İçeriğe Yönlendir

Geri Vites Sorunu

Gökhan Aksu

Recommended Posts

Gökhan Aksu

Arkadaşlar son 10 gündür aracım geri vitese zor geçiyor.1.vitese atıp tekrar geri vitesi deneyince sorun yok.

Sabahları ilk çalıştırma anındamı oluyor diye düşündüm fakat hayır.Gün içerisinde araç sürekli çalışma halinde ikende oluyor.Yardımlarınıza ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Levent Temel

Aynı problem zaman zaman bende de oluyor.Sanki soğuk havalarda biraz daha fazla yapar gibi oluyor.Bana şanzuman yağından olabiliceği söylenmişti

Yorum bağlantısı
Gökhan Aksu
Aynı problem zaman zaman bende de oluyor.Sanki soğuk havalarda biraz daha fazla yapar gibi oluyor.Bana şanzuman yağından olabiliceği söylenmişti

İnşallah size söylendiği gibi yağdandır.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
(düzenlendi)

ib5 şanzımanın bi zaafıdır durum. Kitapçıkta debriyaja basıp 3sn bekledikten sonra geri vitese geçin der. Bu yöntem yerine her zaman 1.vitese geçip tekrar geri vites yapmak da bi çözümdür. Yağında tuzunda sorun aramayın,yapısından kaynaklı durum.

tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci
Arkadaşlar son 10 gündür aracım geri vitese zor geçiyor.1.vitese atıp tekrar geri vitesi deneyince sorun yok.

Sabahları ilk çalıştırma anındamı oluyor diye düşündüm fakat hayır.Gün içerisinde araç sürekli çalışma halinde ikende oluyor.Yardımlarınıza ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.Şimdiden teşekkürler.

demekki 10 gün olmuş arabayı

ib5 şanzımanın bi zaafıdır durum. Kitapçıkta debriyaja basıp 3sn bekledikten sonra geri vitese geçin der. Bu yöntem yerine her zaman 1.vitese geçip tekrar geri vites yapmak da bi çözümdür. Yağında tuzunda sorun aramayın,yapısından kaynaklı durum.

+40

Yorum bağlantısı
Gökhan Aksu
demekki 10 gün olmuş arabayı

Tam olarak anlayamadım Yaşar Bey.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

klasik focus vitesi bizim collcetionda tam lazım olduğunda geçişte zorluk çıkarırıdı serviste usta besmeleyle vites geçir derdi :good1: belirli bir süre beklemek gerekiyor ya da iki defa gereiye takmak da bir çözüm (biz öyle yapardık)

Yorum bağlantısı
Hakan Karakılçık

bende serviste sormuştum focusun klasik sorunu demişlerdi önce 1 sora geri yapın demişlerdi bana öle olunca sorun çıkmıyor..

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci
Tam olarak anlayamadım Yaşar Bey.

aracı aldıgınız gün bu sorun aracınızda vardı. bunu anlatmak istedim

Yorum bağlantısı
Gökhan Aksu
aracı aldıgınız gün bu sorun aracınızda vardı. bunu anlatmak istedim

Teşekkürler.Demekki biraz aceleci davranıyorum bu aralar vites atarken.

Yorum bağlantısı
Gökhan Aksu
(düzenlendi)
klasik focus vitesi bizim collcetionda tam lazım olduğunda geçişte zorluk çıkarırıdı serviste usta besmeleyle vites geçir derdi :D belirli bir süre beklemek gerekiyor ya da iki defa gereiye takmak da bir çözüm (biz öyle yapardık)

:rolleyes:

bende serviste sormuştum focusun klasik sorunu demişlerdi önce 1 sora geri yapın demişlerdi bana öle olunca sorun çıkmıyor..
Veya ayağı debriyajdan çekip tekrar basılabilir.

Aynen uyguluyorum.Sorun Yok.İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum :rolleyes:

tarihinde G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Ümit Akkaya

Bende Yaşar usta yolu gözüktü diyordum :D Geri vitese geçmiyor zor geçiyor ya da gürültülü geçiyordu, yeni arabam. Debriyaja 3 sn basıp bekleyelim bakalım, umarım sorun çözülür.

Yorum bağlantısı
Veysel Haktan

geri vites sorunu focusların klasik sorunudur.geri viteste seklombaç olmamasından kaynaklanıyor.doğru yazmışımdır umarım seklombaçtı heralde.bence zorlamayın geri vitese geçirirken.önce 1 ya da 2. vitese takın sonra geçirin.yoksa benim gibi halatı koparırsınız. :blush:

Yorum bağlantısı
Ümit Akkaya

Bugün kullanırken 3 saniye ve önce 1. vites şeklinde kullandım şu ana kadar bir sorun ve ses olmadı bakalım, umarım böyle devam eder.

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Aynı sorun Mondeo mk3'te de var, şanzımanın yapısal bir özelliği olduğundan yabancı forumlarda bahsediliyor. Senkromeç ile ilgili olabilir sanıyorum.

Yorum bağlantısı
Veysel Haktan
Senkromeç?

evet senkromeçmiş.teşekkürler cihan bey.ama halk arasında seklombaç deniyor ona .ben de halktan kopmamışım :rolleyes::rolleyes:

Yorum bağlantısı
İlker Kadılar

aynen f1 kasadaki kullanma klavuzunda 3 saniye bekledikden sonra geri vitese takın der klavuzda..

Yorum bağlantısı
Özay Uçar
(düzenlendi)
evet senkromeçmiş.teşekkürler cihan bey.ama halk arasında seklombaç deniyor ona .ben de halktan kopmamışım :rolleyes::rolleyes:

orjinali Synchro-match :)

debriyaja peş peşe iki kez basmak ta işe yarıyor....

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mustafa Acar

aynı sorun bendede vardı ve çoğu focusta var bu problem malesef bunun çözümü geri vitese takmadan önce 4 üncü vitese atmanız gerekiyor bu şekilde gacırtı gucurtu olmuyor ve rahat geçiyor ford servisinde bir arkadaşım söylemişti

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...