İçeriğe Yönlendir

Mondeo II - Yakıt Tüketimi

Turgay Yüksel

Recommended Posts

Taner Kızılkor

Bu arada yanlışmı okudum ben Ankara'da 15 km 1 saat!!! Böyle sürüyorsa bence çek yemek ye biryerlerde sakinleşir öyle çıkarsın yola daha az yakarsın bu kavgada biter ;):D :D

dur bu öneri de olmadı sakın yapma bu seferde sen çok yakarsın :sandalye:

Yorum bağlantısı
Akan Belen
Kızmam canım niye kızayım da, sen 120 ile 10-10.5 yakıyorsun ben 130 ile 9.4 yakıyorum... Ben daha da az yakmalıyım...

Lpg değeri sanırım bunlar.Mondeo ya göre bence gayet iyi aslında ama.Emmi Ruhan hocayla yarışacak yakında :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor
(düzenlendi)

Satmaya kıyabilsem,gözünün yaşına bakmıyacamda :D

Taner abi,yok benim kullanmımda normal.

ş.içi çok sert kullanmam aslında.

Ha demiyorum çok yumuşak kullanıyorum ama,başkasıda olsa,1litre fark eder :)

oda çektiğin eziyete değmez :D

1 -Alışkanlık yapıyor hakikaten. Bir iki arıza çıkınca etraftan iyi niyetle bir iki arkadaş sat dedi de olmuyor be. :)

2- Hakancım o zaman sorun yok araban normal yakıyor dert etme artık! ;)

tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Hakan, sabah bir saat erken çık yola, iş yerinde de bir yatak ayarla. En az iki saat uyuyacak vakit kalır sana.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

HK 1.1 Fiesta Mk3 için çok geç kaldın, yakmaz-kaçmaz kutukutupenseelmamıyerse :D

Hakan, sabah bir saat erken çık yola, iş yerinde de bir yatak ayarla. En az iki saat uyuyacak vakit kalır sana.

Bu da bir çözüm, yakıtın yarıya düşecekse dene HK :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Akşam ne yapsın :)

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Akşam ne yapsın :)

Depoda yatsın ama depoculardan tekme yemesin :p

Yorum bağlantısı
Misafir

57169056qp9.gif

C.tesilerini çok seviyorum abi :)

15 20dakikada gidiyorum çünkü :D

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Üniversitede biri vardı, İstanbul'da karşıdan geliyordu. Anlattığına göre sabah evden 06:05'te çıkarsa saat 8 gibi okulda oluyormuş. Ama 06:15'te çıkarsa 9'dan önce kesinlikle gelemiyormuş. Senin ki de buna benzer. Depoda falan güzel bir yer ayarlamaya bak. Ya da kısa mesafede motoru çabuk ısınacak ufak hacimli bir dizel al. Başka yolu yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

2,0 otomatik ankara trafiğine göre değil :s

Çerçeveye alın bu mesajı ...

aha ben alıntı yapınca aldı çerçeveye :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Dediğim gibi, Ş.içi var ,ş.içi var.

Benim arabam az yakıyor diyen,1hafta benle işe gidip gelsin :)

Benim belli güzergah.

Vallaha trafikte kaç kişiye telefon açtığım belli değil,eve gidene kadar(canım sıkılıyor muhabbet edeyim diye)

14 km 1saatte gidince,seviniyorum :D

Ortalama gidiş sürem,1saat 15dakika ile 1,5 saati buluyor :D

Bu yüzden benim arabanın 14 15litre lpg tüketimi var.

her akşam HE ben AK İlkay sıradan geçiyoruz :D

Allah razı olsun trafikten :D Sesini duyuyoruz :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

57169056qp9.gif

bende cumartesileri çok seviyorum sanki bütün ışıklar yeşil yanıyor. Hafta içi güzergahta çok kırmızı var bunalıyorum bir kaç araba kırmızıda beklemeye :p

:tease3:

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Üniversitede biri vardı, İstanbul'da karşıdan geliyordu. Anlattığına göre sabah evden 06:05'te çıkarsa saat 8 gibi okulda oluyormuş. Ama 06:15'te çıkarsa 9'dan önce kesinlikle gelemiyormuş. Senin ki de buna benzer. Depoda falan güzel bir yer ayarlamaya bak. Ya da kısa mesafede motoru çabuk ısınacak ufak hacimli bir dizel al. Başka yolu yok.

HK'nin geçtiği güzergahta ben manuel 1.6 vectra C'ye 13 litre ortalama yakalatmış adamım (gündüz) HK 15 litre lpg yakıyorsa çok iyi araba kullanıyor demektir :)

bende cumartesileri çok seviyorum sanki bütün ışıklar yeşil yanıyor. Hafta içi güzergahta çok kırmızı var bunalıyorum bir kaç araba kırmızıda beklemeye :p

:tease3:

Ya siz konuştukça HK intihar seviyesine geliyor. Nirvanaya ulaşıyor :D Çok pis gaz veriyorsunuz :D :D

Evin adresini falan vermeyin gelip arabayı yakar ona göre :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Bu forumda HK'dan başka kimse çok yakamaz :) Tescillidir, canım arkadaşım benim...Zenginlik göstergesi bizim arabalar.

tarihinde Mustafa KOÇAK tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor
(düzenlendi)

HK'nin geçtiği güzergahta ben manuel 1.6 vectra C'ye 13 litre ortalama yakalatmış adamım (gündüz) HK 15 litre lpg yakıyorsa çok iyi araba kullanıyor demektir :)

Ya siz konuştukça HK intihar seviyesine geliyor. Nirvanaya ulaşıyor :D Çok pis gaz veriyorsunuz :D :D

Evin adresini falan vermeyin gelip arabayı yakar ona göre :D

Bu forumda HK'dan başka kimse çok yakamaz :) Tescillidir, canım arkadaşım benim...Zenginlik göstergesi bizim arabalar.

Hocam bak MK da yazmış tescilliyse bişi olmaz

Ayrıca Mehmet hocam merak etme o adam Kızılay tarafından kalkıp benim oralara gelip dönmez bunca LPG yakan arabayla, ha ama Kızılay'da kıstırırsa birşey diyemem :D

Yorum bağlantısı
Misafir

Benim yoldan git.

Benden daha az yak bakalım :) Yerse :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Hocam bak MK da yazmış tescilliyse bişi olmaz

Ayrıca Mehmet hocam merak etme o adam Kızılay tarafından kalkıp benim oralara gelip dönmez bunca LPG yakan arabayla, ha ama Kızılay'da kıstırırsa birşey diyemem :D

Bakın şimdi siz HK tanımamışsınız. HK istese fizana bile gider yakar gelir :D

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Ayrıca çok yakıyor diye şikayet eden varsa çalışmalara başlasın artık ben daha ne diyeyim...

Bakın şimdi siz HK tanımamışsınız. HK istese fizana bile gider yakar gelir :D

ara gazııııııı hop kaptır Hakancım :D

Yakıttan korksam,bu arabaya bu trafikte binip gitmem işe :D

Yani geleceksin hadi bakalım :spiteful:

Benim yoldan git.

Hakanım iyi birşeyse niye şikayet ediyorsun değilse bana niye öneriyorsun :p:)

Bu arada bana etraftan 16 jant taktırmayı düşündüğümü duyunca (forumdan değil) yakıt çok artar yapma diyorlardı jantı büyüttüm tabanıda 205e çıkardım bu da gol olmadı buna ne yapacağız.. :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ayrıca çok yakıyor diye şikayet eden varsa çalışmalara başlasın artık ben daha ne diyeyim...

ara gazııııııı hop kaptır Hakancım :D

Yani geleceksin hadi bakalım :spiteful:

Hakanım iyi birşeyse niye şikayet ediyorsun değilse bana niye öneriyorsun :p:)

Bu arada bana etraftan 16 jant taktırmayı düşündüğümü duyunca (forumdan değil) yakıt çok artar yapma diyorlardı jantı büyüttüm tabanıda 205e çıkardım bu da gol olmadı buna ne yapacağız.. :D

Önceki ebatl şimdiki ebat ne?

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor
(düzenlendi)

195/65/15 kışlık lastikler

şimdikiler 205/50/16

sanırım millet ezbere konuşuyor bu konuda, şehir miti gibi bişi..

çünkü görünüşte birşey değişmedi sadece jant büyüdü taban biraz genişledi (215 taktırmadığıma ayrıca pişmanım ama yapacak bişi yok lastikler arkadaşımın kıyağıydı)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

195/65/15 kışlık lastikler

şimdikiler 205/50/16

sanırım millet ezbere konuşuyor bu konuda, şehir miti gibi bişi..

çünkü görünüşte birşey değişmedi sadece jant büyüdü taban biraz genişledi (215 taktırmadığıma ayrıca pişmanım ama yapacak bişi yok lastikler arkadaşımın kıyağıydı)

Yakıtınızın aynı kalması normal. Kış değerleri ile yaz değerlerin arasında fark olması gerekirken şimdi aynı değerleri yakarsınız.

Birde Lastiklerin çapı değişmiş bilginiz olsun. Hızınıza dikkat edin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Benim yoldan git.

Yenimahalle- Demet- Fatih Sultan Mehmet Bulvarı - Anadolu Bulvarı - Eskişehir Yolu. 15 Km 45 dk :) yeterlimi canım kardeşim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...