Fan çalışmasa, hararet kesinlikle yükselirdi ama? Klimaya basınca kompresör devreye giriyor mu? Fan buna rağmen açmıyor mu?

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak
Fan çalışmasa, hararet kesinlikle yükselirdi ama? Klimaya basınca kompresör devreye giriyor mu? Fan buna rağmen açmıyor mu?

Teshis yanlis olabilirmi abi. Fan acilma sicakligina kac deerce? Cunku hararette hic bir kipirti yok. Gostergeye bakmaktan araba kullanamiyorum :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Fanlar motor sıcaklığı ile devreye giriyordur da, klima gazın olmadığı için klima sistemi devreye girmiyor ve klimada fan açmıyordur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Rolantide 108 C Fanlarda tik yok. Yola cikinca 88C civari gidiyor..

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak
(düzenlendi)

Bugun 10-12C arasiydi.

tarihinde Mehmet Taner Kadak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Bu arada Zetec z motorlardaki pistonların çalışma sıcaklığı kaç derece acaba..

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Taner Kadak

Bugun arabayi sıkıştırdım sıcaklık 110 C e cıktı bıraz rolantıde beklettım 108e dustu kaldı orada buarada fanlarda tık yok. fanların ortasındakı parcayı soktum cok paslıytı temızledım bıraz yerıne taktım yıne calısmadı fanlar. Bugun hava 22 C idi. Normal kullanımda motor sıcaklıklıgı 92 C cıvarındaydı. Isıklarda falan bekleyınce 100 e kadar cıktıgı oldu fakat yola devam edınce tekrar 90 lara iniyor. Kısaca arac hararet yapmıyor fanlarda calısmıyor :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Fanlara direk 12 V ver ve dene Memet...

Doğru sigortayı kontrol ettiğinden eminmisin.. ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Abi butun sigortalara baktim. Fan icin zaten bir tanesi buyuk gerisi kucuk 2-3 sigorta var galiba. Kitapta yazana gore bakiyorum. Buyuk olanda yanlis hatirlamiyorsam 50 yaziyordu. Ben fan motorlarindan degil de ortdaki zimbirtidan supheleniyorm. Fanlara 12 V vermek aklima gelmemisti test icin guzel olacak.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...