Taner Kızılkor 23 Mart 2013 Paylaş 23 Mart 2013 Litresi kaç lira Regaip Bey.. Ankara 2,47 Yorum bağlantısı
Mehmet Polat 23 Mart 2013 Paylaş 23 Mart 2013 İstanbul yolu üzerinde Ergazi mevkiinde Milangaz 2,29, Petrol Ofisi (Polis Sandığı'nın) 2,39 gibi fiyatlar da mevcut Ankara'da... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Mart 2013 Paylaş 23 Mart 2013 Bu başlık 2 kasa içinmiş ya.. bana niye yazdırıyordunuz buraya 1 Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 25 Mart 2013 Paylaş 25 Mart 2013 Bu başlık 2 kasa içinmiş ya.. bana niye yazdırıyordunuz buraya Mahmut Bey doğru söylüyor; başlık : "Mondeo Yakıt Tüketimi" Yorum bağlantısı
Misafir 25 Mart 2013 Paylaş 25 Mart 2013 Mk2 yakmıyor ki biz yazalım. Evin önünde, park halinde kalınca yakmaz tabi Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 25 Mart 2013 Paylaş 25 Mart 2013 Evin önünde, park halinde kalınca yakmaz tabi İyiymiş Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 25 Mart 2013 Paylaş 25 Mart 2013 Evin önünde, park halinde kalınca yakmaz tabi Yatarken ki hali değil, mk2 kasa yakmıyor. Sen aynı güzergahta mk3 otomatik sür de yakıtı gör. 1 Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 25 Mart 2013 Paylaş 25 Mart 2013 Evin önünde, park halinde kalınca yakmaz tabi Yatarken ki hali değil, mk2 kasa yakmıyor. Sen aynı güzergahta mk3 otomatik sür de yakıtı gör. Dur üstad Hakan sürmesin Mk3 den soğutur milleti. Bilen var bilmeyen var... 1 Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 Şimdi hesaplama ile ilgili birşeyler farkettim de. Biz LPG tüketimi konusunda nasıl hesaplama yapıyoruz? Tam depo LPG doldur kullan bitince yeniden al km ile litreyi ve tutarı hesapla şu kadar TL şukadar Litre yaktım bitti. Bence doğru hesap bu değil. Çünkü arada aldığımız o gözümüze görünmeyen (en azından ben ufak ufak aldığım için farketmiyordum) benzin ne olacak??? Sadece benzin ile gezsem sonrada lpg ile gezsem arada yaktığı benzini hesaplamazsam karşılaştırmam anlamsız olur çünkü lpgde yaktığı benzin farkını gözden kaçırıyorum demektir (%20-%30 arası en kötü diye düşünüyorum) Doğru hesap şu olmalı diye düşünüyorum. Ay başında tam depo benzin alınır. LPG deposu tam olarak doldurulur. Ay sonuna kadar LPG bittikçe alınır km sıfırlanmaz benzin alınmaz. Ay sonu hem LPG hem benzin depoları doldurulur. Toplam litreler ve toplam km ile sarfiyata bakılır ve bu benzin ile LPG tüketimi bizim gerçekte yaktığımızdır. Örneğin %şu oranda benzin, %şu oranda gaz km de şu lt lpg, şu litre benzin kmde şu kuruş lpg, şu kuruş benzin siz ne dersiniz yanlışmı düşünüyorum? Her halükarde o benzini yakıyoruz ve tüketimimizde hiç yazmıyoruz... Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 Şimdi hesaplama ile ilgili birşeyler farkettim de. Biz LPG tüketimi konusunda nasıl hesaplama yapıyoruz? Tam depo LPG doldur kullan bitince yeniden al km ile litreyi ve tutarı hesapla şu kadar TL şukadar Litre yaktım bitti. Bence doğru hesap bu değil. Çünkü arada aldığımız o gözümüze görünmeyen (en azından ben ufak ufak aldığım için farketmiyordum) benzin ne olacak??? Sadece benzin ile gezsem sonrada lpg ile gezsem arada yaktığı benzini hesaplamazsam karşılaştırmam anlamsız olur çünkü lpgde yaktığı benzin farkını gözden kaçırıyorum demektir (%20-%30 arası en kötü diye düşünüyorum) Doğru hesap şu olmalı diye düşünüyorum. Ay başında tam depo benzin alınır. LPG deposu tam olarak doldurulur. Ay sonuna kadar LPG bittikçe alınır km sıfırlanmaz benzin alınmaz. Ay sonu hem LPG hem benzin depoları doldurulur. Toplam litreler ve toplam km ile sarfiyata bakılır ve bu benzin ile LPG tüketimi bizim gerçekte yaktığımızdır. Örneğin %şu oranda benzin, %şu oranda gaz km de şu lt lpg, şu litre benzin kmde şu kuruş lpg, şu kuruş benzin siz ne dersiniz yanlışmı düşünüyorum? Her halükarde o benzini yakıyoruz ve tüketimimizde hiç yazmıyoruz... Ben bütün hesaplarımda benzini dahil ederim zaten. Benzini dahil etmeyen adam kendini kandırır. 1 Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 (düzenlendi) Ben bütün hesaplarımda benzini dahil ederim zaten. Benzini dahil etmeyen adam kendini kandırır. Peki bir depo lpg alıp benzini dahil ederken senin hesaplama yöntemin nasıl üstad? 28 Mart 2013 tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 Hiç benzin hesabı yapmam... Ne kadar yaktığıma bakarken de, araçta sorun olup olmadığını öğrenmek için bakarım... 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 Peki bir depo lpg alıp benzini dahil ederken senin hesaplama yöntemin nasıl üstad? Uzun dönem tüketim değerleri. Mesela aşağıda 36 bin km'lik veriler var. Orada işaretli kutudaki 0,61 değeri 100 km'deki benzin tüketimim. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 off,çok ince hesap yapıyorsunuz ya Bir depo lpg 1 ay ? benim 10gün gitmiyo be 180 190km oplunca,gaz dolduruyorum devam Benzinde ceyrege geldimi araba zaten sinyal veriyor 80km diye. O zaman alırım yine benzini... Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 off,çok ince hesap yapıyorsunuz ya Bir depo lpg 1 ay ? benim 10gün gitmiyo be 180 190km oplunca,gaz dolduruyorum devam Benzinde ceyrege geldimi araba zaten sinyal veriyor 80km diye. O zaman alırım yine benzini... O listede son km 236 bin, benim araç şu an 282 binde. Bu sadece hesap işi değildir. Arabanın durumunu takip etmektir. Bobin, buji, buji kablosu performans takibidir. Hangi istasyondan yakıt alınca ne oldu onun takibidir. Bir takım bosch lpg bujisine 60 lira verip de parasını tüketimden 2 bin km'de çıkarma işidir. Artık arabanın belli bir standardını bulunca takip işini bıraktım. 2 Yorum bağlantısı
Akan Belen 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 Hiç benzin hesabı yapmam... Ne kadar yaktığıma bakarken de, araçta sorun olup olmadığını öğrenmek için bakarım... Hohoyyttt.Neden az yakıyorum dediğin belli oldu 1 Yorum bağlantısı
Misafir 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 O listede son km 236 bin, benim araç şu an 282 binde. Bu sadece hesap işi değildir. Arabanın durumunu takip etmektir. Bobin, buji, buji kablosu performans takibidir. Hangi istasyondan yakıt alınca ne oldu onun takibidir. Bir takım bosch lpg bujisine 60 lira verip de parasını tüketimden 2 bin km'de çıkarma işidir. Artık arabanın belli bir standardını bulunca takip işini bıraktım. Bakım tarihlerini yazarsın,değişen parçaları yazarsın bunu anlarım. Ama bu sanki abartı Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 Uzun dönem tüketim değerleri. Mesela aşağıda 36 bin km'lik veriler var. Orada işaretli kutudaki 0,61 değeri 100 km'deki benzin tüketimim. Hakkatten ince hesapmış off,çok ince hesap yapıyorsunuz ya Bir depo lpg 1 ay ? benim 10gün gitmiyo be 180 190km oplunca,gaz dolduruyorum devam Benzinde ceyrege geldimi araba zaten sinyal veriyor 80km diye. O zaman alırım yine benzini... Birde düzgün okusan yazdığımı ben 1depo lpg 1 ay mı gidiyor yazmışım? Tam kayseri işi olmuş Mahmut bey o hesabı sevdim ama bunada katılıyorum Yorum bağlantısı
Misafir 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 Mahmut bey o hesabı sevdim ama bunada katılıyorum Not : Bende kayseriliyim Yorum bağlantısı
Misafir 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 Ne bujiymiş arkadaş,yakıtı bile düşürmüş,2,000km de kendini amorti etmiş. Bende alayım madem ... Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 Bir süre takip ettim, sonra bıraktım. Denenecek şey kalmadı çünkü. Ne bujiymiş arkadaş,yakıtı bile düşürmüş,2,000km de kendini amorti etmiş. Bende alayım madem ... O kadar anlattık, daha almadıysan biz ne yapalım. Bakım tarihlerini yazarsın,değişen parçaları yazarsın bunu anlarım. Ama bu sanki abartı Ben de değişen parçaları falan yazmadım. Bakımı hiç yazmadım. Zaten kendi uyarıyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts